'Overmars verdiende 84 miljoen aan transfers'

BvdPloeg, 14-07-2015 om 15:50, 11757 views, Quote |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marc Overmars heeft sinds zijn aanstelling bij Ajax als directeur voetbalzaken 84 miljoen euro winst gemaakt op transfers, zo berekende Quote. De voormalig buitenspeler kocht voor 34,5 miljoen aan spelers, maar kreeg 118,5 miljoen euro binnen.

Quote geeft Overmars credits voor die prestatie, maar het benadrukt ook dat hij in tegenstelling tot Marcel Brands van PSV vooral geld verdiende aan het verkopen van eigen jeugd. Eigen aankopen werden zelden met winst doorverkocht. 

Brans verkocht voor 128 miljoen euro aan spelers en gaf 70 miljoen uit aan aankopen. Vooral de winst die werd gemaakt op spelers als Dries Mertens, Kevin Strootman en Marcelo vallen volgens Quote op. Ajax kocht bijvoorbeeld Niklas Moisander, Tobias Sana en Lerin Duarte, maar de eerste twee vertrokken transfervrij. Lees het hele artikel.

Heb je Davy Klaassen al op je rug van je shirt staan? Bestel hem in de officiële fanshop.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afc_red
Dikke onvoldoende krijgen ze.
Overmars heeft nog geen behoorlijke naam weten binnen te halen.
1 -1
jannademanna
Wie vind jij een grote naam ..............
Je kan wel zoveel geld hebben maar als een speler niet naar je club wil komen dan is het ook snel klaar hoor.
Jij wil zeker een tevez zien ofzo
0 0
klopper
Je kan zeggen wat je wilt, maar PSV verkoopt geweldig. Lens, Strootman, Mertens, Wijnaldum, Pieters en zelfs Depay zijn allemaal over hun maximale waarde verkocht. Ajax heeft daar alleen Blind tegenover staan, terwijl Eriksen natuurlijk veel en veel meer had moeten opleveren. Het grote verschil is natuurlijk dat PSV nagenoeg niets meer van waarde over heeft...ja, misschien Willems en wie weet De Jong en Propper. Met wat geluk gaan Cillessen, Veltman, Klaassen, Andersen, Riedewald, Tete, Bazoer, Cerny, Kishna (al twijfel ik hieraan), Milik, Sinkgraven, Zivkovic, Muric, Van de Beek, Nouri (ja, nu draaf ik een beetje door) een aantal kruiwagentjes met geld opleveren. Ben heel benieuwd wat komend seizoen zal gaan brengen.
3 -2
cr_zuiden
Precies, Brands verkoopt Wijnaldum voor 20 m. terwijl Overmars Eriksen verkoopt voor 13.5 m. In Engeland lachen ze zich gek. Ook de timing van contracten verlengen is zwak, spelers lopen zo via de achterdeur weg (Moisander) of hun waarde wordt erdoor ondergraven (Vertonghen, Eriksen, Alderweireld, Vermeer)
2 -3
klopper
Moisander vind ik geen ramp. Daar heeft Ajax heel bewust voor gekozen om tijdelijk een gat met hem op te vullen en hem niet te willen verkopen voor de hoofdprijs, want echt veel had je echt niet gekregen voor Moisander. Dat kan best wel eens. Wat ik bijvoorbeeld minder goed begrijp, is waarom ze Kishna in twijfel laten. Gewoon een contract voorleggen. Gaat Raiola moeilijk doen, dan verkopen. Jammer dan. Maar nu druk Ajax zichzelf een beetje in een conflict. Ik kan het heel goed begrijpen als Kishna niet meer bijtekent, zodra het seizoen weer begonnen is. Op zich zal Ajax de komende jaren wel structureel meer gaan beuren, vanwege echt langer lopende contracten en dat helpt wel. Als Ajax nu ook eens wat gaat presteren in Europa, dan zal het wel eens heel hard kunnen gaan.
0 0
De_Realist
Blind hebben wij ook flink over zijn maximale waarde verkocht. Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, waren allemaal spelers met nog maar een 1-jarig contract, de prijzen die wij daarvoor hebben ontvangen waren dan ook prima. (Tevez van City naar Juventus kostte pakweg net zoveel als Eriksen van Ajax naar Tottenham en Tevez was toch wel even een klasse of twee beter)
1 0
N-ajax
Het probleem is dat PSV de contacten veel beter regelt, waardoor ze allemaal meerdere seizoenen over hebben als ze weggaan. Bij Ajax verlengt niemand als ze binnen 2~3 jaar weg willen.
1 0
isgoed
Eriksen had ook een clausule, dacht nog van het het vorige bestuur
2 0
Eriksen10
Onzin dit. Je moet ook kijken naar de vervolgwaarde van je aankopen. Het merendeel van die 100 miljoen zit hem in eigen kweek, daar heeft Overmars totaal geen rol in gespeeld. Spelers kopen en vervolgens met winst verkopen tekent de kracht van een TD
2 0
Vulture
alsof Overmars in zijn eentje verantwoordelijk is voor het aankoopbeleid
2 0
Koenniiee
Nee, maar daarin verdient hij heus wel credits. Of gaan de haters hieronder toch nog even hun gal spuwen? Welke TD doet er wel alles goed?
1 0
vd.Vaart
Ik heb veel kritiek op de heer Marc Overmars, maar met ons budget en waar WIJ vandaan kwamen doet hij het toch netjes hoor.. chapeau!

Ajax ruikt tenminste naar voetbal, chelsea en city hebben ze alleen maar geld ogen.
4 -3
De_Realist
Het ruikt misschien wel naar voetbal, maar het zag er niet uit de afgelopen 2 jaar.
2 0
MS22
Haha zijn er nog mensen die jaloers zijn op PSV en hun aankopen? Bij PSV is er nu al een hoop gezeik met die Uruguayaan en z\'n zaakwaarnemer, geloof me die halen Zometeen een en al ellende in huis!!
1 -1
De_Realist
Ja dat verhaal met die zaakwaarnemer is nu alweer opgelost, valt dus wel mee.
1 -1
MS22
Haha volgens mij is nog helemaal niks opgelost! Tot nu toe alleen maar ellende met die speler en vooral zaakwaarnemer! Dat dit maar t begin mag zijn van een mooie nieuwe Bakkali soap in Eindhoven!!
1 -1
ck69
wanneer wordt die XD-gast en zn accounts geband?
0 0
Poldervoetbal
Ja, Overmars en ook de Boer moeten nog jaaaren blijven. De geslaagde inkoop van spelers heeft er voor gezorgd ,dat de Boer op een geweldige manier zeer laf verdedigend op balbezit laat voetballen. Diegenen die anderen beschuldigen van "azijnzeiken", zeggen telkens dat de Boer niets aan dat tikkie breed spel kan doen,omdat hij slechte spelers heeft gekregen! En wie heeft die dan gekocht? Cruijff en Jonk? NEE, Overmars,meest op aandringen van de Boer.
Laat ik hier nog maar even zeggen, dat ik hoop dat die 2 zo snel mogelijk weg zijn bij Ajax,zodat de club kan gaan puinruimen in de selectie en de weg naar boven kan inzetten.
0 -2
TOOL
Had je liever die Van Geel weer terug?
0 0
Poldervoetbal
Totaal onzinnige opmerking,vindt je zelf ook niet? Dus omdat ik vind dat iemand zijn taken niet goed uitvoerd, zeg jij, ja, hij doet het niet zo goed, maar Die was NOG erger.
0 0
TOOL
Nee, op iedereen is wat aan te merken! Maar als je kijkt naar de afgelopen jaren dan kan je voor elk directielid van Ajax en trainer genoeg negatieviteit vinden.! Misschien moeten we gewoon niet zo lopen zeuren en er vanuit gaan dat de zittende mensen zich ontwikkelen en we op die manier uiteindelijk de juiste man hebben. Wissels in de staf zie ik niet per se als een verbetering!
1 0
__giobui__
Overmars is gewoon fantastisch bezig maar jullie zien het niet kijk naar go ahead hoog gekomen door Marc haalt allemaal pareltjes zoals promes ect ik heb vertrouwen in youness
3 -2
bugz
wat een haters weer hier. Lijkt wel of de meeste reaguurders hier het Ajax allemaal misgunnen. Niets kan er goed worden gedaan. Frank de Boer moet weg, net als Overmars, Bergkamp en de rest. Ajax moet geld inversteren, maar een aantal jaar geleden deed Ajax dat en heeft toen ook niets opgeleverd. ja dat Ajax een aantal jaren in de knoei heeft gezeten. Nu is er gekozen voor een beleid met eigen jeugd. Maar dat duurt gewoon een tijd voordat dit allemaal bij elkaar komt.
En dan komt iedereen op de proppen dat psv het zo goed doet, maar waar waren die de afgelopen paar jaar???
Vorig jaar zat iedereen te zeuren dat Sinkgraven zo'n goede speler was en dat die gehaald moest worden. Toen hij er was en wat problemen had qua aanpassing, werd er door heel veel al weer gezegd dat het een miskoop was. Beter had Ajax Mokotjo gehaald, wel die heeft een super seizoen beleeft. Nu weer met Gudelj. Wordt al een paar jaar heel goed gewaardeerd in allerlei statistieken. Maar nu hij gekocht is, zien sommige weer liever Propper

Ik denk dat sommige hier zelfs gaan lopen zeuren als Ajax Messi binnenhaalt.
Wat een azijnpissers
6 -2
Bensco
als je het artikel had gelezen had je gezien dat Overmars sinds 2012 een 34,5 miljoen aan aankopen heeft weten om te zetten naar 118 miljoen aan verkopen. Dat hier een groot deel afkomstig is vanuit de jeugd is alleen maar een goede indicatie dat de koers die Ajax heeft ingeslagen lijkt te werken. Als jeugdspeler maak je dus een hele grote kans op een professionele voetbalcarrière bij Ajax. Zo gek heeft hij het niet gedaan vind ik, alleen mensen verwachten wonderen en nieuwe zlatan's of eriksens maar die kosten tijd om te ontwikkelen.

Brand heeft sinds 2010 70 miljoen erdoor heengejast en 128 miljoen opgehaald. Marc doet het in kortere tijd dus beter dan een brands. Wacht het EK maar af, Klaassen, Veltman, Cillessen gaan dezelfde bedragen opleveren die PSV nu heeft binnengeharkt.

Ik ben alleen jaloers op het netwerk van Brands want op een of andere manier slijt hij kutspelers aan best wel grote clubs en weet hij wel Zuid-Amerikaanse talenten op te pikken.
2 0
VFischer
Gelukkig verdiende niet Overmars maar Ajax 84 miljoen aan transfers. Het is niet allemaal de schuld van Overmars, zoals door velen wordt gesuggereerd . Hij maakt niet alleen beslissingen maar er werken ook nog andere mensen bij Ajax die invloed hebben op het transferbeleid. En wat kan Overmars eraan doen als bijvoorbeeld de scouts gewoon slecht werk leveren. En kijk eens naar de kwaliteit aan jeugdspelers die er wordt gehaald. je kan niet iedereen halen maar er worden toch veel goede spelers gehaald. Waar ik mij persoonlijk wel aan stoor is dat aan het begin van de revolutie gezegd is, dat als er een aankoop is deze speler een directe versterking is en een meerwaarde moet hebben, waar dan ook flink voor mag worden betaald. Maar nu zie ik alleen maar breedte aankopen voor lage bedragen (met uitzonderingen natuurlijk)
3 0
isgoed
Helemaal eens. Niet alles kan de schuld zijn van Overmars.De rvc heeft hier natuurlijk ook nog een dikke vinger in de pap.En wat betreft directe versterkingen gaat het langzaam ook de goede kant op met dit jaar Gudelj en in mindere maten vorig seizoen al Sinkgraven( goede aankoop maar nog jong kan je niet van verwachten dat hij Ajax al op sleeptouw neemt).Ik denk dat nu zo'n beetje de tijd is aangebroken dat Ajax echt aan een goed team kan gaan bouwen.Alleen dat gaat niet in 1 seizoen we zijn nog steeds geen real/city die met honderden miljoenen kunnen smijten.gelukkig maar ook!
1 0
TOOL
Er is ook duidelijk gekozen voor dit beleid, het is jammer dat een hoop "thickheaded" dat niet in willen zien!
Tot dusver werkt het ook nog heel aardig want talenten hebben we wel. Als deze zich nou ontwikkelen dan levert het ook nog eens behoorlijke winst op. Daarnaast is de afschrijving niet idioot hoog als het een mispeer blijkt te zijn. Moet je eens kijken naar die vele tientallen miljoenen die er in het buitenland worden stukgeslagen aan waardeloze spelers.
Dan liever een voorzichtig beleid, soms misschien iets te voorzichtig maar het is makkelijk lullen vanaf de zijlijn!
4 -1
AJAXZZZ
Ik denk dat die 84 miljoen in de toekomst ver boven de 100 miljoen komt.

Cillessen, Veltman, Klaassen, Sinkgraven, Riedewald, Milik, El Ghazi, Bazoer ! , Tete, Muric, Cerny, Nouri, van de Beek + nog een paar diamantjes uit de A1.
3 0
De_Realist
€34,5 miljoen aan transfers waarvan nog niet eens de helft waardevol bleek te zijn, zeer matig.

Moisander heeft twee ijzersterke seizoenen gespeeld, en is zeker zijn geld waard geweest wat betreft aantal goede optredens, maar daarnaast? Ik zou ze niet kunnen opnoemen. Sigthorsson heeft dan wel een paar belangrijke doelpunten gemaakt maar speelde met uitzondering van zijn eerste 5-6 wedstrijden tot zijn blessure bij Ajax alleen maar matig. Cillessen is het ook meer dan waard gebleven, maar durf niet te zeggen of die transfer onder de verantwoordelijkheid van Overmars viel.
1 0
Lewis Hamilton
INVESTEER DAN TOCH EENS, man man we huren/kopen alleen maar troep, wat mislukt is en dan moeten we maar bidden dat ze bij Ajax ineens vleugels in het veld krijgen. Nou vergeet het maar in de meeste gevallen.
0 -3
ambtenaar
Dafuq 118,5 miljoen aan uitgaande transfers.....

0 0
Echte Ajacied!
Uiteindelijk is het allemaal geld verspilling wat Overmars doet om steeds slechte spelers aan te schaffen voor elke keer een bedrag rond de 1 a 2 miljoen euro uit te geven aan spelers. Als je dit allemaal bij elkaar optelt van wat het allemaal heeft gekost voor de aanschaffing van spelers als Duarte, Sana, Sigi enzo! Dan hadden ze beter voor meer geld echte goede spelers kunnen kopen die echt een toegevoegde waarde hebben in de selectie van Ajax! En met het bedrag dat Ajax heeft om te spenderen zou dit geen probleem moeten zijn om spelers aan te schaffen die een toevoegende waarde zijn voor Ajax!!! De beste spelers moeten naar Ajax komen voor de belangrijke voorrondes van de UCL en het kampioenschap van Nederland want ik kan het niet aanzien dat PSV er weer gaat staan met de schaal die gewoon naar Amsterdam moet!!!!!
1 -3
Voetbalfeitenkenner09
Maar dat geld heeft hij zeker in eigen zak gestopt
0 0
jatoch92
Wat een misbaksel is het toch onze Netto tuinkabouter XD
Snel even De Quote redactie gevraagd om een positief stuk te plaatsen (nou, positief XD) XD
1 -2
3*stars*3
Valt mij al een tijd op dat Overmars grof heeft verdiend aan wat er voor zijn komst al rondliep.
Wat hij en Frank hebben binnengehaald hebben geen winst opgeleverd...

Milik kan Ajax een dik bedrag op gaan leveren??? Ik noem de namen van Cerny, Muric en El Ghazi niet omdat dat geen directe versterkingen waren zoals een; V.d Hoorn, Viergever, Duarte, Sana, Zivko etc.
0 0
TOOL
Je noemt andere namen niet omdat het uitkomt in je klaagzang!
0 -1
Jornnn
Sparen voor onze eigen \"Gelbe wand\"
0 0
muziekvriendje
35 miljoen uitgegeven aan transfers? Zie het niet terug op het veld. Meeste aangekochte spelers hebben niks laten zien. Kun je wel allemaal middenmaat kopen maar daar schiet je als Ajax zijn niks mee op. Ze lijken met de transfer van Gudelzzzj geleerd te hebben van hun amateuristische aankopen die tekort komen. De kans dat hij beter presteert dan een Propper (middelmaat) is gewoon 90%

Gaston Perano naar PSV trouwens voor 6 miljoen wat op kan lopen tot 10 miljoen. Denk dat Ajax mee gaat spelen voor de 2de plaats samen met Feyenoord die niet echt achteruit zijn gegaan ten opzichte van afgelopen seizoen.

Maar als Cilessao wegaat........ Dan wordt voorronde EL nog een heule kippekluif
0 -5
grensjager
pisvee heeft geen eigen jeugd
4 -2