[Update] AFCA SC vraagt demonstratie aan

BvdPloeg, 26-11-2015 om 11:18, 7793 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sander Huisman, voorzitter van de AFCA Supportersclub, is niet te spreken over het besluit van de burgemeester van Utrecht om Ajax-supporters te weren tijdens de uitwedstrijd met FC Utrecht.

Tegenover AT5 laat Huisman weten dat er zelfs wordt overwogen om tijdens de uitwedstrijd met Utrecht een demonstratie te plannen. 'We hebben het recht om ons ongenoegen te uiten. We zijn echt kwaad, omdat het een van de weinige wedstrijden is waar we graag naar toe gaan. Als dat ook wordt afgepakt op die manier, dan zijn we daar echt kwaad over.'

Ook over het feit dat er nog altijd geen nieuw supportershome is, is een teleurstelling voor velen. 'Het supportershome heeft een hele belangrijke functie. Niet alleen voor de supporters die heel fanatiek zijn, maar het heeft ook een sociale functie. We hebben daar vergaderingen', aldus Huisman. 'Dat hebben we gewoon niet meer en dat maakt het lastig.'

Update - 11.15 uur (26 november)
De AFCA Supportersclub heeft in de persoon van Sander Huisman woord gehouden. De woordvoerder laat aan Ajax Life weten dat er inmiddels een aanvraag is verstuurd richting Utrecht voor een demonstratie op 13 december in de domstad. Ajaxfans willen daar hun ongenoegen uiten over het feit dat zij worden geweigerd bij FC Utrecht - Ajax.

De Supportersvereniging Ajax laat weten achter de demonstratie te staan. 'Wij zijn uiteraard benieuwd of de vergunning verleend gaat worden en steunen in ieder geval alle vreedzame initiatieven die kunnen leiden tot Ajaxsupporters in het uitvak van de Galgenwaard. Dit seizoen al, zoals het hoort.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaciedForLive
Iets met vragen naar de bekende weg..
0 0
kritisch..
Kansloos natuurlijk. Ajax fans mogen niet naar Utrecht uit omdat seizoenskaarthouders van de Bunnik Side nu over het hele stadion verdeeld zijn. Volgens de burgemeester zitten zij dus ook naast het uitvak en dat wil de burgemeester niet. Ondanks dus dat de vakken gescheiden zijn door hekken, stewards, politie etc. Maar dan wel een vergunning geven voor een demonstratie? Gezellig door het centrum lopen? Denk dat je dan beter de fans in het uitvak hebt zitten. Kortom, gaat niet gebeuren.
0 0
Wu44TyAJAX
Leuke ludieke actie
0 0
A Cohen
Pegida is ultra rechts.
Deze demonstratie is pro joods.
Je weet hoe men omgaat in de DOMstad met racisme en welke liedjes er wel en niet gezongen mogen worden.
Zelfs de koorleden krijgen een speciale behandeling.
Dus de uitslag op deze vraag laat zich raden.......

Jantje van Z, zal hiervoor geen toestemming gaan verlenen.
Hij moet naar een optreden van een racistisch koor in de Galgenwaard.
1 -1
de-Ajacied
Ik ga ook mee. Gelijk nog wat shoppen
0 0
stefan pluim
Ik ga mee
Pegida krijgt wel 2x een vergunning, waarom wij dan niet.
0 -1
MelleAfca
Ik weet niet of we er blij mee moeten zijn als dit wordt geaccepteerd. Ajax supporters die demonstreren in het centrum van Utrecht kan nooit goed gaan helaas.
0 0
AFCA-CBS
Leuk initiatief, maar deze demonstratie wordt sowieso verboden.
0 0
trodat4030
Wordt toch geweigerd. Als de supporters niet nu een redelijk afgeschermd vak mogen zitten in het stadion, mogen ze zéker niet demonstreren in de stad.. Beetje naïef verzoek, vind ik.
0 -1
Lekiam
Ik denk ook dat het verzoek wordt afgewezen. Maar eigenlijk is het belachelijk, iedereen in Nederland mag demonstreren tegen of voor van alles. Maar als het voetbalsupporters betreft dan worden alle deuren gesloten en kan/mag er niks.
0 0
Amsterdam Loyals
Daar gaat het ook niet om. Gaat om de belachelijkheid van de beslissing om geen uit supporters toe te laten. Als de burgermeester zich aan de wet houdt, kan hij de demonstratie nooit verbieden. Dat het niet valt te handhaven snap ik ook wel, dus zal hij wellicht alsnog gedwongen te worden om uitsupporters toe te laten. Precies zoals het hoort!
0 0
trodat4030
Wet? Tja, ik ben geen jurist ofzo, maar er worden wel vaker demonstraties verboden, vooral als het de openbare veiligheid in gevaar brengt. En een groep Ajacieden die in Utrecht gaan demonstreren is wachten op rellen.
1 0
Amsterdam Loyals
In NL worden niet zo snel verboden hoor... Zelfs obscure politieke partijen krijgen ze nagenoeg altijd...
0 0
RusselWestbrook
http://nos.nl/artikel/2067452-demonstratie-van-pegida-op-zaterdag-verboden-in-utrecht.html

U zei?
0 -1
Amsterdam Loyals
2x wel doorgegaan...
0 0
RusselWestbrook
Heb je wel gelezen waarom het niet doorging?
0 0
DetMaiers
Demonstraties worden altijd verboden als op voorhand kan worden ingeschat dat de openbare veiligheid in het geding is. En bij deze demonstratie is de kans op ongeregeldheden groot, zo zal zeer waarschijnlijk worden beoordeeld. Ze zullen hierbij gaan kijken naar het verleden tussen de twee supportersgroepen en dan staan ze er niet best op. Zoveel is wel duidelijk. Bij de meeste andere demonstraties is op voorhand niet in te schatten of de openbare orde in het geding is. daarom worden die niet snel verboden, maar bij deze wel en daarom is de kans groot dat de demonstratie verboden gaat worden.

Echter, de burgemeester is hier niet de boosdoener, die doet enkel zijn werk als verantwoordelijke voor de veiligheid en openbare orde. Het bestuur van FC Utrecht heeft dit veroorzaakt door bestrafte supporters de mogelijkheid te geven om kaarten aan te schaffen in andere vakken.

En verder heeft de KNVB zich als een mak schaap naar de slachtbank laten leiden door geen stelling te nemen tegen het besluit van het bestuur van Utrecht. Zij hadden het bestuur kunnen meedelen dat de wedstrijd zonder publiek gespeeld gaat worden omdat is gebleken dat zij gestrafte supporters toegang hebben gegeven tot het stadion.

Maar ja, dan heb je ballen nodig!
2 0
OKP-AFCA
Niet geschoten is altijd mis, om maar een cliché te gebruiken.

Beetje hetzelfde als Ajax, we proberen het niet eens bij die speler want die wilt toch niet komen etc. etc.
0 0
koetje
De enige wedstrijd " waar we echt graag naar toe gaan" ??? Gaan ze naar de rest van de uitwedstrijden niet echt graag dan??
2 -4
superjood
"Eén van de weinige wedstrijden" staat er toch? Of vind jij excelsior, de graafschap ook net zo mooi als Utrecht uit?
7 0
AmsterdamFM
Utrecht-uit is wel een extra beladen potje waar we nog welkom zijn.
1 0
Harrie Nak
De AFCA kan beter zijn ongenoegen uiten over belangrijkere zaken, zoals het belabberde spel, de bestuurlijke chaos, etc.
1 -10
afcaroon
Actie tegen cambuur dan? Was tegen bestuur volgens mij.
0 0
godenzonensuper
Echt een grote schande deze hele situatie.
0 0
FlyingDutchMan
Dat hele Bunnik gezeik is ook van de zotte, moet niet gekker worden..
1 0