De Boer: 'Younes doet denken aan Overmars'

BVeenstra, 30-09-2015 om 11:35, 7698 views, VI | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-trainer Frank de Boer is zeer te spreken over één van Ajax' zomeraanwinsten Amin Younes. De buitenspeler heeft nog geen vaste basisplaats veroverd in Amsterdam, maar krijgt de laatste tijd wel steeds vaker speeltijd. 'Hij doet me aan Marc Overmars denken', vertelt De Boer in de nieuwe Voetbal International.

Toen De Boer en directeur spelersbeleid Marc Overmars afgelopen juni naar het EK Onder-21 in Praag afreisden kwamen zij in eerste instantie voor Vaclav Kadlec (Tsjechië) en Pione Sisto (Denemarken), maar viel hun oog uiteindelijk op een hele andere speler: Amin Younes. 'Ik was meteen gecharmeerd van Amin. Vooral omdat er variatie in zijn acties zat: hij ging zowel buitenom als binnendoor zijn tegenstander voorbij. Die back van Denemarken wist geen moment wat Amin van plan was.'

Het spel van Younes doet De Boer denken aan dat van Overmars. 'Ook bij Marc wisten tegenstanders nooit langs welke kant hij zou gaan passeren. Waarbij die natuurlijk zijn enorme snelheid als extra wapen had. Ook Amin is heel snel op de eerste meters, maar niet zo razendsnel als Marc was. Daartegenover staat zijn iets betere baltechniek', aldus De Boer, die bovendien vertelt dat Ajax en de speler in kwestie er razendsnel uit waren.

Volgens De Boer heeft Younes zich snel aangepast aan Ajax en moet het beste van de Duitser nog gaan komen. 'Hij is nu helemaal fit, maar er moet nog tien procent aan inhoud bij zodat hij ook buitenom explosieve acties kan maken. Daar werken we nu aan. Maar we gaan niks forceren. Het mooie is dat we nu met Fischer en Younes twee dreigende spelers voor de linkerflank hebben. Die kunnen elkaar gaan afwisselen. En allebei zijn het spelers die het publiek iets te bieden hebben. Als trainer is het heerlijk om zulke opties te hebben', vertelt een zeer tevreden Ajax-trainer. 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
milan-jantje
Best vervelend en om moe van te worden al deze zure en vervelende lage reacties. Mijn vraag is dan buiten alle echte domme aankopen bijv mido word er wel zo slecht gescout. Mensen geven hier al antwoord en dat antwoord is dus nee alleen komen er andere factoren bij om bij ajax te slagen kenlijk. Sinkgraven bij Heerenveen super groot talent heeft het bij ajax moeilijk maar iedereen weet dat hij het kan. Gudelj wat mensen zeggen bij az beste van allemaal op basis van az prestaties gehaald. Milik gekocht door zijn fantastische wedstrijden die hij gewonnen heeft voor Polen daar op gekocht voor relatief klein bedrag. Zo kan je nog lang lang door gaan dus buiten de rare aankopen mido, sana, duarte vind ik de redenen waarop speler gehaald worden niet eens verkeerd. Al deze jongens kunnen het nog steeds alleen bij Ajax ata je meer in de spotlights word er meer van je gevraagd en misschien belangrijkste bij een paar fouten word je wel de grond in gebeurd en de pit in getypt door nota bene je eigen supporters. De supporters die we juist voor kunnen zorgen dat jonge spelers waar iedereen van gezien en van weet dat ze heel goed kunnen voetballen ze misschien meer kunnen helpen door aan te moedigen en hier er daar ook eens de goede positieve dingen vertellen en uit hun spel te halen kan die team een top team worden. # wij moeten weer achter ons team gaan staan#wij zijn ajax wij zijn de beste
0 0
pinballmagic
Hij kan voorlopig nog niet tippen aan wat Overmars bracht in het veld
Zijn snelheid ligt duidelijk lager dan die van Overmars
En ik heb ook nog niet de schotkracht van marc gezien
Dus nog flink oefenen younes
0 0
Joseph
Moet niet gekker worden, weer een goede aankoop van Overmars en dit keer een soort kopietje van hemzelf..

Dijks, Gudelj, Sinkgraven, Milik en Younes in 1 jaar en voor nog geen 20 miljoen! Mag ik nog wat azijnzeikers horen over het aankoopbeleid, kan er weer wat gelachen worden.
1 -1
31xAjax
Zullen we ff wachten tot februari-maart voordat we oordelen? We hebben in de competitie alleen nog maar het rechterrijtje gehad plus Groningen (laatstelijk linkerrijtje)

Milik doet het aardig maar is niet de spits die we nodig hebben. Gudelj is lang niet wat hij bij AZ was en veel bij tegengoals betrokken (laat z'n man steeds lopen) en Sinkgraven wordt door FdB misbruikt.

Dan heb ik het nog niet over CL/EL.....
0 0
Joseph
Vind ik prima, maar dan moeten we ook ophouden deze selectie af te schrijven en zeggen dat ze slecht voetbal spelen..

Milik is niet in vorm, Gudelj zoekt nog naar zijn vorm, maar wordt steeds beter. En over hoeveel tegengoals heb je het? Het is inderdaad kwalijk maar zo veel zijn het er niet. Sinkgraven even een dipje, maar maakt gelukkig wel minuten, kan ook geen kwaad voor zijn ontwikkeling om voorin wat te spelen.

En dan heb je het niet over de CL/EL? ze krijgen in NL amper iets tegen en winnen alles eenvoudig..
0 0
31xAjax
Waarom mogen we niet zeggen dat ze slecht voetbal spelen. Omdat ze 1 helft tegen Groningen leuk speelden? En ook nog uit tegenaanvallen!

Na jaren van afschuwelijk lelijk voetbal mag dat best wel hoor....
0 0
amstardammer020
wordt wel een beetje moe hoe hij zn lievelingetjes/aankopen veren inde kont douwt, als ie dit misschien 1 keer bij kishna deed, hadden ze een echte linksbuiten gehad.

Op zich is younes wel erg ijverig bezig om een goede indruk achter te laten en zn kansen te pakken, maar 3 miljoen vind ik te duur voor iemand uit de 2. liga en geen ervaring en geen fysiek, maar hij heeft tenminste wel beetje straatvoetbalacties in zich, itt fisscher.
En dat gelul over alle jeugdelftallen doorlopen in duitsland is ook irrelevant, want er zijn zat spelers over de hele wereld die in nationale jeugdelftallen hebben gezeten en later niets bleken te zijn op topniveau.

Wanneer halen ze weer eens echte internationals uit welk land maakt me niks uit op zich, volgens mij heeft psv daar wel naar gekeken en gescout voor hun 1 elftal, niet dat je je daarop moet blindstaren uiteraard, maar t is wel treurig dat tijdens interlands bijna gehele elftal in a'dam blijft, is wel eens anders geweest...
2 -4
Joseph
Vervelend om te horen he, weer iets dat lijkt op een goede aankoop?

Wat kan mij het nou schelen waar ze die spelers vandaan halen? Al betalen ze 2 miljoen voor een paardrijder, als hij wat toevoegde aan het team, prima!

Kijk even waar PSV nu staat en waar Ajax nu staat.. PSV is kampioen geworden met een jongen uit de jeugd en 1 toevalstreffer op de transfermarkt!

Laten we alsjeblieft niet naar PSV kijken! En door gaan met de focus op jongens die de toekomst hebben. Als er een keer echt een topper zich aanbied, zoals een Suarez, dan mag afgeweken worden.. We moeten niet vissen in een vijver waar wij een alleen een haakje hebben en de rest een mandje wormen.
1 -1
amstardammer020
Er staat nergens dat ik hem afkeur als speler voor ajax of als aankoop en het vergelijken met psv is wel nodig, want dat is de enige directe concurrent in nl en zeker wat betreft transfers van buitenlanders, zelf jeugdspelers waar ajax het in blijft zoeken. Je hoeft je zelf niet blind te staren op de concurrentie, maar dat nodeloos kwijlen bij de naam barca en bayern bij ajax is pas onnodig.
Het vergelijk kan je zelfs zo ver doortrekken: als psv, zelfs als provincieclub, internationals kan aantrekken en verleiden tot de eredivisie zonder failliet te gaan, waarom doet de leiding bij ajax altijd zo verongelijkt als er naar spelers wordt gevraagd die tenminste al wat belangrijke wedtsrijden hebben gespeeld bij middenmoters in sterkere competities dan nl.

Of gaan ze voor schoene het salarisplafond doorbreken. Eigenlijk ook een goed voorbeeld, schone speelde bij een flutclub en was niet uitzonderlijk op jonge leeftijd, maar heeft laten zien toch belangrijk te kunnen zijn, ondanks het eindeloze betweterij van mensen die over snelheid gaan hebben, kijk eens hoe er in italie bijv. met oudere spelers wordt omgegaan.
0 -1
Joseph
Je zit te klagen dat hij 2,5 miljoen euro kostte, dat hij niet in een grote competitie speelde en dat hij geen fysiek heeft (zou eens naar z'n poten kijken..). Ben benieuwd wat het dan is als je iets afkeurt..

Geef naast Guardado nou eens 1 goed voorbeeld? Denk dan ook even aan het ontzettende aantal miskopen dat PSV en voornamelijk ook Feyenoord met dit type aankoopbeleid hebben behaald voordat er 1 succesvolle tussen zat?

Als Ajax zo door blijft gaan, dus zonder dure aankopen, focus op jong halen, een gezond financieel beleid en oplopende transfersommen.. Kan Ajax vanzelf het salarisplafond wat hoger leggen, noodzakelijk inderdaad om grote talenten net iets langer vast te kunnen houden!

En als er jongens zijn met ervaring (liefst bij Ajax), die echt iets toe kunnen voegen, aangeven dat ze voor Ajax willen spelen.. Ja, dan kan je daar voor gaan. Maar de focus er op kost te veel geld en heeft zelden iets gebracht in NL.
1 0
amstardammer020
Dat zijn in feite geen klachten, maar constateringen die je herhaalt. Hopelijk doet ie het goed voor ajax, kan ik alleen maar toejuichen, maar tot nog toe heeft ie voor mij iig de feiten tegen zich.

Verder noem ik geen namen als voorbeelden, ik noem alleen het feit dat psv de concurrent is in nl op vele vlakken.

En zelden iets gebracht hebben in t verleden is dus ook onzin, want er zijn zeker spelers die wat hebben bijgedragen en omdat je meer dan 1 keer de boot in bent gegaan met teveel betalen voor spelers hoeft dat geen precedent te scheppen om in de toekomst niet eens meer te kijken naar een betere garnituur. En het is aan de managers om pro-actief mensen over te halen, met geld of sfeer, weet ik veel, en niet wachten tot er iemand aangeeft in de lokale krant dat ajax wel zo mooi is dat ie er een jaar of twee wil spelen.

Volgens mij kan je ook al die transfersommetjes die je voor flut spelers in de jeugd hebt lopen op gaan tellen en dan heb je toch ook weer een flink bedrag geinvesteerd waar uiteindelijk niks uit is gerold. Als je in ogenschouw neemt dat alle jeugdspelers ook betaalt krijgen en meer dan eens ook een transfersom voor is neergelegd, wordt je ook niet echt blij van als alleen het resultaat van het eerste je interesseert. Sommige mensen zien dus meer in het kopen van 10 jongens die het maar moeten laten zien in de overtrokken opleidingscultuur en als ze niet voldoen, mogen ze zonder dank inrukken naar roemenie ofzo. mensen zoals ik zien meer in volwassen professionals waarop je een (goed onderbouwd?) gokje kan wagen en dat soort mensen laten ook andere spelers groeien in hun werkhouding en -lust,laat staan het beeld dat je uitstraalt als (top)club en de mogelijkheden die hebt benut ipv als verkoopclub the fungeren voor het buitenland, maar om te zeggen dat je alleen de nieuwe suarez moet gaan halen en anders 17jarigen laten debuteren is naief en de resultaten zijn ernaar.

Er staat me nog iets bij dat ajax jaren geleden verloor van een italiaanse ploeg en toevallig was dat ook het jongste ajax ooit in de cl, maar wat mij altijd is bij gebleven, is dat del piero, toen een belangrijke speler in italie, niet de speelrs van ajax zei, maar constant aan de bambini ajax refereerde en natuurlijk de standaard bullshit, altijd willen voetballen naar voren, technisch maar bovenal jong.
0 -1
Joseph
Elke kritiek, klacht of iets afkeuren is op basis van constateringen. Jouw constateringen zijn negatief en maken dus dat je iets afkeurt.

Je hebt het er zelf over dat als je naar PSV kijkt.. Als ik naar PSV en Feyenoord kijk (onze concurrenten waar we volgens jou naar moeten kijken), zie ik dat Ajax veel meer potentie heeft en eigenlijk nu al kwalitatief de beste selectie blijkt te hebben, terwijl dit team volledig in de stijgers staat met jonge spelers..

Zoals je zegt kun je inderdaad 10 van de grootste jonge talenten aantrekken of 1 speler waar de hele Europese subtop op zit te jagen. Ik zou dus in eerste instantie, en dat doet Ajax ook gelukkig, voor die eerste optie gaan.

En vertel mij eens wat die resultaten nu zijn met Bazoer, RIedewald en Tete? Vergelijk dat eens met Boilessen, van Rhijn, Moisander.. Iets is goed of niet, dat maakt of iemand in de basis moet staan, niet hun leeftijd. Ik laat liever die jonge gasten debuteren dan alle waardeloze aankopen in de 5 jaar voor Overmars en ik nu bij PSV en Feyenoord zie.

Daarbij, als Ajax zo door gaat, dus op elke positie een goede speler die niet uit de basis gespeeld wordt door 17 jarige, worden die 17 jarige ook ouder voordat ze debuteren en zal de leeftijd uiteindelijk toenemen. Kijk nu maar eens naar vd Beek en Nouri, beide 18 jaar, grote talenten, maar komen nog niet in aanmerking voor het eerste. Hoe later ze debuteren, hoe later ze ook vertrekken.

Natuurlijk moet er gekeken worden naar ervaring, maar dat gebeurt ook.. Gudelj vind ik een prima aankoop voor ervaring in het veld en Heitinga voor erbuiten en hopelijk af en toe ook er binnen.

Het doel van Ajax is niet om jonge talenten te laten spelen, het doel van Ajax is om alleen maar kwaliteit op te kunnen stellen.
0 -1
amstardammer020
De feiten die ik opsomde zijn niks meer als feiten, als jij daar iets negatief in ziet, moet je beter lezen, enige kritiek die ik gaf, is dat 3miljoen teduur is.

feyenoord heb ik niet eens genoemd en zal ik ook geen woorden over vuil maken. De huidige selectie vanpsv vind ik ook niks bijzonder, doelde meer op het feit dat ze wel spelers een kans geven die er direct moeten staan ipv het eeuwige gedroom over potentie en ervring opdoen en fouten moeten kunnen maken.

Als je kijkt naar de redenen waarom er doorgeselecteerd is binnen ajax, kan je daar ook vraagtekens bij zetten. Het verhaal over alleen maa r kwaliteit willen hebben is ook subjectief, aangezien dezelfde trainer meerdere malen het tegenovergestelde heeft gedaan met betrekking tot selectie, taktieke n opstelling.

Voor de toekomst hoop ik dat ajax ook eens over grens kijkt en realiseert dat niet alleen nederlanders talent kunnen keuren en het spelletje zo goed door hebben. Gister hoorde ik r.ferdinand weer eens verdedigende acties analyseren, heel leuk om te aanschouwen. niet dat ze hem ibj ajax perse moeten binnenhalen, maar het kan geen kwaad om wat meer internationaal bezig zijn ipv dat eigenpijperij in holland waar men denkt het wiel uitgevonden te hebben.
0 0
Joseph
Als jij ergens een waarde aan geeft, waar iemand anders een andere waarde aan kan geven, heb je het in principe niet over feiten. Als jij zegt dat 3 miljoen te duur is, hij geen ervaring heeft en geen fysiek, zijn dat allemaal subjectieve waardeoordelen.

Feyenoord heb je niet genoemd inderdaad, maar greep ik aan omdat jij het over "de concurentie" hebt. Dan neem ik daar Feyenoord ook bij, die ook met spelers die te kort komen voor de top een selectie maken..

Ik vind het goed dat wij de kans geven aan jongens die Ajax wel ooit naar de top zouden kunnen brengen, en niet aan spelers die bewezen hebben de top niet aan te kunnen.

Dat ik zei dat Ajax tot doel heeft met kwaliteit te spelen, is een feit, maar het doel geeft aan dat het niet de enige manier is.. Er kunnen ook spelers toegevoegd worden die waarschijnlijk de Europese (sub)top niet gaan halen, zoals misschien een Gudelj (Dijks) en Heitinga. En natuurlijk is de Boer niet feilloos, Sigthorson was een treurig verhaal, net als Boilessen en in mindere mate nu Veltman..

Ajax heeft met Muric, Cerny, Andersen en nog een aantal jongens, duidelijk niet alleen het vizier op Nederland..

Ferdinand was een goede verdediger, maar dat was stam ook, maar natuurlijk is hij ook van harte welkom. Maar ik houd graag vast aan de "eigenpijperij" in Nederland, waar wij het wiel weer opnieuw uitvinden voor de voetballerij...
0 0
RuudRuud
Eden Hazard en Dries Mertens zijn ongeveer even groot, maar zij zijn fysiek een stuk sterker. Als hij nog een paar kilootjes spiermassa kweekt, kan het denk ik een uitstekende linksbuiten worden.
3 0
A Cohen
Hij doet mij inderdaad ook wel op sommige momenten aan Marc Overmars denken.
Hij laat zien een man uit te kunnen spelen c.q. voorbij te kunnen gaan gevolgd door een voorzet o.i.d.
Dat deze jonge Younes nog moet en kan groeien lijkt mij logisch.
Hij rent in ieder geval niet als een blind blond paard met een franse naam naar voren, en wordt ook niet gehinderd door die ordinaire plakplaatjes.
Hij voegt nu al iets toe aan het team.
Ik ben positief gestemd over deze Younes.

Dat de heren "scouts" de dynamische Sisto over het hoofd hebben gezien, of.......geen aanslag wilden plegen op dat uipuilende geldpakhuis vindt ik persoonlijk onbegrijpelijk.
Die Sisto zou zeker bij Ajax passen.

Ondanks de weinige tegengoals in de Eredivisie, blijf ik vragen en roepen om een ervaren, topfitte, centrale verdediger liefst rechts.
Morgen en vooral komende zondag tegen dat "pisvee", vindt er weer een test plaats.
"pisvee" mist 2 sterkhouders dus ik verwacht van Ajax: "Er op en er over".
2 -3
JanTa
Voorlopig een goede indruk achtergelaten maar nog een hele weg te gaan.
0 -1
ldopa
Eindelijk een speler die bij zijn eerste balaanname eerst naar voren denkt.
0 0
ST
Interessante speler. Is nog jong. Ik zou hem vooral op zijn voorzet en schot laten trainen. Voetballen kan hij wel en het positiespel begrijpt hij ook.
0 0
Deepblue
Vind het voorlopig een hele leuke speler.
0 0
3*stars*3
Hij heeft me verrast en hij kan een publiekslieveling worden.maar daar moet hij wel wat aan doen en das doorgaan met tegenstanders gek maken.

Eigenlijk moesten we al weten dat hij een geweldenaar is want je doorloopt niet voor niets zoveel jaren, Duitse jeugdteams.
Hopen dat het frivole wel blijft in hem!
1 0
godenzonensuper
Frank zorg jij er maar voor dat hij niet al zijn lef en durf verliest zoals ongeveer alle technische spelers onder jou in het verleden.
1 -2
EricAjax1
zorg er dan ook voor dat hij onvoorspelbaar blijft en geef hem 1 opdracht mee: maak elke rechtsback helemaal gek en geef de bal voor of schiet..
0 0
MBAFCA11
younes is een kast
0 0
RoodWit
Uiterst vermakelijke speler, wat dat betreft ben ik het wel met Frank de Boer eens.
0 0
Venta
Gelukkig is Kishna vertrokken.
2 -3
godenzonensuper
Op die opmerking ga je nog wel terug komen.
2 -5
BennJii020
nog steeds over hem... in dat geval: gelukkig dat Sulejmani is vertrokken....
0 0
MS22
Younes is nog al zuinig op z'n geld en doet zijn boodschappen ook bij de Aldi met zijn goede salaris, vandaar die verlglijking met netto natuurlijk! :p
1 -10
ViktorFischer007
Amin Netto Younes
2 -12
MS22
Leuke speler tot nu toe. Hopelijk trekt hij deze lijn door en kan die ook wat doelpunten en assist maken! Come on Amin!
1 0
ambtenaar
Begint veel belovend nu maar vast houden.
1 0
rodnet
Welja, die arme jongen heeft anderhalve leuke wedstrijd gespeeld en de vergelijkingen zijn gelijk niet van de lucht. Was iedereen de eerste drie wedstrijden van Sana ook niet erg positief? Ik zeg niet dat Younes een Sana is, maar laat hem nu eerst maar even een maandje of twee, drie fatsoenlijk spelen (en niet geblesseerd raken) voordat we dit soort uitspraken gaan doen.
2 -1
myazdi
Was het niet zo dat Sana direct vanaf het begin als kip zonder kop maar rende en af en toe wat leuks deed? Hij kon nooit echt vanuit z'n positie spelen, daarom belande hij ook op de bank en in de 2e uiteindelijk.. Younes die speelt prima vanuit z'n positie, heeft veel en veel meer rust aan de bal en oogt meer beheerst. Ik snap de vergelijking daarom ook niet echt met Sana , dat is een wilde voetballer...
3 0
HeinJan
Haha. Ik ben het helemaal met je eens, man. Het zag er goed uit zijn eerste wedstrijden, maar laten we inderdaad even nog even een half seizoen wachten voordat we ons rijk rekenen. Al ziet het er wel een stuk behendiger uit dan bij Sana, zelfs met voorspelbare acties weet hij verdedigers uit te spelen.
Wat me overigens echt heel goed bevalt aan hem is dat hij na een mislukte actie direct op jacht gaat om de bal te heroveren. Daar ontbrak het bij bijvoorbeeld Kishna aan en daar ontbreekt het bij El Ghazi nog steeds wel eens aan. Fischer heeft dat ook meer dan El Ghazi. Als je aanvallers dat doen ben je gewoon eerder in staat om de druk op de verdediging van de tegenstander te houden. Dat is zo ontzettend belangrijk voor het spel. De makkelijkste manier om kansen te creëren is door de verdediging van de tegenstander een fout achterin te laten maken.
0 0
Gulpen
Ik vind hem meer wat weg hebben van Mertens ex lampenkap. Als hij dat niveau kan halen zou prima zijn lijkt me.
2 -2