Nouri: 'Voorlopig op mijn plek bij Ajax'

KoenWeijland, 12-02-2015 om 11:32, 8247 views, scholieren.com |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax hoeft niet bang te zijn dat Abdelhak Nouri de club snel verlaat. In gesprek met scholieren.com vertelt de technicus, die tijdens de winterstop met de eerste selectie mee op trainingskamp mocht naar Qatar, dat hij een transfer naar Real Madrid voorlopig niet snel zou maken.

Nouri staat op de door Ajax aangedragen lijst van spelers die na de winterstop in actie mogen komen in de Europa League. 'Het kwam als een verrassing en natúúrlijk hoop ik daadwerkelijk in actie te komen, maar dat moet stap voor stap', zegt hij daarover. Nouri beseft dat een carrière langzaam moet worden opgebouwd. De van Ajax naar Real Madrid getransfereerde Mink Peeters zou hij dus niet snel achternagaan. 'Ik had de overstap zelf niet gemaakt nee. Niet op deze leeftijd. Natuurlijk is Real Madrid een absolute topclub, maar ik ben voorlopig op m’n plek bij Ajax.'

Uiteraard komt het gesprek met het medium snel uit op Nouri's leven als scholier. 'In de klas werd ik een beetje onderschat door mijn medeleerlingen. Sommigen dachten dat ik het niet zou halen, omdat ik door mijn sport meer dan eens afwezig was', vertelt de zeventienjarige die drie maanden geleden zijn VMBO-3 commercieel medewerker diploma haalde. 'Op mijn school werd er goed omgesprongen met mijn situatie; toetsen mocht ik bijvoorbeeld eerder maken.'

Wie denkt dat Nouri een etterbak was in de klas, zit ernaast. 'Ik was niet zo’n druktemaker hoor, ik observeerde liever. Genieten van wat anderen uithalen.' Waar er op school nog wel eens een steek kan worden laten vallen, houdt Nouri zich tegenwoordig buitengewoon strikt aan zijn voedingsschema. 'Voorheen at ik ook nog weleens eens patatje, maar dat heb ik vorig jaar eigenlijk afgezworen. Ik krijg steeds meer begeleiding vanuit de club. Vaak krijg ik een soort eetschema op papier, en dat papier geef ik eigenlijk rechtstreeks aan mijn moeder.'

Met die voeding en de uitgebreide individuele begeleiding bij Ajax, hoopt het toptalent zich snel te ontwikkelen. Fysiek kan er bijvoorbeeld nog wat winst worden behaald. 'Natuurlijk doen wij aan krachttraining, zelf zit ik vier keer per week in het krachthonk. Maar ik geloof niet dat dit het hele probleem is, ikzelf ben bijvoorbeeld een speler die de duels voor moet zijn, in plaats van ze te winnen', besluit Nouri wijselijk. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bojansuarez
Amsterdam staat achter je Nouri! Onthou dat
0 0
FlyingDutchMan
Ik hoop heel lang voorlopig Nouri, moet nog officieel debuteren pik! ;-)
0 0
Arim_
En dan te bedenken dat ie met trainers te maken heeft uit de zogenaamde patatgeneratie.
Ik vraag me af wat er overigens mis is met zo af en toe een goed patatje: krijg je wat vet van op de botten en Nouri kan dat duidelijk wel gebruiken.
0 0
Chachiboy
Je weet dan duidelijk niet waar je het over hebt. Elk lichaam heeft inderdaad tot op een zekere hoogte vetten nodig, maar de laatste soort is iig vet dat je uit patat haalt. Dat is namelijk niets anders dan gif.Er bestaat wel meer dan een snackbar. Denk aan avocado, dadels, noten en vis, om maar wat te noemen..
0 0
trodat4030
Bij Ajax zie je op de tv schermen op de Toekomst vaak voedingstips voorbij komen, dat wordt 3x per week vette vis aangeraden idd.. Ook moeten ze altijd voor zilvervliesrijst kiezen ipv witte rijst, dat soort dingen.. Ze zitten er echt bovenop de laatste jaren..
0 0
trodat4030
Ajax heeft een aantal diëtisten rondlopen, als zij constateren dat Nouri meer vet moet hebben, wordt zijn voedingsprogramma daar gewoon op aangepast.
0 0
koenos1
Wat een onzin reacties op het gebied van de gym. Die jongen kan makkelijk 4 dagen in de gym zitten , heeft er ook niets mee te maken of je zogenaamd ect, meso , of endo bent. Hersteltijd is tenslotte hetzelfde, daarentegen is die jongen 18 en vrijwel zo goed als uitgegroeid , kan prima !
0 0
ibrahendriks
Een eerste elftal straks met hem en Vd Beek, dat wordt genieten.
0 0
Intec
Werd ook gezegd van generatie Klaassen,Fischer die als enigste nog over zijn dus roep nog maar niet te hard.
0 0
Arim_
Inderdaad. In 1997/1998 hadden we ook een gouden generatie in de A1. Dat heette destijds de beste A1 die de club ooit had gehad. Alleen Van de Meijde haalde het uiteindelijk en dan ook nog via een omweg. De rest is allemaal verzopen en hebben we nooit meer wat van gehoord, alleen Bobsen haalde nog een NAC. Dus geduld mensen, geduld. Ze moeten het eerst maar eens waarmaken. Al heb ik daar bij een aantal van de huidige A1 alle vertrouwen in.
0 0
Godenzoon24
Ik vind vd Beek wel veel meet klasse al hebben dan Klaassen toen had. Ook Nouri maar dat vind ik weer een ander type. Fischer was ook een heel groot talent die echter een dipje heeft gehad en daarna een zware blessure. Daar kun je du helemaal nog niet over oordelen.
0 0
AFCABart
En van Klaassen kan ik ook al genieten hoor!, dus dan gaan we dat van deze mannen zeker ook doen!
0 0
Intec
Werd ook gezegd van generatie Klaassen,Fischer die als enigste nog over zijn dus roep nog maar niet te hard.
0 0
JohnDylan
Van de 1993 generatie werden eigenlijk alleen Klaassen, Denswil en Sporkslede als grote talenten gezien. Soms werd De Sa genoemd maar de meeste jeugdwatchers waren het er wel over eens dat hij te kort kwam. Klaassen is een groot success aan het worden, Denswil heeft nooit een echte kans gekregen van De Boer en Sporkslede heeft bijna twee seizoenen verloren aan blessures.
0 0
Mokum_32
4 keer per week in het krachthonk.. Lijkt me niet goed. Het is bewezen dat je spieren groeien wanneer ze rust hebben 3 keer is eigenlijk het meest ideale scenario. Of je.moet zon atletisch lichaam als ronaldo hebben.
0 0
Rayno95
Ligt eraan, als je veel varieert en verschillende spiergroepen per dag traint, kan het geen kwaad na eigen ervaring. ;)

0 0
Mokum_32
Ligt er ook een beetje aan wat voor bouw je hebt. Ecto endo of meso
0 0
joodje!
Kun je dit toelichten? Ik heb in het kader van mijn studie wel kennis van Ecto- Meso en Endoderm, maar volgens mij is dit complete onzin wat je nu zegt.
0 0
Mokum_32
Naast dat meso en endo al breder gebouwd zijn. Kunnen ze makkelijker spieren kweken. Als een ecto 3 dagen de zelfde spiergroep gaat trainen breekt die de spieropbouw alleen maar af. Bij een meso en endo zal dat veel minder snel het geval zijn
0 0
Rayno95
Ik wist 1st niet wat het was, maar aan de informatie te zien gaat het meer over de bouw die je natuurlijk hebt en dat je het daardoor sneller kan ontwikkelen of juist niet, niet perse de rust die je lichaam nodig heeft als je traint (of dat meetelt weet ik niet), kort samengevat ;)
0 0
AFCABart
Totaal geen probleem.
Wanneer je je borst traint op maandag (aangevuld met triceps), je rug op dinsdag (aangevuld met biceps), je schouders op woensdag, je benen op donderdag etc, etc,
Dan heeft iedere spiergroep na training genoeg rust.
Daarnaast moet hij de boel ook niet overbelasten, maar dat heeft meer met de intensiteit (herhalingen x gewicht) te maken dan met de hoeveelheid trainingsdagen.
0 0
trodat4030
Exact en aangezien Ajax overal specialisten aanstelt, en dus ook in het krachthonk, zal het niet zo'n vaart lopen.. Ze hebben echt topbegeleiding op elk gebied ondertussen..

Wel mooi om te zien hoeveel verschil er zit in Appie op en naast het veld. Op het veld is hij de baas, zet de lijnen uit, pept medespelers op, scheld ze verrot als ze het structureel fout doen of gemaakte afspraken niet nakomen. Buiten het veld is het een ietwat verlegen, misschien wel schuchter baasje.
0 0
AjaxPassion
Ik zie grote gelijkenissen met een eveneens in lengte klein, maar in daden groots argentijns baasje ;)
0 0
Chachiboy
Als je hem dan al wilt vergelijken met een grootheid uit het hedendaagse voetbal, doe het dan met Iniesta ipv Messi...
0 0
trodat4030
Mis bij Appie dan wel het neusje voor de goal, maar ach je hebt wel gelijk ja, ze hebben veel overeenkomsten..
0 0
Mokum_32
Dat is wel een heel mooie rooster haha maar dat zou inderdaad wel kunnen. 2 of 3 keer dezelfde spiergroepen per week trainen is in iedergeval niet ideaal. Dan breek je de spier opbouw alleen maar af.
0 0
ambtenaar
Veel respect voor die jongen gasten die nu al leven als een full prof.
0 0