Door Ajax bedachte 'Twin Games' slaan aan

KoenWeijland, 03-06-2015 om 07:34, 28250 views, AD |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De invoering van de Twin Games, een nieuw pilotproject van de KNVB, lijkt vooralsnog een doorslaand succes te worden. Het door Ajax bedachte format om jeugd op een andere manier op te leiden kan op veel steun rekenen bij de bond, voornamelijk omdat spelers sneller leren handelen en meer balcontacten krijgen.

'Je speelt met één lichting jeugdspelertjes van een profclub tegen een andere profclub, maar je splitst de groepen op waardoor je twéé wedstrijdjes 6 tegen 6 krijgt', legt technisch manager van de KNVB Jelle Goes woensdag uit in Algemeen Dagblad. 'Met aangepaste regels. Niet ingooien, maar indribbelen. Scoren is gelijk doorspelen. 4x 15 minuten speeltijd, één wisselspeler en géén scheidsrechter', omschrijft hij kort de belangrijkste veranderingen die bij het jeugdtoernooi van de Twin Games van toepassing zullen zijn.

De eerste onderzoeksresultaten van de bond zijn spectaculair: 'Het aantal balcontacten gaat in Twin Games met 125 procent omhoog. Het spel golft op en neer, spelertjes moeten constant beslissingen nemen en je hebt niet meer dat er drie, vier wisselspelertjes langs de kant kou lijden. Waarom zouden amateurclubs dit niet zelf organiseren? Laat E-tjes onderling 3 tegen 3 of 4 tegen 4 spelen. Hoeven ouders zaterdag niet meer om half acht de auto in voor een uitwedstrijd', oppert Goes zelfs.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MiniLeagueGemeenteVoorst
Het door Voorwaarts Twello en SV Twello in 2009 bedachte concept MiniLeague is voorgelegd aan de KNVB en dat werd 'beloond' met een link naar de website www.minileague.nl In de gemeente Voorst (2009), Apeldoorn en Deventer (beide vanaf 2012) wordt volgens de principes Plezier en Respect door 5 en 6 jarigen 4-4 gespeeld met spelregels van straatvoetbal, dus zonder scheidsrechters. Er zijn ook spelregels voor ouders die zich niet met het spel mogen bemoeien. Hard roepen mag alleen nog met positieve teksten als hup en goed-zo. In totaal zijn 30 clubs met deze spelvorm gestart tot grote tevredenheid van alle betrokkenen, maar in de eerste plaats de spelertjes zelf!!
0 0
JPC40
het ouderwets straat voetbal , dat is ook weer helemaal in de mode het " Old-school" style .
0 0
wietikvuul
Dit doen we al jaren op Urk. Door de grote groep jeugdige spelers hebben we eigen divisies ipv een competitie met ploegen uit de regio. Dit is voor de ouders, trainers en jeugd plezieriger.

Alleen de standaard elftallen E1,E2,E3 of D1,D2,D3 spelen in een regionale competitie.
0 0
blava
Er moet veel meer gevoetblad worden door de jeugd. Het een schande dat in de maanden waarin het goed weer is bijna niet gevoetbald wordt (mei juni, juli en augustus). iedere club heeft momenteel wel een kunstgrasveld dus het onderhoud van de velden kan niet meer als excuus gelden en niet iedereen gaat twee maanden op vakantie(!?). In de vakantie kan dus volop gevoetbald worden, onderling en misschien met buurverenigingen.

De jeugd moet bewegen, op school doen zij dat niet meer en thuis zitten kinderen achter de computer.
1 -1
Mokum_32
Mensen hebben ook nog een leven in die tijd gaan mensen op vakantie
1 -1
OKP-AFCA
Fijn voor jou dat jij al die maanden op vakantie gaat die Blava opnoemt maar er zijn ook mensen die maar een of twee weken in die vier maanden die hij opnoemt ik vakantie gaan.
0 0
Minsc
Ja, 2 of 3 weken in juli of augustus, blava heeft gelijk.
0 0
davidodo98
off: lazio moet vrezen voor Europese uitsluiting.
zou dit betekenen dat Ajax dan alsnog niet geplaatst zou zijn?
0 0
Neorej
Mocht Lazio inderdaad worden verbannen uit Europa, dan neemt Fiorentina de plek in de voorronde van de Champions League over. Dat heeft geen gevolgen voor de geplaatste status van Ajax bij deelname aan de play-offs voor de Champions League.

Bron:vi

Gelukkig niet dus :)
1 0
DaniAjax
Goed initiatief. Grappig, want in het hockey bestaat dit al tig jaar. Zo zou het voetbal qua innovativiteit veel meer dingen kunnen leren van het hockey.
0 0