Klaassen steunt De Boer: 'Hij raakt spelers'

MrAjaxxxx, 08-08-2015 om 09:06, 4112 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-captain Davy Klaassen heeft het in gesprek met De Telegraaf opgenomen voor zijn trainer, Frank de Boer. De oefenmeester kreeg afgelopen seizoen al veel kritiek te verduren, maar na het mislopen van de Champions League kwamen er nóg meer aanmerkingen op het beleid van De Boer.

'Sommige mensen vinden nu dat hij weg moet. Ik vind dat hij moet blijven. Hij kan spelers raken. Dat merk ik aan mezelf en ik merk het ook om me heen, bij de andere spelers', vertelt Klaassen. De 22-jarige Hilversummer is zich ook goed bewust van zijn taak als captain.

'Ik ben de aanvoerder en let op de wisselwerking tussen trainer en spelers. Die is goed. En met de inbreng van Orlando Trustfull is er dit seizoen iets nieuws aan de staf toegevoegd. Dat is ook goed', zo sluit Klaassen af in gesprek met Het Parool.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dragon36
hij slaat ze kennelijk vleugellam want zijn niet meer vooruit te branden
1 0
JPC40
hij raakt de spelers , zou je denken maar de supporters mist hij telkens weer.
0 0
tonny
Nou ons raakt hij niet met dit kinderlijke voetbal, we gaan zeker niet met de prijzen meedoen zo.
Pisvee en rotjeknor hebben beter ingekocht.
Volwassen spelers
1 0
rodnet
Dan moet hij eens leren mikken.
1 0
Raoul14
Wat mij al langer irriteert zijn juist die vele uitspraken van FdB en spelers van hoe goed het eigenlijk gaat. Hoe eens 3 maanden je mond en laat je voeten spreken.
1 0
KRD89
Dat is niet terug te zien op het veld, als ik de titel lees;p
1 0
Inhartennieren
Er moet gewoon nog meer ervaring komen, dat is alles.
Het is echt een heel talent volle groep, waarbij het zomaar in eens kan gaan lopen, maar met zo'n jonge groep Europees gaan voetballen slaat nergens op.
1 -1
mickey2602
Er moet niet meer ervaring komen maar de ervaring die er is moet opgesteld worden als dat nodig is.
En dát gebeurde niet de afgelopen 2 wedstrijden.
Even los van de meningen over de ervaring die we hebben zoals Heitinga,misschien is ie niet goed genoeg maar hij is wel ervaren.Ook voor Gudelj geldt dat.
Eerst vragen om ervaring en die vervolgens niet opstellen in een "belangrijkste wedstrijd van het jaar"is iets wat enkel Frank de Boer doet.
0 0
The Future
Ja, maar begrijp ook dat dit gewoon een heel erg moeilijke zaak is voor een trainer om over te beslissen. Hij heeft jonge, zeer getalenteerd en zeer volwassenen spelende jonkies tot zijn beschikking en enkele meer ervaren spelers die minder goed zijn... Dan moet De Boer beslissingen nemen over iets dat gewoon niet in te schatten is... Achteraf kunnen mensen op internet makkelijk praten, maar vooraf... Het is gewoon een van de lastigste keuzes die een trainer voor zijn kiezen krijgt. Ik vond het bijvoorbeeld zeer logische, goede opstellingen. Echter moest ik ook concluderen dat er wat ontbrak, maar ja... Wat? Ervaring, leiderschap?
0 -1
JanTa
Zeer talentvol ja., maar volwassene spelend nee en dan hoef ik alleen de beide wedstrijden tegen Rapid terug te zien.
1 0
JanTa
Het enige wat ik Frank kan verwijten is dat hij Heitinga en ja ook v. Rhijn niet in de basis heeft gezet. Laats genoemde heeft namelijk altijd goede Europese wedstrijden achter zijn naam staan en dan heb je het over ervaring die je zo in eigen huis hebt. Talenten als Tete moeten gewoon hun minuten krijgen als 2e man maar zijn nog lang niet geschikt als vaste basisspeler.
1 0
paulurs
Ga weg joh, van Rhijn? Het enige dat hij voor heeft op Tete is zijn vrije trap. Ajax was zonder Tete nog dieper de boot in gegaan, met al die voorzetten die Tete er met zijn slidings wel uit gehaald heeft..

Heitinga was genoeg, maar zo veel kwaliteit wat je inlevert met Tete, had je nooit goed kunnen maken met ervaring.
0 0
AjaxYahudi
Ach schei uit Tete is nu al 2 klasses beter dan van Rhijn. Verdedigend veel sterker en aanvallend is van Rhijn ook niet beter want heb in die 3 jaar tijd misschien 2 goede voorzetten gezien van hem, de rest van de voorzetten was om te huilen! Met van Rhijn op rechtsback had je sowieso 4/5 meer voorzetten tegen gekregen van die kant of hachelijke situaties in de 16!
0 0
Inhartennieren
Er moet gewoon nog meer ervaring komen, dat is alles.
Het is echt een heel talent volle groep, waarbij het zomaar in eens kan gaan lopen, maar met zo'n jonge groep Europees gaan voetballen slaat nergens op.
0 0
JanTa
Zijn woorden spreken mij meer tot de verbeelding dan al die bord op schoot supporters die elkaar lopen te papagaaien.
0 -1
fanforeffer
beste Davy ,het gaat al 2,5 jaar totaal fout bij Ajax , spelers tonen al jaren geen inzet of passie en er komt geen verbetering in en dat is zo frustrerend voor ons. 3 wedstrijden goed en 1 slecht is te accepteren. maar 2 jaar geen verbetering is moeilijk te verkroppen.
2 0
:)
Ik denk dat Overmars de meest schuldige is. Als je een sterke TD hebt komen er zeker een aantal goede aankopen. Overmars faalt al jaren. Met een aantal goede aankopen kan de Boer ook zijn team beter laten spelen. Kijk naar zijn eerste jaar. Toen stond er wel wat meer kwaliteit op het veld en was het voetbal veel leuker en beter om naar te kijken. Elk jaar gaat het achteruit omdat Overmars er een zooitje van maakt.
0 0
godenzonensuper
Klaassen , veltman en fischer neem ik niet serieus als het over de Boer gaat . Zij behoren tot het groepje dat nooit iets fout kan doen bij frankie . boilesen zat hier ook in tot hij aangaf wel weg te willen .
0 -5
vd.Vaart
Durven geen eigen mening te geven, maar anderzijds zou het raar zijn om te zeggen dat ze hun eigen trainer niet meer goed vinden..
1 -4
Rayno95
Davy heeft misschien niet de uitstraling, maar lijkt mij echt wel iemand die een eigen mening durft te geven en datzelfde geldt voor Fischer.

Maar goed zal jij dan na 2 wedstrijden in de media roepen dat de trainer moet oprotten als aanvoerder, denk niet dat je je daar populair mee maakt?, als je dat misschien aan het eind van 't seizoen zegt dat het beter zal zijn misschien wel.
1 0
vd.Vaart
Beste Klaassen, het gaat om de club Ajax. Niemand is groter dan de club, zelfs de beste Frank niet.

Tijd om een frisse wind door de club te laten waaien en weer aantrekkelijk voetbal met goals :-)
1 -4
meerzicht
Grote lulkoek, het wordt tijd het gedachtengoed van die seniele Johen Cruijff en gevolg los te laten. Die komt in zijn dure Mercedes ff de les lezen om vervolgens onvindbaar te verdwijnen en weer terug te keren als het niet lukt om toch vooral weer te herhalen dat dat komt omdat zijn filosofie niet wordt gehanteerd hetgeen overigens helemaal niet waar is want juist door het te volgen gaat het mis. Komt ineens meneer Ling om de hoek kijken. De groeten, sodemieter toch op. Het is schrijnend om te zien hoe men in Rotterdam en Eindhoven beter aanpakt. Als jij wilt dat er weer aantrekkelijk voetbal met goals komt dan zal er eerst een ander beleid moeten komen en weet je eigenlijk vind ik het heeeeel knap dat Frank niet zelf aan zijn stutten trekt met dit zooitje ongeregelde beleidregelaars
2 -3
rodnet
We hebben weer een Calimero in de zaal...
0 0
Eastwood
Jij snapt het.....niet.
0 0
rss-dion
hij snap het./...... wel
0 0
robertomalone
Met het oog op zijn ontwikkeling had van Gaal hem én geen aanvoerder gemaakt én gewisseld vorige week. Davy verstopt zich teveel in eerste en tweede fase. Het elftal heeft daar juist zoveel veel meer nodig. Dat maakt het voor de opbouw vanuit de verdediging makkelijker. Daarnaast wordt het spel met de buitenspelers en spits dynamischer (lees minder voorspelbaar) Kijk eens naar een Messi, die is in die fasen altijd aanspeelbaar, als staat hij tussen twee spelers..
0 -1
Rayno95
Davy zou in zijn situatie wel gek zijn om te zeggen dat Frank weg moet :p, na 2 wedstrijden.

Natuurlijk zullen Davy en ook jongens als Veltman etc. dat niet zeggen, of het moet zo ernstig worden dat we met de winterstop iets van 7de staan, maar daar is de Eredividie denk ik niet sterk genoeg voor en is deze ploeg nog net wat te goed.

Heb ondanks de uitschakeling nog steeds zin in dit seizoen :)
1 0
robertomalone
Kijk, dat mag ik horen!!!
1 0
jooploveajax
Ik blijf erin geloven, je zal zien, winnen we 4 keer achterelkaar, dan hoor je niemand meer erover. Ik hoop wel dat hij heitinga opstelt. Eens ajacied, altijd ajacied.
4 0
Inhartennieren
Het komt zeker goed, maar of heitinga goed genoeg is ???!
0 0
rss-dion
eens, dat opportunisme moet er is uit
0 0
gusanito
Er zal in dat geval veel afhangen van hoe we winnen. Vorig jaar wonnen we ook regelmatig, maar mensen raakte geïrriteerd door het spel en de negatieve uitstraling van de ploeg.
2 0