Bazoer is Ronald de Boer dankbaar: 'Knop om'

SamVR, 17-08-2015 om 07:28, 7532 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer blijkt een belangrijke rol gespeeld te hebben in de ontwikkeling van Riechedly Bazoer bij Ajax. 'Ik was zestien en mocht in de voorbereiding mee op trainingskamp naar Oostenrijk', herinnert Bazoer zich in De Telegraaf. 'Het ging goed en ik kreeg de complimenten van de trainer, maar werd wel thuisgelaten voor het volgende trainingskamp, in De Lutte.'

'Het was een teleurstelling, waar ik maar moeilijk mee kon omgaan. Bij het tweede trainde ik ongeïnspireerd en maakte ik gekke overtredingen', vervolgt de middenvelder. 'Tot Ronald de Boer met me kwam praten. Hij vroeg me waar ik nou mee bezig was. Ik zei dat ik het even niet zag zitten, omdat ik niets liever wilde dan bij het eerste aansluiten. Hij moest lachen, zei dat ik pas zestien, B-junior was en dat mijn tijd honderd procent zeker zou komen. Als ik me zou doorontwikkelen.'

'Iedereen zag mijn talent, maar het was aan mij om het eruit te laten komen. Vanaf het gesprek met Ronald ging de knop om. Het was een leermoment – in teleurstellingen blijven hangen heeft geen zin – dat ik zelfs naar het veld vertaalde. Ook daar probeer ik na een mislukte actie of een slechte bal zo min mogelijk een rouwmomentje te hebben', aldus Bazoer.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Een top speler in wording. Heeft echt veel talent en met de juiste mensen om hem heen kan hij het ver schoppen. Goed dat hij op die jonge leeftijd de mentaliteit heeft gehad en de hersens om te snappen wat de Boer vertelde. Dat hebben er denk ik niet veel op 16 jarige leeftijd.
0 0
afca patrick
Geweldig talent. Toen ik hem voor het eerst bij Ajax zag spelen, in de wedstrijd tegen Telstar en ook in de Future Cup viel ik bijna van mijn stoel.
Maar toen kwam een periode waarin hij heel matig speelde in Jong Ajax en ik zelfs begon te twijfelen aan zijn talent. Gelukkig heeft hij dus de knop kunnen omzetten.
0 0
Lekiam
Ik hoop echt dat Bazoer een wereldtopper wordt, en na AJAX nog 5x kampioen te hebben gemaakt voor tientallen miljoenen naar een topclub gaat. En dan vanuit AJAX nog effe een paar duizend overmaken aan P$V voor de opleiding en bij de trasactie erbij vermelden "en nog bedankt trouwens".
0 0
ST
Echt een topper. Toch zie ik hem op de langere termijn geen rechtermiddenvelder maar een CVM.
1 0
FlyingDutchMan
Speelt als een vedette terwijl hij net komt kijken :)
0 0
Ardoe
En pijn dat 't doet in Eindhoven.... ;-)
4 0
Dragon36
Goed bezig Riechedly
0 0
AFCA.
Is hij toch nog ergens goed voor dan
0 -1