Blind: 'Hij zei: "Focus je maar op Ajax"'

Mr. Ajax, 31-07-2015 om 16:20, 9143 views, Helden Magazine |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind heeft in gesprek met Helden Magazine teruggeblikt op zijn transfer van Ajax naar Manchester United. Vlak voor de overgang in 2014 speelde de 25-jarige linkspoot onder toenmalig bondscoach Louis van Gaal, tevens de huidige manager van Manchester United, een sterk Wereldkampioenschap in Brazilië.

'Hij heeft me tijdens het WK nooit gezegd dat hij me naar Manchester wilde halen', vertelt Blind over de succescoach. 'Hij zei alleen dat hij me in de gaten zou houden, maar dat zei hij tegen meer spelers. Omdat er vorig jaar zoveel geruchten waren, heeft mijn zaakwaarnemer Rob Jansen twee weken voor het einde van de transferperiode informeel contact gezocht met United. "Focus je maar op Ajax", zei hij na dat contact, "want United gaat met de selectie die ze nu hebben de competitie in."'

'Ik had daar geen probleem mee, ik voelde me happy bij Ajax', gaat de oud-Ajacied verder. 'Maar de geruchten bleven. En ineens, twee dagen voor het einde van de transferperiode, kwamen ze toch. Uiteraard wilde ik praten. Als Van Gaal je wil hebben en de club een stevige prijs wil betalen, hebben ze daar goed over nagedacht. Ik was er snel uit met de club, maar moest afwachten of Ajax en United eruit zouden komen.'

Het contact tussen Blind en Van Gaal is goed. 'Hij geeft me ook vertrouwen, zegt eerlijk als ik goed heb gespeeld, maar ook als het slecht ging. Daar houd ik van. En ik ben hem natuurlijk heel dankbaar dat hij me de kans heeft gegeven om voor een club als Manchester United te mogen spelen', aldus Blind.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
Als ik Daley nu zou mogen adviseren zou ik zeggen.... begin alvast rustig om je heen te kijken voor een andere club , van gaal en het bestuur daar, dat begint nu al kleine barstjes te vertonen.

Al vond ik vanaf het begin dat hij daar niet thuis hoort te zijn, in Duitsland was voor hem veel beter geweest.
0 0
meerzicht
Het grote geld wint natuurlijk altijd. Zo zouden ze de CL in twee divisies moeten spelen. De "grote" veel geld dlubs en de " kleinere". De final is de winnaar van de ene divisie tegen de winnaar van de andere divisie. maakt het naar mijn mening weer leuker, eerlijkere en kansrijker voor iedereen.
0 -1
afc_red
18 miljoen voor een waterdrager is een zeer mooi bedrag. 12 miljoen voor Eriksen is een aanfluiting.
Clubliefde is mooi, speler vind een club een mooie club. Maar als persoon moet hij ook aan zijn carrière denken, en een voetballer van 24 heeft misschien nog 6 jaar om zo veel mogelijk te cashen. Want het kan zomaar je laatste contract zijn. van Basten werd ook lek geschopt en moest stoppen op zijn 29e.
Riedewald, groot talent en straks een beter contract.
Stel je voor dat die horror tackle raak was geweest en hij was er een jaar uit geweest.
Het is nog maar de vraag of zo'n jonge spelers dan zijn niveau nog haalt.
Straks komt hij niet meer terug op dat hoge niveau, geen beter contract. uitgeleend worden. en eindigt misschien bij een eerste divisie club.
Ik neem het een speler niet kwalijk als ze kiezen voor het geld.
Ik neem het de club Ajax kwalijk dat ze geen betere contracten willen of kunnen bieden om onze spelers langer vast te houden.
Zo'n transfer als Anita naar Newcastle bijvoorbeeld, dat hoeft helemaal niet nodig te zijn.
1 0
Groengras
Leuk dat iedereen het altijd over geld heeft.. Maar als je een voetballer bent met ambitie en je kan voetballen in de premier/bundesleague of primera division bij een mooie club na een aantal jaar eredivisie..
2 0
Len nart
Mee eens als een club die gewoon duidelijk groter is in alles dan Ajax voor je aanklopt mag je gewoon ja zeggen. Je bent pas een geldwolf als je sportief een stap terug doet voor een hoger salaris (Moisander bijvoorbeeld(kon zijn contract met een jaar verlengen)), of Wijnaldum die voor een club uit de bodem van de Premier League kiest in plaats van nog een jaar Psv in de Champions League.
0 0
mvh
Manchester een "mooie club uit de premier/Bundesliga" vind ik een mooi understatement. Dan denk ik eerder aan Schalke of Tottenham.

ManU is één van de 5, 6 clubs ter wereld waar ik het helemaal niemand kwalijk kan nemen, dat ie er vanuit Ajax heen gaat. Van Gaal wil nog 1 keer schitteren, en heeft weinig tijd (wil nog 2 jaar, dan met pensioen). Dan weet je iig wat ManU voor ambitie heeft. Tenminste 1x kampioen, en tenminste 1x kans op de CL.
1 0
A Cohen
Weet je wat het is, het zijn grote schepen met geld.
Douglas krijgt al 2 miljoen per jaar in Moskou wordt geschreven.
Wat zou jij doen als je 24 jaar bent?
Niemand kan je vertellen hoe lang je carrière nog gaat duren.
Zekerheid stellen voor je latere toekomst is begrijpelijk.
Clubliefde is 1 maar clubspelers die bij 1 club beginnen en blijven bestaan niet meer.
0 -1
A Cohen
Ik lees dit verhaal en het 1e wat in mij opkwam was: v. Gaal - Danny Blind en het woord LUIZENSTREEK.
Dan lees ik de quote van Objectojood en dacht precies het zelfde.
Ook ik heb veel respect voor v. Gaal.
Mede dankzij hem glorieperiode in 1995.
Hij wist precies de juiste spelers te halen om dit succes te boeken.
Ik hoop dat men bij Ajax (Marc O) zo slim zijn niet weer in deze booby trap te trappen.
Zlatan zelfde concept.
Plan B voor vertrek Cillessen klaar Marc ?
0 0
RusselWestbrook
Serieus?

Jullie denken echt dat Manchester United tientallen miljoenen ter beschikking stelt voor een vete tussen van Gaal en Cruijf?

Volkomen gestoord.

Als van Gaal nou met zijn eigen geld 2 dagen voor het einde van de transferwindow een Ajax speler koopt, dan hebben jullie een punt. Nu zie je ze gewoon vliegen.
4 0
Eastwood
Blind speelde een puik WK. Dus dat kon perfect de naaistreek van Van Gaal verbloemen.
I want Daly Blind, because he played the stars from the heaven at the worldcup.
0 0
glob
"Uiteraard wilde ik praten" , ik snap het wel, maar niet lang daarvoor zei hij dat zich heel goed voor kon stellen dat hij z'n hele leven bij Ajax zou spelen. Ze lullen ook maar wat he?
2 0
mvh
Maar wel ManU man. Als ie nou naar Moskou of Istanbul was gegaan, of zelfs een club als Tottenham.
Barca, Real, Bayern, ManU, (Arsenal, Liverpool). Als je dat mag proberen als volwassen speler dan kan ik het je niet kwalijk nemen.
0 0
Ajax27
dat jij niet het verschil weet tussen \'ik kan me voorstellen dat...\' en \'ik beloof dat ik mijn hele carriere bij Ajax blijf\', dat zegt meer over jou dan over Blind.
0 0
FlyingDutchMan
Daley geeft aan dat hij de bal bij ajax legde. Als ajax het bod afwees, speelde Daley afgelopen seizoen gewoon bij ons. Ajax had zich harder kunnen opstellen, maar ik denk dat het TH gewoon tevreden was met het bedrag VS de speler. Nu geldt met Jasper hetzelfde scenario, net contract verlengt alleen als Ajax toegeeft vertrekt hij.
0 0
RusselWestbrook
Nee. Als er niet een club van het kaliber United was gekomen, dan was ie gebleven.

Tenminste, dat begrijp ik er uit. Dus geen Wolfsburgs, Sevillas en dat soort clubs. Alleen Barcas, Reals en Uniteds. Dat soort clubs.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Natuurlijk, net als wij.
0 0