Tete: 'Jaap Stam was mijn voorbeeld'

BVeenstra, 08-10-2015 om 17:20, 2682 views, Algemeen Dagblad, ANP | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Kenny Tete bereidt zich op dit moment met het Nederlands elftal voor op de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. De rechtsback zal naar alle waarschijnlijkheid in de basis starten van Oranje, omdat hij op dit moment de enige echte rechtsback is in het keurkorps van bondscoach Danny Blind. Dat hij verdediger zou worden stond voor hem al op jonge leeftijd vast, zo meldt het Algemeen Dagblad op basis van bronnen binnen het ANP.

'Ik wilde altijd verdediger worden. Jaap Stam was mijn voorbeeld', vertelt Tete. 'Ik kick op een tackle of onderschepping. Het publiek waardeert dat ook', die niet altijd even blij is met het thuispubliek. 'Ondanks de fluitconcerten van de laatste weken krijg ik soms applaus, maar het fluiten helpt niet. We staan nog wel bovenaan, maar bij ons ligt de lat hoger dan bij andere clubs.'

Tete debuteerde vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen AZ (0-1 nederlaag) en heeft sinds dit seizoen een basisplek veroverd ten faveure van Ricardo van Rhijn. Vroeger speelde de verdediger op pleintjes met zijn vrienden Luciano Narsingh en Oussama Aissaidi. 'Zij waren ouder, dus ik moest er hard in. Het is net als op een veld, alleen op straat kom je harder terecht. Ik had regelmatig een gat in mijn broek", aldus de Ajacied.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ViktorFischer007
Mooi om te lezen, ik kan ook erg genieten van zijn tackles! Heerlijk om te zien, gewoon vol er in klappen maar wel op de bal.
0 0
Maxwell_5
Tete als CV, graag zelfs.
0 -1
flavente
De enige overeenkomst met stam is tot nu dat de achternaam van tete ook uit 4 letters bestaat. Tete moet lekker zichzelf blijven en verstandige keuzes maken die soms tegen wens van zijn zaakwaarnemer zijn (raiola) en zich bij Ajax verder blijven ontwikkelen. Dan komt het allemaal goed!
1 -1
gi0vanni
Stam kon geweldig verdedigen en Tete lijkt dit ook erg goed te kunnen. Tete heeft vast wel wat geleerd van Stam.
0 0
gi0vanni
Als je van Stam les krijgt van jongst af aan dan wordt je een echte verdediger. Deze verdediger was een nachtmerrie voor bijna elke aanvaller.
3 -2
muziekvriendje
L0L!
0 -1
gi0vanni
Stam kon geweldig verdedigen en Tete lijkt dit ook erg goed te kunnen. Tete heeft vast wel wat geleerd van Stam....LOL
0 0