Keepers Jong Ajax maken stappen in herstel

BvdPloeg, 20-02-2015 om 16:26, 3697 views, Social Media | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas hebben beiden op hun eigen manier stappen gemaakt in het herstel van hun blessures. De twee doelmannen van Jong Ajax raakten in 2014 zwaar geblesseerd aan respectievelijk schouder (Leeuwenburgh) en knie (Alblas). 

Leeuwenburgh laat vrijdag via Twitter weten dat hij inmiddels weer kan duiken. 36 dagen geleden meldde hij nog dat hij voor het eerst weer ging joggen. Leeuwenburgh herstelt van een scheurtje in zijn schouder waaraan hij geopereerd moest worden. Het herstel duurt nog even, maar een rentree bij de beloften komt wel steeds dichterbij. 

Voor Alblas is dat allerminst het geval. De sluitpost raakte aan het einde van de eerste seizoenshelft zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij scheurde zijn kruisband af, werd daaraan geopereerd, maar voor het herstel staat doorgaans negen tot twaalf maanden. Alblas zal normaal gesproken dus pas eind 2015 of begin 2016 terugkeren. Hij liet een weekje geleden echter vol goede moed wel weten dat hij inmiddels weer op de fiets zit. 

 

Eindelijk 🚲 #workhard

Een video die is geplaatst door Norbert Alblas (@alblasnorbert) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DJreppy
vind beide keepers niet heel erg sterk...
0 0
AFCAGoirle
Zie in Leeuwenburgh nog wel een potentiële topper.
0 0
DeKenner
Dat idee had ik inderdaad ook. Maar met Onana erbij wordt het wel meteen een stukje moeilijker voor hem om bij Ajax door te breken.
0 0
JohnDylan
Inderdaad, het lijkt me voor Leeuweburgh verstandig als hij komend seizoen aan een club als PEC wordt verhuurt. Vd Hart zou ik nog een seizoen bij Go Ahead Eagles laten spelen nu hij een basisplaats heeft verovert. Verder moet Ajax ook Mous proberen te verhuren en dan het liefst aan een club in de Eredivisie. Onana kan dan een seizoen als eerste keeper van Jong Ajax en derde keeper van het eerste fungeren. Het seizoen daarop zou ik (als Cillessen blijft) Boer laten vertrekken en Vd Hart, Leeuwenburgh, Mous en Onana de strijd aan laten gaan voor de rol als tweede keeper. De twee minste van de vier zou ik dan nog eens seizoen verhuren.
0 0
FlyingDutchMan
Het is nog vroeg maar Onana maakt nog geen spetterende indruk :) Alblas is puur opvulling, Leeuwenburgh deed het wel aardig!
0 0