Sar: 'Van andermans spullen afblijven'

KoenWeijland, 25-01-2015 om 17:56, 6343 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edwin van der Sar heeft vol ontzetting gereageerd op het afbranden van Ajax' supportershome. Vlak voor de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord sprak de marketing directeur van de club met Toine van Peperstraten van FOX Sports. 

'Ik moest zelf naar Zeist vrijdagmorgen voor een overleg. Jeroen Slop is verantwoordelijk voor supporterszaken en hij is daar geweest. Later in de middag hebben we er over gesproken. Tien jaar geleden is het supportershome natuurlijk ook al afgebrand. Het is daarom heel ongelukkig dat het nu weer gebeurd is', toont Van der Sar zijn berouw. 

'Gistermorgen (zaterdag, red.) ben ik met Marc, Michael en Jeroen (Overmars, Kinsbergen en Slop, red.) ook bij de laatste training wezen kijken. Daar hebben we met een aantal supporters gesproken. Het zit de supporters hoog, en ik vind ook dat je van andermans eigendommen moet afblijven. Met zijn allen proberen we de club naar een hoger plan te brengen, met directie, staf, spelers, supporters... Ook voor onze spelers is het belangrijk dat de supporters een mooie plek hebben om samen te komen.'

Vermeer
Tot slot ging de oud-doelman in op de rentree van Kenneth Vermeer in de Arena. De man die de overstap naar de eeuwige rivaal maakte, werd niet door iedereen even vriendelijk ontvangen en Van der Sar zag dat op voorhand al aankomen.  'Zijn ontvangst zal niet positief zijn. Aan de ene kant kun je dat verwachten, maar hij heeft hier wel de jeugdopleiding doorlopen en prijzen gewonnen. Je hoopt op een bepaalde mate van respect, maar als er zo veel mensen bij elkaar in een stadion zitten is het nog makkelijker om je ongenoegen te tonen dan wanneer je hem in de stad tegen zou komen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
klopper
Ook mooi dat Feyenoord nog geen enkele reactie heeft gegeven. Geeft toch aan wat een enorm simpele, treurige en haatdragende club het is. Hebben werkelijk totaal geen klasse daar in Rotterdam. Hadden een statement moeten maken...nav het spandoek op de laatste training...maar houden liever de aanhang te vriend...want anders gaan ze weer op hun eigen gebouw schieten. Treurige club. Treurig volk.
0 0
FlyingDutchMan
Dat is me ook opgevallen ja. Als je hiervan distantieert, wat ik hoop wat elk normaal denkend mens zou doen, toon je nog medeleven. Zelfs daar hebben ze het fatsoen niet voor..
0 0
DJreppy
precies dit
0 0