Blind liet Klaassen bewust gaan

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen haakte woensdag af bij Oranje wegens knieklachten en bondscoach Danny Blind heeft de blonde middenvelder bewust terug naar Ajax laten gaan omdat hij geen risico wilde nemen. 'We nemen de oefenduels zeer serieus, maar het zijn wel oefenduels', vertelt Blind op de persconferentie.

'Klaassen had maandag en dinsdag goed getraind maar kreeg woensdag last', aldus Blind. 'Davy (Klaassen red.) had misschien dinsdag kunnen spelen. Maar omdat het een oefenwedstrijd is, hebben we hem naar Ajax terug laten gaan.' 

Vrijdagavond treedt Oranje aan in Cardiff voor een oefenwedstrijd tegen Wales. Jasper Cillessen, Joël Veltman, Kenny Tete en Riechedly Bazoer kunnen daar in actie komen. Laatstgenoemde zou dan zijn debuut maken voor het Nederlands Elftal. Eerder haakte naast Klaassen ook Riedewald af met een blessure. 

Morgen speelt Nederland in Cardiff tegen Wales. Gaat deze baas zijn debuut maken?

Posted by Ajax Showtime on donderdag 12 november 2015
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vak127
Voor mij hoeft Blind geen AJACIED op te roepen, dat ie maar lekker al die 040-ers oproept. Hoeven die zich niet meer als een Calimero te gedragen en wij hebben geen risico's op blessures. Lekker rust nemen tot de volgende wedstrijden voor ons Aller AJAX. Ned. speelt toch niet op het EK dus waarom die oefenwedstrijden?
0 0
Jesper Olsen #1
Wauw, wat is Blind toch coulant...bewust laten gaan. was benieuwd geweest als die het onbewust had gedaan.
0 0
Arim_
Toekomst van Oranje:
Tete, Veltman, Riedewald;
Bazoer, Klaassen, Sneijder, Blind;
Robben (El-Ghazi), De Jong, Depay.

0 0
De_Realist
Ik mag hopen van niet.
0 0
Arim_
Hoezo niet?
Tete, Veltman, Riedewald kunnen prima met 3 man achterin, met Blind ervoor. Beste achterhoede die we kunnen hebben. Die ex-feyenoorders maken mij te veel fouten en Vlaar moet eerst weer op niveau komen, dan is hij beter dan Veltman, maar een goede Veltman is beter dan Van Dijk of Bruma.
Bazoer, Klaassen en Sneijder is het beste middenveld.
Robben voorin, en natuurlijk zie ik liever nog een andere spits zich aanbieden en zijn momenteel Huntelaar en Van Persie nog beter dan De Jong.
0 0
De_Realist
Blind en Klaassen zijn gewoon middelmaat, niks bijzonders. Sneijder is niet de toekomst maar het verleden, hij is al 31 en al langzaam aan het afbouwen.

De Jong is een beperkte spits die er alleen in de Eredivisie wat van bakt.

Veltman in vorm is een uitstekende speler, maar hij speelt perioden goed en dan weer zeer matig dus het is nog maar even aankijken of hij en niet de Vrij of van Dijk betere opties zijn.
0 0
Arim_
De Vrij maakt teveel fouten. Het is niet voor niets dat Koeman en Van Gaal hem en Indi in een 3 mans achterhoede aan de zijkanten hebben gezet ipv samen centraal.

Ja, De Jong is een beperkte spits, maar dat is Huntelaar ook. De Jong laat wel andere beter spelen en voorlopig zie ik geen andere spits die potentie Oranje materiaal is (of Zivkovic moet hele grote stappen gaan maken).

Sneijder is inderdaad al 31, maar nog altijd de beste middenvelder die we hebben. Graag had ik Ziyech in Oranje gezien als diens opvolger, maar helaas. Ik zie ook niet iemand rondlopen met de potentie het niveau Sneijder te gaan halen (of Van de Beek en Nouri moeten zich dusdanig gaan ontpoppen).

Klaassen en Blind behoren gewoon tot de beste spelers van Nederland. Klaassen is alleen geen 10 in mijn ogen. Vandaar hem op een 4 mans middenveld centraal achter Sneijder, met Blind als controlerende linkermiddenvelder. In potentie zou je daar ook Willems kunnen neerzetten.
0 0
De_Realist
De Vrij maakt teveel fouten? Heb jij Veltman afgelopen seizoen niet gezien?

Huntelaar is ook beperkt, en zie hem ook liever niet in de spits staan. Liever El Ghazi in de spits dan maar met Robben en Depay/Promes op de vleugels.

Klaassen en Blind zijn niks bijzonders. Liever Wijnaldum en Strootman dan maar.
0 0
Arim_
Tja, ik zie liever ajacieden of ex-ajacieden en Strootman moet eerst maar weer fit worden en terug op niveau komen, dan hoort hij wel in het elftal thuis.
Wijnaldum is op een ruit middenveld niet geschikt als punt naar achteren, en op links zie ik liever iemand met een linkerbeen en dan kom je momenteel eigenlijk alleen bij Blind uit. Blind is tactisch ook sterk en dat is wel nodig in een elftal. Je moet een beetje kunnen switchen van systeem, van 3-4-3 naar 4-2-3-1. Blind in de Jonk rol, op 4, als centrale verdediger tegen een 3 mans voorhoede, als middenvelder tegen een 2 mans voorhoede. En in sommige wedstrijden als linkermiddenvelder, op een ruit middenveld met Klaassen op '4', waarbij tevens opdracht Riedewald te assisteren door de flank op te vangen.

Als spits hoop ik op Zivkovic, maar dan moet je wel een Ajax hebben dat per wedstrijden drie kansen voor de spits kan creëeren en dit Ajax lukt het gemiddeld nog niet 1 keer per wedstrijd om een kans voor de spits te creëeren. En daar zit het hele probleem ook van Ajax 1. Zivkovic zou een prima schaduwspits zijn, maar ze verkrachten in de Arena elke spits, laat staan dat een schaduwspits zelfs nog maar kan bestaan. En Bergkamp kijkt erna en doet niets.
0 0
KlasseLasse
vergil van dijk hoeft van mij nie meer makt er egt geen reed van
0 0
De_Realist
Speelt goed bij Southampton, waar heb jij het over.
0 0
KlasseLasse
zielig spelletje 5-3-2
0 0
gwn_rj
Hij wil trouwens 5-3-2 gaan spelen. Dan Zouden de twee beste rechtbacks van NL wel samen opgesteld kunnen worden.. Karsdorp - tete - van Dijk - blind - Pieters
Middenveld : Sneijder (10) - bazoer - Wijnaldum
Depay - Huntelaar
0 0
Nummer 9
Je bent goed geïnformeerd jongen
0 0
Ar-AFCA
Hiermee had je waarschijnlijk wel het EK gehaald, en dan Robben ipv Depay.
0 0
IboAFCA
Karsdorp zit niet bij de selectie als ik me niet vergis. Is volgens mij zelfs geblesseerd afgevallen bij Jong Oranje.
0 0
gwn_rj
Gelukkig.. Jammer dat bazoer er bij moest blijven
1 0
jollie18
Denk dat Bazoer fit is anders was hij al lang terug gestuurd naar Ajax.
0 0
Dragon36
goeie zet
0 0
Pauw
Dat is aardig.
0 0