Kicker: 'Ajax licht optie Zimling niet'

BvdPloeg, 10-04-2015 om 08:44, 9889 views, Kicker |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Niki Zimling zal na dit seizoen terugkeren naar 1. FSV Mainz 05, zo meldt het Duitse Kicker. De middenvelder kon dit seizoen geen basisplaats veroveren bij Ajax, dat op zijn beurt de optie in het huurcontract om Zimling over te nemen niet zal lichten. 

Zimling, die bij Mainz nog een contract heeft tot de zomer van 2017, was afgelopen zomer de grote surprise tussen de aanwinsten van Ajax. Door het vertrek van Daley Blind en Christian Poulsen moesten de Amsterdammers op zoek naar versterking en dus werd de Deen voor een jaar gehuurd vanuit Duitsland. Zimling kende de Eredivisie al dankzij een verleden bij NEC. 

Het huwelijk tussen Ajax en Zimling liep echter op niets uit. De controleur liet nog een goede indruk achter toen hij in de Champions League inviel tegen Paris Saint Germain (1-1), maar veel speelde hij daarna niet meer. Hij kwam vooralsnog tot twaalf optredens, waarvan drie in Europa. Daar zaten echter maar twee basisplaatsen bij. Een spierblessure zorgde er de afgelopen weken voor dat Zimling helemaal uit beeld verdween. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
maikydread
Jammer een van de beste speler deze seizoen???zeker weten een van de smaakmakers.
0 0
JPC40
dat was te verwachten ,het is sneu voor die man.
0 0
erasmus1
Een Deen met veertig interlands achter zijn naam, zou niet kunnen voetballen? Ajax moet niet zo'n grote broek aantrekken. Beetje meer met de poten in de klei blijven staan. We hebben in de afgelopen vijftig jaar drie toptrainers gehad: Michels,van Gaal en de Boer. Die tussenliggende jaren waren helemaal niet succesvol. PSV is zonder dat iemand het in gaten had .tweemaal vier keer kampioen geworden en is Ajax in de afgelopen dertig jaar ajax sportief voorbijgestreefd. En als Ajax niet oppast, gebeurt het weer. Dat eeuwige gezeur van die supporters over die jeugd, komt me neus uit. Kijk dan eens in het buitenland, die kijken alleen hoe iemand voetbalt. De leeftijd speelt geen enkele rol. Negen van de tien reacties gaat over jonge spelers. In Europa weten ze wel raad met die geweldige jeugd. In de amateur wereld geldt de regel dat van een succesvol A1 elftal je blij mag zijn als er twee spelers doorbreken. En dat geldt in het betaalde voetbal ook. Ik ben even klaar met die geweldige jeugd uit B1,C1,D1,E1 enz. !
0 0
Robeerke
Ah shit! :(
0 0
AFCAjax
Daar gaan de looplijnen.
0 0
fanforeffer
mis gegokt ,gelukkig gehuurd niet gekocht. overkomt iedereen elke keer weer.70% van de aankopen/huren vallen tegen. verlies nemen en er van leren, dan is het niet voor niks geweest.
0 0
Nagilahava
Spin in het web deze man. Wat moet je tegenwoordig nog doen om een contract te krijgen bij Ajax. Was toch echt de leider die wij nodig hadden!

Ik zeg alsnog kopen onze Zimling! Zal nooit zijn prachtige doelpunt in Jong Ajax vergeten!
0 0
Matts
Het zou mooi zijn als naast Zimling ook Van der Hoorn, Van Rhijn, Viergever en Sigthorsson vertrekken. Boilesen (i.v.m. zijn blessures), Andersen en Veltman zou ik nog het voordeel van de twijfel geven.
0 0
Dip
Wel Milik vastleggen maar Zimling niet? Wat een wanbeleid. Oprotten Overmars!
0 0
maxg
Snap er ook niks van. Zimling heeft bewezen van toegevoegde waarde te zijn en het elftal op sleeptouw te nemen. Goede basistechniek en sterk in de duels, als hij 10 jaar jonger was dan was het wen toptalent geweest. De term Ooijer rol kan de prullenbak in en we maken er de Zimling rol van. Jammer genoeg is dit allemaal niet waar en is Zimling een van de meest nutteloze spelers die ooit in ons prachtige shirt heeft mogen meedoen.
0 0
waynelove
behalve tegen PSG, toen was hij een beest!
0 0
Bensco
ik weet nog na die wedstrijd moest die in jong ajax spelen en daar zag je hem echt die leider proberen te spelen maar niemand nam hem nog serieus.

Dit was echt weer een gevalletje die je al mijlenver zag aankomen en tevens een grote beginnersfout van het TH. zimling is nooit gescout, er is slechts navraag gedaan bij schone en Cillessen. alleen al op basis van Zijn CV had ik hem al thuis gelaten.
0 0
vd.Vaart
PSG (uit) haalde je niveau nog tenminste met 2 schitteren ballen op Cavani en Zlatan :P
0 0
TinussOptioneel
Hahaha ik moest lollen. Laten ze hem asjeblieft al vroegtijdig terug sturen.
0 0
033AFCA
Had er nog is bij moeten komen! Gelukkig niet zeg
0 0
jollie18
Niet verrassend. Hoe wel we hem niet echt vaak in actie gezien hebben
0 0
AFCABart
Tenminste ook nog positief nieuws in deze droevige tijden....
0 0
Capi86
Tja als je gehaald ben voor een positie waar je je leven lang speelt en vervolgens als "ervaren man" 3e keuze bent achter 2 spelers die van origine niet op de positie thuis horen....

Van welke droeftoeter moest deze man zo nodig komen? (oeh, dat had hier beter niet moeten zeggen)
0 0
JanTa
Gelukkig want nu komt er plek vrij voor verse krachten op de reservebank. Bedankt Zimling voor je aanwezigheid.
0 0
jatoch93
Jammer, op de bank haalde hij zn niveau.
0 0
zuidzuid
Goed voor de aandelenkoers + 20%
0 0
RH1900
Aaah gvd wat jammer nou. Marc trek nou verdomme eens een keer alles uit de kast om Lord Zimling te behouden!

Nee best lullig op zich, erg weinig kunnen laten zien, maar is natuurlijk niet wat wij nastreven. En wat hieronder al staat, tegen PSG was ie wel erg goed inderdaad, maar Paris liep ook constant achteruit. Verder nooit gezeurd dus gun hem het beste, mar niet bij ons.
0 0
Lekiam
Hier schrik ik niet van.........
0 0
boz
JAMMER !!
0 0
oudzuid2
verrassend..
0 0
-Ajax-
Bedankt voor de 45 minuten tegen PSG thuis.
0 0
ChristianoRonal
Die waren wel echt achterlijk goed trouwens. Als ik me goed kan herinneren 80% van z'n passes naar voren en 98% (ofziets absurds) kwam aan.

Daarna was het allemaal kut.
0 0
ChristianoRonal
Sarcasme druip van de reacties af. Heerlijk jongens (en meisjes)
0 0
FWAjacied
Ik ben verrast en teleurgesteld.
0 0
jerry078
nu nog boilessen en siggy,dan hebben we daar ook geen last meer van :)
0 0
Nagilahava
Hele bepalende speler. Zonde dat de optie niet gelicht wordt.
0 0
jeremyhanssens
Daar gaat het kampioenschap van volgend seizoen -__-
0 0
TOOL
Het zou toch wel interessant zijn om degene die hem naar voren heeft geschoven eens uit te horen over zijn/haar beweegredenen.
0 0
Ruff Rhythim
Nou, dat wat dus Morten Olsen die daarmee bij Frank aankwam en die heeft samen met heel Ajax zijn oren daar naar laten hangen.
0 0
omisom
Dus Frank laat zich door andere beïnvloeden over spelers heb daar twijfels over denk eerder dat het weer een paniekgevalletje was en ook weer mislukt is.
0 0
Ruff Rhythim
Nou dit is geen geheim hoor.
Dit is wat Frank erover zei bij de NOS:

"We waren op zoek naar een ervaren middenvelder met leiderscapaciteiten. In mijn achterhoofd zat een uitspraak van Morten Olsen. Hij snapte niet dat we Zimling niet haalden, in zijn ogen een jongere uitvoering van Poulsen", aldus De Boer bij de NOS.

--

Dus ja...wat kan je er anders van maken?
0 0
WinstonWeed
De ultieme wraak van Morten Olsen op De Boer.
0 0
omisom
Dan nog moet hij toch informatie inwinnen? en een speler die bij een andere club de bank warm houdt ga je toch nadenken dus paniekgevalletje.
0 0
TOOL
Het blijft natuurlijk gokken in een geval als deze! Hij kost verder weinig dus het is niet zo dramatisch alleen is er gewoon helemaal niet gekeken naar zijn voetballende kwaliteiten, of beter gezegd het ontberen van!
0 0
Ruff Rhythim
Ja, maar dat is het hem nou juist: hij kostte weinig. Ajax stylo.

Al die koopjes die Ajax maar steeds binnen hengelt, hebben op Schone na geen enkel succes geoogst en hebben dus uiteindelijk alleen maar geld gekost in plaats van dat het wat heeft opgeleverd.
0 0
TOOL
Schone tot op zekere hoogte en Poulsen was nuttig.
0 0
omisom
De opruiming gaat, eindelijk, beginnen weg met spelers die niets brengen en gericht kijken naar spelers die wel van nut zijn voor het team het liefst eigen jeugd natuurlijk.
0 0
ck69
wat een domper op de vrijdagmorgen
0 0
AjaciedForLive
NEEEE LORD ZIMLIMG!!!!!😭😭😭😭😭
0 0
Misc1990
Lord Zimling
0 0
Tian1Sky
Nu gaat er wel veel ervaring verloren, slecht gehandeld dit.
0 0
Rayno95
Sarcasme?, deze man is nog slechter dan Schone, Siggy, Van Rhijn en Boilesen bij elkaar haha
0 0
Tian1Sky
Ja, sarcasme. Ik ben ook weer niet helemaal doorgedraaid.
0 0
Rayno95
YESSS!, eindelijk goed nieuws =D
0 0
Pauw
Ja en onze Siggie is niet goed in de kleine ruimte. Is dit nieuws?
0 0
Jazzypazz
Goh.. Zou wat zijn
0 0