Bazoer: 'Kan me vinden in vergelijking Vieira'

Wilten1, 26-03-2015 om 13:47, 4420 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Riechedly Bazoer werd de afgelopen weken door zijn sterke spel met menig oud-topvoetballer vergeleken. Zelf zegt hij in Voetbal International Magazine de vergelijking met Patrick Vieira wel te snappen: 'Hij is ook rustig aan de bal, fysiek sterk, technisch vaardig en staat hoog op zijn benen. Die houding heb ik ook.'

Bazoer werd ook meer dan eens met Clarence Seedorf en Frank Rijkaard vergeleken, maar de gelijkenis met de huidige trainer van de reserves van Manchester City vindt hij zelf het meest treffend. 'Alle drie topspelers, voor die carrières zou ik direct tekenen.' Zoals bekend had de 18-jarige Ajacied ook bijna getekend bij de huidige club van Vieira, waar hij in dat geval getraind zou worden door zijn evenbeeld.

De onderhandelingen van Bazoer met de Engelse club waren in een verder stadium dan tot nu toe bekend was. 'We waren met een makelaar al naar huizen aan het kijken. Mijn broer (en tevens zaakwaarnemer) is vijf keer in Engeland geweest, om daar rond te kijken en gesprekken te voeren. Het was een bijzondere ervaring. Sterren die ik van de PlayStation kende, gaven me opeens aandacht. Spelers als Sergio Aguero en ook Patrick Vieira kwamen naar me toe om een praatje te maken', aldus Bazoer.

Toch koos de toen zestienjarige middenvelder destijds voor een overstap naar Ajax en heeft daar geen spijt van. 'Ik geloof in mezelf en ben voor niemand bang. De complimenten zijn mooi, maar meer niet. En dat er nu weer wordt gezegd dat er scout van buitenlandse clubs komen kijken voor mij, ach dat was een paar jaar geleden ook zo. Daar raak ik niet van in de war. Ik blijf bij Ajax', aldus het supertalent.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Haha!
Waarom zou Aguero hem aandacht geven?
Zal wel met marketing/sales te maken hebben...

Bazoer heeft in ieder geval de juiste keuze gemaakt.
PSV en de supporters hebben het imago van koopclub omarmd.
Dus dan moeten ze niet raar opkijken als een talent besluit te switchen van club.
Pijnlijk is het wel.

Zou ook ontzettend pijn doen als Nouri ineens naar PSV ging...
0 0
RuffRhythim
Verstandige boi dit hoor.
0 0
Arek Milik
Ik vergelijk hem met Pogba. Ook fysiek sterk, rustig aan de bal en heeft vaak slimme steekpaasjes ! Tevens hebben beide lengte. Natuurlijk heeft Pogba meer ervaring, maar die kant zie ik Bazoer ook op gaan ;)
0 0
OpNaarNummer4
Maar Pogba heeft zo\'n fantastische pegel in huis en die moet Bazoer mij nog laten zien.
0 0
trainerdv
Lekker altijd die onzin vergelijkingen....
Je kan ook Bonevacia, Aborah en Musampa noemen 'qua type spel'
Hij is een talent. We gaan het merken, maar met Vieira en Rijkaard noem je wel direct buitencategorieën. Met Seedorf overigens ook (bijna).
0 0
Chachiboy
Belachelijk dat je Seedorf "bijna buitencategorie" noemt, maar Vieira daar volgens jou wel toe behoort. Maar goed, dat is nu juist het probleem van ons landje dat soms zo achterlijk kan zijn; Seedorf is altijd ondergewaardeerd geweest en zal dat ook blijven. Gelukkig denken ze daar in die andere 99% van de wereld heel anders over.
0 0
trainerdv
Seedorf is (door mij) zeker niet ondergewaardeerd. Maar Vieira was gewoon beter.
0 0
Dylmans
Hoog op zijn benen?
0 0
Voetbaldier
Mooie kerel, lekker met beide benen op de grond staan en je voeten het werk laten doen. Blij dat hij zo verstandig is geweest om alsnog voor ons te kiezen.
0 0
GeenRozeBril
hahaha pas op hoor. met wie vergeleken ze fischer.... rustig aan je ontwikkeling werken. klaar zijn voor terugslag, stapje terug doen en 2 vooruit.
0 0
klopper
Niet te vergelijken met Fischer. Fischer is een talent, maar heeft absoluut niet de rust die Bazoer wel al heeft, wat op zichzelf al enorm uitzonderlijk is voor zo'n jong talent.
0 0