Mensing met Wijers in exclusief gezelschap

SamVR, 08-12-2015 om 09:00, 5020 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Peter Mensing, een voorname kandidaat om tot de raad van commissarissen van Ajax toe te treden, is een goede bekende van scheidend president-commissaris Hans Wijers. De twee behoren reeds jaren samen tot de exclusieve Johannes Brahms Kring van het Concertgebouw in Amsterdam, waar Wijers tevens voorzitter is.

Men wordt lid van de Johannes Brahms Kring bij een periodieke gift van 50.000 euro aan het Concertgebouw. Het Concertgebouw organiseert speciaal voor deze kleine kring van prominenten een paar keer per jaar concerten met de gelegenheid voor de leden om daarbij samen vooraf te dineren en achteraf wat te drinken. Tijdens de pauze en na afloop van de concerten worden de leden van de Johannes Brahms Kring verwelkomd op een besloten ontvangst.

Naast hun gedeelde lidmaatschap van de Johannes Brahms Kring hebben Mensing en Wijers jarenlang simultaan gewerkt in de consultancy top van Nederland. Mensing werkt reeds decennia voor Booz & Company, dat afgelopen jaar is overgenomen door PWC. Wijers werkte voor de Boston Consulting Group, dat samen met Booz & Company tot de top drie consultancy bedrijven in Nederland behoort.

Hier op AS verscheen eerder een overzicht van het old boys network dat de macht heeft bij Ajax. Dat artikel is hier terug te lezen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rmensing
mijn papa is een hele goede bestuurder.
hij heeft altijd goed voor mij gezorgd en is heel lief! ik vind het dan ook niet aardig van jullie dat er direct zo negatief gereageerd wordt op zijn komst. jullie kennen hem niet zoals ik hem ken. Daarom heb ik veel moeite met deze reacties en met het lezen hiervan. het ligt echt heel gevoelig.
0 0
fanforeffer
Het houd niet op ...niet vanzelf .
1 -1
fanforeffer
het is een beetje van , lik je mijn ..... dan lik ik jouw .......... ik wordt er kotsmisselijk van die incapabele RVC of Commissarissen . rot op bij mijn club.
1 -1
Jornnn
Als ik de woorden "goede bekende" al lees krijg ik last van oprispingen.
2 0
vader123
Zijn we nu al weer vergeten dat Wijers in april probeerde Van Boxtel bij Ajax naar binnen te schuiven? Baantjes verdelen is zijn core business. Geen oordeel over Mensing. Wel over Wijers die zelf vindt (WC-eend) dat het organisatorisch en bestuurlijk gezien verantwoord is om op te stappen. LOL.
2 0
talent020
Old boys network activiteiten worden vrolijk doorgezet. Dit is slechts 1 van de vele oorzaken die aantonen dat Ajax gewoon ziek is. Alleen de resultaten in de competitie verbloemen ( gelukkig dat het daar wel goed gaat) veel
2 0
AjaxfanRuben
Zou je dit gedonder nou ook krijgen als Ajax van de beurs af is? Of verandert dat niets aan het feit dat deze heren elkaar de baantjes toeschuiven. Volgens mij zou zo'n Toon Gerbrands ook ten onder gaan in deze Ajax structuur met onrustige tijden.
1 0
heinp
Ik denk dat ook Gerbrands het onderspit zou delven ja .En wat een walgelijke foto over dit onderwerp.
1 -1
V12
Waarom schuift van Duivenbode niet iemand naar voren. Kunnen de supporters ook iemand naar voren schuiven? Ik stel voor dat Wim Jonk zitting neem in de RVC. Kent de club van A tot Z heeft veel bewezen voetbalverstand kent het plan Cruijff goed ;).
4 -1
gi0vanni
Hahaha beetje humor is altijd leuk in deze donkere dagen.
1 0
carsfield
Net als in de politiek. De democratie is ver te zoeken. De elite schuift elkaar toch alrijd de baantjes toe. Dat is al tijden zo. Echt om te kosten.
4 0
HeinJan
Misschien doen ze ook wel boodschappen bij dezelfde supermarkt. Dit is een beetje spijkers op laag water zoeken.
2 -3
Kuffour
Jij snapt niet dat het om de selectieprocedure gaat. Gaat het bij Ajax om de competenties van de bestuurders voor de club? Of gaat het om wie wie kent?

Mensing heeft nog nooit wat gedaan in de voetballerij, maar is nu doodleuk in gesprek over een plek in de RvC van de grootste voetbalclub van het land. Het gaat dus niet om de competenties bij Ajax, maar om wie je kent.

Wijers heeft altijd wel een baantje voor je.
1 -2
HeinJan
"Jij snapt niet..."? Volgens mij snap jij het niet.
De geruchten gaan dat Mensing wordt voorgedragen als commissaris, niet als bestuurder. Als je dat verschil niet ziet of kent lijkt het me raadzaam je daarvan te vergewissen. Mensing wordt voorgedragen door de RvC, niet door Wijers. De RvC die inmiddels bestaat uit 4 man, waarvan 2 pro-JC. Een commissaris heeft nauwelijks iets met voetbal te maken. Voor zover dat al op het bordje van de commissarissen terechtkomt is Van Duivenbode aangesteld.

Het is op z'n minst frappant te noemen dat Mensing bij voorbaat incompetent wordt bevonden. Ik weet ook zeker dat er niemand wél competent genoeg wordt bevonden door de supporters, tenzij diegene zegt dat Jonk weer terug wordt gehaald. Deze twee mensen zijn nota bene lid van een muziekkring waarvan IEDEREEN lid kan worden.

Zoek de RvC van andere eredivisieclubs, of van alle grote Europese clubs, eens op. Vertel mij maar hoeveel voetbalmensen er gemiddeld in de RvC zitten.
Het is al veel als je er één per club vindt. Laat staan 2 of meer. Een BVO is een bedrijf. Dat zullen supporters moeten accepteren. Als je dat niet kan moet je stoppen met het supporten van welke BVO dan ook.

Laat het duidelijk zijn dat het momenteel een puinzooi is binnen Ajax, maar de gretigheid waarmee er naar een stok wordt gezocht om de zittende figuren te kunnen slaan is stuitend. Vandaar mijn vergelijking: Wellicht doen ze ook boodschappen bij dezelfde supermarkt. Er zal altijd wel een lijntje te vinden zijn tussen de kandidaat en de huidige commissarissen.
4 -2
chrisjuhhh
mensing PWC en PWC amsterdam word gevolgd ivm fraude lekker bezig zou ik zeggen

astu onderbouwd http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24815910/__Vastgoedruzie_raakt_top_PwC__.html
1 0
Kuffour
- Wijers is nog altijd leidend in de RvC die Mensing voordraagt
- Er is al maanden een breuk tussen JC en de complete RvC (lees je de krant?)
- Niemand zegt nu dat Mensing incompetent is, alleen dat hij niks met de voetballerij te maken heeft en via vriendjespolitiek betrokken raakt
- Het is totale onzin dat iedereen lid kan worden van zo'n Johannes Brahms Kring. Niet iedereen heeft 50.000 euro liggen om daar voor over te hebben. Er zijn amper honderd leden.
- Het gaat om het feit dat er niet naar competenties wordt gekeken, maar naar of hij uit het old boys netwerk komt.

Een commissaris van Ajax hoeft wat mij betreft zelf geen topsporter te zijn geweest, maar enige bestuurlijke ervaring in de sportwereld is een prima eis voor dé topclub van Nederland. Dat is waarom ik kritisch kijk naar de potentiële binnenkomst van mensen als Mensing, een topconsultant met 0 ervaring in de sportwereld. 0.
1 -2
HeinJan
Ga jij maar een lid van de RvC zoeken die geen 50k kan missen. Die zijn er niet, want dan heb je geen tijd om commissaris te worden. Je denkt toch niet dat het toeval is dat er louter gefortuneerde lui in de RvC's zitten?

Wijers is president-commissaris, wat niet meer inhoudt dan dat hij voorzitter is van de vergaderingen van de RvC en daarmee het gezicht naar buiten toe. Meer niet. Hij heeft niet meer macht dan andere commissarissen, dus is ook niet meer leidend dan anderen.

Je stelt nu weer dat er niet naar competenties wordt gekeken, waarmee je dus stelt dat Mensing incompetent is. Als dat niet zo is zou het betekenen dat je niemand aan kunt stellen die op enige manier geassocieerd kan worden met één van de RvC leden, ook al zijn ze competent. Aangezien Wijers in zijn hoedanigheid als oud-minister en ex-CEO van AkzoNobel nogal een wijdvertakt netwerk heeft wordt het een hele opgave om iemand te screenen op eventuele associaties met Wijers.

Betere RvC-leden dan Van Duivenbode en Van Wijk ga je niet vinden voor een club als Ajax. Personen als Molenaar weigeren hun handen eraan te branden. De verdiensten wegen totaal niet op tegen de bak ellende waar je mogelijk mee te maken krijgt.

Dat Van Wijk en Van Duivenbode een uitbrander hebben gekregen van Cruijff betekent niet dat zij zijn visie niet omarmen, het betekent eerder dat Cruijff een compleet vertekend beeld heeft van wat de invloed van de RvC is. De RvC is niets meer dan een orgaan dat de financiële stabiliteit bewaakt en ervoor zorgt dat de besluitvorming binnen de organisatie vlot en op een juiste wijze verloopt.
1 -1
chrisjuhhh
niet alleen het financiële maar ook de directie , personeel etc , waarom traden zij niet op tijdens het rapport ling tijdens het binnen halen van collee die gelijk roep dat wie dwars zit eruit getrapt word nou nou wat een beleid .
hier had de rvc moeten ingrijpen , maar ach wijers old boy friend collee moest er komen .
nu vlucht hij weg zogenaamd dat hij het druk heeft , maar is en blijf een mislukte politicus D66 je weet wel de draai partij vriendje van Boxtel etc .
van mij mag het klappen het bestuur en en rvc .
ook naar cruijff toe nul komma nul communicatie van de rvc nul !
ook het moment van mensing PWC fraude met fiscale aftrek ook leuk om te lezen dan , dat zo een figuur word voorgesteld
0 0
3sterren
Dat is denk ik nu precies wat de meeste supporters dwarszit...
Ze denken dat de rvc bij Ajax, als waakhond over de financiële stabiliteit, beslissingen om een speler te halen tegenhoudt. Alleen maar op grond van het prijskaartje dat om zijn nek hangt. Ze zullen nooit eens een risico nemen, zoals ze dat misschien bij PSV wel hebben gedaan. En ik denk dat de vele reageerders best eens gelijk zouden kunnen hebben. Ajax heeft meer last, dan lusten, van deze behouden rvc en krenterige bestuur. Denken iets teveel aan hun eigen bonus, terwijl ze juist de bonussen van de spelers een flinke boost zouden moeten geven.
0 0
Truus de Bakker
De top in het bedrijfsleven is net zo smal als die in het voetbal. Ook daar kent iedereen iedereen en concentreert die top zich rondom Amsterdam.
2 -3
3sterren
Het is een plaag...
Denk je net verlost te zijn van het ene ongedierte, duikt er een andere exemplaar op.
4 -1
erikvr
Zolang we dit als supporters maar slikken gaat het gewoon door. Het Houdt niet op, niet vanzelf..
4 -1
johnd
Er is zo weinig dat we kunnen doen,.
2 0
erikvr
IK denk dat er 1 zwaar middel gebruikt kan worden, met zn allen gewoon niet meer naar het stadion gaan. Klinkt misschien lullig, maar die lui gaan gewoon door omdat ze weten dast mensen het toch wel slikken.. Laat ze maar s kijken als er 3 wedstrijden lang geen hond komt kijken..
1 -1
chrisjuhhh
er zitten de laatste tijd ook minder mensen in de arena kijk enkel maar naar de wedstrijd tegen Heerenveen
0 0
Truus de Bakker
Johannes Brahms ook al zo'n rijke patser ;)
0 -1
AnoniemeTank
Met andere woorden: men schuift elkaar baantjes toe bij Ajax, in het belang van zichzelf en niet onze club.

Er zijn wellicht betere kandidaten maar dat is inmiddels niet meer relevant. Als de ledenraad niet adequaat reageert op 17 december zijn we verloren..
8 -3
JanTa
Men heeft het idd. nog steeds niet verleerd, er word nog steeds gebruik gemaakt van de Old Boys Network. Het gaat er in die kringen nog steeds om niet van wat je kan maar wie je kent.
2 -1
martijn1978
Het word tijd dat de supporters cruijff bij gaan staan .. en kei harde maatregelen zijn er nodig voor deze boeve bende.. dit zijn gewoon de poppetjes van van boog en ene coronel .. wij laten toch niet ajax kapot maken door deze voorbij gangers.. ik hoop dat de leden vergadering er meteen einde aan maakt .. we ware zo goed bezig op de toekomst.. nu komt daar weer einde aan.. zal ik eens wat zeggen vanaf januari zal van gaal ook wel weer terug zijn.. let maar op .. die krijg ontslag bij united.. stop deze afbraak f side en vak 410 en ieder die ajax echt warm hart toe draagt grijp alsjeblieft in. anders bestaat ajax over tijd je alleen nog maar uit mooi verhalen van vroeger.. ik wil mijn kinderen ook nog van ajax laten genieten..
4 -3
Capi86
Gatverdamme, dit lijkt wel een nachtmerrie die steeds erger word. Ajax word nog meer concert, meer bobo's, meer om de centen, minder om de voetbal, minder om de jeugd en minder voor de supporters.
Aju
4 -2
Capi86
Opdat de Arena nog meer een concert gebouw word! Hoezee, hoezee!
3 -1
chrisjuhhh
AUB niet ook de PWC is betrokken bij fraude zaken , dit ga echt niet goed komen .
wederom een voetbal nitwit figuur in de rvc totaal nooit gevoetbald enkel geld geld geld .

update ik vergat te melden dat wijers die vlucht als een politicus betaamt hem voor draag net zoals van boxtel toen der tijd
4 -3
Kingoffdatoilet
Het is irritant dat er telkens baantjes worden doorgeschoven aan vrienden. De hele RVC is rot. Een RVC is helemaal niet verplicht voor een NV. Schaf het hele kliekje geld kostende nutteloze probleem veroorzakers af.
4 -3
Gertje
Het lijkt de FIFA wel.
14 -1
Joseph
Leek even mis te gaan met Cruijff die dit soort praktijken tegen wilde werken.

Maar gelukkig is Ajax nu weer van de bobo's..
9 -1
Yaeron
Vriendjespolitiek, opzouten!!
7 -1
OpNaarNummer4
Rijke stinkerds.
8 -1
JohnDylan
Ajax moet mensen met ervaring in het sportbestuur aan de RvC toevoegten. Laten ze kijken naar de zwembond, hockeybond, atletiekbond, etc. er moeten daar toch wel een paar mensen te vinden die ervaring hebben in het leiden van een sportbestuur? Ik begrijp niet waarom de bestuursraad steeds gaat voor mensen die nog nooit in een sportbestuur hebben plaatsgenomen.
12 -1
TOOL
Ik begrijp het wel, deze mensen hebben zich namelijk verweven in alle delen van de club. Het lijkt er zelfs op dat de supportersverenigingen ook zijn bereikt. Op die manier worden ze links- of rechtsom toch wel weer herkozen, of een vriendje van...
8 0
JohnDylan
Tja, daar heb je natuurlijk helemaal gelijk in. Er moet weer eens een grote bezem door de club gehaald worden en dan te beginnen met de bestuursraad. In de bestuursraad moet alleen ruimte zijn voor echte Ajacieden als Keizer, Suurbier, Haan, Hulshoff, Krol, Muhren, Neeskens en Molenaar.

Daarna moet er een bezem door de RvC gehaald waarin van mij alleen Van Duivenbode mag blijven. De andere vijf plaatsen moeten worden ingevuld door mensen met een enorme bak aan ervaring in het sportbestuur. Dat mag van mij dus ook ervaring in het bestuur van andere sporten zijn.

De nieuwe RvC moet dan eerst inlezen in het Plan Cruijff (zoals er laatst in de VI stond is over de jaren erg er veel op papier gezet) en daarna aan de hand van dit plan en het rapport van Ling de directie en het technische hart doorlichten en dwingen zich aan het plan te houden en als ze dat niet doen ontslaan.

Verder moeten ze een opvolger voor Collee zoeken die een bewezen track-racord in het sprotbestuur heeft. Persoonlijk lijkt iemand als Alberda mij ideaal aangezien die zelf een verleden als topsporter, topcoach (ooit verkozen tot de beste volleybal coach ter wereld) en topbestuurder heeft.
1 0
insectenverdelg
Wat dat betreft heeft PSV met Gerbrands een gouden zet gedaan.
9 0
WesleySonck
Paupers, niet eens lid van de Bach Kring
8 -1
heinp
tsjaa ons kent ons weer ,ppf om moedeloos van te worden toch? Of volgt hij ook visie Cruijff ? Ja dan is er geen enkel probleem dus?
9 -1