Ouders Vd Beek: 'Donny blijft Donny'

BVeenstra, 30-11-2015 om 12:05, 10489 views, www.veenscheboys.eu | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Donny van de Beek maakte namens Ajax afgelopen week zijn debuut in de Europa League-wedstrijd tegen Celtic (1-2). Bovendien stond de 18-jarige middenvelder afgelopen zondag in de basis tegen PEC Zwolle (0-2 winst), waardoor hij ook in de Eredivisie zijn debuut maakte. Zijn ouders, André en Gerdina van de Beek, zijn dan ook trots. 'Weet je wat zo vreemd is? Ik kijk al 42 jaar Studio Sport en dan zie je nu opeens zomaar je eigen zoon op het televisiescherm langskomen', wordt verteld aan de website www.veenscheboys.eu, waar Van de Beek vandaan komt.

Van de Beek, die in de D3 van Ajax begon, kent een trotse vader. 'Hier heb je dan altijd voor getraind en alles voor gelaten om in Ajax 1 te komen. Of het doel bereikt is? Nee, dit is eigenlijk pas het begin. Nu start het echt', aldus vader André, die ook in Nijkerkerveen zag dat men trots is. 'Reken maar dat alle familie en vrienden met tranen in de ogen hebben gezeten. Als je ook ziet wat hij er allemaal voor heeft gedaan en als het dan uiteindelijk uitkomt...De entourage bij Celtic was prachtig, maar dat hij vandaag negentig minuten heeft meegespeeld tegen PEC Zwolle is fantastisch. Ik kan niet kiezen wat ik mooier vond. Het waren twee totaal verschillende situaties.'

Ook moeder Gerdina is in haar nopjes met het debuut van haar zoon, zo vertelt zij. 'Dat Donny mocht invallen tegen Celtic, was echt een droom. We hebben ook heel veel reacties ontvangen. Het was niet normaal, zoveel berichtjes. Het was zo mooi dat iedereen in Nijkerkerveen en omstreken heeft meegeleefd', gaat moeder Van de Beek verder, die vertelt dat zoon Donny zichzelf zal blijven. 'Het is heel mooi dat hij zijn debuut maakt en daar mag je best van genieten, maar Donny zal niet veranderen, zeker niet naar zijn familie en vrienden toe. Je moet met twee benen op de grond blijven staan. Dat geldt ook voor ons. Dat kan in Nijkerkerveen, want daar is Donny nog gewoon Donny', sluit zij af. 

 

Donny van de Beek kan terugkijken op een goed Eredivisiedebuut! 'Ik kon goed meekomen, hopelijk volgende week weer', aldus de middenvelder. #pecaja

Een foto die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
heinp
Met dank aan de jeugdopleiding ,zo kun je zien dat we een heleboel aankopen niet hadden hoeven doen ,mijns inziens was hij veel eerder aan de beurt geweest om te debuteren evenals Cerny .Vraag me af wanneer Nouri zijn opwachting kan gaan maken.En ja er staan er meer klaar ,Dolberg is een topper in wording en Muric ,Lartey ? Hopelijk laten ze de jeugdopleiding hun gang gaan en gaat Frank de Boer ook eens meedenken met de opleiding in plaats van achter dikke bestuurders aan te lopen .
0 0
PetrusKeizer
een hollandse jongen die heel goed kan voetballen. en dat nog wel bij ajax, dan word je vanzelf blij. hopen dat hij niet geblesseerd raakt....
1 0
3*stars*3
Je ziet gewoon dat dit een doodnormale Nederlandse jongen is, die niet gek doet of gaat doen (heb geen glazenbol maar dat denk ik).

Ik vroeg me laatst toevallig af wat die ouders van Cerny niet voelden sun hun zoon in ei debuteerde en scoorde, dan zit je echt met tranen in je ogen en urenlang met kippenvel.

We onderschatten eigenlijk hoeveel tijd en moeite die ouders ook investeren in hun kids.
Mooi om dit eens van de ouders kant te lezen.
5 0
RH1900
Speelde twee maal een speler op de keeper af (een keer onterecht afgevlagd, een keer verprutst door Milik of Younes) zette gelijk druk op de bal, zoals in de A1. Deed het erg netjes, hij was wel op na de 75e minuut had ik het idee, totaal geen schande trouwens. Klasse Donny!
1 0
Tpes
Wat speelde hij volwassen en als of hij al jaren in t 1e speelt. past zich moeiteloos aan..
2 0
spendah
Mooi bericht, het succes is je ook van harte gegund!
2 0
mvdk
Dit zijn leuke berichten om te lezen. Oprechte blijdschap
3 0