Van der Wiel: 'Ajax mijn droomclub'

BvdPloeg, 10-03-2015 om 12:23, 13315 views, The Green Soccer Journal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Gregory van der Wiel bewaart nog steeds goede herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. De rechtsback groeide in Amsterdam uit tot een international en dat leverde hem een transfer op naar Paris Saint Germain. Van der Wiel beseft echter dat het ook heel anders had kunnen lopen. 

Van der Wiel denkt in gesprek met The Green Soccer Journal terug aan afgelopen zomer toen hij zelf besloot om het WK te laten schieten, iets wat hij jaren geleden waarschijnlijk nooit had gedaan. Hij spreekt van een belangrijke beslissing, gemaakt met zijn hoofd, want anders was hij misschien wel zwaar geblesseerd geraakt in Brazilië. Alles was anders toen hij klein was. 'Op een dag zei een man achter de balie bij de bank tegen mijn moeder dat ze mij moest opgeven voor de Ajax Talentendagen. Zo kon ik wat energie kwijt.'

Want Van der Wiel was een druk mannetje die een confrontatie niet uit de weg ging. Hij werd in 2002 weggestuurd bij Ajax, maar keerde in 2005 terug. 'Na drie jaar toonden topclubs als PSV en Feyenoord interesse, maar ook Ajax. Ik koos ervoor om terug te gaan naar Amsterdam, want Ajax is mijn club, mijn droomclub.' Bovendien had hij wat recht te zetten. 'Ik was verwend. Toen ze me wegstuurden en ik een paar maanden bij Haarlem zat, realiseerde ik me dat het daar erg anders was. Het was allemaal niet zo goed geregeld als bij Ajax. Het verschil was groot. Ik dacht: "Wat heb ik gedaan? Bij Ajax had ik het eigenlijk goed".'

Hij keerde terug, presteerde en brak door in het eerste. Vol goede moed vertrok hij naar PSG, maar daar kwam hij zichzelf opnieuw tegen. 'Het was een grote verandering voor me. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en was nog nooit buiten Amsterdam geweest. Om dan in een ander land, cultuur en taal terecht te komen, dat is een grote stap. Ook de manier waarop PSG speelde was heel anders voor mij, ik was het Ajax-systeem gewend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
Ik had zelf niet verwacht dat hij daar in de basis zou staan... gelukkig zat ik ernaast
0 0
4xbestevaneurop
Ook al begreep ik dat hij zo'n aanbod niet kon afslaan, toch dacht ik toen hij wegging heel even: Liever in Mokum zonder poen dan in Parijs met een miljoen, Geef mij maar Amsterdam. Maar Greg is wel een echte, kan Rafael nog wat van leren. Haal de Ajax lessen uit hun bagage en bijna geen enkele ex Ajacied was na Ajax geslaagd in het buitenland. Een van de weinige manieren om later iets terug te doen is terugkomen en voor Ajax bereid zijn 50% tot 75% van je salaris in te leveren.
0 0
luciano24
Zei het al eerder deze week: de beste rechtsback van Nederland.
0 0
ambtenaar
Goed bezig Greg, weet nog dat die zielige figuren (vd Gijp, snor) bij vi zeiden dat hij daar nooit zou slagen.
0 0
bojansuarez
Precies, hetzelfde gezeik als toen tegen Alderweireld en Vertonghen (\"de 2 belgen die er niks van bakte\") en onze vriend Eriksen vonden ze ook maar overschat. And look at them now!
0 0
3*stars*3
Ja joh, trieste figuren die het niet zo op Ajacieden hebben en je merkt gewoon aan hun dat ze blij zijn dat P$V weer eens kampioen gaat worden.

Door Greg, Ibra en Maxwell, ben ik beetje P$S fan geworden en hoop ik dat ze Chelsea uitschakelen.
0 0
bojansuarez
Goodlife die Greg
0 0
ibrahendriks
Heeft zich daar ontzettend goed ontwikkeld, toch knap bij zo n club.
0 0
mvdk
PSG is net als de tieten van Carmen Electra. Ze zijn ontzettend groot en stevig gevuld, maar eigenlijk is het allemaal nep.

Inderdaad heel knap bij zo'n Sjeikenclub, waar je moet presteren. Daar wordt je er zo weer uitgeknikkerd. Ze kopen gerust een blik nieuwe backs.
0 0
FlyingDutchMan
Bedankt, krijg nu een warm gevoel als ik aan PSG denk ;-)
0 0
mvdk
Haha, ja het is wel een lekkere meid;-).

Maar het is wel zo:P Hoe mooi het er ook uitziet, de binnenkant is nep. Dat is bij PSG ook het geval.

Vroeger vond ik het overigens best wel een leuke club. Maar vind het wel jammer dat ze overgenomen zijn. Psg is in mijn ogen Psg niet meer, maar gewoon een totaal andere club onder de naam Psg. Net als Chelsea, City en Monaco. Het is alleen geld. Verder niets.

Overigens vond ik het vroeger alle 4 mooie clubs. Maar de sjeiks hebben dat gevoel gewoon een beetje verpest. Het is nep. Het is niet echt. Naar mijn mening is een club pas echt als het zijn succes helemaal aan zichzelf te danken heeft. Een club die zelf zijn speler opleid en groot en rijk geworden is door het leveren prestaties, waardoor het zo nu en dan enkele spelers kan kopen is echt. Een club dat opgekocht wordt door een oliesjeik en volgepompt wordt met honderden miljoenen is nep. De ziel is volledig uit de clubs en er zitten voornamelijk alleen nog maar succes supporters.

Hoe dan ook. Als een club als PSG gerust met miljoenen kan smijten en alles kan kopen wat het maar wil, is het des te knapper om je in zo'n team staande te houden. Van der Wiel verdient daarvoor dus echt alle lof! In begin ging het wat moeilijk, maar hij groeit inmiddels uit tot één van de beste backs van Europa! Toch weer een mooi pareltje uit de opleiding van een echte club, met een echte ziel.
0 0