Geestman: 'Ling sprak niet met iedereen'

KoenWeijland, 03-09-2015 om 08:49, 8146 views, Nieuwsuur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Binnen Ajax heerst grote verdeeldheid over het aanstellen van Tscheu La Ling als adviseur van de strategische commissie. Onder meer Mark Geestman, ondernemer en al jaren betrokken bij Ajax, stelt de minpunten over diens aanstelling en handelswijze aan de kaak.

Volgens Geestman ligt het probleem van de huidige bestuurlijke onrust juist bij Johan Cruijff, die zelf nooit aanwezig is in Amsterdam en de komst van Ling Ajax als het ware in de maag splitste. 'Johan wilde niet dat Kinsbergen weg zou gaan, wij wilden dat wel. Dan komt Tscheu La Ling en dat ziet Johan natuurlijk heel graag. Daar is alleen binnen de club geen consensus over', geeft Geestman in gesprek met NOS / Nieuwsuur aan dat er twee of misschien wel meerdere kampen zijn in alle geledingen van de club.

Ling gaat niet al te zorgvuldig te werk bij het opmaken van zijn rapport over de bestuurlijke onrust. 'Hij sprak bijvoorbeeld niet met bepaalde belangrijke mensen binnen Ajax. Dan gaat er al twijfel ontstaan over wat er in het rapport komt te staan. De algemene conclusie van het rapport is dat er beter gecommuniceerd moet worden. Ling zou bovendien zelf de man zijn die de problemen op kan lossen. Dat zit in de categorie 'Wij van wc-eend adviseren wc-eend.'

Wijers
Onbegrijpelijk vindt Keje Molenaar dat Hans Wijers de problemen bij de club niet heeft op kunnen lossen. De oud-minister had voormalig politiek collega Roger van Boxtel voorgedragen als voornaamste kandidaat om algemeen directeur van Ajax te worden. Van Boxtel werd niet geaccepteerd door Cruijff en Wijers kwam met geen enkele andere naam op de proppen. Zodoende is een van de belangrijkste posities binnen de club nog altijd onbezet. 'Ik had Wijers heel hoog zitten en ik had ook wel gedacht dat hij dit conflict (tussen Wim Jonk, Frank de Boer en Dennis Bergkamp, red.) eerder uit de wereld zou hebben geholpen, maar dat lukt hem niet. Ik zet ook mijn vraagtekens bij de handelswijze die hij en de Raad van Commissarissen nu hebben gekozen', aldus Molenaar woensdag tegen de NOS.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liefhebber61
Wie is Mark Geestman? Een ondernemer.
En dat moet ie vooral blijven!
Laat de (ex)voetballers zich bezighouden met voetbalzaken en de ondernemers zich bezighouden met commerciële zaken.
Geestman heeft dus absoluut het recht niet om zich uit te spreken over de voetbalkant van het bedrijf Ajax. Hij moet zich bezighouden met de merchandise en de - alweer gestegen - prijs van de seizoenkaarten. Ik heb geen verstand van voetbal vergeleken met alle oud-spelers, maar Geestman ook zeker niet! Gewoon bek houden en betalen, Mark. Dan mag je op de tribune met ons meeklagen. Maar niet hier op welk forum dan ook. Dat is niet jouw plaats.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ben heel benieuwd om het rapport te lezen. Zou het openbaar gemaakt worden?

Anders lekt er natuurlijk vast wel iemand. Ajax is wat lekken betreft een negentigjarige die na een zes uur durende schaamlipcorrectie ontwaakt en denkt, wat heb ik toch veel gedronken gisteravond.
2 0
Blankenburg
Die Geestman, oh wat zou hij graag plaatsnemen op het pluche. Is er mede voor verantwoordelijk dat er meerdere kampen zijn.

Ben het wel eens met de stelling dat als je de baas wilt zijn, je ook vaak aanwezig moet zijn (en dat doet Johan Cruijf niet). En dan zie je wat er gebeurd, dan gaan gluiperds als Geestman onrust zaaien
2 -2
Minsc
Wat een OH, die Geestman. Het rapport is nog niet af maar hij trekt al conclusies omdat hij delen van het rapport al zou kennen. Leugenaar.
7 -3
Ajax Koersvast
Hetzelfde artikel als gisteren?
Alleen nu wat alinea's omgedraaid en een andere kop erop...

Ik vraag me trouwens af waarom deze heren die toch relatief aan de zijlijn staan dit ventileren naar de pers.
In die zin zijn Jonk, Bergkamp, Overmars en De Boer een stuk professioneler!
6 -1
BigDaddy84
Dit dus! Ze hebben natuurlijk gelijk dat er leiding moet komen, maar wat schiet de club ermee op om dit op deze manier naar de pers te ventileren. Is dit liefde voor de club of je eigen naam in beeld brengen? Is dit de club helpen of onrust stoken bij een club die sowieso al ontzettend onder het vergrootglas ligt? Professioneel handelen is het in ieder geval niet.
3 0
MosesD
Eens, begrijp ook niet waarom dit juist nu in de pers komt. Overigens ben ik wel reuze benieuwd naar dat rapport van Ling.
0 0
BigDaddy84
Dat zou ik ook wel in willen zien. Maar ik hoop van harte dat ik het nooit onder ogen krijg. Dat rapport moet intern besproken worden en er moet professioneel naar gehandeld worden.
1 0
IamLegend
er zijn altijd mensen die niet eens zijn met beleid. dit is wat er gebeurd, en daar heeft mr geestman maar mee te doen.
0 -1
wladimir
Edwin van der Sar (commercieel), Marc Overmars (technische zaken) en Wim Jonk (jeugdopleiding) als directeur. Een ervaren bestuurder als algemeen directeur daarboven. Roger van Boxtel lijkt een uitstekende kandidaat. Johan Cruyff is adviseur. Dit alles wordt gecontroleerd door de raad van commissarissen.

Frank de Boer focust zich op het eerste elftal en bemoeit zich niet meer met technische beleid. Hij heeft afgelopen winterstop de Sinkgraven deal erdoor gedrukt en ervoor gezorgd dat Denswil en ook Moisander transfervrij zijn weggegaan. Voor Sinkgraven is te veel betaald, hij zorgt ervoor dat talenten als Andersen en Nouri langer op hun kans moeten wachten. Denswil had afgelopen seizoen de kans moeten krijgen zoals Riedewald die nu krijgt. Moisander had afgelopen seizoen de behandeling moeten krijgen die Boilesen nu krijgt. Terecht dat Jonk hier boos over is, maar het lijkt erop dat er wel naar hem wordt geluisterd.

We hebben pech gehad tegen Rapid Wien. Die wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen. Met heel veel geluk hadden we ons voor de Champions League kunnen kwalificeren. Europa League is gehaald. Dit jaar gaan we gewoon weer overwinteren en kampioen worden. De toekomst ziet er prima uit. Johan Cruyff heeft zijn werk gedaan en moet het wat meer los gaan laten nu.
1 -7
IamLegend
20 miljoen is sws teveel om spelers te kopen,
0 -1
Joseph
Hangt er vanaf hoe je het ziet, Sinkgraven is voor seizoen 2014/2015 gehaald, dan is voor dit seizoen en vorig seizoen 13 miljoen per seizoen uitgegeven. Zeer netjes voor een topclub.

In 07/08 werd nog 26 miljoen uitgegeven aan transfers en in 08/09 zelfs ruim 34 miljoen. Voor een jaar dat Ajax flink investeert in de selectie, doet het dat dus heel zuinig.

Het aankoopbeleid onder Overmars is gewoon ontzettend goed. Waar eerst vooral de aangekochte jeugd het goed deed, is nu ook het eerste versterkt met 4 aankopen.
3 -2
IamLegend
er zijn koppen gerold voor een bedrag 7 milj.... met de aankoop beleid onder rik van der boog... en nu is alles wel goed te praten met miljoenen aankoop... rare wereld. maja beleid is beleid daar heb je het maar mee te doen...
0 -2
wladimir
Die van der Boog heeft volgens mij het rapport van Coronel redelijk omarmt. Hij heeft Jol aangesteld die wel voor heel veel bitterbal vriendjes (Mido en Verhoeven) een contract regelde bij Ajax. Verder heeft hij niet zo veel gekke dingen gedaan volgens mij.

Ook tijdens FdB is de inhoud van het rapport van Coronel terug te vinden in het beleid. Afgelopen seizoen zijn in mijn optiek wat fouten gemaakt dor af te wijken op het beleid.

De transfer van Gudelj is niet ten koste gegaan van de plek van Bazoer. Tete en Riedewald hebben een serieuze kans gekregen. Het lijkt erop dat ze die beide hebben gepakt. Schone staat El Ghazi dit seizoen niet in de weg. Cillessen en Klaassen voetballen beide nog voor Ajax. Er gaan geen Sinkgraven's meer worden gekocht voor dat geld als we een Andersen in de selectie hebben.

De toekomst van Ajax ziet er goed uit. Jammer dat we ons niet voor CL hebben kunnen kwalificeren.

2 0
Joseph
In de 5 jaar voor Overmars is met een veel minder gezond financieel plaatje bijna 3x zoveel uitgegeven als onder Overmars.

Dus kies je beleid...
5 0
wladimir
We zijn het er beide over eens dat het huidige beleid prima is. Jij vindt dat Ajax de portemonnee moet trekken. Ik ben liever nog iets zuiniger en verhoog de inkomsten en het vermogen nog verder.

Er is veel te veel uitgegeven in het verleden. Toen kwam het rapport van Coronel en werd die rare van der Boog aangesteld. Toen is het conservatieve beleid van Ajax gestart. In dat laatste seizoen kwalificeerde we als 2e wel voor CL en toen pakte we de eerste van de vier titels. Overmars heeft fouten gemaakt, maar hij is (mede) verantwoordelijk voor de groei van het eigen vermogen. Het gaat mij te ver om die prestatie volledig aan hem toe te schrijven.
3 0
Joseph
Ik vind, en dat is volgens mij in de lijn van het beleid, dat als er iets tekort komt in de selectie of een positie zwak bezet is, de portemonnee getrokken moet worden.

Dat de portemonnee nu wat meer getrokken wordt, met een flink gegroeid eigen vermogen, vind ik ook veel logischer dan zeg 2 of 3 jaar geleden, laat staan 7 jaar geleden.

Ik zie alleen maar mooie tijden komen voor Ajax, die ingezet is met dit beleid, en snap totaal niet dat mensen zo in die overgangsfase blijven hangen.

Als de doorstroom van kwaliteit in het eerste en invoer vanuit de jeugd gezond is, wat het nu bijna is, kan Ajax weer naar grote hoogte komen. Met weinig transfer kosten en gigantische transfer opbrengsten!

Ik verwacht dat we de komende jaren telkens rond de 50 miljoen aan transfergelden binnen krijgen. En daarmee blijft de selectie ook redelijk intact. Als het dan niet zo is, moet je weer investeren.

Het mag nooit zo zijn dan Ajax afhankelijk is van een A-junior in het eerste team..
0 0
Simon1
Marc Overmars heeft een knappe prestatie geleverd voor het vullen van de portemonnee, echter had hier veel meer in gezeten. Stap af van het salarisplafond en durf de nodige investeringen te doen. Vertonghen had ke een contract voor vijf jaar met drie miljoen salaris moeten aanbieden. Na drie jaar verkoop je hem. Dan was je negen miljoen kwijt en zou je veel meer kunnen vragen daar hij nog twee jaar te gaan had en nog beter zou zijn. Nu heb je Moisander voor zes en en half miljoen gekocht en drie miljoen salaris over drie jaar. Laat dat nou net vijf ton meer zijn. Vertonghen behouden was dus goedkoper en had Ajax zeker verder geholpen. Ditzelfde konden ze ook met Eriksen doen.

Talenten tot 250.000 euro
Doorgebroken talenten tot 1.000.000
Dragende krachten tot 3.000.000
Ervaren krachten tot 2.000.000

Overmars is dus te licht voor zijn functie, maar heeft alsnog goed de portemonnee gespekt.
0 -3
wladimir
Ik begrijp je punt. Ik vraag me alleen af of Vertonghen voor 3 miljoen per jaar had bijgetekend. Ik verwacht dat hij dit ook bij Tottenham pakt. Sowieso is de belasting in Engeland waarschijnlijk minder dan 52% en is het toch een sterkere competitie.

Ik verwacht dat Klaassen naast z'n 1 miljoen salaris per jaar een extra miljoen kan verdienen dit seizoen wanneer hij z'n handtekening zet op een contract tot 2019.
0 0
wladimir
Heitinga voor de supporters
Dijks hoeveel? was die vorig seizoen niet van ons?
Gudelj 6 miljoen voor het beste middenveld van NL
Younes hoeveel en voor wie?
Sanogo is gehuurd dankzij de Arsenal connectie
2 -1
Joseph
Dijks was vorig seizoen van ons ja, maar die Dijks zou nooit in het eerste van Ajax komen. Zonder die reality check, zou hij dit misschien nooit bereikt hebben, of te laat. Voor een in topclub termen schijntje weer terug kunnen halen.

Heitinga, Younes, Sanogo.. Allemaal reserves, wat verwacht je? Dat we Messi halen voor de bank?

Wat je met Gudelj bedoelt, geen idee, misschien een tip om wat interpunctie te gebruiken, maakt het voor iedereen makkelijker.
3 0
wladimir
Ik hoop dat Dijks snel terug is want hij maakte een uitstekende indruk. Het ego van FdB is niet te groot om iemand terug te halen. Je hebt gelijk dat hij niet al te veel heeft gekost.

Heitinga, Younes en Sanogo hebben iig niet veel gekost volgens mij. Die Deen waar Ajax ook in was geïnteresseerd was te duur. Ik vind het goed dat ze dat niet hebben gedaan.

Ik vind Gudelj - Klaassen - Bazoer momenteel het beste middenveld van NL. Gudelj is uitstekende aankoop en een prima prijs. Hij voegt wat toe aan de selectie wat er nog niet was.

Bedankt voor je tip!
2 0
Koenniiee
Waarom houd je in hemelsnaam de hand bij Denswil boven het hoofd? Die gast heeft ontelbare fouten gemaakt. Hoe kun je daar in hemelsnaam over beginnen als je ziet hoe Riedewald het nu invult? Denswil, wat een aanfluiting was die gast (met zo ontzettend veel talent).

Sinkgraven laat zien dat hij in Ajax 1 hoort. Iets waar Nouri nu nog niet aan toe is en waar Andersen niet zijn kansen heeft weten te pakken. Dit is Ajax, geen amateurclub. Je moet vechten voor je plek (Denswil) en laten zien dat je erin hoort (Denswil). Ga je ook nog beginnen over Zivkovic!?
3 0
wladimir
Tete is een kans belooft in ruil voor een contractverlenging. Hij pakt die kans nu volledig en ligt vast tot 2018. Als Denswil die kans vorig seizoen had gekregen had hij ook verlengd. Dan had hij zich kunnen bewijzen. FdB liet tegen alle afspraken in Moisander staan met een aflopend contract .

Overmars kon afgelopen seizoen Sightorsson niet verkopen waardoor Zivkovic tegen de afspraak in het hele seizoen in JA moest uitkomen. Daar is hij niet heel professioneel mee omgegaan. Terecht een jaartje verhuurd aan Willem II in mijn ogen. Er staat geen spits klaar uit de jeugdopleiding. Met de kennis van nu was het misschien handiger geweest om Sightorsson nog een jaartje te verlengen i.p.v. Sanogo.

Andersen heeft een heel behoorlijke eerste seizoenshelft gespeeld. Toen hij terug kwam van zijn blessure was daar ineens Sinkgraven. Voor bijna 10 miljoen gehaald, bijna 10 miljoen!!! Het is duidelijk wie dan de meeste kansen krijgt. Wim Jonk is in mijn optiek terecht boos over deze gang van zaken. Het lijkt erop dat Ajax dit nu anders doet (geen vervanger voor Moisander, kans voor Tete en geen speelminuten voor Boilesen als hij niet verlengd).

Okè, nu hebben we Sinkgraven. Ongetwijfeld een groot talent. Uit tegen Rapid heeft hij best aardig gespeeld. De thuis wedstrijd zakte hij op het middenveld volledig door het ijs. In de competitie vind ik hem over het algemeen de zwakste schakel van de ploeg. Er is gewoon veel te veel voor deze speler betaald.

0 -6
Joseph
Denswil kwam gewoon tekort, Riedewald is een veel groter talent en hij staat er nu.

Andersen deed het aardig, maar was nog niet klaar voor het eerste, Sinkgraven (net als Andersen een aankoop) heeft zijn plek overgenomen en ik vind dat hij dat beter doet dan Andersen. Hopelijk maakt Andersen bij W2 de juiste stappen, dan speelt hij Sinkgraven ook wel weer uit de basis. Maar nu niet! Als 12 miljoen (graag verspreid door roddelpers) betaald is, is dat veel geld, maar verre van een toptransfer voor Ajax en betaald voor een groot talent. Gewoon een topclub waardige transfer. Ik hoop dat al onze transfers voor het 1e in de toekomst dat bedrag minimaal kosten. Dan is de kans op kwaliteit weer wat groter..

Met Zivcovic heb je het over de 2e spits, Milik was nr.1. Jong Ajax was dus gewoon heel logisch voor zo'n jonge gast. Hij heeft geroken aan Ajax, weet wat er gevraagd wordt en kan daar bij W2 aan gaan werken.

Ik zie totaal geen vreemde keuzes. Je kan andere keuzes maken,
0 0
wladimir
Denswil heeft amper kansen en vertrouwen gehad. Heeft een paar aardige wedstrijden gespeeld en een paar mindere. In Europa werd hij gezien als talent. Het is zonde geld dat hij gratis de deur is uitgelopen. Vooral om een niet bepaald uitblinkende speler met een aflopend contract uit de ploeg te houden die ook gratis de deur is uitgelopen.

Ik ben het volledig met je eens dat Riedewald een veel groter talen is. I.p.v. Viergever hadden we Denswil als back-up kunnen hebben.

Ik ben dan ook erg gelukkig hoe Boilesen nu wordt aangepakt. Alhoewel ik zojuist lees dat hij wel is aangemeld voor de Europa League. Van mij mag hij spelen als hij een jaartje bijtekent.

Ik heb nog niet zoveel van Sinkgraven gezien. Persoonlijk vond ik Andersen in de vorige eerste seizoenshelft beter. Sowieso vind ik het bedrag te hoog voor een jeugdspelertje en zonde van de bestaande talenten in de ploeg.

Ons middenveld staat nu als een huis. Daar gaat Sinkgraven zich echt niet tussen spelen. Ook omdat Serero niet is verkocht. Die zie ik liever op het middenveld dan Sinkgraven. Fischer, Younes en Sinkgraven gaan dus strijden om die ene linksbuiten plek. Cerny kan het niveau misschien ook al aan.

Zivkovic bedoelde ik idd als 2e spits. Die hebben ze overigens gehaald voor 2,5. Wanneer ze Sinkgraven voor dat bedrag hadden gehaald had ik de transfer kunnen begrijpen.
0 0
Joseph
Denswil maakt bij Brugge volgens mij ook geen indruk. Hij heeft blijkbaar die stap naar het topvoetbal niet goed kunnen maken. Hem als reserve van Riedewald halen was ook geen optie, hij wilde spelen. Op die leeftijd hoor je ook te spelen.

Tsja Boilessen, ik hoop dat Dijks weer heel snel fit is en hopelijk niks mist. Maar Ik hoop dat als het toch mocht gebeuren, dat Boilessen werkelijk ziel en zaligheid geeft om zijn transfer af te dwingen..

Ik ben fan van Andersen, hij bezit imo misschien wel het meeste talent van iedereen! Maar ik vind echt dat Sinkgraven een betere indruk maakte op het middenveld. Natuurlijk is hij nog heel jong en moet het nog beter, maar het was een kwaliteit verbeteren de aankoop.

Hoe het allemaal gaat lopen weet ik niet, maar als je bedenkt dat je misschien wel beter dan Sinkgraven hebt lopen, gaat het ontzettend goed met Ajax! Ik blijf echter vinden dat Sinkgraven verder is dan Andersen en hij weer verder is dan Nouri.

Ik verwacht een flinke strijd op het middenveld, maar dat gaat er voor zorgen dat het werkelijk top kan worden! En geld, geld stinkt en we hebben genoeg.. Liever miaachien iets te veel betalen voor een aankoop dan hem niet halen.
0 0
wladimir
REAL Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Chelsea en United hebben jaarlijks zo´n 500 miljoen aan inkomsten. Ajax ontvangt alleen meer dan 100 miljoen wanneer ze zijn geplaatst voor Champions League. Het eigen vermogen bedraagt meer dan 100 miljoen, dat is niet slecht, maar is nog niet voldoende.

Als Ajax echt weer mee wil tellen in Europa zullen de jaarlijkse inkomsten en het eigen vermogen verder moeten groeien.

Hoe kan dat? De jeugdopleiding verbeteren, verder komen in Europa en meer transferinkomsten genereren. Wat moeten we niet doen? Te veel betalen voor spelers die weinig toevoegen, de kansen op speelminuten voor onze talentvolle jeugdspelers verkleinen en onrust veroorzaken binnen het technisch hart.

Je doet of Sinkgraven een al gearriveerd vedette is. De werkelijkheid is dat het een twijfelaar is met vooralsnog nauwelijks rendement. Ik ga niet zeggen dat hij niet een heel grote speler gaat worden, maar ik hou wel rekening met de mogelijkheid dat hij uiteindelijk net zo een miskoop blijkt te zijn als van der Hoorn en Duarte.
0 0
Joseph
Stel Sinkgraven kost 9 miljoen, dan schipper je tussen de geruchten. Dan is dat toch een normaal bedrag als je dat afzet tegen begroting/uitgave van de grote topclubs? Er wordt daar 100 miljoen betaald, hun begroting is niet 10 keer groter.. Ik blijf het gewoon geen slechte aankoop vinden.

Natuurlijk is Sinkgraven geen vedette, maar om verder te zijn dan Andersen, hoef je ook geen vedette te zijn. Ajax heeft gewoon een speler gehaald die iets verder was. Jij kan dan niet onder de indruk zijn van hem op het middenveld, ik ben dat duidelijk meer..

En je hebt het over aanhaken bij de top, daar moet je voor opleiden, en dat gebeurt ook volop. In de leeftijd van 18-20 jaar zou je bijna een heel elftal op kunnen stellen nu!

Maar je moet niet vergeten dat als we jongens als Gudelj, Dijks, Milik en in mindere mate Sinkgraven niet gehaald hadden, we nu een nog magerder jaar zouden hebben dan vorig jaar. Je kan Klaassen zelfs vervangen door vd Beek..

Er moet balans zijn en die is gekocht. En met Sinkgraven is druk weggenomen voor bv Nouri, die nog moeite heeft met de Jupiler league.

Als Sinkgraven inderdaad 12 miljoen was, hebben we te veel betaald. Als het 9 miljoen was aan de hoge kant en met 7 miljoen hebben we voor een mooi bedrag 1 van de grootste talenten uit zijn leeftijdscategorie gehaald. Wat Jonk er ook van kan vinden, de 18 jarige op zijn positie zijn er nog niet klaar voor.
0 0
wladimir
Gudelj heeft 5 jaar eredivisie ervaring. Hij voegt wat toe. De prijs 6 miljoen is een prima bedrag.

Sinkgraven is nauwelijks beter dan Andersen. Op dat moment hadden we een kwakkelende Klaassen, Serero, Andersen en Bazoer had net zijn debuut gemaakt.

Totaal geen behoefte aan type Sinkgraven, je vermoort een bijna net zo groot talent en 9 miljoen is gewoon te veel voor iemand met een paar wedstrijdjes eredivisie in de benen bij Heerenveen.

Desalniettemin niet onoverkomelijk met 100 miljoen op de bank. Dit seizoen wordt mooi.
0 0
Joseph
Het was op dat moment misschien een "paniek aankoop", maar wel eentje binnen de filosofie.

Op dat moment had het middenveld iemand nodig, dan had je naar niveau Schone of Moissander kunnen terugvallen, maar nu is er gekozen voor een groot talent, waar dan iets meer dan wenselijk voor is betaald.
0 0
De_Meer
Waarom moet die van Boxtel zo nodig directeur van Ajax worden, of willen ze van Ajax een politieke partij maken?
4 0
versman
Van Boxtel en Wijers is een 1-2tje uit de politiek (D66). Als mensen moeite hebben met Ling als vriendje van Cruijff zouden ze om die reden ook tegen Van Boxtel moeten zijn. Verder begrijp ik ook niet zo goed waarom Van Boxtel wel zou kunnen wat Wijers blijkbaar zelf niet kan, namelijk een conflict oplossen tussen de technische jongens. Ik ken Van Boxtel niet als directeur, maar er zijn zat bestuurders uit het bedrijfsleven of politiek geweest die het niet hebben gered als algemeen directeur van een voetbalclub. Vroeg of laat gaat het toch fout met mensen uit het bedrijfsleven op een of andere manier. Of het nu Karel Aalbers is, of Joop Munsterman, blijkbaar is het leiden van een voetbalclub toch iets heel anders dan een grote onderneming leiden. Verder ken ik geen succesvolle ex-minister die directeur is van een grote voetbalclub. Er zijn wel voorbeelden van directeuren van een voetbalclub die ook succesvol zijn geweest buiten de voetballerij, maar het is toch wel een andere omgeving.

Andersom ken ik wel voorbeelden van oud voetballers die in het management van een voetbalclub succesvol zijn: Beckenbauer en Rummenige bij Bayern, Valdano bij Real Madrid, Braida bij AC Milan, etc.
1 0
wladimir
Ajax is een beursgenoteerde onderneming die moet worden bestuurd. Wijers en van Boxtel hebben beide een D66 achtergrond dat klopt. Het is van Boxtel's staat van dienst die hem algemeen directeur van Ajax zou maken en niet vriendjespolitiek.

Op die positie 1000 x liever een beschaafde man als van Boxtel i.p.v. zo'n onbetrouwbaar type als Ling.
0 -1
wladimir
Leuke baan toch? Ik zou het ook wel willen worden. Helaas heb ik geen ervaring als minister en directeur van een grote zorgverzekeraar. Kortom er zijn niet bepaald betere kandidaten beschikbaar. We zijn het er wel over eens dat Ling niet geschikt is, toch?
1 -1
A Cohen
Ajax moet zsm van die beurs af, zijn we klaar met al dat gezeik, met al die directeurtjes en machtspelletjes.
Wordt je toch oa kotsmisselijk van.
1 -5
RusselWestbrook
Nogmaals, voor de derde keer:

RvC heeft niks met de beurs te maken. De Graafschap heeft ook een RvC. Achilles '29 ook. Alle profclubs
Directeur heeft niks met de beurs te maken. Alle clubs hebben een directeur

Van de beurs af gaan kost klauwen vol geld en je krijgt er niks voor terug
3 0
Sjaakvaak
Hilarisch dat iemand kan denken dat je zonder een directie en RvC een voetbalclub kan leiden. Mag iedereen dan lekker doen waar ie zelf zin in heeft?
1 0
wladimir
Dat is zonde van het geld pik en gaat dus niet geburen. JC moet het gewoon een beetje los gaan laten nu.
2 0
De_Meer
Wordt steeds duidelijker dat er binnen Ajax nog steeds een groep is die liever ziet dat Cruijff zich niet met Ajax bemoeit.
Waarom moest Kinsbergen op een ene weg terwijl hij net met vd Sar Ziggo had binnengehaald + vd Sar ook liever wilde dat hij nog wat langer zou blijven?
Dat er meningsverschillen zijn is niks verkeerds mee, maar je moet wel blijven samenwerken en in overleg blijven.
1 0
wladimir
Hij hoefde niet weg. Hij wilde alleen voor 2 jaar verlengen. Dat wilde Ajax niet.
0 0
suske
De algemeen directeur zou per 1 Juli weg gaan dat was geen nieuws was zo geplant Van de Sar zou dan zijn taken over nemen. Maar die wou wat langer worden in gewerkt door de toen malige algemeen directeur Van Kinsbergen. Dat wouw Ajax niet en die schoven die man van D66 de heer van Boxtel naar voren dat was een partij genoot van RVC voorzitter Weijers. Cruijff wilde dat weer niet en kwam toen met het Compromis. Dat lijden tot het aanstellen van Adviseur Ling. Hij zou een rapport maken over de gang van zaken bij Ajax Zowel op technisch belijd als op bestuurlijk belijd. dat rapport is nu af en is door de heer Ling voor gelegd aan de RVC. Naar aanleiding hiervan worden bepaalde beslissingen genomen. Waar onder het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur ( De heer van Boxtel is nog steeds in beeld )

Geestman Molenaar en Been vertelde gisteren oud nieuws dit was allemaal al lang bekent. Maar ja de heren vinden dat ze iets te vertellen hebben over Ajax. En denken te spreken in het belang van Ajax. maar zoals ik al zij niets nieuws onder de horizon.

Mijn persoonlijke mening is dat Cruijff te weinig bij Ajax is dus te veel wil regeren op afstand ( Barcelona ) Cruijff zou er goed aan doen zich alleen te bemoeien met het technisch beleid. En niet meer te bemoeien met Ajax op bestuurlijk vlak want daar heeft Cruijff geen kaas van gegeten!! Ik zou de heer van Boxtel trouwen een goede algemeen directeur vinden hij is een goed bestuurder!!
0 0
gi0vanni
Heb je wel goed naar Cruijff geluisterd? Hij heeft van af het begin gezegd dat hij een plan opgesteld maar dat dat door andere moet worden uitgevoerd. Tel daarbij dat nadat het mis ging met z'n gezondheid aan z'n vrouw belooft dat hij niet meer fulltime gaat werken. Problemen oplossen kost tijd en mensen die roepen dat in 3 jaar alles opgelost moet zijn moet je niet serieus nemen.
0 -1
Koenniiee
Met dat laatste ben ik het niet helemaal eens. Iedereen die de lijn van Cruijff zou volgen wist vantevoren dat Cruijff iemand is die de juiste (persoonlijke) mensen wil aanstellen om vervolgens van een afstand te regeren. Dat had iedereen kunnen weten en ook de supporters die meegaan in de lijn Cruijff, waaronder ik, overigens. En dat kan ook prima, zolang er maar duidelijkheid is, vertrouwen en communicatie. Dat is er op dit moment niet en er is geen Algemeen Directeur die door iedereen breed gedragen wordt en duidelijkheid schept.

Dat lijkt me fase 1, het zoeken van een AD waar iedereen voor is. Ga lekker samen zitten, oriënteer je met betrekking tot doelwitten, vergader en kies. What else!?

1 -1
suske
Voor de Functie van algemeen directeur heb je iemand nodig die sterk is op bestuurlijk vlak. Over de gehele linie van de Voetbalclub Ajax. Dus zowel op bestuurlijk vlak als technisch vlak. ( Maar vooral op bestuurlijk vlak ). Er word nogal eens vergeten dat Ajax een NV is ( Naamloze vennootschap )
letterlijk verwoord is de omschrijving van de functie algemeen directeur leidinggeven aan algemene zaken. ( Dus Directeur van het de voetbalclub Ajax NV ) De heer van Boxtel heeft een enorme ervaring en impact op bestuurlijk vlak op internationaal gebied en dat is wat Ajax nodig heeft. Zo'n man kan heel goed orde op zaken stellen binnen de club!!!
0 0
Koenniiee
Bijvoorbeeld. Maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan en zal er nu opnieuw geschakeld moeten worden. Er zal op korte termijn een Algemeen Directeur bij Ajax moeten komen, dat lijkt me fase 1. Maar hoe moeilijk kan dat nou zijn?
1 0
wladimir
Cruyff heeft toch al die ex-voetballers aangesteld die kennelijk nu niet meer door een deur kunnen met elkaar. Het probleem is feitelijk dat Frank de Boer de macht heeft gegrepen en JC niet zoveel meer te vertellen heeft. Ajax heeft de boel weer op de rit. Europese overwintering en een nieuw kampioenschap gaat gewoon gebeuren dit seizoen. Europese topclubs zullen toch twijfelen om FdB aan te stellen. Die blijft voor eeuwig bij Ajax zitten dus en heeft de absulute macht.
0 -2
Koenniiee
Wat een onzin verkondig je hier en ook nog zo stoer zijn om een duimpje omlaag te geven (laat dat kinderachtige duimpje systeem toch zitten, joh!). Frank de Boer heeft helemaal niet de leiding en bemoeit zich met geen enkele vorm in het bestuur. Hij is puur en alleen bezig met het eerste elftal, dat is zijn goed recht, maar zou wat mij betreft veel meer in gesprek moeten met Jonk, Bergkamp en Overmars samen. Laat dat nou net het probleem zijn; niemand brengt ze samen doordat er geen leiding is die eens even met deze kleuterklas gaat zitten om alles uit te praten en de functie eisen op papier schrijft.

Het is aan Cruijff en de RVC samen om een goede Algemeen Directeur te zoeken die kan bijdragen aan het bij elkaar brengen van alle key-mensen. Cruijff heeft deze oud-voetballers allemaal bij elkaar gebracht en zijn nog steeds de juiste mensen op de goede plek. Dat het nu niet zo lekker loopt kan niemand vooraf inzien en wil niet zeggen dat dit in de toekomst niet te verhelpen is. Want dat is het wel. Kijk bijvoorbeeld maar naar de ruzie tussen Van Nistelrooij en Van Basten, en al die andere ontelbare ruzies tussen voetballers die nu goed samen kunnen werken!
1 0
wladimir
Frank de Boer bemoeit zich overduidelijk met het technische beleid. Moisander en Schone mochten ondanks hun aflopende verbintenissen gewoon blijven spelen. Frank de Boer wilde perse Nick Viergever en Daley Sinkgraven hebben. Wim Jonk was daartegen om voor jeugdspelers op te komen (Denswil / Riedewald en Andersen / van de Beek / Nouri).
0 -1
MosesD
Precies, Cruyff moet zich alleen met het technisch beleid bemoeien maar ook daarvoor gewoon 2x per maand in Amsterdam zijn.
Overigens kan je Ling natuurlijk niet als een compromis zien. Die wordt telkens naar voren geschoven. Een compromis zou zijn iemand waar zowel Ajax als Cruyff kan leven. Op zich een gotspe eigenlijk, is Ajax niet groter dan Cruyff?
0 0
RusselWestbrook
Dat wordt een hilarisch rapport als ik dit zo lees.
2 -1
MosesD
Ik ben ook zeer benieuwd!
1 0
Michael25
Er is weer iemand gevonden die zichzelf belangrijk vindt. Hoe is het belang van Ajax in deze niet geschaad door de vuile was buiten te hangen? Meneer wil graag op tv en de NOS ziet als niet objectieve zender maar wat graag dat er tweespalt ontstaat. Het ging net ff lekker, dat mag natuurlijk niet.
0 -2
12ajax
de heren hebben helemaal geen functie bij AJAX maar ze roepen van alles in de pers, deze heren hebben niks met AJAX maar zijn publiciteitsgeil en waarom vraagt de NOS deze mensen en geen medewerkers die in dienst zijn bij AJAX b.v. intervieuw met Wijers
1 -2
ST
Kleuters zijn het bij Ajax.
1 -3