'4-0 nederlaag bij Ajax valt niet op'

KoenWeijland, 18-01-2015 om 21:21, 8221 views, Metro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wedstrijden van een club als Willem II tegen grootmachten Ajax en Feyenoord zijn extreem interessant voor gokcriminelen. Dat stelt Eric Konings van wedkantoor Unibet zondag in Metro, naar aanleiding van de verdachtmakingen omtrent het duel Ajax - Willem II in 2009/10. 'Iedereen denkt: het zal wel.'

'Criminelen willen onder de radar blijven', steekt Konings van wal. 'Hoe doen ze dat? Door een uitslag te garanderen die niet heel erg opvalt. Als Willem II met 4-0 verliest van Ajax denkt iedereen: het zal wel. Want ze verliezen daar natuurlijk wel vaker met grote cijfers.' Dat er grote bedragen kunnen worden verdiend door in te zetten op bijvoorbeeld het aantal corners, verwijst Konings naar het rijk der fabelen. 'Hier kunnen geen grote bedragen op worden ingezet en zou dit toch gebeuren, dan valt het meteen op. De focus ligt volledig op marge; het aantal doelpunten in een wedstrijd.'

Professor Ben van Rompuy, die matchfixing onderzoekt, knikt bevestigend op de uitspraken van Konings. De kans dat er meer van dit soort duels zijn 'gefixt', lijkt hem dan ook groot. 'Die gedachtegang kan ik absoluut volgen. Dit lijken indicaties dat er meer voor de hand liggende voorbeelden zijn, maar dat weten we niet. Dit zijn ook wedstrijden van een tijd geleden. Het monitoring-systeem was toen nog niet zo efficiënt als vandaag.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RasAjacied
Oh ja lekker die gast die het onderzoekt heet van Rompuy van achter. Nou dan weet je het wel. Zal wel familie zijn van die maffe gast van de EU. Ze zullen daarom nooit grote clubs benadelen alleen maar kleine omdat ze laf zijn en niet laten zien dat ze voor balans zijn als autoriteit. Het is niet zo vreemd dat er nu onderzoek gedaan over iets van jaren geleden dan moeten ze de wedstrijd van Lyon en Zagreb ook onderzoeken.
0 0
ajaxminimax
En wat denken we van de wedstrijd zagreb - lyon? Hahaha
0 0
Justin4195
die heeft de FIFA zelf gefixt zodat ze t wk in qatar en de rechtzaken en onderzoeken daaromheen konden hendelen
0 0
AJAX1996
Word nog steeds misselijk als ik daaraan denk. Wat was dat een naaistreek
0 0
ajaxminimax
Toch ben ik ook nog altijd overtuigd van mathfixing bij die wedstrijd vitesse - psv in 2007.
0 0
DannTheDon020
En die wedstrijd van gister? Zou me niks benieuwen als dat ook zo was tussen Vitesse en PSV. Zoveel schoten op doel maar geen een erin dat kan gewoon niet. En ineens kon Zoet alle ballen houden? Ze waren allemaal te makkelijk ingeschoten. Maar ook dat doelpunt van Maher die Room er makkelijk uit kon tikken maar inhield. Ik weet het niet veel wedstrijden lijken tegenwoordig wel iets met matchfixing re maken hebben dat kan toch gewoon niet?
0 0
ajaxminimax
Klopt. Zo dacht ik er ook over. zeker bij dat doelpunt van maher, als je dan die vitesse verdedigers ziet...
0 0
gi0vanni
Dat schot van Maher was zeker te houden want zo hard was die niet maar je zag duidelijk dat de verdediger geen goede poging deed om hem van de lijn te halen.
Maar dat hoeft geen omkoop te zijn misschien willen ze in Nederland na 4x Ajax PSV kampioen maken.

Ajax moet gewoon alles op alles zetten en als het niet lukt is dat jammer maar met de jeugd die er aan komt heb ik veel vertrouwen in een betere toekomst!
0 0
020Ajacied020
Haha weet ik wel zeker open doelkansen ging er niet in terwijl normaal 6e klasse met zijn zwakke been erin schiet. Maar goed:) En wat denk je van Exelsior - Feyenoord? 3 opvallende fouten, haha.
0 0
afca patrick
Ja bij Excelsior-Feyenoord dit seizoen kreeg ik dat gevoel inderdaad ook. Die terugspeelbal was zo bizar slecht en leek zelfs express. Maarja kan natuurlijk ook onkunde zijn.
0 0
ajaxminimax
Hahah... dat was inderdaad ook zo\'n vreemde wedstrijd.
0 0