Milik: 'We begrijpen de bitterheid'

SamVR, 26-01-2015 om 22:46, 7483 views, Facebook |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arek Milik stond afgelopen zondag een helft op het veld tijdens de Klassieker (0-0) en wist daarin niet te overtuigen. De Poolse spits werd vervolgens geslachtofferd door Frank de Boer, die daarmee een signaal af wilde geven aan de rest van de spelers.

Milik heeft maandag via social media zijn zegje gedaan over de ondermaatse wedstrijd tegen Feyenoord. 'We zijn teleurgesteld', begint de aanvaller. 'Met alles, het spel dat we vertoonden, het resultaat... We begrijpen de bitterheid die er nu is bij de fans. We moeten dat veranderen en onze vorm verbeteren.'

De huurling van Bayer Leverkusen speelde dit seizoen dertien eredivisiewedstrijden en was daarin goed voor acht goals en drie assists. In vijf Champions League wedstrijden leverde Milik een goal en drie assists. In het KNVB bekertoernooi was Milik goed voor acht treffers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KevinR34
Milik je kon er niks aan doen. In dit soort wedstrijden komt een spits nooit uit de verf, ook al zet je Ronaldo of Messi daar neer. Dat Milik werd geslachtofferd voor Siggy was een belachelijke wissel van Frank. Hij bereikte er geen fluit mee want Frank pakte de problemen niet aan. Hij maakte het zelfs nog erger.. Schöne had gewoon op moeten schuiven naar het mid en El Ghazi had erin gemoeten voor Bazoer. Dat zou een logische wissel geweest zijn. Meer diepgang en dreiging.. Dat is wat Ajax nodig had en daar bracht je met Sigthorsson voor Milik en Zimling erbij helemaal niks verandering in. Het ging alleen maar van kwaad tot erger.

Ik vind het zorgelijk die wissels van Frank. Ik vind het onbegrijpelijk.
0 0
blava
Enigszins onbegrijpelijk dat Zivkovic niet in de basis staat. Hij heeft de toekomst, niet Milik of Siggy. Hij zal het zeker niet slechter doen. Milik is m.i. te statisch.

Verder moet ook eens kritisch naar het scountings apparaaat gekeken worden. Kan mij niet voorstellen dat alle talenten alleen in Scandinavie rondlopen.
0 0
army
ook al zivkovic in de basis hebt je nog steeds de zelfde spelbeeld van ajax, er is geen aanvoer van uit de middenveld en als milik de diepte in gaat durven ze niet te geven, dus het ligt niet aan de spits,
0 0
bramski
Precies het lig niet aan Milik het lig aan het middenveld daar werd en word bijna elke week de slag verloren en dan heb je nog lassie als rechtsvoor kan alleen vrijetrappen nemen maar passeert nooit een man maar die vergeet iedereen
0 0
Rayno95
Alsof Zivkovic wat kan, als de rest zo speelt?
Ongeloofelijk dat Milik nu alweer afgeschreven wordt door sommigen.

Wat betreft de scouting, mee eens en volgens mij hadden ze die plannen al gemaakt om dat te verbeteren ;)
0 0
blava
Ik ben nooit geen fan van Milik geweest. Hij heeft een paar doelpunten gemaakt maar dat doet iedere spits van Ajax tegen de kleintjes in de eredivisie. Tot nu heb ik hem niet kunnen betrappen op een goede wedstrijd tegen meer sterkere tegenstanders.

Zivkovis is veel bewegelijker en hij had het Feyenoord veel moeilijker kunnen maken. Siggy en Milik zijn te statisch.
0 0
Simon1
Het is in dit geval niet Milik zijn fout geweest deze wedstrijd. Eén persoon die notabene in de punt van de aanval stond afvallen op collectief opbouwend falen is ongehoord. Als er meer opbouwende kwaliteiten en hardheid bij de verdediging en middenveld was (het middenveld moet het meeste opbouwen) dan had hij zich uiteraard kunnen laten inzakken en zich aanspeelbaar maken. Echter kreeg deze jongen alleen maar lange ballen toegewenst en stond hij alleen met Kishna, daar Schöne meer speelt alsof wij een 4-4-2 systeem hanteren, wat ook logisch is daar hij een middenvelder is.

Misschien dat de selectie eens de ballen bij elkaar moet gaan rapen en volgende week gewoon een wervelende show moet gaan neerzetten met een vernieuwde basis elftal.

Basis:
KP: J. Cillessen
RB: R. van Rhijn
RCV: M. van der Hoorn
LCV: N. Viergever
LB: N. Boilesen
CVM: T. Serero
RAM: D. Klaassen
LAM: R. Bazoer
RVA: A. El-Ghazi
LVA: R. Kishna
CA: A. Milik

Bank:
- D. Boer
- K. Tete
- J. Riedewald
- N. Zimling
- L. Andersen
- R. Muric
- R. Zivkovic

Moisander en Schöne verzuimen toch om bepalend te zijn voor dit elftal dus kan je ze beter opstellen voor een ander. Viergever is geen CVM en ook geen LB, maar een lcv dus gebruik hem dan ook zo!

Dit zal een heel duidelijk signaal afgeven aan de spelers die het team moeten trekken. Geef ze ook geen opdrachten mee, maar laat ze vrij voetballen.
0 0
FlyingDutchMan
Mijn zegen heb je, ik wil Viergever ook eens op zijn eigen plek zien voordat hij weer wordt afgebrand. Daarna mag iedereen hem na 5 wedstrijden alsof neerhalen als het niet werkt. Aub verlos ons van Moisander...
0 0
jollie18
Laat het zondag maar weer zien! Hebben we al vaak geroepen naar diverse wedstrijden. Maar het word er niet echt beter op. Hopelijk is het goed in jullie koppies opgeslagen dat je zondag moet winnen anders kunnen we definitief voor plek 2 gaan vechten.
0 0
Jilt
Goh, doe er dan ook wat aan
0 0
MokumsTrots-
Gelukkig was Kazim ajacied van de wedstrijd!
0 0
..::Rootje::..
Komaan Ajax!! Veeg Vitesse volgend week van de mat. En snoer de monden van die arrogante PSV-spelers door kampioen te worden.
0 0