Endt: 'Revolutie over paar jaar beoordelen'

SamVR, 02-02-2015 om 17:20, 7140 views, Afkicken TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

David Endt heeft maandag tijdens het nieuwe online voetbalprogramma AfkickenTV kort gesproken over de Fluwelen Revolutie van Ajax. 'Fluweel zou ik die revolutie niet willen noemen, want het was een mijnenveld', sprak de voormalig teammanager.

'Maar, weet je, of dat lukt', vervolgde Endt, die in de jaren zeventig zelf jeugdspeler was bij Ajax. 'Of hun ideeën naar voren komen, dat mag je misschien nu nog niet eens beoordelen. Over een jaar of twee, drie mag je dat wel.'

Endt trad 1989 in dienst van Ajax als redacteur, waarna hij van 1993 tot 1999 perschef was. In 1997 werd hij ook teammanager, wat hij tot de zomer van 2013 zou blijven. Ajax besloot hem toen te vervangen door Tjerk Smeets.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liefhebber
Jongens, wat vinden jullie eigenlijk van Milik? Ik vind het een goede spits met een torinstinct. Maar ik twijfel of hij meevoetballend (kaatsen, aannames) wel geschikt is voor ons spelletje. Als we hem binnenhalen zitten we mogelijk jaren aan een spits vast die niet perfect in ons spelletje past. Wat denken jullie?
0 0
Mokum_32
Begin vond ik hem helemaal geweldig. Maar dat kon ook komen omdat die ijslander zo beroerd speelde. Echter begin ik me nu ook steeds meer te storen aan het mee voetballen van hem. Tegen feyenoord kreeg die gewoon geen aanvoer of het waren zaadballen. Ik vind hem niet echt dynamisch maar wel een pure spits. Soort huntelaar maar als je op 20 jarige leeftijd al polen kan dragen wordt je een grote. Hij heeft gewoon pech dat ajax op dit moment extreem weinig kwaliteit heeft.
0 0
zuidzuid
Hij is met name gevaarlijk bij voorzetten vanaf de vleugel maar ja die worden niet aangespeeld (andersen nul passes op kishna) of Schone( nul snelheid en trekt alleen naar binnen). Kijk naar die goal tegen Schalke. T kan zo simpel zijn. Voorzetje, aannemen en erin peunen. Maar alleen dat voorzetje komt maar niet.

Als die weer gaan komen( kishna en muric ajb!) komen die goals vanzelf.

Zolang ze m nu niet vastleggen zie ik m trouwens gewoon weggaan. Iets met gebrek aan vertrouwen of zo. En gelijk heeft ie.
0 0
RasAjacied
Ik denk er het MIJNEN van... rofl
0 0
AFCA1510
Als je toppers niet tot hun 26ste kan houden dan kom je nooit verder in Europa! we hadden ooit ook een team vol toptalenten met Sneijder, VdV, Ibra, Nigel, Trabelsi, Maxwell.... en dat team heeft ook nooit wat kunnen betekenen in Europa! Er moet in mijn ogen nu worden gefocust op hogere lonen voor de echte toppers zodat je deze kan binden zodat ze samen spelen met de volgende generatie toppers
0 0
ChristianoRonal
Zinloos om te focussen op hogere salarissen. Je kan bij Ajax nu een miljoen per jaar verdienen, zonder bonussen.

Verdubbel je dat bedrag, dan verdienen ze bij QPR nog steeds meer en spelen ze bij QPR nog steeds in een betere competitie.

Ajax moet echt in de richting van 4-5 miljoen per jaar gaan betalen wil het spelers aan zich kunnen binden doormiddel van geld. Dit kan Ajax niet betalen, al helemaal op de lange termijn. Ook al doen ze dit wel, dan nog speelt Ajax in een flutcompetitie.

Meer salaris is niet de oplossing. Een keertje verassen in de CL (kwart finale ofzo) zal veel meer opleveren. Dan komen spelers hier eerder ondanks het salaris, in plaats van om het salaris. En dat moet je willen.
0 0
paulurs
Ik had wel eens willen zien wat er gebeurt was als Zlatan in 2004 niet weg was gegaan. Of als Zlatan een jaar later bij Ajax was gekomen..

Als hij een jaar later was gekomen, zou hij meer met Sneijder gespeeld hebben en dat moet een konigskoppel geweest zijn dan. Een jaar langer was natuurlijk fenomenaal geweest, maar dat is de vloek van Ajax.

Kwartfinale had dan misschien de halve kunnen zijn. Het hangt bij Ajax gewoon af van timing, er moeten gewoon meerdere talenten en spelers op 1 moment pieken. Dat is ook waar het nieuwe beleid op is gebaseerd en wat sinds '95 niet gelukt is.

Wat Endt ook zegt, met de aankopen en de eigen jeugd die nu de A1 sieren, moet het gebeuren. Dan kun je zien of je meerdere talenten en spelers in 1 team kan laten pieken..
0 0
trodat4030
Haalden we met die ploeg niet 'gewoon' kwartfinale CL?
0 0
Alfred de Steen
Sinds de revolutie is de jeugdopleiding er wel echt op vooruit gegaan. Nu moet nog de balans worden gevonden tussen ervaring en jeugd. Dat kwam de laatste wedstrijden maar weer pijnlijk te boven.
0 0