Van Praag ziet kans: 'Eerst zijn gezondheid'

Michael van Praag ziet alsnog kans om Johan Cruijff te behouden voor Ajax. Dat heeft de erevoorzitter van de club laten weten na afloop van de algemene ledenvergadering. 'Maar eerst moet hij zich richten op zijn gezondheid, daarna komt er wel een gesprek hierover. Ik spreek hem vaak genoeg', sprak Van Praag tegenover AT5.

Verder gaf de bestuurder van de KNVB en UEFA aan dat hij onder de indruk was van de retoriek van Hennie Henrichs, die als voorzitter werd herbenoemd tijdens de vergadering. 'Ik heb me door de feiten laten overtuigen', aldus Van Praag. 'Henrichs heeft een open en duidelijke presentatie gegeven. En de waarheid verteld. Het kon ook niet anders. Want ook bijvoorbeeld Tscheu La Ling zat in de zaal.'

Door het vertrouwen in de bestuursraad uit te spreken keerden de leden van Ajax zich donderdagavond af van Cruijff. De clubicoon wilde dat voormalig hoofd jeugdopleiding Wim Jonk voor de club behouden bleef, maar de bestuursraad hamerde vorige maand alle beslissingen van de rvc en directie af, waardoor Jonk moest vertrekken.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MichelAngelo66
Henrichs en open en eerlijk. Uhm... Wat? Je vader draait zich om Michael.
0 0
Ajax Koersvast
Blablabla,,,,zoethoudertje; erg doorzichtig...
0 0
chrisjuhhh
na al dit gesteggel kunnen ze nu ook eens als volwassen mensen met elkaar om de tafel gaan zitten en het belang Ajax hanteren .
even de ego's opzij zetten en door pakken , maar of iedereen dat wil geen idee .
0 0
PetrusKeizer
goed bedoeld maar slecht getimed, Michael.
0 0
FlorisK
Ja, ik sta voor Cruijf dus ook Jonk, maar ik vind het erg onprofessioneel dat as zich zo partijdig opstelt. zware bladzijde voor Ajax vandaag.
0 0
BRAMHOUTEN
Ik zie dat niet zo! Ik sta achter Cruijff maar niet achter het gedrag van jonk, waarschijnlijk vinden de leden dat dus ook anders hadden ze niet unaniem gestemd, dus ook gasten die dichtbij Johan staan hebben voor het bestuur gestemd, volgens mij zegt dat wel wat
0 -2
MosesD
Ik hoor trouwens net van een lid het volgende over Jonk is gezegd gisteren: men was zeer ontevreden over Jonk qua gedrag (a-sociaal en agressief), maar tevreden over zijn werk. Over anderen in de opleiding tevreden over gedrag, maar minder tevreden over hun werk. Over Jonk was werkelijk iedereen het eens (ook de pro-Cruyff groep) dat ie vakinhoudelijk zeer goed is, maar totaal ongeschikt als hoofd jeugdoplelding door zijn gedrag en gebrek management kwaliteiten.
Tja, ben benieuwd wat ze daarmee gaan doen.
Overigens is dit precies mijn kritiek op Jonk altijd geweest. Een prima (individuele) trainer, geen people manager die een hele opleiding (met alles erop enaan) kan aansturen. Een asshole mag/kan er altijd tussen lopen, degene die de leiding heeft, moet dat juist niet zijn.
1 -1
Ajax Koersvast
Man en paard graag, anders geloof ik er geen zak van.
Welk lid? Kunnen we een en ander verifiëren.

Bijvoorbaat dank....
1 0
MosesD
Joop Leeuwendaal, Herman Arendse o.a.. Je kent geen leden dan?
0 0
Ajax Koersvast
Nee ik ken geen leden persoonlijk.
Dus je hebt het van meerdere leden gehoord; onder andere bovenstaande twee, wie nog meer?
0 0
chrisjuhhh
unaniem bijv.naamw.Uitspraak: [yna'nim] wanneer iedereen het met elkaar eens is .
maar ik heb van praag hoog zitten
0 0
3*stars*3
Als JC die ziekte verslaat, hoop ik hem fris en fruitig te zien en dat hij een dikke vinger opsteekt richting "dit Ajax".
0 0
JohnDylan
Van Praag is toch geen lid van het groepje van Coronel/Henrichs?
0 -2
Sjaakvaak
Begin van de avond wordt er nog door meerdere mensen aangehaald dat Van Praag de beste voorzitter van Ajax was en dat het mooi zou zijn als hij terug zou keren. Nu zegt hij iets voor Henrich en hij is meteen weer verkeerd. Typerend voor het veel te emotionele denken van veel mensen hier.

Van Praag is een enorm bekwame en bovendien zeer integere bestuurder. Die weet wel waar hij het over heeft.
4 0
N-ajax
Mwah, van Praag wilt vooral het beste voor zichzelf. Nu hij een mooi baantje heeft bij de UEFA is zijn kritiek op de FIFA opeens verdwenen.
1 -3
geDaante
Sommige mensen zijn werkelijk emotioneel verbonden met Ajax, niet iedereen bekijkt het kil en afstandelijk, puur met het hoofd, zoals al die bestuurders met hun politiek en (eigen)belangen. Voor deze mensen, waaronder ikzelf, de ware liefhebbers, is het uiterst irritant, pijnlijk en frustrerend als hun club wordt afgenomenn door laatstgenoemden.

Van Praag wist maar al te goed dat een overwinning van Henrichs en co. het definitieve afscheid van Cruijff zou betekenen. Deze uitspraak van hem is puur om goodwill te kweken, en zijn eigen naam niet teveel te beschadigen. Was hij niet degene die Ajax naar de beurs bracht? Cruijff wil van de beurs af, dat zal tegen belangen van Van Praag ingaan.
3 -4
WGM
Precies. Zijn uitspraken komen op mij sterk over als zoethoudertjes richting supporters. Beetje als een vader die zijn teleurgestelde zoontje troost met onrealistische beloftes. Niet per se bedoeld als aanval op de persoon Van Praag trouwens, hoewel ik wel vraagtekens durf te zetten bij zijn rol in het tegenwerken van Cruijff's visie binnen Ajax.
1 0
MosesD
Maar de leden hebben unaniem voor de bestuursraad gekozen. Zijn al die mensen gek dan in jouw ogen?
3 -1
geDaante
Geloof je het zelf? Unaniem? Swart, Geestman, Keizer? Molenaar en andere Cruijffgezinden. Ling?

De meerderheid van de mensen is beïnvloedbaar, niet bijster inzichtrijk en volgers. Mensen willen rust binnen de club, en denken dat het snelst voor elkaar te krijgen door voor deze weg te blijven gaan, daar andersdenkenden inmiddels weggejaagd zijn, en er nu een groep mensen zit, die het ogenschijnlijk allemaal in elkaar zien zitten. Waarom dat nu weer uit elkaar trekken en weer helemaal opnieuw beginnen zal men denken. Althans een deel. Een ander deel zal de bui hebben zien hangen, en niet als afvallige bekend willen komen te staan, want ze willen er allemaal bijhoren. Anderen, de meesten, zijn vriendjes en belanghebbenden.

Die mensen boeien inderdaad AFC Ajax niet zo, maar meer De Ajax NV, of men is vergeten waar Ajax voor staat, of men is zo extreem goedgelovig en naïef door werkelijk te geloven dat men nog gelooft in de Cruijff visie, en dat men deze zal blijven volgen.

Wat hen bindt, is dat ze incapabel zijn. Allen hebben keihard gefaald, en zullen blijven falen, en houden allemaal de hand boven elkaars hoofd. Al die bestuurslui gaat het om macht, status, geld en andere belangen, en de huidige directieleden en TH leden gaat het om hun eigen CV. Vrijwel iedereen binnen de club gaat voor zichzelf, niet voor Ajax, en dat bindt hen nogmaals, eisen van elkaar niet veel, als ze elkaar maar steunen hun posities te behouden.
0 0
MosesD
Precies. Zeer erudiete man en was een geweldige voorzitter, net als zijn vader. Al die hysterische drama queens hier, hebben van Praag jr en sr waarschijnlijk nooit meegemaakt.
2 -1
LiefhebberVan GOED voetbal
Ik heb jr. Wel meegemaakt meerdere keren zelfs. En ja híj kan praten als brugman maar echt iets vertellen, daar past ie wel voor op.

Zijn beursgang van Ajax, is mede de teloorgang van Ajax. Want vanaf toen draaide alles alleen nog maar om geld !
1 0
Joseph
Dit lijkt ontzettend naïef, ik ben benieuwd wat Cruijff daarover te zeggen heeft.

Henrichs heeft zich bewezen als een slimme of sluwe man, ik vrees alleen dat de voetbalclub Ajax er niet bij gebaat is. De terugkeer van Cruijff voor de voetbalclub is het aller belangrijkste en hij maakt dat moeilijk.

Henrichs is niet degene die Ajax kan redden.
3 -1
TOOL
Toch vreemd dat Ling op zijn beurt zegt dat er gejokt werd!
3 -2
talent020
Unaniem vertrouwen is er sowieso
Niet, kan me niet voorstellen dat Molenaar, en Swart voor hebben gestemd.
4 -2
AnoniemeTank
Dat bedoelt Ling dus met dat jokken :)
2 -2
afca95
Ik gun dit Ajax geen Cruijff! Cruijff verdient beter dan dat zootje aardappelen wat er zit! Laat hem maar beter worden en genieten van het leven! Ajax is toch al verrot, zonde van zijn energie!
6 -4
AnoniemeTank
Misschien wel ... :(
1 -1
Nummer 9
Judas
1 -5
CHRISSSSZ
Het vriendje van de corrupte Platini en Cruijfs grootste tegenstander Coronel wil ook nog even wat zeggen.
4 -5
GVR
Leuk deze reacties. Wat zei Cruijff over Van Praag in maart van dit jaar? "Michael van Praag is al 50 jaar een vriend van me" https://www.youtube.com/watch?v=nG_94dLzCww
3 0
BRAMHOUTEN
Precies,de meeste hier weten niet eens hoe de relaties zitten, die schreeuwen lekker hard en doen uitspraken die nergens op slaan
6 -2
afca95
Net of jou uitspraken ergens op slaan, jij verdedigt dit beleid!
1 -6
vak114
Dan heeft deze engbek 2 (toup) petten op.
0 -4
GVR
Nee hij is gewoon pragmatisch en weet hoe dingen werken.
4 0
rattaplan01
Bruggenbouwer. Laat mij niet lachen. Gluiperd.
Dit is de doodsteek voor het Ajax waar ik ooit van ben gaan houden. Ik kom er nooit meer.
0 -6
Onpartijdig
Van Praag, jij bent wel de laatste, zelfs met alle andere bobo's meegerekend. Gun die man zijn rust.
0 -7
talent020
Van Praag ga eens een onderzoek instellen naar de huidige praktijken binnen Ajax. Cruijff en jij zijn goede vrienden maar ik vrees dat deze wond niet meer geheeld kan worden.
2 0