Beenhakker: 'Over drie jaar topspelers'

BvdPloeg, 24-12-2015 om 14:12, 11473 views, NRC |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Leo Beenhakker maakt zich niet zo heel veel zorgen over het Nederlands elftal. Oranje is er komende zomer niet bij tijdens het EK in Frankrijk, maar met een beetje geduld komt alles weer goed.

'Er spelen te veel jongens die nog bezig zijn aan hun ontdekkingsreis. Het is te jong. Toen ik 21 was, was ik ook een lulletje. Die jonge jongens van nu hebben net zo veel talent als de spelers van begin 2000, of tien jaar daarvoor. De groep is door de jeugdigheid te wispelturig. Alle momenten dat Nederland succes had – in 1974, 1978, 1988, 2010 – was er niet één basisspeler bij van rond de twintig. Dat is een proces, een gaatje in de doorstroming, daar moet je doorheen', stelt Beenhakker in het NRC.

De oud-trainer ziet echter genoeg potentie en dus genoeg perspectief voor het Nederlands elftal de komende jaren. 'Over drie jaar zijn Davy Klaassen, Jaïro Riedewald en Kenny Tete topspelers, net als die jongens bij Feyenoord, Terence Kongolo en Sven van Beek. Ja! Kom op! Dat is het gewoon!'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Denk dan aan Cilessen karsdorp tete riedewald williems bazoer strootman van Ginkel van den Beek
Depay en El Ghazi
Wissels Nouri Kongolo clasie Klaassen
Trainer Arjan robben
0 0
AjaxPassion
Haha, is Arjan een bewuste grap? Zo nee, is het wel heel toevallig :P
0 0
pinballmagic
Leo ziet het goed denk ik
Nederland is altijd een land geweest met constante stroom aan toptalent
We hebben nu tussen 25 en 30 jaar een dipje gehad
Maar als de jonge talenten zich nu blijven ontwikkelen zie ik het toch weer zonnig in
0 0
KRD89
Toekomstig nl elftal
Leeuwenburgh
Tete van beek. Kongolo. Riedewald
Clasie
Klaassen. Strootman

El ghazi. Depay. Kishna
0 0
ST
Alleen Tete, Bazoer en Van de Beek zijn echte toptalenten. Klaassen, Kongolo, Van Beek gaan de buitenlandse top nooit halen. Riedewald valt nog te betwijfelen.
0 -1
unis
Don Leo, de wandelende voetbal enceclopedy!
Ik heb echt zoveel respect voor deze man... Kongolo is inderdaad een goeie en kan eventueel ook link centraal al willems terug is... Ga maar eerst de verdediging op orde krijgen, de rest volgt wel... Maar voordat t echt een elfal is zitten we in 2018 of 2020

Daarnaast moeten we ons ook afvragen of de talanten zich blijven ontwikkelen of op het huidige niveau blijven hsnfen. Als t laatste t geval is dan wordt t geen 2018-2020 maar nog veel later
0 0
3*stars*3
V Beek echt niet. Kongolo kan wel een geweldenaar worden.
Karsdorp goede Back up voor Tete.
0 0
Siemons
ik ben het ten volste met hem eens. ik vind alleen wel dat als je beter investeert in de talenten die eraan komen en ze eerder en meer bij de selectie van oranje betrekt dat er een meer geleidelijke overgang komt. in 2012 stond nagenoeg dezelfde selectie op het veld als in 2010. zo moet het dus niet. als je dan een jonge jongen hebt die hetzelfde brengt als een oudje moet je ook gelijk het risico nemen en hem laten spelen. was dat toem gebeurt zaten we komende zomer niet thuis maar in frankrijk.
0 0
Daniii
Ben al tijdje van mening dat we potentieel team hebben voor EK en/of WK te kunnen als je bekijkt wat voor talent eraan komt en aantal spelers op redelijke jonge leeftijd bij (sub)top clubs spelen op cruciale posities zoals Blind, De Vrij centrale routiniers met die tijd. Depay volwassen en Strootman de grote leider dan samen met al het creatief talent wat eraan komt in de jeugd.
0 0
flasher93
vd Beek ja...
3 0
masterrr
Van Beek, hou toch op....

Verder geef ik 'm gelijk. Aanvallend helaas erg weinig talent.
Cillessen
Tete - De Vrij - Riedewald - Willems/Kongolo (snelheid/kracht)
Bazoer - Sneijder - Blind (kracht/passing)
(?) - De Jong - Depay (hopeloos)

Alleen Depay kan in de aanval in potentie top worden, is natuurlijk nog maar 21. Ghazi is imo geen toptalent (categorie Robben), zie het nog niet terug in hem. Hope I'm wrong..
Verder is het echt te hopen dat Ajax weer eens aanvallers op gaat leiden, want die hebben we nog steeds niet. Cerny en Dolberg zijn ook aankopen, zegt genoeg...
2 0
Robinjo1988
Rot op met je van beek man! houten klaas met een bochel. Die kan er helemaal niks van
8 -1
JohnDylan
Het verschil is dan toen een aantal creatieve spelers door braken die duidelijk het potentieel hadden om de wereldtop te halen. Vd Vaart, Robben, Van Persie en Sneijder waren duidelijk enorme talenten en momenteel zijn er weinig van dat soort Nederlandse spelers die net zijn doorgebroken of op doorbreken staan. Verder dan Nouri kan ik eigenlijk niet komen met vergelijkbaar potentieel en creatviteit. Want hoewel ik Vd Beek een groot talent vind en hij redelijk wat creativiteit heeft is hij geen zéér creatieve speler. Ould-Chikh mag misschien naast Nouri genoemd worden maarhet lijkt erop dat die zijn ontwikkeling een enorme klap heeft gegeven door naar Benfica te gaan.
1 0
masterrr
Die jongen verneukt zo zijn loopbaan. Had niet misstaan als flankspelen bij Ajax.
0 0
Juichtoon
Zit wel een kern van waarheid in maar het mag nig wel een tandje beter. Klaassen kon zich vd week tegrn De Graafschap nog niet onderscheiden, alhoewel dit ook grotendeels door de niet werkende tactiek , punt naar voren, van Frank kwam.
1 0
Yo
Je hebt over paar jaar goeie verdediging en middenveld en goeie buitenspelers maar... Geen spits
1 0
Eriksen11
Dat zijn vier verdedigers en één middenvelder. Als je wil winnen heb je echter ook goede aanvallers nodig en juist die grote aanvallende talenten missen we in Nederland.
1 0
Suarez16_
Bazoer, depay, en El Ghazi zijn over 3 jaar ook goed en zijn dan tussen de 22-24. Verder vergeet hij willems nog voor de verdediging. Cillessen is dan 28 en is dan ook een stabiele factor wat hij nu al is, maar dan iets beter. Oranje ziet er denk ik zo uit over 3 jaar: Cillessen-Tete-van beek-Riedewald-willems-Klaassen-Sneijder-Bazoer-Robben-?-depay. Over 5 jaar zullen El Ghazi en Nouri/Van de Beek Robben en Sneijder kunnen opvangen. Afhankelijk van hoe ver ze zijn. Verder heb je nog karsdorp, Zivkovic, bergwijn, locadia en Veltman die zich kunnen ontwikkelen tot toppers en dan ben ik de vrij en strootman nog vergeten.
1 -1
Eriksen11
Jij noemt dus alleen Depay, El Ghazi, Zivkovic, Bergwijn en Locadia als aanvallende talenten. Depay scoorde pas twee keer in de PL, El Ghazi heeft te weinig techniek, Zivkovic is niet eens onbetwiste basisspeler bij Willem II, Bergwijn is nog geen basisspeler bij PSV (en kunnen we dus nauwelijks beoordelen op het hoogste niveau van Nederland) en Locadia is nou ook niet bepaald een wonderspits.
0 -1
Suarez16_
Begrijp ik, maar dit gaat over 3 jaar en als ze zich blijven ontwikkelen en je Robben nog hebt dan kan je gewoon hoge ogen gooien. Tuurlijk nu is het om te janken, maar ook spelers als Robben hadden ooit een mindere periode rond hun 19de. Iedereen doet net of Sneijder toen al een CL finale beslist had. Wie zegt dat Zivkovic geen topper kan worden omdat hij niet in zijn vel zit op rechtsbuiten? Of El Ghazi die even een dip heeft?
0 0
boye04
Dat je Veltman noemt zegt al genoeg...
2 0
Suarez16_
Je weet het nooit, maar ik vergat nog even een Malen en Fosu Mensah te noemen. Bij 010 zullen ook nog wel een paar toppers in de A en B rondlopen net zoals bij ons. Verder heb je nog Kishna en Hoedt bij Lazio. Over 5/6 jaar als deze jongens 23-30 zijn kun je echt wel weer is een keer hoge ogen gooien.
0 0
Eriksen11
Beenhakker heeft het over spelers die over drie jaar topspelers zijn, zodat Nederland over drie jaar weer mee kan doen op het WK. Dan zijn die jonge talenten die jij noemt (Malen, Fosu-Mensah en jeugdspelers van Feyenoord) nog echt niet klaar en goed genoeg om voor Nederland hoge ogen te gooien op het WK.
0 0
Suarez16_
Daarom zeg ik ook over 5/6 jaar. Ik weet niet of 010 grootte talenten heeft, maar daar zullen vast wel 2 goede rond lopen nu in de A. Net zoals wij nu hebben met Nouri, Van de Beek, Cerny en Dolberg.
0 0
Suarez16_
Zou strootman ipv Klaassen doen, maar hij is van nu al 2 jaar geblesseerd, maar als hij fit is dan zou ik hem erin zetten mits hij zijn oude niveau haalt.
1 0
Yo
Depay,Promes,el ghazi, kunnen wat worden op de flanken.spits heb je gelijk in alleen dost en luuk de jong
0 -1
Eriksen11
Depay is inderdaad een groot talent, maar heeft pas twee keer gescoord in de PL. Promes is nou niet een bijzonder groot talent en speelt om die reden in Rusland. El Ghazi speelt in de Eredivisie en vind ik te weinig techniek hebben en te slecht in de kleine ruimte om hem te kwalificeren als groot talent. Narsingh is al helemaal geen groot talent. Die is al 25 en nog steeds niet goed genoeg voor het buitenland. En zoals je zelf al zei hebben we in de spits alleen De Jong (die het alleen goed lijkt te doen in de Eredivisie) en Dost (die nou ook niet enorm veel scoort).
1 0
Yo
Depay ben ik geen fan van maar ik denk dat hij uiteindelijk wel een grote wordt. Promes is ook nog maar 22 ofzo he! Dus kan ook nog wat worden. El ghazi moeten we nog zien en narsingh haal ik weg :)
0 0
MelleAfca
Feit is wel dat er geen nieuwe Sneijder, Robben of Van Persie tussen zit.
1 0
mvdk
Nouri en vd Beek zijn onderweg.
0 0
Joseph
Dat is zeker een feit, daar is er maar 1 van, net als er maar 1 is van Boilessen..

Sneijder in de vorm van 2010 wordt lastig, was misschien wel de beste van de wereld op dat moment, Sneijder van nu gaat wel gebeuren.

Van Persie ga ik geen moment missen in het NL-elftal, wat mij betreft is Luuk de Jong al beter.

Robben is een fenomeen, haalde in zijn eentje het lage niveau van de rest van het team omhoog! Van zo iemand kan je alleen maar dromen, zie ik nu niet er tussen lopen.

Kijk je naar de rest van het team van deze generatie, komt er op elke positie een betere speler aan..
1 0