CIES: Ajax bij belangrijkste opleiders Europa

SamVR, 11-11-2015 om 12:16, 4660 views, CIES |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het onderzoeksbureau CIES heeft Ajax weer als een van de belangrijkste opleidingsinstituten van het Europese voetbal genoemd. Jaarlijks onderzoekt het CIES hoeveel spelers door welke clubs opgeleid zijn in het profvoetbal van Europa.

In het onderzoek zijn 460 teams uit de 31 hoogste divisies opgenomen. Een speler wordt geteld als opgeleid door een bepaalde club, als hij er tussen zijn vijftiende en 21ste levensjaar minimaal drie jaar heeft gespeeld. Na Partizan Belgrado staat Ajax tweede in de lijst van clubs die de meeste spelers aan het Europese profvoetbal leveren.

75 spelers uit de hoogste divisies zijn afkomstig van Ajax. Elf daarvan maken momenteel deel uit van de selectie van het eerste elftal in Amsterdam. Ajax houdt met deze cijfers onder meer Barcelona (nummer drie) en Feyenoord (nummer negen) achter zich op de lijst.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mr-MZ
Dit onderzoek bewijst dat ajax een opleider in de voetbalwereld is, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Denk dat er ook ff naar de uefa ranglijst gekeken mag worden, waar ajax daar nu staat... ongelofelijk..
0 0
Ajax meister
Met deze onzin kunnen we helemaal niks mee. Het is logisch dat spelers eerder naar Ajax willen dan feijenoord. Maar clubs als barcalona hebben misschien wel in grote getallen wel minder talenten in de opleiding, maar als er eenmaal 1 doorbreekt is het over het algemeen wel gelijk een TOP speler. Van alle spelers die op dit moment bij Ajax spelen komen alleen Cillessen ( gekocht ) en bazoer ( ook gekocht ) in aanmerking voor een topclub. Zelfs el ghazi is geen eigen jeugd.
Dus is onze opleiding wel zo goed als iedereen zegt. Oke ze leiden wel de beste spelers voor de eredivisie op. Maar om nou te zeggen dat wij SUPERTALENTEN opleiden vind ik wel een beetje ver gaan.
1 -4
wladimir
Wie zijn die 11?

Ricardo van Rhijn
Kenny Tete
Joel Veltman
John Heitinga
Jairo Riedewald
Mitchel Dijks
Riechedley Bazoer
Anwar El Ghazi
Davy Klaassen
Viktor Fischer
0 0
Ajax meister
El Ghazi en Bazoer zijn gekocht he. Die spelen max 2 jaar bij Ajax waarvan max 1 in de jeugd. Zelfs fischer zat maar 1 jaar bij ons in de jeugd.
0 0
ProHulst0s
Er staat niks over in de jeugd spelen, alleen dat je tussen 15 en 21 jaar minstens 3 jaar bij de club heb moeten spelen. Fischer hoort hier dus gewoon bij.
0 0
wladimir
Beide zijn sowieso bezig aan hun 3e jaar. Boilesen staat nog onder contract en is idd ook eigen jeugd.

Volgend seizoen zullen Lartey-Sanniez, Mauro Savestano, Donny van de Beek, Robert Muric en Vaclav Cerny ook wel doorkomen.

Boilesen is dan sowieso weg. Dat betekent dat we volgend seizoen 15 spelers uit de eigen jeugdopleiding in de selectie hebben. Dat lijkt toch een beetje op de lijn Cruyff. Ex topspeler op belangrijke posities.
0 0
trodat4030
Misschien telt hij Boilesen nog mee? Valt wel binnen de categorie zelf opgeleid nl én staat nog onder contract.
1 0