'The worst tackle you'll see in a long time'

BvdPloeg, 31-07-2015 om 14:50, 10875 views, Buitenlandse media |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Rapid Wien - Ajax is al twee dagen achter de rug, maar in het buitenland heeft men het nog steeds over de bizarre overtreding van Stefan Schwab op de knieën van Jaïro Riedewald. Van Engeland tot aan Polen, verschillende media raken niet uitgepraat over 'the worst tackle you'll see in a long time'. 

In Engeland vinden we een stukje tekst uit Engeland waar ietwat cynisch wordt gesproken over de sliding met twee benen. 'Je kunt moeilijk zeggen dat Rapid Wien er niet alles aan heeft gedaan om een goed resultaat te halen. Ze gooiden alles in de strijd om van 0-2 terug te komen tot 2-2, zelfs hun eigen lichamen. Een belachelijke actie van Stefan Schwab, die tijdens zijn schorsing de tijd krijgt om zijn zonden te overzien.'

Ook in Spanje wordt de overtreding breed uitgemeten. De tackle wordt 'de meest brute sliding van de zomer' genoemd. 'Dit hoort niet op een voetbalveld thuis, maar in de gevangenis', concludeert men. 'De sliding van Schwab kan worden gerangschikt als de meest walgelijke van deze zomer. Als een menselijke raket sprong hij met beide voeten vooruit. Gelukkig kon het slachtoffer verder zonder verdere medische hulp.'

In Oostenrijk lijkt men zich zelfs een beetje te schamen. Volgens Nachrichten wordt Schwab flink beboet en dezelfde site noemt de actie 'een brute aanval die de knieën van Riedewald had kunnen breken'. 'Wonder boven wonder kwam hij ongeschonden uit de situatie.' Daar sluit men zich in Tsjechië bij aan met de kop 'Killer-tackle op arme Riedewald'. 

De Portugese media spreken over 'crimineel Schwab', in Polen noemt men het 'één van de ergste overtredingen uit de voetbalgeschiedenis'. 'De wedstrijd zal herinnerd worden vanwege de actie van Schwab. Hij viel Riedewald meedogenloos aan met twee voeten vooruit.' Vooralsnog is er nog geen straf bekend voor Schwab. 

Heb al een Ajax-Rapid-sjaal al in huis?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Dit was een overtreding van een gestoorde of gedrogeerde speler. Als ik Riederwald was had ik aangifte gedaan wegens poging tot doodslag!
0 0
JesusZoonVanGod
Doodslag is een tikkeltje overdreven, maar zware mishandeling met letsel als gevolg zou niet misstaan. De betreffende avond had zomaar het einde kunnen betekenen van een veelbelovende loopbaan als profvoetballer.
0 0
Johan 14
Ik noemde het gelijk een Skie tackle ,met 2 gestrekte benen tegelijk ,wat een idioot die Oostenrijkert .
0 0
jaribombari
Half jaartje schorsing met 50.000 euro boete.
0 0
Lord Bendtner
Moet je maar op dammen gaan ;)
0 0
Raydo
Jij denkt ook, ik doe even een Kramertje?
0 0
Lord Bendtner
Nee een de Kampsertje of hoe je dat dan weer mag schrijven
1 0
mvh
Is het toeval dat vooral de twee guppies- Bazoer en Riedewald - te leiden hadden onder "stevige" tackles? Ik had echt het idee dat ze probeerden om ze te intimideren.
1 0
A Cohen
10 wedstrijden schorsing minimaal voor zo'n idioot.
2 0
Rayno95
Gelukkig dat Jairo zijn benen al ingetrokken had, anders was dit denk ik wel foute boel geweest...
1 0
gras
Volgens mij trok hij niets in, maar had hij het geluk dat zijn voet niet vaststond in de grasmat. Maakt hij contact met de grond, kun je met een vergrootglas naar botsplinters zoeken.
0 -1
Daniii
Snap niet dat zo'n tackle niet door de FIFA of welke bond ook word bestraft, zoals ze Suarez zijn schoring(en) oplegde, wat in mijn ogen veel te hoog was omdat het zo op gehyped was.
Een tackle als deze kan véél meer schade aanrichten dan zo'n kinderachtig ''beetje'' wat even pijn doet, straffen zijn totaal niet in verhouding vind ik.
2 0
gras
Tja, ben het echt eens met de meest zware kwalificaties van de kranten. Dit is echt crimineel, in de zin van strafrechtelijk verwijtbaar.

Je zag dezelfde onverschillige en tegelijk opgewonden gezichtsuitdrukking op het gezicht van Bouaouzan, die Kokmeijer een kutleven inschopte.

Voor mij minstens seizoen out. Zuiver toeval dat er geen poot is gebroken op een hele nare, onherstelbare manier.
1 0
kampioen0809
Laat hem volgende week maar op de tribune plaatsnemen, is kijken of er nog een beetje ruimte is voor een tackle tussen alle stoeltjes.
0 0
AFCA1510
Deze hersenloze voetballer moet minstens een seizoen worden geschorst. als club zijnde moet je dit gewoon niet tolereren, uit de selectie gooien zo\'n tuig
0 0
JanTa
Hij heeft niet gebeten dus zal de straf wel meevallen.
3 0
Tecmessa
Dit dus. Wat Suarez deed is verwerpelijk, helemaal waar. Maar ik kan er niet bij dat deze jongen sowieso met een veel lagere straf er van af komt. Riedewald carriere had naar de knoppen kunnen zijn, dat kunnen we van Chiellini niet zeggen.
6 0
Eastwood
Raakt ie Riedewald recht op de knie
3 0
Eastwood
...en, is het einde carri
3 0
Eastwood
...ere.

Gaat weer lekker dit.
13 -1
RusselWestbrook
Ja leuk hè, die app? ;)
3 0
De_Realist
Was inderdaad een schandalige tackle.

Off-topic: hoe is het mogelijk dat nog geen Eredivisie (sub)topclub bij Jahanbakhsh heeft aangeklopt? Was al de uitblinker bij NEC in het seizoen toen ze degradeerden, afgelopen seizoen de meeste assists en volgens mij ook uitgeroepen tot beste speler van de Jupiler League. Ik denk dat een speler als Milik juist enorm veel profijt heeft van iemand als Jahanbakhsh die de bal veel voor geeft in plaats van eigen success gaat itt bijvoorveeld Fischer en El Ghazi, daarnaast is hij enorm snel en komt hij zijn mannetje voorbij.
1 0
Fronkie
Absoluut, een zeer technische speler met een echte actie in huis. Speelde bij NEC heel erg onbevangen. Het is maar de vraag of hij dat bij Ajax kan. Het is wel een speler die een bepaalde van onbevangenheid en vrijheid moet hebben om goed uit de verf te komen, maar ik ben absoluut gecharmeerd van hem. Veel assists (mede daardoor kon een wat beperkte speler als Sjoerd Ars veel goals maken) en pikte mooie doelpuntjes mee.
3 0
bojansuarez
Ik deel je mening, deze gozer heeft een hele gave techniek in de poten. Met zulke statistieken behoort ie eigenlijk tot de suptop van nederland.
2 0
Ajax Roermond
een buitenspeler is zeker nog welkom, maar helaas word er niks meer gehaald.
1 0
ST
Gewoon Sinkgraven op linksbuiten laten. Fischer maar de concurrentie op rechts laten aangaan met El Ghazi.
0 -5
The Future
Je maakt een grapje zeker? We hebben de creativiteit van Sinkgraven op het middenveld nodig! Hij komt helemaal niet goed tot zijn recht op de vleugels. Er moet gewoon nog een goede buitenspeler bij.
3 0
Arpami
Ik zou zeggen haal Boetius op, heerlijke buitenspeler. Laat hij bij ons maar opbloeien want hij kan het onmogelijk verleert zijn
0 -3
BvZ<3FdB
Echt een heerlijke buitenspeler die alleen even slecht is als Sana.
0 0
Arpami
In ieder geval een buitenspeler die een spits kan voorzien van voorzetten, zijn man kan uitspelen en scorend vermogen heeft
0 0
Gagarin
NEC vraagt naar verluidt een flinke som geld. Daardoor zijn de subtopclubs afgehaakt, zoals AZ en FC Groningen. Bij Ajax zou het inderdaad een leuke back-up voor El Ghazi zijn, alleen dan staat die wel ontwikkeling van jongens als Muric en Cerny in de weg. We hebben Younes namelijk ook al gehaald.
1 0
De_Realist
Back-up? Laat hem het maar lekker met El Ghazi uitvechten, ik ben een enorme fan van El Ghazi en de potentie die hij heeft, maar hij heeft volgens mij nog geen 2 wedstrijden achter elkaar goed gespeeld. Hij pikt wel goaltjes mee af en toe, dat is fijn, maar voor zo iemand die geen constant niveau haalt om dan zo arrogant te zijn en voor eigen success te gaan wat ons oa de wedstrijd tegen Rapid Wien heeft gekost, ik vind dat een teamspeler zoals Jahanbakhsh er dan nog wel bij mag komen.

Cerny is pas 17 en komt net kijken bij Jong Ajax, daar hoeven we ons nog niet druk om te maken. Muric zou ik graag bij de hoofdmacht een keer willen zien, maar zie dat met Frank helaas nog niet gebeuren, die zal hem zeer langzaam brengen denk ik. Vandaar Jahanbakhsh die er gelijk kan staan.
1 0
Gagarin
Ja, back-up. Alireza Jahanbakhsh speelde vorig jaar een prima seizoen in de Jupiler League. Ajax is van een heel ander niveau. Het jaar daarvoor liet Alireza nog zien totaal niet mee te kunnen op eredivisie niveau. Om te denken dat hij nu al op gelijke gronden met El Ghazi kan concurreren is in mijn ogen veel te positief ingeschat. Kijk maar naar álle andere aankopen van Ajax. Allemaal hebben ze moeite, bijna geen enkele wint het van wat er uit de jeugd is gekomen.
0 -1
De_Realist
Zoals ik al zei Jahanbakhsh speelde ook het seizoen voor een zeer matig NEC degradeerde meer dan prima en was dan ook een van de weinige, zo niet de enige, uitblinker toen.

Waarom zou hij niet met El Ghazi kunnen concurreren, zoveel goede wedstrijden heeft hij niet gespeeld. Hij pikte alleen weer zijn goaltjes mee, maarja, dat deed Sigthorsson afgelopen seizoen en het seizoen daarvoor ook.
1 0
ST
Mee eens.
0 0
The Future
Boerrigter, Chadli en Mertens maakte die overstap van Jupiler League naar het niveau van een Nederlandse topclub anders ook vrij makkelijk. Ik zou hem, als hij voor een schappelijke prijs te kopen is, er graag bij zien. Gaat het om een bedrag van ongeveer 3 miljoen, wat ik teveel zou vinden, dan hoop ik dat Ajax overschakelt en dan maar direct weer in een hogere categorie gaat shoppen. Gudelj en Sinkgraven maken op mij een uitstekende indruk. Ik denk dat Ajax meer in die categorie moet gaan zoeken, dan maar wat meer betalen, maar beter dan daaronder blijven en spelers halen die niet voldoen. Ik hoop nog steeds op een buitenspeler als Sisto.
1 0
The Future
Boerrigter, Chadli en Mertens maakte die overstap van Jupiler League naar het niveau van een Nederlandse topclub anders ook vrij makkelijk. Ik zou hem, als hij voor een schappelijke prijs te kopen is, er graag bij zien. Gaat het om een bedrag van ongeveer 3 miljoen, wat ik teveel zou vinden, dan hoop ik dat Ajax overschakelt en dan maar direct weer in een hogere categorie gaat shoppen. Gudelj en Sinkgraven maken op mij een uitstekende indruk. Ik denk dat Ajax meer in die categorie moet gaan zoeken, dan maar wat meer betalen, maar beter dan daaronder blijven en spelers halen die niet voldoen. Ik hoop nog steeds op een buitenspeler als Sisto.
0 0
The Future
Boerrigter, Chadli en Mertens maakte die overstap van Jupiler League naar het niveau van een Nederlandse topclub anders ook vrij makkelijk. Ik zou hem, als hij voor een schappelijke prijs te kopen is, er graag bij zien. Gaat het om een bedrag van ongeveer 3 miljoen, wat ik teveel zou vinden, dan hoop ik dat Ajax overschakelt en dan maar direct weer in een hogere categorie gaat shoppen. Gudelj en Sinkgraven maken op mij een uitstekende indruk. Ik denk dat Ajax meer in die categorie moet gaan zoeken, dan maar wat meer betalen, maar beter dan daaronder blijven en spelers halen die niet voldoen. Ik hoop nog steeds op een buitenspeler als Sisto.
0 0
gi0vanni
Elia en (spits! Klaas-Jan Deden t ook niet verkeerd.
0 0
The Future
Wat dacht je van Honda, Promes en Musa? De grote der aarde komen uit de Jupiler League ;)
0 0
The Future
Helemaal met De Realist eens. Op de vleugels moet Ajax iets halen, zeker na de verhuur van Menig. Eigenlijk zijn alleen El Ghazi, Fischer en Younes buitenspelers die volwaardig onderdeel zijn van het eerste elftal. Daarbij ligt Younes er al een lange periode uit en ook Fischer kwakkelt al een lange tijd/is geen zekerheid, zeker niet voor een lang en druk seizoen als basisspeler. Het is echt extreem onderbezet op de vleugels. Sinkgraven op de vleugels wordt nu nog als noodoplossing gezien, maar als er niks bij komt zal dat komend seizoen waarschijnlijk redelijk standaard worden.... Terwijl zijn creativiteit echt nodig is op het middenveld..
1 0
Gagarin
Weet jij hoe lang Younes eruit ligt? Ik kan me geen bericht herinneren dat de duur is aangegeven, zal er overheen gekeken hebben.
0 0
The Future
Volgens mij ongeveer 3 maanden..
0 0
De_Realist
Geen exacte duur inderdaad, maar Frank zei wel dat hij er een tijdje uit lag, dus ik denk dat je hem sowieso al een maand kwijt bent.
0 0
godenzonensuper
Onvoorstelbaar dat op facebook alweer volk uit den haag , rotterdam en utrecht begon te roepen dat het een harde tackle was maar wel met intenties om voor de bal te gaan . Dit was gewoon een aanslag , kost riedewald bijna zn carriere en Ajax een super talent .
1 -1
TikkieTerugJaap
Hoop dat ie minimaal 10 wedstrijden krijgt.
4 0
Ajax412
Schorsing van Suarez en dan X2. Als je een risico analyse maakt van de mogelijke gevolgen van die beet en van die tackle, is een half jaar compleet schorsen niet eens in verhouding...
1 0
..::Rootje::..
Die sliding kan in het straatje van de kettingzaag van Leatherface. Maar wat ik nog erger vond was hoe die speler reageerde na het incident. Hij deed alsof er niks aan de hand was. Vast geen manieren aangeleerd van zijn ouders, of hij heeft een pa net als Joeri de Kamps.
2 0
Ajax Roermond
moet je maar op dammen gaan? zei die dat ook?
1 0
Rayno95
Ja dat was Joeri idd
0 0