De Groot spreekt van sneeuwbaleffect

SJvanveen, 12-11-2015 om 18:56, 5004 views, Telesport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaap de Groot is donderdag nog eens ingegaan op de perikelen binnen Ajax en blikt vooruit op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bij Ajax (AVA) van vrijdagmiddag. 'Er moet in ieder geval duidelijkheid geschapen worden over de toekomst van de club', spreekt de ghostwriter van Johan Cruijff in gesprek met Telesport Vandaag. 

De Groot geeft aan dat sinds maandag, toen de directie een persbericht naar buiten bracht waarin werd verteld dat er een procedure in gang was gezet om de samenwerking met hoofd jeugdopleiding Wim Jonk te beëindigen, de boel is geëscaleerd. 

'Dat heeft een soort sneeuwbaleffect veroorzaakt. Er is een felle discussie op gang gekomen over in hoeverre het Plan Cruijff wordt uitgevoerd. En tussen wat er gezegd wordt en daadwerkelijk gedaan is, daar schijnt een heel groot verschil in te zitten en dat is ook de kern van het probleem met Wim Jonk', aldus De Groot. 

De journalist van De Telegraaf vertelt dat bij de AVA vrijdag er kritisch gekeken gaat worden naar hoe de Raad van Commissarissen het zover heeft laten komen. 'Dat zal gebeuren door de belangrijkste aandeelhouder, Ajax. Vertegenwoordigd door de bestuursraad. De vereniging Ajax heeft 73 procent van de Ajax NV. Die moeten gaan beoordelen of de Raad van Commissarissen in gebreken is gebleven met wat de huidige problemen aangaat.'

'Dat is ook het verwijt wat er klinkt binnen de club. Er is geen toezicht gehouden en de spelers die de functies hebben gekregen zijn onvoldoende begeleid en gecorrigeerd. Men heeft niet naar de oplossingen gewerkt', besluit De Groot.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Vak M
Door wie begeleid dan? kinsbergen? Volkomen ongeschikt, alleen klein IT bedrijf geleid als DGA. Zoon van vriendin van JC. Duidelijk dat JC en De Groot geen verstand hebben van organiseren. Ze denken dat ze door de vinger op de zere plek te leggen anderen het wel even gaan oplossen. Het blijven een voetballer en een journalist die zich niet zonder verantwoording met de club hadden moeten bemoeien. En nu maar weer zeggen dat het allemaal slecht is uitgevoerd terwijl zij er zelf incompetente vriendjes hebben neergezet. De Groot en JC zijn lui gebleken. Lekker aan de zijlijn schelden
0 -1
ARUCAMBA
wie zitten er in de bestuursraad van de vereniging ajax? Spelen deze heren samen onder een hoedje met de raad van commissarissen? Het is een grote kliek, laten we aan crowd-funding doen en ajax met spoed van de beurs halen zodat er een orgaan al buiten spel is gezet
0 0
HeinJan
Die laatste alinea is het hele probleem samengevat. Als Cruijff er de eerste twee jaar gewoon korter op had gezeten was dit allemaal niet gebeurd. Nu lijkt de relatie tussen de uitvoerders onherstelbaar verbroken, al hoop ik het niet.
2 -2
JonkMoetBlijven
Ajacieden, DEEL dit aub met IE-DE-REEN!

Meld je af op je werk of school morgen, DIT is jouw plicht als Ajacied.

Ik ben 43 jaar seizoenkaarthouder en voor mij staat morgen (vrijdag) de toekomst van Ajax op het spel!

De Bestuursraad moet de RVC terugfluiten in hun voornemen om Wim Jonk te ontslaan, anders is het definitief over met het plan-Cruijff.

Johan heeft aangekondigd in dat geval zijn handen er vanaf te trekken en Jonk wordt ontslagen.

Jonk is de ENIGE die het plan-Cruijff heeft gevolgd de afgelopen jaren en de vluchten plukken we nu al, maar nog meer in de toekomst, van die werkwijze.

Daarom MOETEN wij de Bestuursraad ervan overtuigen dat de RVC gestopt moet worden in dit voornemen om Jonk te ontslaan.

KOM morgen om 12:00 naar de Arena (hoofdingang) en laat daarmee je steun zien voor Wim Jonk.

Dat officiële supportersgroepen niets organiseren, heeft te maken met verschillende belangen.

Wij als gewone Ajax-supporter uit Amsterdam of heel Nederland, kunnen WEL wat doen.

Je morele plicht als je niet wil dat onze mooie club Ajax komt te overlijden!

Tot morgen!
10 -2
godenzonensuper
Ik ben aanwezig ! De toekomst van Ajax ligt in handen van de Bestuursraad.
2 0
RusselWestbrook
Dat de RvC in gebreke is gebleven lijkt mij overduidelijk.
3 0
Cruyffie
Inderdaad. Even een overzichtje. Plan Cruyff: de vijf pijlers en wat er mis gaat.

1. Ajax speelt aanvallend en attractief voetbal;

*Dit gebeurt niet in Ajax 1.

2. Ajax doet slechts gerichte aankopen die een directe versterking van Ajax 1 zijn, dus geen breedte-aankopen;

*Op de bank zitten aankopen Viergever, vdHoorn, Heitinga, Sinkgraven, Younes en Boer. Kosten gezamenlijk zo'n 20 miljoen.

3. Ajax is een opleidingsclub en werkt vanuit de filosofie van het individueel opleiden;

*Er kon geen extra geld naar de jeugdopleiding (maar dus wel naar breedte-aankopen).
*Individuele begeleiding zou doorlopen tot en met Jong Ajax, maar dat is stopgezet. Jong Ajax is een eigen eilandje.
*Ajax 1 speelt een ander systeem (punt naar voren) plus andere spelopvatting (anders druk zetten, andere opbouw) dan jeugdteams. Belangrijk dat dit hetzelfde is, zodat automatismen die spelers in jeugd leren ook bruikbaar zijn in Ajax 1.
*De bankzitters van Ajax 1 (breedteaankopen) blokkeren een langzame, geleidelijke doorstroming van Nouri, Donny, Cerny, Muric, El Mahdioui e.a.

4. Ajax werkt samen, zowel nationaal als internationaal;

*Alle samenwerkingen (Cape Town, Trencin) zijn opgezegd.

5. Ajax neemt de belangrijkste voetbalbesluiten in het technisch hart.

*Cruyff en Ling (rapport) wil duidelijk afgebakende taakverdeling, met Hoofd Jeugdopleiding, Hoofd Voetbalzaken en Trainer. Dit is niet gebeurt.
*Er is (blijkbaar) een technisch directeur aangesteld.
*De hoofd voetbalzaken en trainer voeren verplichte veranderingen door op het vlak van jeugdopleiding. Terwijl dit het domein is van hoofd jeugdopleiding.

Deze vijf pijlers was de afspraak in 2012, maar anno 2015 houdt het bestuur zich er niet aan. Nu is het dus genoeg geweest, de nuance voorbij. Wij - de supporters - eisen dat het bestuur zich aan de afspraak houdt: een 'integrale uitvoering Plan Cruyff'.

Voor Cruyff, met Jong, met Ling. Maar vooral: voor Ajax. Voordat het te laat is. WZAWZDB.

Vrijdag 12:00 uur.

REVOLUTIE!!

2 -2
Hillie99
Punt naar voren in Ajax 1? Dat zou met een echte 10
Zijn dat gebeurt nu amper..
0 0
Melvin01
Dan zijn we er toch! Zet daar (bestuur) mensen neer die alles voor het eerst doen (zonder begeleiding) en eigen belangen hebben en het gaat botsen. Als een stelletje amateurs, RVC, alleen maar toekijken en niet ingrijpen laten ze onze club ook kapot gaan. Bobo Collee is alleen maar aangesteld om Jonk te ontslaan... En tadaaaaa. Gelukt. Bedankt kut mensen. Want een Cruyff en een Jonk zijn de mensen die Ajax echt op een langer termijn Had willen omhoog helpen. Frank de boer is van de korte termijn. En terecht ook want hij wordt een passant en moet resultaten boeken. Zelfde geldt voor Bergkamp. Waar ik nog geen meerwaarde in zie. Een Overmars en vd Sar zouden voor de lange termijn zijn alleen dat is bij Overmars niet altijd te zien gezien zijn bizarre aankopen. Denkt veel zal resultaat op korte termijn. Vd Sar heeft zich veelal bezig gehouden met sponsors aantrekken. Die heeft daar weinig in betekend. Als dit ook zijn beslissing is om Jonk weg te sturen dan blijkt het wel weer dat ook hij niet de kwaliteiten heeft om te managen en sturing te geven.
1 0
Michael25
Hopelijk zitten er mensen met ballen in de bestuursraad. Onder andere Bruins Slot zit hier in, hopelijk zijn zij op de hand van Jonk, al was het alleen maar vanwege de enorme positieve ontwikkelingen die hij heeft ingezet in de jeugdopleiding.
1 0
JohnDylan
Het idee was dan ook dat de RvC er niet alleen boven maar ook tussen zou zitten om de onervaren Vd Sar, Overmars, Jonk, Bergkamp en De Boer te ondersteunen.
1 0