Swart: 'Van der Vaart houdt echt van Ajax'

JipVR, 05-05-2015 om 07:23, 7557 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sjaak Swart is van mening dat Ajax 'geen seconde' aan Rafael van der Vaart hoeft te twijfelen. 'Maar andersom ook niet. Hij moet gewoon komen, klaar', is de oer-Ajacied duidelijk tegenover De Telegraaf.

Mister Ajax meent de middenvelder telefonisch te hebben gesproken over een eventuele hereniging met Ajax. 'Dat ziet hij wel zitten, want hij houdt echt van Ajax. Maar het gaat ook om de centjes. Dus moet Ajax het geld maar eens laten rollen.'

Swart denkt dat de 32-jarige aanvaller het jeugdige elftal van Frank de Boer bij de hand kan nemen. 'Rafael kan jongens als Lucas Andersen binnen de lijnen gek maken en leren wat er elke wedstrijd weer nodig is om te winnen. Daarnaast legt hij alle ballen neer waar hij ze wil hebben en bezorgt hij Ajax, onder meer met zijn fantastische vrije trap, extra scorend vermogen.'

Menig critici beschouwen Van der Vaart als een blessuregevoelige speler, maar daar is Swart het niet mee eens. 'Met een kleine ingreep is alles verholpen. Als je mee kunt in de Bundesliga, lukt dat dan niet in de Eredivisie? Weet je hoe hard er in Duitsland wordt getraind?'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OdjePils
Als Sjaak het zegt is het wel zo hoor!
1 -1
amstardammer020
"Als je mee kunt in de Bundesliga, lukt dat dan niet in de Eredivisie? Weet je hoe hard er in Duitsland wordt getraind?"
Volgens mij kan vd Vaart juist niet meer mee in de Bundesliga en laten we even reeel wezen, in de Bundesliga is er maar ploeg die jaar in jaar uit op CL-niveau meekan en haakt er altijd een club erbij aan. Vroeger was Borussia ook vaste waarde, maar de rest van Bundesliga is echt niet zo geweldig. En Sjakie kan t beter bij ze broodjesverkoop houden als ie uit ze uit ze nek komt lullen dat duitse clubs zo geweldig hard trainen, want elke sporter vandaag de dag (die serieus topsport bedrijft) traint naar wat er verlangt wordt op zijn niveau.
1 -1
AFCA020!
Volgens mij overwinteren er "jaar in jaar uit" 2 a 3 duitse clubs in de CL. Niet heel slecht lijkt mij.

Zet Ajax of psv in de bundes liga en ze zullen top moeten presteren om CL uberhaupt te halen. De bundesliga is de 3e competitie ter wereld qua coefficient op dit moment, maar ze gaan over Engeland heen op de ranking en dan staan ze 2e achter Spanje volgend seizoen.

De Bundesliga is dus de 2e comp ter wereld terwijl de eredivisie slechts de 9e van Europa is. En Nederland zakt binnen Europa volgend jaar sowieso 1 plek en het jaar daarna vermoedelijk nog eens 5 plaatsen omdat de afgelopen 3 jaar competities in landjes als turkije, zwitserland, roemenie, belgie, tsjechie en Griekenland het qua punten een stuk beter hebben gedaan.

Er zit wel degelijk een giga verschil tussen beide competities, Sjakie heeft gewon gelijk!
Met Borussia bedoel je denk ik Dortmund?
Vroeger hadden die juist helemaal niet veel. Dat is echt pas van de recente seizoenen dat zij aanklampen. Daarvoor is het een hele lange tijd kommer en kwel geweest!

Jij mag sowieso wel wat meer respect hebben voor deze grootheden, dan met name voor Sjaak Swart. Beetje zeggen dat Mister AJAX "uit zn nek komt lullen" en beter "broodjes kan verkopen"... wie denk je wel dat je bent snotneus?!
Als deze man iets te vertellen heeft over AJAX of voetbal in het algemeen moet er altijd naar hem geluisterd worden.2 0
Sjaakvaak
Van der Vaart houdt echt van Ajax maar net iets meer van geld en hoeren.
3 -5
JPC40
ik begrijp niet waarom Raf zo wordt beschermd hij is een overbodige speler waar Ajax helemaal niks aan heeft.
2 -2
AFCA020!
Ik snap jou en vele andere op deze site echt niet.

Van der Vaart heeft meer voetbal in zn kleine teen dan de gehele selectie bij elkaar.
Van der Vaart brengt ervaring, leiderschap en gogme. Iets wat we allemaal missen.
Van der Vaart overziet en doorziet veel meer dan de broekies te er nu staan.
Van der Vaart kan een verlengstuk van de trainer zijn.
Van der vaart gaat jonkies begeleiden.
Van der Vaart gaat er voor zorgen dat jongen als Klaassen, Van Rhijn en Veltman weer met zelfontwikkeling kunnen bezig zijn ipv de nog jongere spelers te begeleiden.
Van der Vaart is een jongen van de club.
Van der Vaart weet wat er nodig is om de top te bereiken.

Man het zou geweldig zijn als deze jongen weer terug komt.

Lijkt wel of hier alleen maar pubertjes op de site zitten, die niets weten van het verleden van Raffie.
Het lijkt wel alsof hier alleen maar slaafs volk loopt zoals in Noord Korea die met hangende pootjes achter de media aanlopen. Mensen zonder eigen mening. Mensen die klakkeloos geloven wat cabaretiers als vd gijp wekelijks verkondigen.
Ik zal jullie vertellen, deze man moet je niet te serieus nemen, hij zit daar om grappig proberen te zijn, niet omdat hij nou zoveel verstand van voetbal heeft.

Van der Gijp is gewoon de vaderlandse clown. Of eigenlijk de vaderlandse Pierrot.
Want na 2 grapjes krijgt hij weer een burn out
1 -2
JPC40
Oh ik beoordeel niet op de mening van tv ik beoordeel wat ik zelf zie en lees , en dat is wat Raf betreft niet positief.
Voor Ajax negatief en ben nog altijd van mening dat hij beter aan doet om of mee te stoppen, of naar Amerika te gaan en laatste optie is daar blijven.

Dit is een mening gebaseerd op wat hij zelf heeft gezegd de afgelopen paar jaar de fitheid die Raf getoond heeft en de kansen die Ajax hem gegeven heeft en de negatief tegenreactie daarop.
En zelfs de niet opgenomen in de Oranje elftal onder van Gaal en nu ook al onder Guus niet is opgenomen.
Plus de gebrek aan leiderschap die hij nog nooit getoond heeft noch bij Oranje noch bij zijn huidige club.

Kijk ik zal niet beweren dat Raf nou zo slecht voetballer is maar net als van Persie zijn zij jammer genoeg vroegtijdig opgebrand uitgeblust , uitgespeeld.
0 -1
Wayout
Raf houdt echt van Ajax. Ik weet wel een goede positie voor hem! Achter het doel op de tribune met Ajax sjaal en pet.
4 -3
3*stars*3
'Dat ziet hij wel zitten, want hij houdt echt van Ajax. Maar het gaat ook om de centjes. Dus moet Ajax het geld maar eens laten rollen.'...Hmmm tis niet zo dat Ajax slavenloon betaald (aangezien ze uitzondering wilden maken voor Eto'o en ook Cardozo).
Tis ook niet zo dat Raf in de jupiler league of in flutcompetities speelden waar hij voor een appel en een ei speelde.

Raf houd van geld en die slet van em helemaal!
1 -5
TikkieTerugJaap
Alleen doet Raffie alsof Ajax een simpel clubje is en gewoon een leuke back up voor hem.
0 0
AFCA020!
Ik baal er van om het te zeggen.
Maar is dat niet zo dan?

Ajax is op basis van historie een hele grote club. Ajax is nog steeds een grote naam.
Maar door gebrek aan sterke concurrentie in de comp, inkomsten en prestaties staan we niet meer zo heel hoog aangeschreven hoor.

Iemand als Raffie kan gewoon in een grotere competitie voetballen, misschien niet bij een kampioensploeg, maar zeker bij de middenmoot.

En dan heb je uitwedstrijden in de prachtigste stadions, in de mooiste ambiances. Dat is wel wat anders dan op een winderige grijze dag afreizen naar krakkemikkige plaatsen als Kralingen, Dordrecht etc.

Ik snap dat wel dat je eerst je opties af wilt wegen.
Tuurlijk hoop ik van harte dat hij komt, maar de kritieken die hij van sommige leeghoofden hier krijgt is echt niet mals.

Als mijn vriendin uitgemaakt zou worden voor "slet", en ik word neergezet als oud, als geldwolf, als versleten, als niet gewenst en ga zo maar door. Dan zou ik als ik hem was niet eens willen voetballen voor deze toekomstige fans.

Het nadeel is alleen dat dat overgrote deel debielen zijn, die alleen op internet anoniem hun mening durven te verkondigen een veelal niet naar een stadion gaan, laat staan naar uitwedstrijden of Europese wedstrijden.
Deze neppers doen alsof ze namens Ajax spreken maar het is een klein clubje die het hardste schreeuwt en zich eigenlijk geen fan of supporter mogen noemen.

Niet alleen omdat ze veel te weinig gaan, maar vooral omdat echte fans zich nooit zo uit zouden laten over oude helden en jongens van de club
1 -1
WinstonWeed
Sjaak is een clublegende, maar hij denkt dat ie zelf ook nog meekan in Ajax1 dus wat dat betreft hecht ik niet veel waarde aan zijn mening over VdV.
3 -4
Wayout
Haha dat is een goeie!!!!
1 -4
vd.Vaart
Jaja, weer een bevestiging dat Mister Sjaak Swart van Raffie houd. Maar nee, sommigen willen van niks weten en zitten in de reet van die ´zeiksnor´.
3 -5
Wayout
Haha hij noemt zichzelf vd Vaart. Zielenpoot
1 -2
Wayout
Dat je je zelf van der Vaart noemt met je Nick. Zegt meer over jou in Raffie's reet....
2 -4
3*stars*3
Dat jij het durft te hebben over ''in reet van zitten'' zeg -_-
4 -1
De_Realist
(Club)liefde maakt blind. VdV is geen toegevoegde waarde meer maar eerder een verspilling van ons opgespaarde geld.
7 -2
paulurs
Laat de centjes maar per wedstrijd rollen, zonder garantie, dan zou ik dit wel zien zitten..

Anders heb je een hele dure klant op de bank/tribune zitten, want ik geloof niet dat hij opeens van zijn blessures af is.
1 0
ST
Als Ajax alles voor VD Vaart is dan moeten centjes niet het probleem zijn. Ik maak hier uit op dat Ajax dus niet alles voor hem is. Ajax gaat hem niet vragen op vrijwilligersbasis te laten voetballen. Toch te gek voor woorden als hij 1,5 miljoen per jaar te weinig vind als Ajax zogenaamd zijn droomclub is. Ik geloof er niks van.
2 -1
gras
Zo, AS is even een lobby aan het opzetten voor VdV zeg. Critici krijgen een enkel lijntje, voorstanders een eigen topic.

Het is dat je van Sjaak alles kan hebben als mr Ajax en innemende persoonlijkheid.

Maar de tijden dat VdV de bal overal neerlegde en mensen gek maakte binnen de lijnen...Hoe lang is dat terug? Eigenlijk is dat enkel in zijn eerste HSV periode geweest.

Het enige waar Raffie nog gek van wordt zijn tieten en euro's. Daar is weinig mis mee, behalve als je profsporter bent.
4 -3
De_Realist
Van der Vaart is weg gegooid geld. 2-3 jaar geleden had ik het toegejuicht als hij kwam, maar die gozer is zo grandioos van een berg gevallen wat betreft voetbalkwaliteiten en loopvermogen, niet normaal.
2 -3
ajaxmening
Centjes laten rollen hoor eens aan Sjaak hoofd van de zesde colonne spreekt even , tja laten rollen zeker als het een speler uit zijn eigen stal betreft centjes laten rollen hahahah.
1 -6