Breed inzetbare Blind: 'Al gewend bij Ajax'

KoenWeijland, 22-01-2015 om 18:29, 8368 views, MU TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind benadrukt donderdag voor de camera van Manchester United TV nog maar eens dat hij veel baat heeft gehad bij zijn opleiding in Amsterdam. Zowel Ajax' manier van spelen en het feit dat hij op meerdere posities heeft leren spelen, maken het hem makkelijker in de Premier League.

'Bij Ajax was ik al gewend om van positie te wisselen tijdens wedstrijden en ik heb altijd geprobeerd om te leren wat er voor elke positie gevraagd wordt', vertelt Blind honderduit over zijn jaren in het rood en wit van 'zijn' cluppie. Wat hem betreft leert iedere speler tijdens zijn opleiding om op meerdere posities uit te voeten te kunnen. 'Ik denk dat het belangrijk is om multifunctioneel te zijn.'

Onder Martin Jol werd Blind nog verhuurd aan FC Groningen, waar hij ook nog eens op de rechtsbackpositie belandde. Eenmaal terug bij Ajax knokte hij zich na de aanstelling van Frank de Boer als hoofdtrainer in de basis als linksback, waarna hij als controlerende middenvelder helemaal opbloeide. Het leverde hem een transfer naar Manchester op, waar hij nu met oud-bondscoach Louis van Gaal als trainer de kleuren van The Red Devils verdedigt. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Het probleem bij het opleiden van multifunctionele spelers is dat ze op meerdere posities uit de voeten leren komen, maar niet leren om op 1 positie écht uit te blinken. Als je steevast op dezelfde positie wordt neergezet, groei je in je rol en blijf je vooruit gaan.

Als je bijvoorbeeld als verdedigende middenvelder een held bent in tackelen en onderscheppen en vervolgens als aanvallende middenvelder wordt geposteerd, stagneert de ontwikkeling van die kwaliteiten. Je kunt ze niet langer meer op het hoogste niveau testen en verbeteren. Als je dan later weer wordt terug gezet op die verdedigende middenvelder positie, ben je het natuurlijk niet verleerd maar duurt het wel weer een tijdje voordat je op je oude niveau bent. Daardoor haal je niet de maximale potentie uit een speler, wat toch de intentie is van Ajax.

En ik heb liever een speler die op 1 positie fenomenaal goed is, dan een speler die op meerdere posities een ruime voldoende haalt.
0 0
AlexIbarra
Die pass op VPersie tijdens het WK was écht verrukkelijk.

Daar sprak zoveel kwaliteit uit, dwing je overal respect mee af.
0 0
insectenverdelg
Tja, Die pass was geweldig. MAar laten we eerlijk zijn als er een spits zoals Siggy of Hoesen had gestaan (zoals vorig jaar bij Ajax), of Zelfs Siem, Dan hd niemand die pass gezien. want dan was die bal er nooit ingegaan.

Dus je bent wel erg afhakelijk van de afwering om deze pass geweldig te maken...
0 0
BobHaarms86
Natuurlijk is hij blij als hij in de basis staat. Dit staat wel los van het feit dat hij het prima doet. Heeft wekelijks heerlijke voorzetten en staat verdedigend ook daar z'n mannetje.
0 0
Aeter
Als je niet de beste op een positie kan zijn bij je club is het inderdaad handig, maar zo is de kans ook groter dat ze misbruik van je maken, waardoor je niet op je favoriete positie speelt, maar ik denk dat blind blij is zolang ie maar in de basis staat.
0 0