Eriksen: 'Tegen Ajax zei je geen 'nee''

MrAjaxxxx, 28-02-2015 om 09:05, 9884 views, Daily Mirror |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Christian Eriksen verruilde in de zomer van 2013 Amsterdam voor Londen, toen hij een contract tekende bij Tottenham Hotspur. Hij had op zijn veertiende ook al naar de Engelse hoofdstad kunnen verhuizen, aangezien Chelsea destijds belangstelling toonde in de Deense middenvelder.

'Engeland was op dat moment niet mijn eerste keus. Ik had het naar mijn zin hoor, tijdens de proefperiode, maar de stap was te groot. Ajax was dichter bij huis en een betere keus. Mijn moeder kon de eerste maand overkomen vanuit Denemarken', blikt de verfijnde spelverdeler, die deze maand 23 werd, terug. 'En tegen Ajax zei je toch geen 'nee'.'

'De Nederlandse mentaliteit verschilde niet veel van de Deense, dus was het eigenlijk een eenvoudige beslissing', citeert Voetbalzone Eriksen uit de Daily Mirror. 'Engeland was zó anders, dan wat ik in Denemarken gewend was. In Odense was alles kleiner, het trainingscomplex was anders, de mensen ook. In Engeland mag je niet zonder toestemming het trainingsveld op, in Denemarken kun je dat wel gewoon doen.'

Eriksen tekende in 2008 een contract bij Ajax, waar hij zich sinds zijn debuut in 2010 ontpopte tot een belangrijke schakel op het middenveld van de regerend landskampioen. Inmiddels is hij ook bij the Spurs uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde basisklant en valt hij op door zijn fabelachtige traptechniek. Overigens staan Chelsea en Tottenham zondag in Wembley tegenover elkaar voor de finale van de Engelse League Cup.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hessel_AFCA
Ik dacht even dat ie terug wilde komen :(
0 0
AFCA-16
Geweldige speler, bijna elke week beslissend voor Tottenham. Zou hem graag bij clubs als Real of Barca aan het werk zien, want het niveau van Tottenham is hij wel ontgroeid.
0 0
djvandenenden
zeker vind hem niet onderdoen bij Gotze Kroos of Rakitic
0 0
TinussOptioneel
Toch is Eriksen de laatste jonge Deen geweest waar ik echt vertrouwen bij had dat het goed zat. Bij Boilesen heb ik dat totaal niet. En Andersen kan me ook nog niet overtuigen. Ik hoop dat Fisscher als een beest uit z\'n blessure terug gaat komen binnenkort, en dat we daar weer een topper aan gaan hebben!
0 0
mistermiyagi
Prachtige speler, had gedacht dat hij eerder echt zal aansluiten bij de top, nadat hij bij Ajax weg kwam.
Vraag mij dan ook af of Ajax nog een doorverkoop regeling heeft bedongen bij zijn transfer.
Zal voor rond de 40-50 miljoen verkassen, 10% 20% zal ontzettend mooi zijn.

Hoop op ooit nog een terug keer van Eriksen bij Ajax.
0 0
wladimir
Doet het goed bij Tottenham. Ik verwacht dat hij daar gewoon blijft. Ik ga ervan uit dat dit ook de volgende club wordt van Frank de Boer als Ajax laatste 8 van EL haalt en zich volgend jaar voor de 6e keer op rij kwalificeert voor CL.
0 0
Ajax27
dat zien we over een kleine 10 jaar wel... zo ver ga ik niet in de toekomst kijken haha.
0 0