'Stond Davy met z'n AA'tje toe te kijken'

BvdPloeg, 27-11-2015 om 19:10, 9010 views, ELF Voetbal Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Davy Klaassen komt uit een bijzondere familie en dat wordt helemaal duidelijk in een groot interview met ELF Voetbal Magazine. Vader, moeder, opa, broer en zus bespreken samen de totstandkoming van een Ajax-captain. 

Zo valt te lezen hoe vader Gert-Jan en moeder Kitty elkaar hebben ontmoet, de voorliefde van Gert-Jan voor Israël komt aan bod en vaders support voor Ajax wordt treffend beschreven. 'Het aanmoedigen van je club, het af en toe treiteren van de tegenstander, dat zal er nooit uitgaan, denk ik', zo stelt Gert-Jan.

Een mooie anekdote volgt: 'Davy ging als kind van veertien ook wel mee naar het supportershome, veel van die jongens ken ik daar. Was af en toe wel lachen... Sloegen twee gasten elkaar op de bakkes, stond Davy met z'n AA'tje toe te kijken. Of kwam er opeens eentje langs vliegen... Ik heb Davy weleens naar achteren moeten trekken.'

Ook over de toekomst van Davy heeft zijn vader een duidelijke mening. Stelde de captain zelf al dat een hele carrière bij één club spelen niet meer voorkomt, Gert-Jan kan dat beamen. 'Als supporter zeg ik: ja, dat zou ideaal zijn. Maar als je reëel bent, is er in deze moderne voetbaltijden geen voetballer meer die zich opoffert voor zijn club. Het ligt meer voor de hand dat Davy over twee jaar vertrekt naar een buitenlandse topcompetitie en op z'n 31e weer terugkeert naar Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
cavinsky
Wat nou moderne voetbaltijden? Dat heb je toch zelf in de hand (als je goed genoeg bent)?
0 -1
AFCACBS1900
Het spel van Klaassen laat soms nog wat te wensen over, maar over zijn mentaliteit niets op aan te merken. In tijden niet meer bij Ajax een speler gezien die zo fanatiek ingesteld is. Gaat altijd en heeft een echt hart voor de club. Ook het artikel geeft al aan dat Klaassen ook gewoon maar een supporter is, die wel het voorrecht heb om voor de mooiste club te spelen. Hij is nog jong en gaat steeds beter en bepalender voetballen. Van mij mag ie nog jaren blijven. Baas!
4 0
flasher93
De Jong Nigel, Maduro, Siem de Jong, Sneijder, Heitinga, Huntelaar. In dit rijtje hoort hij toch gewoon met spelers ie altijd maximaal hebben gegeven en echt van de club houden. Van de Vaart ook, al merk je daar wat minder van misschien..
0 0
godenzonensuper
Hoe kan het broertje van davy nu in godsnaam voor 010 zijn met zo'n pa...
5 -1
flasher93
Een chromosoom teveel misschien (sarcasme).
3 0
3*stars*3
Onbegrijpelijk he?
Verder niet veel woorden aan vuil maken...
2 -1
JohnDylan
Dat er weinig voetballers meer zijn die dat doen is natuurlijk geen reden om het niet te doen. Noble van West Ham is een speler die het wel doet en kijk hoe ongelofelijk geliefd die is.
1 -1
Ajax27
ja.. maar zelfs bij West Ham verdien je al 3 x zoveel dan bij Ajax en speel je in een dikke competitie. Nee dan zou ik ook niet weggaan.
0 0
3*stars*3
Ok maar Noble is ook geen echte topper en West Ham is misschien zelfs zijn plafond?
Daarnaast is het ook zo dat je in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Rusland, Oekraïne, Turkije en zelfs in Frankrijk, na 2 á 3 seizoenen al multi-miljonair bent (zelfs bij middenmoot/sub-top).

In NL moeten we hopen dat zo'n Tete na 1jaar als vaste basiskracht van Ajax1, niet vertrekt...

0n-topic-Davy is een echte en als vader en Ajacied, is er niets mooier dan zien dat je zoon het heeft geschopt tot Ajax1, captain en international word maar voetballend moet het gewoon beter bij Davy en als iedereen fit is, liever niet meer op 10 maar dan kiezen tussen Gudelj of Klaassen en dan Sinnkgraven vast op 10.

2 -1
insectenverdelg
ik snap je. maar als sporter 2il je ook het hoogst mogelijke niveau halen. En dat is Ajax helaas niet meer.
0 0
JohnDylan
Dat kan ik ook heel goed begrijpen, ik had het er alleen over dat het gebruikte argument nergens op slaat.
0 0