'Overmars wilde tien miljoen uitgeven aan spits'

BvdPloeg, 16-06-2015 om 11:43, 20593 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars wilde deze zomer flink de portemonnee trekken voor een nieuwe spits voor Ajax, zo schrijft Simon Zwartkruis in de nieuwe Voetbal International. De directeur voetbalzaken werd echter teruggefloten en moet goedkopere opties gaan bekijken. 

'Overmars zou Ajax graag een gelouterde spits bezorgen. De oud-speler staat bekend om zijn vermeende zuinigheid, maar dat beeld klopt slechts ten dele. Overmars hoopte tien miljoen euro te kunnen besteden aan een nieuwe spits, maar moet van de raad van commissarissen in een goedkoper segment zoeken', zo schrijft Zwartkruis.  

De journalist benadrukt dat het de volgende restrictie is nadat Overmars eerder al te horen kreeg dat hij pas een spits mag kopen als Kolbeinn Sigthórsson is verkocht. 'De problemen binnen het technisch hart van Ajax, waar Overmars en assistent-coach Dennis Bergkamp tegenover hoofd opleiding Wim Jonk kwamen te staan, hebben gevolgen gehad voor de koers die de club nu kiest.'

Die gevolgen lijken voor Overmars en consorten niet te overzien. Tscheu La Ling kwam als adviseur, Theo van Duivenbode nam vanuit de rvc zitting in de directie. 'De grote vraag is nu hoe Overmars zijn toekomst ziet bij Ajax. Met de komst van Ling en de versterkte rol van Van Duivenbode wordt de voetbaldirecteur van alle kanten op zijn vingers gekeken. En dat in een periode waarin hij de A-selectie van gerichte versterking wil voorzien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Gaat het dan bij 10 miljoen alleen om transfergeld of ook om tekengeld en evt. salaris?

Hieronder staan al wijze opmerkingen. Goede spitsen moeten ook passen bij het Ajax-spel en de trainer moet de spits ook zo gebruiken dat de spits rendeert. Dus wat dat betreft zeggen bedragen niks. Ik zou graag Dost zien komen, maar liever nog (volgend jaar) Huntelaar.

Veel van degenen hier die een spits niet nodig vinden zijn wel heel overtuigd van Milik. Hij heeft zeker bepaalde kwaliteiten en potentie. Maar is hij wel zo'n geweldig meevoetballende spits en afmaker? Ik ben nog niet overtuigd.
0 0
Eriksen10
Zivkovic kostte ook al 6(?) miljoen....
0 -1
OKP-AFCA
2,5 miljoen max.

Maakt niet uit, klein verschil.
2 0
JohnDylan
Volgens BILD vraagt Wolfsburg 10 miljoen euro voor drost. 1+1=2?
0 0
Boer
Als Ajax echt wil meedoen moet de club af van dat salarisplafond. En dat kan door het geld over veel minder spelers te verdelen. Er vloeien alles bij elkaar vele miljoenen naar breedtespelers en zogenaamde talenten die voor de subtop nog tekort komen. Dat geldt voor 90% van de selectie van Jong Ajax.

Vanaf de B1 moet er veel kritischer naar talent worden gekeken.
0 0
nuff-said
Ja dat is helemaal geen 1 1 situatie. Dost heeft een goed seizoen gedraaid. Dost verdiend veel. Dus die kan echt wel ergens gaan waar ie evenveel verdiend. Genoeg interesses in hem. Plus hij wilt daar blijven en dat vinden ze ok. Zoals ik al zei. Met 10 miljoen is onmogelijk. Et zou makkeljjker zijn als je die 10 miljoen gebruikt als salaris. Een transfervrije goede oudspits. Maar helaas mogen ze dat niet
0 0
nuff-said
Welle spits haal je voor 10 moljoen dat echt goed is? En dat ook nog eens een jaarsalaris van 1 miljoen wilt. Nergens. Dua hij zou et zoiezo weggooien op 1 of andere manier. Ik zeg laten we kijken wat knze optie is met die el haddadi. Hij heeft tenminste geen verleden met allemaal blessures dus ik zie daar wel wat in. Als ie niet komt dan waarsch blijft siggy tog wel. Ik zeg blijf rustig wachten op een spits uit de jeugd en milik vertrouwen geven. Siggy in mindere potjes laten spelen
0 0
Eriksen10
Siggy gewoon oprotten. Milik 1 en Zivkovic 2.
0 0
nuff-said
Geloof me. Zou ik ook heel graag willen. Zie et helaas niet gebeuren. Wie wilt hem? En ajax wilt persee geld voor em
0 0
gras
Dat zou dan wel bijster hypocriet zijn van van Duivenbode om Overmars eerst investeringsbudget te ontzeggen, om vervolgens in de directie plaats te nemen. Al is het maar tijdelijk. VDuivenbode was vooraf ook een repeterende plaat: eigen jeugd, eigen jeugd etc. Ergens moet je dat puzzelstukje van buiten weten te halen. Nu is 10mj wel erg veel, maar tot 8 mj moet je een goeie spits kunnen scouten.
0 0
Eriksen2000
Het slaat weer helemaal nergens op ajax heeft genoeg geld ze willen nog niet 10 miljoen aan een spits uitgeven ze kunnen makkelijk 40 miljoen missen ik zou zeggen ervaren spits erbij en dan 25 miljoen investeren aan verdedigers en middenvelders.
0 0
komopajax777
Sigthorsson gaat sowieso weg en dan heb je zeer zeker een extra spits nodig en een goede ook.Milik is nog jong en Zivkovic moet vooral mentaal nog wel wat stappen maken.Een topclub als Ajax heeft hoe dan ook 3 goede spitsen nodig.
0 0
MichelAngelo66
Raar verhaal. Welke topspits krijg je dan voor 10 miljoen? Weer zo'n verhaal als vorig jaar? Een echte topper lijkt me lastig voor dat bedrag. Marketing verhaaltje lijkt het op.

En een goedkoper alternatief slaat ook kant nog wal. Je hebt Milik toch al als het goedkopere alternatief? Gebruik hem goed en schiet hij ze ook tegen het netje.
1 0
kaashaas
suarez huntelaar
0 0
kaashaas
suarez huntelaar
0 0
ST
Alsof Marc in zijn eentje besluit welke spits hij wilt kopen. Dat bepaalt Frank ook grotendeels dus hier wordt weer de zwarte piet naar Marc gespeeld maar Frank zit hier waarschijnlijk met zo achter.
1 0
bremovic
Drogba halen,en eric botteghin
1 0
ST
Drogba gaat nooit komen
0 0
macfarrell
Botteghin ook niet :)
0 0
Rinus M.
Als Marc nou aangeeft dat hij die spits wil kopen bij AS Trencin krijgt hij waarschijnlijk alsnog heel snel groen licht.
1 0
Rujar
Ben een beetje klaar met aankopen wel of niet. We moeten leven met de middelmaat die we hebben en krijgen.

heb niet meer de illusie dat het aankomend seizoen beter gaat worden.
1 0
unis
10 miljoen WTF bedoelen ze niet 1 miljoen?

Wat haal je voor 10 miljoen? Maak verdomme werk van een echte verdediger want alleen Johnny is niet genoeg voor een heel seizoen, daarnaast zou een controlerende middenvelder die ervaring heeft ook geen kwaad kunnen!

We wachten maar af, maar eerst Siggy eens kwijt raken...
0 0
Ajax Roermond
hoezo 10 mio? je haalt berbatov voo 2 jaar en bent 6 mio kwijt.
1 0
Raoul14
Wel bijzonder toevallig dat Marc "Netto', zoals wij hem hier toch graag noemen, precies op het moment dat aan zijn stoelpoten wordt gezaagd, opeens 10 miljoen wilde uitgeven. Hij had wellicht nog beter een bedrag van 25 miljoen kunnen laten uitlekken. Dan waren sommigen hier nog meer in hun eigen anti-Cruijff / Ling standpunt gaan geloven. Slimme en tactische vondst om ons het idee te geven dat hij, en niet die ander, de verlosser is. De geloofwaardigheid is hier ver te zoeken.
4 -5
Ajax27
ja man... het is allemaal 1 groot complot!!!!! -_-
1 0
jidi
Dat zit ik ook aan te denken D, en waarom had Overmars niet het seizoen ervoor de portemonnee opengetrokken? Dit is allemaal tactisch move van hem, en Overmars weet dat dit niet goed gekeurd wordt door rvc en ling
0 -2
vakp
Zo is het inderdaad !!
Niamand is groter dan Ajax , Overmars dus ook niet en geweldige oplossing om Ling en van Duivenbode de boel eens even onder druk te zetten zoals Johan dat graag ziet !!
0 -2
isgoed
Ik begin zo langzamerhand te twijfelen of het wel overmars is die verantwoordelijk is voor al die kut aankopen .Het lijkt wel of de RvC overal nee op zegt waardoor ze met goedkopere alternatieven moeten komen.
3 -3
AJAXZZZ
Natuurlijk is hij niet alleen verantwoordelijk.
Hij gaat niet over het geld, dus krijgt hij een bepaald budget waar hij het mee moet doen.

Dus schelden op alleen Overmars is niet fair.
5 0
ZeeuwseAjacied
Wat een gigantische lul is die Overmars toch he, heb je Milik en Zivkovic gehaald en dat wil je een spits van maarliefst 10(!) miljoen halen.
1 -9
AJAXZZZ
Bij topclubs is dit heel normaal.
4 -1
timajaxkampioen
degene die aan het lekken is moeten ze achterhalen en eruit knallen.. bij Ajax komt deze periode weer alles naar buiten.
5 -2
VFischer
Beter 10 miljoen aan een verdediger uitgeven. Dat hebben we harder nodig
2 -2
Meconium
Ik snap niet waarom mensen tegen een extra spits zijn. Ajax heeft geld zat maar het voetbal is de laatste jaren niet best, de logisch oplossing is een aantal goede spelers erbij. Zowel een spits als twee linksbenige verdedigers. Ajax mag best eens 15-20 miljoen gaan uitgeven aan nieuwe spelers. Een brede selectie is toch juist goed? Kunnen spelers met elkaar concurreren, daar worden ze alleen maar gretiger van. Kijk naar de topclubs van Europa, die hebben voor iedere positie wel 2-3 opties die echt goed zijn. De middelmaat moet uit de selectie (lees: Viergever, VD Hoorn, Siggy, Boilesen, etc.), en er moet geïnvesteerd worden in goede (ervaren) spelers. Er moet een goede verhouding tussen talent en ervaring zijn op alle linies, ook in de aanval. Daar hebben we nu vrijwel alleen jonge spelers staan.

Daarnaast wordt Zivko waarschijnlijk verhuurd en Siggy gaat weg. Dan heb je alleen Milik, en hij is nog wat te wisselvallig en te veel geblesseerd om als enige spits te hebben. En ga nou niet zeggen dat El Ghazi of Fischer ook wel in de spits kunnen, dat is nou eenmaal niet echt hun positie. En De Boer was vorig seizoen regelmatig genoodzaakt om spelers op verkeerde posities te zetten, omdat de selectie niet breed genoeg is (lees: te veel middelmaat!).
2 -2
Poldervoetbal
De Boer en Overmars hebben samen deze middelmaat gekocht. De Boer vind vd Hoorn steeds beter worden en wil hem niet kwijt ! Maar ja, dat ziet hij bij Siggie ook al jaren. De spelers op verkeerde posities doet Frank al jaaaren,heeft niets met matige spelers ( zijn aankopen) te maken. Remember Theo Jansen bv?
Even kort : Vervang de Boer door een aanvallende trainer, dan krijgen de spitsen weer aanvoer en steun. Nu moeten ze in opdracht van Frank wachten tot de tikkies breed en rollertjes onder de voet klaar zijn en de tegenstander zich alweer geformeerd heeft voordat de bal komt. Strategie van jullie gevierde trainer F.de Boer. Hij verdedigde het zelfs in interviews en bij Studio Voetbal ( .."anders verlies je misschien het balbezit").
2 -1
Meconium
En in dit bericht zie je waarom Overmars genoodzaakt is om deze middelmaat te kopen. Ajax stikt van de poen, maar er mag geen 10 miljoen worden uitgegeven voor een echte topaankoop. Het blijkt nu dat Overmars wel wil, maar dat het niet mag. "Eerst siggy verkopen, dan pas een nieuwe spits, en niet te duur". Waarom????
0 0
godenzonensuper
precies , het is een eigenwijze behoudende control freak . kwam er maar een trainer die met deze spelers wel goed voetbal gaat spelen . Dan zijn al die monden gesnoerd van de frankie fanboys .
1 -1
AJAXZZZ
Helemaal met je eens.
We hadden de minste doelpunten tegen afgelopen seizoen.
We kwamen moeilijk tot scoren.

Ik heb altijd gezegd.
Een linker centrale verdediger, linksback en een spits er bij.
Eventueel een rechtsbuiten.

Heitinga komt.
Prima, maar dat is geen linker centrale verdediger.
We hebben dan ook nog Veltman en vd Hoorn.
1 -2
Mees0107
Haha nog een linker centrale verdediger ja? Jij vind Veltman, Van der hoorn, Heitinga, Riedewald en Viergever niet genoeg?
0 -1
boye04
Viergever en Van der Hoorn zijn niet goed genoeg.
1 0
AJAXZZZ
Nog een linker centrale verdediger ???
Veltman, vd Hoorn, Heitinga rechts.
Viergever, Riedewald links.

Viergever is niet goed genoeg.
Verbeek verbande hem uit het centrum naar linksback.
Niet goed genoeg voor AZ.
Blijkbaar wel voor Ajax.
Riedewald is nog maar afwachten hoe dat gaat.
Komt net kijken.
1 0
Mees0107
Het gaat er niet om of iemand goed genoeg is. Ajax vind blijkbaar van wel dus Viergever zal blijven en Riedewald ook. Dus dan heb je geen nieuwe LCV nodig.
Als je zo gaat kijken, en iedereen gaat verkopen die niet goed genoeg is, dan kan er op iedere positie wel iemand bij.
je moet wel realistisch blijven.
1 -1
AJAXZZZ
Ik ben realistisch.
Vind jij Viergever niveau Ajax ?
Als backup wel.
Maar niet als basisspeler.

Wat gaat Frank met Heitinga en Veltman doen ?
Hij zweert bij een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links.

Middenveld vind ik prima, zat opties.
Al vraag ik me af wie het hele seizoen op 6 gaat spelen.

Linksbuiten ook, Fischer en Kishna mogen het uitvechten.
Rechtsbuiten el Ghazi en Muric.

Spits Milik en wat mij betreft een ervaren spits.

Dus wat mij betreft :
linkercentrale verdediger.
linksback
spits

Ajax is de laatste tijd nogal snel tevreden.
"Met deze selectie gaan we het doen", werd er voor het begin van afgelopen seizoen gezegd door Frank en Marc.
"We hebben niemand meer nodig".

Nou we hebben het kunnen zien.
Ik wil niet nog zo een jaar.
Is echt niet goed voor mijn hart.
0 -1
boye04
Het is heel simpel. Je moet met De Boer rekenen op spelers op andere posities. Heitinga, de centrale verdediger, zal zeer waarschijnlijk op '6' gaan spelen.
0 -1
AJAXZZZ
Alles kan bij onze Frank.

0 -1
JohnDylan
Vd Hoorn zou ik verkopen en Riedewald zou ik verhuren. Dan is er ruimte voor een extra linkercentrale verdediger. Heitinga en Veltman kunnen dan concurreren en Viergever kan als back-up fungeren.

Ajax moet een centrale verdediger kopen die voor Eredivisie begrippen een topper is. Momenteel hebben ze alleen middelmaat (Heitinga, Viergever en Veltman) of brandhoud (Vd Hoorn).
1 -1
AJAXZZZ
Eens.
0 -1
JohnDylan
Tja, zelfs met middelmaat als Viergever en Veltman zal je weinig doelpunten tegen krijgen als je ploeg nog verdedigender dan PSV speelt.
0 0
AJAXZZZ
En wij maar zeuren over Overmars.
Ik leest hier dat sommige mensen het niet nodig vinden.
Een goede spits er bij.
Volgens mij had Ajax moeite om tot scoren te komen afgelopen seizoen.
Kijjk eens naar het aantal doelpunten van Ajax en van PSV.
Stel dat Milik geblesseerd raakt, dan kun je het kampioenschap sowieso vergeten.
3 Spitsen is heel normaal in je selectie.
1 -2
boye04
Leg dan ook meteen maar uit waarom we maar 2 linksbuitens, 2 rechtsbuitens (incl Schöne die volgens De Boer een rechtsbuiten is), 1 verdedigende middenvelder, 1 linksback, 2 centrale verdedigers en 2 rechtsbacks hebben? Waarom moet je dan wel 3 spitsen hebben?
1 0
ST
Omdat Zivkovic nog niet klaar genoeg geacht wordt voor een stand-in rol achter Milik en verhuurd gaat worden en Sigthorsson weggaat. Dan heb je alleen Milik nog over. Dus ik snap het wel. Maar je hebt gelijk dat we op andere posities inderdaad krapper zitten in ons materiaal. Zeker op de rechtsbuiten positie.
0 0
JohnDylan
De moeite met scoren had niets met de spits te maken maar met de verdedigers en middenvelders. Als de bal niet voorin komt zou zelfs Suarez niet vaak scoren bij Ajax. Als Milik (niet met een c) een heel seizoen in de basis staat zal hij er vast en zeker 20 inschieten. En je gaat toch geen spits van 10 miljoen euro kopen voor het geval dat Milik geblesseerd raakt? Daarbij zou Zivkovic dan kunnen spelen en hij is een prima back-up spits voor Ajax.
0 0
AJAXZZZ
Had niets met de aanvallers te maken ?
Hoe vaak heb ik me zitten verbijten.
Soms zo veel kansen in een wedstrijd, maar allemaal om zeep geholpen en het werd dan een gelijkspel of verlies.

Van der Hoorn in de spits, Schone, el Ghazi, Fischer, lachwekkend voor een club als Ajax.

Is 3 spitsen niet heel normaal voor een club als Ajax ?
We spelen competitie, beker en Europees.
Ik hoop Champions League, maar vrees het ergste op deze manier

Alleen Milik en Zivcovic is te mager naar mijn mening.

1 -1
versman
Fischer speelt de laatste tijd ook in de spits, El Ghazi heeft er gespeeld. Opties genoeg.
0 0
Meconium
Dat is nou juist fout om te doen, El Ghazi en Fischer in de spits zetten. Waarom zou je niet een extra spits halen en deze twee spelers gewoon op hun eigen positie laten spelen?
0 0
ck69
het gaat niet om al je opties, het gaat erom dat dat netje bolt.. dat lukt ons gewoon te weinig
1 0
afca95
Zo kan iedereen weer even zijn of haar mond houden met Marc Neto gezeik.. Zo zie je maar hoe de media een bepaald beeld kan schetsen van iemand wat vervolgens wordt na-geluld!
10 0
Jajijdaar
De grote vraag is nu, om welke speler ging het?
0 0
eros
Mitrovic!!
Zouden we goed kunnen gebruiken,... :-)
1 0
Tyronetjonaloi
Cardozo of Oulare denk ik
1 0
jaribombari
Milik kan niks met rechts, Ziggy gaat weg, Zivko wordt verhuurd. Dan hebben we echt nog wel een spits nodig ja. En kom ajb niet aanzetten met El Kaassie of Fischer. Dat zijn geen centrumaanvallers.
1 -2
Arek Milik
Je overdrijft wel. Milik heeft veel energie in zijn rechterbeen gestoken bij Ajax het afgelopen jaar (samen met Bergkamp) en heeft ook al een paar keer met rechts gescoord. Of ben je Legia-uit vergeten waarin hij ons persoonlijk naar de volgende ronde schoot? Zivko is nog niks over bekend gemaakt op dit moment, dus ga er maar vanuit dat hij blijft!
5 0
Piejotter
Voor een ervaren en goed spelende spits ben je gauw meer dan 15 miljoen kwijt. En dat zou voor Ajax niet slim zijn om dat te gaan ophoesten. En dan vergeten we maar even wat zijn salariseisen zijn. Mijn mening is dat als Ajax een spits haalt het beste is een jonkie met veel talent. En je kunt natuurlijk wel middenklasse spitsen gaan zoeken in het buitenland, maar hoe vaak zijn die wel niet mislukt bij Ajax? Het is zeker geen gemakkelijke opgave om een juiste spits te vinden. Liever geen spits dan alleen maar kopen omdat men niet ruim in de spitsen zit. Het geluk hebben dat je een redelijk goede spits kunt huren van een topclub lijkt me ook een goede optie.
1 -1
Arek Milik
Wel goed nieuws dan. Ik snap sowieso niet waarom nog een derde spits gehaald moest worden. We hebben Milik en daarachter nog Zivkovic (tenzij hij nog verhuurd gaat worden). Als de nood echt aan de man is kan je Fischer of El Ghazi nog in de spits zetten. Daarnaast hoop ik nog steeds dat Ezra Walian zich nog goed doorontwikkeld. Zijn karakter en persoonlijkheid spreekt me erg aan, nu moet zijn talent er nog goed uitkomen, ik hoop het echt!
0 -3
AJAXZZZ
Hou toch eens op met je Fischer en el Ghazi.
Dat zijn geen spitsen.
Valt mee dat je Schone niet noemt.
0 -1
Arek Milik
Ik zeg als nood. Als Milik en Zivko tegelijk geblesseerd zijn. Tuurlijk wil ik liever Milik in de spits!
0 0
Piejotter
Ik geloof geen snars van dit verhaaltje. Ten eerste is al meerdere keren in de pers gekomen de laatste jaren dat het plafond uitgave ergens tussen de 5 en 7 miljoen ligt. En dat alleen als men erg veel vertrouwen heeft in een bepaalde speler. En het is zo dat Marc altijd al zuinig is overgekomen. Dus dit verhaaltje gooi maar in de prullenbak. Schijnbaar wil de heer Zwartkruis aandacht nu het allemaal zo stil is op de transfermarkt. Zielig Simontje.
2 -5
de-Ajacied
Overmars begint me steeds meer mee te vallen. We moeten gewoon van de van Duivenbode af. Die is alleen maar bezig met het rendement van de aandeelhouders veilig te stellen.
2 -1
geronimo
Het wordt echt niet beter met die Ling erbij. En van Duivebode die blijkbaar alles doet wat Ling hem influistert
1 -1
Poldervoetbal
Oww, jij ziet Ajax steeds beter worden en ondertussen geweldig voetbal op de mat leggen.En je bent bang dat v.Duivenbode en Ling deze voetbal zegetocht van de Boer gaan verstoren? Succes!
1 -1
godenzonensuper
Marc zeg eens tegen frank dat die doet waarvoor een trainer is : spelers beter maken . Kishna , fischer , milik , zivko en el ghazi moeten eens in een aanvallend systeem komen te spelen . Ronaldo en messi zouden nog kapot gaan in die tactiek van de Boer . Niemand durft die man tot de orde te roepen omdat die 4 titels gehaald heeft . Waarvan alleen de 1e zijn vedienste was .
2 -8
DHsuarez16
Gaan we weer. Nu heeft De Boer toch weer alle schuld.
Als je afgelopen seizoenen de comments zou lezen was het.. Die kampioensschappen hebben we aan één persoon te danken en dat is Frank. En nu gaan we zelfs psv etc verantwoordelijk houden voor onze zuurverdiende titels. Wat een grootse onzin zeg!!!
4 -4
PJK54
Ben ik het niet mee eens op dat moment had hij nog de beschikking over goede spelers maar met het vertrek van Siem vorig jaar is het voetbal van Frank zichtbaar geworden nl tikkie terug, tikkie breed.
1 -1
Poldervoetbal
Bedoel je die Frank die nu al 2 jaar de Arena steeds leger weet te krijgen met zijn laffe afbraak voetbal??
3 -2
FUBAR
Het aantal trollen op deze website is het afgelopen seizoen enorm toegenomen. Mag hopen dat er binnenkort een functie is om bepaalde mensen te blokken zodat ik hun onzin niet meer hoef te lezen.
0 -4
godenzonensuper
Ja we zullen wel allemaal positief blijven , want het gaat ook zo geweldig met Ajax vooral het afgelopen seizoen was het voetbal echt om te genieten . En de Boer is ook totaal geen verdedigende laffe bange trainer . Nee je hebt helemaal gelijk .
0 -2
PJK54
Ieder zijn/haar mening kan je lezen of overslaan is je eigen keuze, om nu mensen die tegen bv Frank zijn te blokken krijg alleen maar een meeloopforum denk niet dat we daarop zitten te wachten.
0 0
Poldervoetbal
Begin nu eerst eens met het aanstellen van een aanvallend voetbal spelende trainer. Kost een stuk minder en zorgt voor een speelstijl waarbij de spitsen kunnen functioneren. Met de huidige laffe " controlerende " trainer gaat het nooit lukken.
4 -6
godenzonensuper
Precies ! In die tactiek van die clown de boer zouden ronaldo en messi nog kapot gaan .
1 -5
SNTR
Luca toni transfervrij, topscorer van de serie A en verdiende in 2013 maar 4 ton salaris (volgens mij was dat zijn huidige contract)
1 -6
boye04
Ten eerste is die gast 38 jaar en ten tweede heeft hij net zijn contract verlengd met een jaar. Waarom zou Ajax zo'n speler moeten halen...
6 0
Santiago
Geweldige speler maar niet de spits die we zoeken...Denk dat we een spits nodig hebben die acties maakt en niet eentje die in de 16 wacht op een voorzet.

Vraag me niet om namen want ik zal het niet weten...

EDIT: Ben toch benieuwd waarom die duimpjes omlaag. Die duimpjes omlaag of omhoog kan me allemaal niet zo veel schelen maar dit betekent dat jullie het hier niet mee eens zijn... Waarom niet als ik vragen mag.. Ik denk dat een type speler zoals Suarez beter bij Ajax past dan iemand die in de 16 blijft en wacht op voorzetten..
0 -3
kampioen0809
Een nieuwe spits erbij is nodig wanneer Siggy vertrekt en Zivkovic wordt verhuurd. Milik gewoon basis, en een spits halen die achter Milik komt te staan. Milik is onze beste spits in jaren.
1 -2
wladimir
Een spits huren is dan toch prima. Volgend jaar is Zivkovic weer terug.
0 0
paulurs
Als ze dat geld nou zouden investeren in de verdediging, ok..

Maar waarom geen vertrouwen geven aan Milik? Ik kan niet wachten tot we met Fisher, Milik en el Ghazi voorin staan en Klassen en Sinkgraven die ze voorzien van aanvoer!

Laat die 10 miljoen voor een spits maar op de bank staan om het salaris van Suarez te betalen over 3 jaar.
6 -1
godenzonensuper
Ik moet zo lachen om die dwazen hier die roepen om een spits . Beseffen julie dat er maar 11 spelers opgesteld mogen worden ? Een nieuwe spits zou betekenen dat MIlik op de bank komt en zivkovic al helemaal nooit meer in aanmerking komt voor Ajax 1 als die aankoop meerdere seizoenen zou blijven . Kishna , fischer , milik , zivko en el ghazi zijn talentvol en goed genoeg. Als die pipo trainer ze ook eens goed gaat gebruiken . De prioriteit qua aankoop ligt bij een linksbenige verderdiger .
2 -5
wladimir
Jairo Riedewald en Nick Viergever zijn linksbenige verdedigers. Als Boilesen daadwerkelijk vertrekt moet er wel een linksback komen. Dat zal Dijks wel worden dan.
1 0
AJAXZZZ
Viergever is niet goed genoeg.
1 0
AjaxD1986
Helemaal met je eens maar tegenwoordig loopt het land over van consumerende kapitalistische huilbaby's die iedere hype achterna gaan en de stemmingmakerij van journalisten die geen gedegen onderzoek doen en een gebrek aan informatie hebben geloven op hun blauwe ogen. Moe word je ervan! Laten we gewoon eens is wat af gaan maken en de zorgen dat de selectie eens meer dan een half seizoen de kans krijgt om op elkaar ingespeeld te raken. Dan pas kan je kwaliteit als coach beoordelen en zo nodig door selecteren. Blijkbaar hebben Frank en Marc dat geduld niet en stellen ze hun vertrouwen zoiezo al in de verkeerde spelers die ook vaak nog eens te veel geld hebben gekost (enige schot in de roos was Milik). Ze zijn gewoon ongeschikt voor hun desbetreffende functies. Ik zie liever dat ze het technisch hart door selecteren. Kopen! Kopen! Bah! En dan lopen zeiken als grote talenten vertrekken wegens een gebrek aan speeltijd of uitzicht daarop.
2 -3
Boer Gijs
Dost kopen en klaar. Maar goed dat gaat niet lukken op deze manier. En bedankt Cruijff. Hij heeft blijkbaar zo genoten van de A1 de laatste keren dat hij die graag in Arena ziet. En de rest van de Arena ergert zich maar weer een jaar. Zolang Cruijff zijn zin maar krijgt. Wanneer is van Gaal klaar bij Manchester United? Wordt hoog tijd dat hij terugkomt.

En tja, nu het deze zomer niks wordt met een spits hoop ik maar dat volgend jaar Huntelaar terug komt.
1 -8
Ajax-Amsterdam
Waarom in godsnaam een spits? Snap de prioriteiten nooit echt goed bij Ajax. Richt je eerst nou maar op 2 goede Linksbacks, een goede verdediger en kijk daarna of je nog een extra spits nodig hebt.
2 -3
BigDaddy84
Met Heitinga en Dijks zijn de posities in de verdediging wel ingevuld hoor. RB: Van Rhijn, Tete RCV: Veltman, Van der Hoorn LCV: Heitinga, Riedewald LB: Dijks, Viergever. Op zich is het dus logisch dat ze zich nu richten op een spits, mitst Siggie wordt verkocht en Zivkovic wordt verhuurd.
4 -2
JohnDylan
Yay Heitinga en Dijks! Geweldig om er weer twee extra middelmaat spelers bij te krijgen. Als Overmars 10 miljoen over heeft voor een onnodige spits (met Milik en Zivkovic hebben ze genoeg goede spitsen) kan hij beter dat geld besteden aan een aantal goede verdedigers.
0 -3
BigDaddy84
Gezien het feit dat er afgelopen seizoen weinig 'zekerheidjes' liepen op het veld (en zeker voorin), valt er wat te zeggen voor het aankopen van een spits die zichzelf heeft bewezen. Tien miljoen is daarentegen een heel flink bedrag, zeker als je Milik en Zivkovic al in huis hebt. Dat blijft een moeilijke situatie bij Ajax, omdat je altijd te maken hebt met veel potentie maar weinig zekerheid. En zekerheid heb je (zeker Europees) wel enigszins nodig om te presteren. Ik kan dus beide visies wel begrijpen.

Belangrijker vind ik hoe dit gecommuniceerd wordt. Ik hoop dat er goed overleg is en er vanuit beide standpunten argumenten aangevoerd kunnen worden om vervolgens een keuze te maken. Maar zoals het overkomt in de media is er weinig ruimte voor wederhoor.
1 -2
Schillo
€ 10 miljoen uitgeven aan een spits is je reinste onzin. Hebben ze niet geleerd van het Sulejmani debacle? Zoals hier reeds eerder aangegeven zijn de spitsen niet het probleem. De aanvoer naar de spitsen is het probleem. Geen bruikbare ballen van de zijkanten (wingers die naar binnen komen in plaats van buitenom gaan) en te veel ruimte tussen de spits en het middenveld. Op te lossen door Kishna, Fischer, El Ghazi te vertellen dat ze voorzetten vanaf de zijkanten dienen te geven en Klaassen/Sinkgraven op 10 te zetten. Gudelj en Bazoer/Serero er achter en klaar is Frank. Als je ziet hoeveel assists Willems op zijn naam heeft bij p$v, puur omdat hij een goede voorzet weet af te geven. Hoe vaak zien we onze backs dit doen? Hoe vaak zien we onze wingers een goede voorzet afgeven? Finidi en Overmars gaven iedere wedstrijd minimaal 5 panklare voorzetten waar Kluivert of Kanu alleen maar tegenaan hoefden te lopen. Jammer dat Frank dit al 4 jaar niet ziet... Natuurlijk heeft AJAX een kwaliteitsimpuls nodig, maar met dit materiaal en een andere manier van spelen (met échte vleugelspelers en een nummer 10) los je al veel problemen op. Zeker in de Eredivisie!
4 -5
Piejotter
Geloof jij dat Marc dat van plan was, die tien miljoen , ik niet . Maar ik geloof al jaren niet wat de pers allemaal schrijft pas als de speler zelf toegeeft in de pers dat het zo is.
0 0
Minsc
En terecht dat ze Overmars streng in de gaten houden. Waar was de vervanger van Blind toen duidelijk werd dat hij niet te houden was? Poen zat en niet handelen, daar wordt Overmars nu op afgerekend, en terecht.
4 -5
Mees0107
Hij toen maar een paar dagen de tijd, dat was onmogelijk.
1 -3
buggenum30
Ze moeten bij ajax kijken waarom alle spitsen daar mislukken de afgelopen jaren. Dit heeft verschillende redenen:

1 Ze kopen spitsen voor een ander systeem (Machlas, Cvitanovich)
2 Spitsen krijgen geen voorzetten vanaf de linker en rechterflank
3 De aansluiting vanuit het middenveld is slecht, waardoor spits op een eiland staat.
4 Techniek van spitsen zijn slecht, waardoor ze niks zelf kunnen creëren.
5 Het spel is veel te traag en te voorspelbaar. verkeerde tactiek van de trainer.
5 0
Mees0107
Punt 3 willen ze dus aanpakken. Daardoor willen ze (soms) met een 10 gaan spelen.
Met Klaassen en Gudelj heb je volgend seizoen wel ontzettend veel diepgang vergeleken met dit seizoen (Klasssen speelde vaak op 6).
3 -1
eros
Het kan toch allemaal veel goedkoper,...

Achterin zullen we dus Heitinga en Dijks erbij gaan krijgen en zullen we denk ik wel klaar zijn.

Middenveld is (over)vol.

Voorin kunnen we nog wel wat gebruiken.

Waarom worden spelers als Bebatov, Necid, Emanuelson, Konopylanka, Dzsudzsak en Cuenca (alle transfervrij) niet gepolst? Al hapt er maar eentje toe,... heb je toch een goedkoope waardevolle aanvulling.
2 -1
Mees0107
Cuenca voegt echt niet zoveel toe. Konopylanka en Dzsudzsak zijn duur en staan in belangstelling van grotere clubs. Bij die andere kan je aankloppen
2 -2
roodwitteschare
Cardozo?
1 -1
ajaxmening
Dus die postduif met een Feyenoord verleden , plus een Hagenees uit de pillen market met ook een Feyenoord verleden gaan Overmars en co nu op de vingers tikken met als resultaat dat de totale TH voor het seizoen vertrokken is wat een chaos al voordat het begint een dramatische ontwikkeling.
7 -10
AjaxD1986
Goedkoop proberen te scoren net als die rioolmedia noem ik dit. Je weet geen fuck van wat er gebeurt bij Ajax net zo min als de media. Ga dan ook niet zo dom lopen lullen als je dat niet weet. Dat staat erg zielig.
3 -3
ajaxmening
Gelukkig hoef ik niet te scoren ik geef een mening net als jij, en wij beiden weten niet wat er binnen bij Ajax precies gebeurd maar posten er wel dagelijks over soms goed soms minder, geven en nemen.
1 -1
Bobo het Konijn
Nee, Overmars en de Boer gaan echt niet zomaar weg, daar geloof ik niets van. Die laten zich er niet uit intimideren door Cruijff en zijn vrienden. Of ze moeten ontslagen worden door, tsja door wei eigenlijk? Geen directeur, kan de RVC (zeg maar JC/Ling) dat beslissen? Beste zou zijn, Cruijff de wacht aanzeggen en de bezem door de Toekomst halen. Daar zit het probleem.
2 -1
Rayno95
En Cruijff met een klein Feyenoord verleden dan?
2 -2
ajaxmening
Ja die kan alles daarom heet hij Cruyff maar we dreigen wel een verkeerde kant op te gaan en onrust zo vlak voor de start lijkt me niet goed, mijn bewoording is natuurlijk niet correct maar geeft aan dat ineens vanuit deze hoek er onrust wordt gecreëerd.
2 -1
Mokum_32
Lekker mensen in hokjes blijven plaatsen schieten we wat mee op..
3 0
ajaxmening
Willen ze toch graag , waarom anders die honger ernaar de liefde voor Ajax denk jij ?
0 -1
AFCAjax
Waarom zou je in hemelsnaam 10 miljoen uitgeven aan een spits, Milik is onze topspits en is meer als 10 miljoen waard.
2 -5
AFCABart
De enige reden dat Milik 10 miljoen waard zou zijn is door zijn jeugdigheid en potentie.
Die potentie gaat hij alleen niet bij Ajax waarmaken, omdat als hij deze potentie werkelijk heeft, hij dan toch al verkast is.
De 10 miljoen die Overmars wil uitgeven is voor een spits die 10 miljoen waard is omdat hij zich al bewezen heeft en door leeftijd wat in waarde gezakt is.
Een wereld van verschil dus.
2 -2
AjaxD1986
Lul toch niet zo slap joh. Is gewoon een topspits of kijk je nooit naar het Poolse elftal. Daar heeft hij namelijk wel spelers die hem aanspelen als dat kan ipv als dat niet kan. De goals liegen er ook niet om. Sommige mensen hebben er echt de ballen verstand van en gaan dan lopen huilen wanneer hij vertrekt omdat het alternatief verschrikkelijk is.
1 -4
Mees0107
Van der Vaart zeg in een interview met de NOS dat hij Ajax nooit als serieuze optie heeft gezien.
Maar hij hield Ajax wel ik weet niet hoelang aan het lijntje. Lekker dan.
8 -1
nightgoat
No shit, Sherlock.
B-}
2 -1
Mees0107
Haha :)
2 -1
Rayno95
Lekker weg blijven dan en nooit meer terugkomen, ook niet als trainer!, geldwolf.
1 -1
AFCABart
Wat een walgelijke vent is het ook.
Van mij mogen ze alle accounts met de naam "raffie' bannen. Kotsmisselijk wordt ik na al dat gedoe van die naam.
6 -2
JoodTotMijnDood
En dat er hier nog mensen waren die hem maar al te graag terug wouden, man wat ben ik blij dat ik die dikke reet van Rafael niet in Nederland hoef te zien.
1 -1
RusselWestbrook
Een hele week wel.
1 0
DennisDeAjacied
Van der Vaart is een hoerenzoon
1 -5
Bobo het Konijn
Goed om te horen dat er van die vermeende krenterigheid van Overmars niks klopt, maar dat was allang al duidelijk dat het ook beleid van de club is. Van wie heeft Zwarkruis dat eigenlijk? Het is duidelijk dat de problemen met Ajax met de jeugdopleiding, lees Jongkind, te maken heeft. Die jeugdopleiding is echter het project van Cruijff en hij zich weer eens verlaten op de verkeerde mensen, Jongkind in dit geval. Niet te geloven dat deze man eigenhandig de Ajax opleiding maakt. Die moet koste wat het kost overeind blijven dus nu via een omweg Overmars en de Boer zoveel mogelijk dwarsbomen en als het even meezit rottuh ze ook op. Om in Fluwelen termen te spreken. En de RVC laat zich hier voor misbruiken. De Fifa is er niets bij vergeleken. Een kritische journalist is Zwartkruis niet. Ook belangen zeker.
3 -4
wladimir
Je hebt al kunnen zien aan hoeveel geld Overmars heeft uitgegeven aan z'n paniekaankoop Sinkgraven dat de bijnaam netto niet gepast is. Dit i.c.m. het feit dat Ajax momenteel 3 spitsen onder contract heeft en hij 10 miljoen wil uitgeven is een goede reden om Overmars voorlopig onder curatele te stellen. Kennelijk is hij een beetje in paniek door de druk van Frank de Boer enerzijds en het publiek anderzijds.

Laat hem eerst maar eens 3,5 miljoen vangen voor Sightorsson. Ook Boilesen en Serero moet hij nog verkopen.
2 0
Mokum_32
Haal dan een agger milik is een prima spits ... Haal gewoon een kurayni ofzo als 2de spits
0 -2
SamAmsterdam
Na zo'n pover jaar en met zo ontzettend veel geld op de bank wil je je supporters toch iets extra's geven..Daarnaast zijn de kansen op CL met een dijk van een spits een stuk hoger en dan heb je het er al meteen weer uit.
En natuurlijk Ajax heeft veel talent in de spits lopen maar met Milik, hoewel ik wel echt veel potentie in hem zie, ga je het nog geen heel seizoen redden en Zivko wordt er nog niet klaar voor gevonden.
0 -2
ambtenaar
Lijkt mij dat Frank de Boer toch niet veel vertrouwen heeft in Milik.
2 -1
Intec
Dan wordt het toch hoog tijd dat we afscheid gaan nemen van Frank we hebben al jaren geen spits gehad die er zo op los scoort. Hij zou het spel moeten aanpassen aan Milik dan scoort hij er zo 30.
3 -3
ambtenaar
Persoonlijk vind ik Milik een prima spit met veel potentie, daarom snap ik niet dat je 10 milj wilt uitgeven aan een nieuwe spits. Bijna elke kans is een goal bij deze jongen.
1 -1
strafschop
Ajax wordt ook zelden kampioen als de spits in de buurt van de 20 doelpunten zit.
1 -1
Mees0107
Niet 100%, en dat vind ik ook wel terecht. Hij presteert zeker niet in alle wedstrijden goed, en is voetballend nog best mager.
Maar het is natuurlijk wel een uitstekende spits die echt gaat groeien tot een hele grote.
Frank heeft wel vertrouwen in hem, maar hij wil er andere spits bij.
Hij heeft duidelijk geen vertrouwen in Zivkovic.
1 -2
Toon meer reacties