'Schande wat er met Boccara is gebeurd'

SamVR, 05-03-2015 om 12:19, 29023 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ilan Boccara en Ajax gingen afgelopen maandag uit elkaar en volgens de broer van de voetballer zitten daar politieke redenen achter. 'Ik vind het een schande wat er met Ilan is gebeurd bij Ajax', vertelt Guido Boccara, tevens de agent van de 21-jarige middenvelder die medio 2012 van Paris Saint-Germain naar Ajax kwam.

De transfer werd destijds in Nederland geregeld door Michael Kinsbergen, die een paar weken later algemeen directeur van Ajax werd. 'Ilan kwam niet aan spelen toe bij Ajax, om redenen die niks met voetbal te maken hadden', meent Guido Boccara. 'Kinsbergen is een neef van de moeder van Ilan en mij. Het was niet prettig voor Frank de Boer dat een speler familie was van de nieuwe baas. Daarnaast had Kinsbergen bij de contractonderhandelingen voor Ilan afgesproken dat Ilan niet hoefde te spelen tijdens Jom Kippoer, de belangrijkste joodse feestdag van het jaar. Dat bleek niet zo.'

Boccara debuteerde op 2 september 2012 tijdens sc Heerenveen-Ajax in het eerste elftal en De Boer wilde drie weken later weer een beroep op hem doen voor het bekerduel met FC Utrecht. Die wedstrijd viel echter op 26 september, de dag waarop dat jaar toevallig ook Jom Kippoer viel. Boccara wilde niet spelen, waarna De Boer hem nooit meer opriep. 'Echt zonde. Ik weet zeker dat Ilan de kwaliteiten had voor Ajax', aldus Guido Boccara.

Na het incident op Jom Kippoer speelde Boccara het hele seizoen in de beloftencompetitie met Jong Ajax. Het seizoen daarna liep een verhuurperiode bij Evian TG op niks uit, na loze beloftes van de trainer aldaar. Dit seizoen begon Boccara goed bij Jong Ajax, waar hij een goede band had met trainer Jaap Stam. Halverwege oktober raakte de controlerende middenvelder na een blessure uit beeld. Het is nog onbekend waar hij nu aan de slag gaat.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Noxin
Volkert Velten wilde nooit op zondag spelen. Dan is 1 dag in het jaar toch niet zo bijzonder. Nog altijd beter dan een Afrikaanse speler die je ruim een maand kwijt bent aan de Afrika Cup.

Wel jammer dat Boccara nooit een kans heeft gekregen. Leek me wel een type wat Ajax nu had kunnen gebruiken.
0 0
bugz
Een paar jaar geleden speelden we ook met de kerstdagen, net zoals in Engeland alijd zo is. Heb daar nog geen speler gehoord die dan niet wil spelen of even een vrije dag opneemt. Je weet als voetballer, dat je af en toe op dit soort dagen moet spelen. Maar daar wordt je wel redelijk voor beloont.
0 0
PietBon
Als je goed bent speel je, ook na een akkefietje met de trainer. Je moet er zelf voor zorgen dat de trainer niet om je heen kan.
0 0
mcatarinob
Wanneer Boccara in potentie een goede voetballer is en een beetje ruggengraat heeft, komt hij er echt wel.
0 0
RasAjacied
Brainwash religies.
0 0
JPC40
wat doet dat er toe , als je op een bepaald dag jarig bent wil je toch ook vrij hebben van werk of school ???? om met je familie en vrienden dit te vieren ,moet die jongen dan altijd spelen , ten kosten van alles ???????
0 0
johnd
Ontzettend slecht voorbeeld, waarom zou iemand in hemelsnaam vrij krijgen op z'n verjaardag?
0 0
JPC40
omdat hij daar naar gevraagd heeft neem ik aan , en voor hem een belangrijk dag is .
0 0
Arim_
Ik ben altijd gewoon naar school gegaan op verjaardagen en het is ook nooit reden geweest niet te werken. Je moet wel heel erg verwend zijn op je verjaardag vrij te willen hebben.
0 0
Nabil
Vrij op je verjaardag als profvoetballer ?
Met zo'n salaris, zou ik ervoor zorgen dat we die dag winnen.
Dan vier je het feestje in de kleedkamer.
0 0
JesusZoonVanGod
Met een blad bier uiteraard ;-)
0 0
JPC40
ja dat kan ook ,maar die jongen kiest er voor om toch liever thuis te zijn , iedereen zijn eigen keus toch , tuurlijk zou ik daar ook voor kiezen maar hij denkt daar anders over .
0 0
jaribombari
Tsja... het is een dikbetaalde profvoetballer hè? Ze spelen gemiddeld 1x per week. Op dat moment vrij vragen is net even wat anders als een vakkenvuller die vrij vraagt omdat hij met z'n vrienden gaat zuipen in Salou.
0 0
JPC40
dus als jij een veel beter baan hebt dan ik ,dan mag ik wel vrij dag aan vragen en jij niet ????? is dat niet vreemd , is dat niet het zelfde als dat we hier in nederland blijkbaar roepen , ik ben arm dus jij ook dat slaat toch nergens op .
0 0
gusanito
Ik was best wel enthousiast na zijn eerste minuten tegen Heerenveen, maar vond hem daarna ver terugvallen bij Jong Ajax. Nooit meer gedacht: die zou eens minuten in 1 moeten krijgen.
0 0
Piejotter
In de wedstrijden die hij met Jong Ajax speelde kon hij geen indruk maken of een reden dat hij overgeheveld zou moeten worden naar het eerste.
0 0
klopper
Tsja...typisch een familiaire zaakwaarnemer die te veel met zijn client heeft. Ik geloof er vrij weinig van dat De Boer een kans beloofd. Die zegt over dit soort dingen eigenlijk altijd hetzelfde. Als je het laat zien, dan krijg je een kans. Als je je bewijst sta je in de basis. Vrij duidelijk en helder lijkt mij. Het zegt natuurlijk ook genoeg dat hij bij Evian ook nooit kon overtuigen. Ik vind het erg jammer dat het er nooit uitgekomen is, maar dat ligt echt ook aan Baccara zelf.
0 0
RuffRhythim
O, dus het heeft allemaal niets met sportieve zaken te maken?
Hou toch op zeg!

En dat verhaal over die familiebanden zou op zich alleen maar in zijn voordeel moeten spreken want dat is schijnbaar de reden geweest dat ie uberhaupt bij Ajax terecht is gekomen, dus wat lult die broer daar nou over dan?
0 0
mvdk
Ja, en wat moest Daley Blind dan... Zijn vader was hier een tijd technisch directeur en na dat gedoe met Cruijff moest Danny weg. Als het dan echt zo'n politiek zooitje zou zijn geweest had Daley er wel achteraan gegaan, maar die heeft hier nog enkele jaren gespeeld.

Boccara moet gewoon zijn voeten laten spreken.
0 0
klopper
Dat toont dus alleen maar de klasse van Ajax...dat ze zich daar niks van aantrekken. Je moet gewoon presteren. En als anderen duidelijk beter presteren ben je niet nodig bij Ajax. Zo simpel is het.
0 0
johnd
Onzinnig, als hij goed genoeg was, speelde hij.

Bij Jong Ajax was het niks en dan krijg je ook geen kans in het eerste.
0 0
MosesD
Van Jom Kippoer dat klopt. De Boer heeft deze jongen erna laten vallen. Ik vind het echt jammer, want ik vond dit toch wel een bijzondere voetballer. Bal afpakker die ook nog eens goed kon voetballen. Hoop dat ie een mooie club vindt.
0 0
trodat4030
Ballen afpakken kon hij idd wel, maar voetballen? Ik vond het echt een type Enoh, bal veroveren,maar dan wel zo snel mogelijk inleveren bij iemand die er iets mee kan..
0 0
BigDaddy84
Plus dat hij, net als Enoh, met regelmaat zijn team in de steek liet door rode kaarten te pakken. Felheid is prima, maar als je 4 keer in één seizoen een rode kaart pakt wordt het echt te gek.
0 0
trodat4030
Mwuah, dat ligt er aan. Als je er van leert vind ik het niet zó'n probleem, Chivu begon ook zo. Die pikte het snel op gelukkig, maar als Boccara er niet van heeft geleerd wordt het pas echt zorgwekkend imo..
0 0
ajax2004
Gelukkig bewees hij het ongelijk van de boer bij Jong Ajax en Evian, oh nee toch niet.
0 0
AjaxD1986
De Marokkaanse spelers krijgen toch ook geen vrij tijdens de ramadan of het Suikerfeest? Waarom zou hij dan anders behandeld moeten worden? Omdat hij een Joodse Zionist is? Mensen duwen zichzelf zo graag in een hokje en spelen dan altijd het slachtoffer als niet iedereen er rekening mee houdt. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo zielig! En mensen maar zeiken op de moslims dat ze altijd anders behandeld wensen te worden. Bij deze geef ik Frank de boer gewoon groot gelijk, dit heeft niets te maken met Frank op sociaal vlak. Dit heeft gewoon te maken met het feit dat je een profclub runt. Geen sociale cultuur instelling!
0 0
Michael25
Inderdaad. Bovendien is werkweigering een rechtsgeldige reden voor ontslag, dus ik zou juist zeggen dat Boccara nog geluk heeft gehad dat Ajax al die tijd zijn salaris heeft betaald. Trouwens wel apart m.b.t. Kinsbergen, dit kun je toch wel belangenverstrengeling noemen, zoals destijds met Jol die zijn familie mee nam en de afdankertjes van zijn zaakwaarnemer contracteerde.
0 0
JPC40
hoe zo werkweigering , ??? heeft boccara zonder vooraf aan te vragen een vrije dag genomen ????
0 0
AFCAGoirle
Klopt, neemt niet weg dat dit onderwerp al tijdens de contractbesprekingen zijn vastgelegd. Als je het niks vind als club dan moet je niet met z\'n speler in zee gaan.
0 0
ChristianoRonal
Dit dus. Vrij met Jom Kippoer. Moet niet gekker worden, dan moet je geen profvoetballer worden, of lekker in Israël gaan voetballen
0 0
Sjaakvaak
Ook mooi dat de vele andere Joden in dit land wel gewoon werken met Jom Kippoer.

Hij moet wel extreem gelovig zijn, zou hij dit wel willen. Maar, als hij zo streng Joods is, dan zou hij ook zijn bakkebaarden niet mogen knippen en zijn gezicht niet mogen scheren. Wat hij allebei wel gewoon doet.

In andere woorden, familie Boccara, stel je niet zo aan.
0 0
Bjarkos
Enoh kreeg bij Ajax1 zelden rood hoor!
0 0
AjaxD1986
Palestina ;-p
0 0
Ar-AFCA
Volledig mee EENS!
0 0
ibrahendriks
Wat De Boer betreft dat moet toch een misverstand zijn?
0 0
ChristianoRonal
Vrij met Jom Kippoer? Haha.
0 0
KRD89
Weer een voorbeeld van het falen van de Boer op sociaal vlak, hij moet meer menselijker dan robot worden!
0 0
3sterajax
Denk jij echt dat als boccara de pannen van het dak speelt dat de boer m niet opstelt? Dan ben je kortzichtig van karakter!!!!!
0 0
flyingsoccer
Wat weet jij er nou van je oordeelt terwijl je niet eens weet wat de ware reden is. Eerst afwacht wat Ajax zelf naar buiten brengt alvorens nonsens te verkopen dat doen er al genoeg zieltjes.
0 0
AJAXINMYHEART
Je hebt je oordeel al klaar zonder de andere kant van het verhaal te horen.
Triest.
0 0
AFCA0492
het is een professionel toch? hebben voetballers in Engeland bv. vrij met kerst? nee waarom.hij dan wel voor zn jom kippoer waar ik nog nooit van gehoord heb.
0 0
Misc1990
Nou, gelukkig is niet iedereen zoals hem want ik zou de kerst bijvoorbeeld wel willen skippen om in de Premier League te kunnen voetballen.
0 0
TinussOptioneel
Precies wat hieronder allemaal wordt gezegd. Als je én Ajax niet kunt overtuigen, én de trainer van Evian doet \'loze\' beloftes dan zoek het eens bij jezelf. Die \'loze\' beloftes deden zowel Ajax als Evian niet voor niks. Blijkbaar viel dhr. Bocarra grwoon tegen.
0 0
S90AjaxNwh
Het leven van een voetballer is hard. De schuld bij een ander leggen is makkelijk. Uiteindelijk moet je het zelf laten zien. Als hij echt zo goed was, hadden we hem wel vaker zien spelen. Zelfde als Denswil. Gewoon niet goed genoeg.
0 0
gi0vanni
Denswil was beter maar aan een speler met potentie die geen inzet/instelling heeft heb je nog minder als een slechtere speler die dat wel heeft.
0 0
Rayno95
Precies!, als hij nou wekelijks de beste was bij jong en Evian dan kon je naar andere wijzen, maar hij heeft het vrijwel nooit laten zien, paar goeie minuten tegen Herenveen.
0 0
CHRISSSSZ
Wat een onzin zeg.. Zulke mensen moeten ook eens in de spiegel kijken en bedenken dat ze (of hun client in dit geval) niet goed genoeg zijn
0 0
skaradonna
Als je ook bij Evian niet aan spelen komt, bij Jong Ajax niet uitblinkt moet je bij jezelf gaan zoeken.
Hij begon enorm gretig, maar zakte terug.
Misschien iets mentaal, ik weet het niet.
Misschien aanwinst voor ploeg als Nac, Nec of Excelsior?
0 0
Mace0107
Dat zou inderdaad niet netjes zijn van Ajax.
Maar in Jong Ajax en bij Evian heeft hij niet laten zien dat hij een aanwinst zou zijn voor het 1e elftal.
0 0