De Ligt: 'Goed genoeg is oud genoeg'

BVeenstra, 15-12-2015 om 17:45, 5321 views, Ajax | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Matthijs de Ligt is dit seizoen één van de uitblinkers in de achterhoede van de A1 van Ajax. De verdediger, nog altijd pas 16 jaar, merkt weinig van het leeftijdsverschil, zo vertelt hij in een interview op de officiële website van de Amsterdamse club. 'Dat leeftijdsverschil, ook met de rest van het team, merk ik niet zozeer. Goed genoeg is oud genoeg, denk ik', aldus De Ligt. 

De A1 van Ajax komt ook dit seizoen weer uit in de Youth League en speelt na de winterstop in dat toernooi tegen het Spaanse Sevilla. 'Het zijn op internationaal gebied de beste spelers van hun leeftijd', vertelt De Ligt daarover. 'Je komt tegen jongens te staan tegen wie je normaal niet speelt. De speelstijlen en tactieken zijn heel anders dan je gewend bent. Het is een heel grote uitdaging voor ons', klinkt hij verwachtingsvol. 

Onlangs braken A1-teamgenoten Vaclav Cerny en Donny van de Beek door in het eerste elftal van Ajax. 'We zijn natuurlijk erg trots op de jongens. Ik heb met ze gespeeld en ze gaan nu naar het eerste. We spreken er wel over, maar niet direct in de zin dat dit ons ook kan gebeuren', gaat De Ligt verder, die zijn eigen sterke en zwakke punten kent. 'Ik denk dat ik sterk ben in de duels. Verder heb ik een goed overzicht over de bal, ben tweebenig en heb een goede pass in de benen. Daartegenover staat dat ik moet werken aan mijn snelheid en wendbaarheid. Ook het coachen van mijn medespelers kan misschien nog beter', sluit de mandekker af. 

Het volledige interview met Matthijs de Ligt is te lezen op de website van Ajax.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Eriksen11
Ook goed om te zien dat hij door heeft wat zijn zwakke punten zijn en dat hij daar nog aan moet werken.
0 0
Alexander40
Zeker, maar wat jammer is is dat de zwakke punten wendbaarheid en snelheid bijna niet te verbeteren zijn. Ik hoop dat die punten slechts een beetje zwak zijn anders gaat hij het toch niet redden. Zeker bij Ajax zijn deze punten zeer belangrijk want als verdediger speel je met veel ruimte in je rug.
0 0
Eriksen11
Die punten zijn zeker wel te verbeteren, maar hoe ouder je bent, hoe moeilijker het wordt. Daarom was het ook een positief gegeven dat er meerdere performancetrainers werkzaam zijn/waren op de Toekomst. Die komen uit andere sporten en die waren juist werkzaam in de opleiding om dit soort dingen te verbeteren bij talenten. Het is dan ook jammer dat ze door Bergkamp en consorten worden weggejaagd.
0 0
Ajax27
juist wel! Snelheid gaat vooral om de eerste meters, dit kun je goed met een coach uit de atletiek trainen. Daarnaast zie je wat bijvoorbeeld yoga met de wendbaarheid van Dijks heeft gedaan. hij zegt ook eerlijk dat ie daarvoor wat lomp en slungelig overkwam. nu heeft hij een veel betere controle over zijn lijf, staat ie veel meer in balans, etc. Echt wel te trainen dus.
0 0
KajanoKlaassen
Mag van mij snel gebracht worden. Hij en Jaïro zijn de toekomst
1 0
Alexander40
Weet niet wat je met snel bedoelt maar hij is 16. Moet dus nog 3 jaar wachten voor een serieuze plek in Ajax 1
0 0
Cruyffie
Sowieso. Wat een held dit.
0 -1
IamLegend
waarom nou weer held roepen? Die broekies hebben nog niks bewezen.
1 -1
Ruff Rhythim
Als individuele speler? Ja.
Als teamgeheel? Nee.
0 0
flasher93
Volgend jaar Jong AJax als het aan mij ligt.
1 -2
ProHulst0s
Liever niet, geen enkele speler wordt beter van spelen bij Jong
3 0
OntlastendeMiddenvelder
Aan zijn spel te zien lijkt het zo'n Nigeriaan met een vervalst paspoort, zo een die 16 is maar eigenlijk 23.
2 -4