Ekkelenkamp scoort voor Oranje U15

BvdPloeg, 11-02-2015 om 16:05, 5333 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jurgen Ekkelenkamp heeft dinsdag gescoord voor Oranje U15 tijdens de eerste van drie duels bij het Vierlandentoernooi in Turkije. Tegen Servië U15 speelde Nederland met 1-1 gelijk. 

Ekkelenkamp scoorde in de negentiende minuut, twee minuten na de openingstreffer van Servië. Naast de verdediger van Ajax C1 begonnen ook Sven Botman, Mitchel Bakker, Kees de Boer en Juan Familia Castillo in de basis. De ploeg van Peter van Dort speelt de komende dagen in Turkije ook nog tegen Oostenrijk (donderdag) en Turkije (zaterdag). 

Opstelling Nederland: Schendelaar, Kusi, Ekkelenkamp, Botman, Bakker, De Boer (36. Bouchataoui), Lont, Mendonca, Darkwa (47. Buitink), Van der Berg (47. Van Hoeven), Familia-Castillio (Huijgen).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Misc1990
Iemand een idee of de B1 en C1 een talentvolle lichting is à la A1?
0 0
JohnDylan
De 1998 lichting is na het vertrek van Fosu-Mensah, Peeters en Dilrosun erg matig. Alleen Sidoel en Eiting geef ik een goede kans om het eerste van Ajax te halen.

De 1999 lichting heeft met spelers als Bakboord, De Ligt, El Azrak, Nunnely, Malen en Kuivert veel meer talenten die ik een goede kans geef het eerste te halen.

Over den 2000 lichting kan ik weinig nuttigs zeggen omdat ik ze niet vaak heb zien spelen maar ik hoor dat jongens als De Boer, Suleiman en Castillo veel talent hebben.
0 0
trodat4030
Zie jij niets in de Lange? Ik vind hem in potentie echt 1 van de beste keepers van de bovenbouw (met v Bladeren). Zeefuik vind ik ook een goede back, maar die zal (te)veel concurrentie hebben.

Vind El Azrak wel erg stokken in z'n ontwikkeling hoor.. Die bankt tegenwoordig zelfs in de kwalitatief flink uitgeholde B2 (en niet omdat het zijn beurt is om te banken, echt op rendement en kwaliteit). Noa Lang is veel beter imo.

In de lichting 2000 kun je Mitchel Bakker en Jurgen Ekkelenkamp er wel bij zetten en Daishawn Redan (ok, lichting 2001, maar speelt al 2 jaar vast in deze lichting en heeft zelfs al gespeeld voor de B2 en ook oranje u15(!)) ook.
0 0
AjaxPassion
Redan is toch afgevallen?

http://fcutrecht.nl/nieuws/actueel/10987/darkwa-met-oranje-onder-15-naar-turkije
0 0
trodat4030
Deze keer wel ja, maar heeft er in november al eens bijgezeten.
0 0
AjaxPassion
Ja klopt trouwens ja. Maar talent en scorend vermogen heeft hij i.i.g. sowieso. Ik heb hem nooit live zien voetballen, maar is het zo'n speler die (te) veel teert op zijn fysieke kwaliteiten, of is hij ook voetballend/technisch sterk onderlegd?
0 0
JohnDylan
Ik noem keepers nooit omdat ik zelf totaal geen zicht op wie wel en wie niet talentvol is. Ik vind Van Bladeren en De Lange altijd wel een goede indruk maken maar ik vond Groothuizen vorig seizoen ook goed en die vind ik dit jaar helemaal niets.

Ik was Lang helemaal vergeten te noemen en ben met je eens dat hij beter is dan El Azrak. Ik vind El Azrak wel een groot talent omdat hij een zeer goede balbehandeling heeft. Hij is alleen heel erg klein en dat kan natuurlijk een probleem worden.
0 0
RH1900
De boer, is een van die tweeling die dit jaar de overstap naar Ajax hebben gemaakt toch? Verstandige jongens zonder meer haha.
0 0
trodat4030
Nee, dat zijn de broers Maduro, Jurrien en Quinten.
0 0
JohnDylan
Hoe doen die het eigenlijk? Ik heb nog niet zo veel over hun prestaties bij Ajax gehoord.
0 0
trodat4030
Heb hun ook pas 1x gezien (C2 moet ik vaak missen omdat ik andere wedstrijden kijk die tegelijkertijd gespeeld worden), afgelopen zaterdag toevallig, maar omdat ze binnen een kwartier met 3-0 voor stonden en op het andere veld de A2 bezig was, ben ik daar gaan kijken, dus kan er niet heel veel over zeggen. Jurrien stond RCV, waardoor Paul Fosu Mensah naar de back moest (vond ik opvallend) en Quinten stond op linkshalf.
0 0
JohnDylan
Is één toevallig links- en de ander rechtsbenig? Dat zou namelijk wel erg leuk zijn qua Ronald en Frank de Boer vergelijking.
0 0
trodat4030
Weet ik niet, Jurrien is iig rechts, dus het zou dan wel contra van de Boertjes zijn, maar wel leuke vergelijking idd.. Zal er eens op letten.
0 0
wolterx
Zou je iets over De Boer kunnen vertellen eventueel filmpjes etc. De andere 2 ken ik wel vooral Castillo is een prachtspeler om te zien.
0 0
trodat4030
Filmpjes ga je zelf maar zoeken 😉
Kan je wel vertellen dat hij op CVM speelt, een goede pass en techniek heeft, handelingssnelheid is ook voldoende, goed inzicht, hij mist alleen body en lengte (maar hij is 14, dus alle tijd om te groeien). Het is echt een typisch voetballende CV, niet echt een breker.
0 0
wolterx
Oké, hartelijk bedankt. Kende hem niet, door de afstand ook nooit een wedstrijd van ze live gezien om eerlijk te bekennen. Maarja, zou je wedstrijden van de C aanraden om eens te bekijken als ze in de buurt spelen?
0 0
trodat4030
Ajax heeft gewoon in elke ploeg zo'n beetje het beste wat er op die leeftijd te vinden is, spelen vaak veel leuker voetbal dan het eerste en als je een club in de buurt hebt waar ze tegen moeten spelen, zou ik het zeker niet nalaten.

Goed het weekbericht in de gaten houden, dan weet je wie wanneer waar speelt
http://www.ajax.nl/Sitewide-Tabs/Verenigingssite/Nieuws/Weekbericht.htm
0 0
wolterx
Tja, Ajax komt niet vaak bij Fortuna, wat hier 10 minuten vandaan is. Mvv, Roda en VVV zijn ook nog wel te doen.
0 0
chubby
Ajax c1 moet 21 februari uit naar VVV/helmondsport. Onder 15 geeft Ajax zelf de namen door aan de KNVB er zijn jongens die denk ik meer talent hebben die niet mee zijn zoals Giovanni de la Vega, Magid Suleiman ,Serginho Dest, & Millen Baars , Richonell Margaret maar deze jongens komen terug van groei pijnen en gebroken voet
0 0
trodat4030
Volgende week zaterdag VVV/Helmond Sport C1-Ajax C1, 14.30 uur in seacon stadion de Koel.
En 4 april Roda JC A1-Ajax A2, 15.00 uur op sportpark Kaalheide.

T is idd niet veel, maar wel de moeite waard, ook de A2.
Blijf wel het weekbericht in de gaten houden in die weken, het kan zomaar zijn dat aanvangstijdstippen veranderen of dat ze de datum verschuiven etc.
0 0
wolterx
De A1 is overdreven sterk dus niet van dat kaliber, toch lopen er fantastische spelers rond in de B en C.
0 0