[Update] 'Lasse gaat niet naar Rusland'

BvdPloeg, 14-01-2015 om 17:39, 25163 views, Izvestia | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Lasse Schöne staat volgens het Russische Izvestia in de belangstelling van Lokomotiv Moskou. De Deen heeft een aflopend contract bij Ajax, maar de Russen zouden desondanks bereid zijn om zo'n drie tot vijf miljoen euro te betalen.  

Schöne is bezig aan zijn derde seizoen in Amsterdam, waar hij al twee landstitels won en vorig seizoen Ajacied van het Jaar werd. In 2012 kwam hij transfervrij over van NEC en bij Ajax veroverde Schöne al snel een basisplaats. Inmiddels is hij niet meer weg te denken van de rechterflank. Schöne was in twee en een half jaar Ajax al goed voor dertig goals in 107 wedstrijden. 

Genoeg reden dus voor Lokomotiv Moskou om Schöne in de gaten te houden. De vrouwelijke club-president Olga Smorodskaya houdt wel een slag om de arm. 'Het is een lastige periode voor Russische clubs want de winterse transferperiode opent op een moment dat de wisselkoersen zeer instabiel zijn. We zullen proberen nieuwe spelers te halen, maar we moeten ook voorzichtig zijn.'

Update - 17.30 uur
Lasse Schöne zal Ajax niet verlaten voor een Russisch avontuur, zo laat zaakwaarnemer Rob Groener weten aan Ajax Showtime. De belangenbehartiger van de Deen werd woensdagmorgen gequoot in het Russische Izvestia, waarin Groener zegt dat er gesprekken zouden zijn geweest met een Russische club. Niets van waar, stelt de agent nu. De quotes zijn volgens hem verzonnen en Schöne naar Rusland is een uitgesloten combinatie. 

'Lasse gaat zeker niet in Rusland spelen', is Groener stellig. Schöne heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2015 en dus wordt hij geregeld in verband gebracht met andere clubs. Italiaanse ploegen, Engelse ploegen, door zijn prestaties bij Ajax lijkt de Deen keuze genoeg te hebben, mocht hij in de zomer transfervrij zijn. Of dat ook zo is, lijkt de vraag. Ajax en Frank de Boer gaven al meermaals aan dat men Schöne liever niet ziet vertrekken.

Ajax reageert ook afwijzend op een tussentijds vertrek van Schöne tegenover De Telegraaf verklaart de club: 'Lokomotiv heeft zich niet gemeld en hij gaat sowieso niet weg.' In november van 2014 hadden Ajax en Schöne overigens al een eerste gesprek over de toekomst. Destijds vroeg de spelmaker nog om bedenktijd. In verschillende interviews benadrukte hij ook dat er nog geen beslissing is genomen. 

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wereld
Nu een jaar verlengen en in de komende zomer weg voor een paar miljoen?
0 0
Mokum_32
Lasse blijft mooi bij ons ben benieuwd of die gaat verlengen
0 0
Gregoboy
Die gaat nergens naartoe ! Lekker bij ons aller AJAX blijven!
0 0
ibrahendriks
Houden tot eind van het seizoen. Als Lasse dan deze stap wil maken, mag hij van mij vertrekken.
0 0
Bensco
voor degene die zeggen dat ajax dit moet doen: rot op man!!! dat je zo\'n belangrijke speler als schone wilt verkopen aan een of andere laagvlieger in een waardeloze competitie alleen maar omdat die 6 miljoen oplevert, vind ik getuigen van weinig sportiviteit. ik gun schone nog steeds een dikke transfer
0 0
Hoi.
De russische competitie is niet zo veel slechter dan die van ons. En lokomotiv staat niet zo laag toch?
0 0
Bensco
Ja echt wel, koud teringland met kleine stadions en een bevolking die er maar weinig mee heeft. lokomotiv speelde voor het laatst in 2011-2012 Europa league en staat momenteel 5e in de premjer liga aldus nusport.nl. Ik zou mijn spelers niet naar het koude front toe sturen, zeker onze schone niet
0 0
Capi86
Gewoon in de zomer transfervrij laten gaan. Ik heb meer vertrouwen in El-Ghazi vanaf volgend seizoen.
0 0
TikkieTerugJaap
Voor dat geld zou ik hem zeker laten gaan. Accepteer het bod op Siggy ook maar en stuur Zimling terug naar huis.
0 0
mvh
Kan me niet voorstellen dat FdB in het lopende seizoen Schöne laat gaan.
0 0
petwes
Off-topic: We hebben veel spelers die op 6 kunnen spelen. Heeft iemand een idee of Riedewald alle kwaliteiten van een goede linksback heeft? Hij heeft een goede pass, redelijke techniek en goede duelkracht, ook heeft hij inzicht. Kan hij zich ook op snelheid staande houden tegen een snelle rechtsbuiten? Bijvoorbeeld Narsingh.
0 0
Leprechaun
Ik denk dat Riedewald de opvolger van Moisander wordt. Dat is ook de reden dat het TH Denswil heeft laten gaan. Waar Denswil stilstond in zijn ontwikkeling, ontwikkelt Riedewald zich stormachtig.

Daarbij mist Riedewald (naar mijn mening) snelheid en andere aanvallende kwaliteiten om een goede linksback te worden. Maar als voetballende centrale is hij ideaal (fysiek sterk, positioneel sterk, opbouwend sterk).
0 0
afca patrick
En als Centrale Verdediger is snelheid niet belangrijk? Riedewald kan imo een goede CVM worden. Ziet het spel goed, durft te voetballen en is fysiek goed. Snelheid is op die positie niet heel belangrijk aangezien je veel kan corrigeren door goed positie te kiezien(kijk naar Blind).
0 0
Jazzypazz
Nope, imo de opvolger van Moisander. Te weinig snelheid voor een linksback. Kan wel een topper worden op LCB of misschien CVM.
0 0
Mace0107
Gewoon houden aub. Aan het eind van het seizoen mogen Moisander, Siggy en Schone weg. Op dit moment zou ik ze er gewoon lekker bijhouden.
0 0
Jowen
Ik hoop niet dat hij gaat. Ik snap dat het nog lekker is om een paar miljoen te ontvangen, maar hij is nodig voor de titel. Ik verwacht ook niet dat hij graag naar Rusland wil
0 0
AjaxD1986
Die vrouwelijke clubpresident heeft een oogje op hem ;-)
0 0
Bergkamp10
Clubpresidente is het dan toch? ;o)
0 0
Jornnn
Denk dat Lasse ook wel eens flink wil cashen! Voor AJAX is het natuurlijk wel lastig, aangezien er een ervaren speler weg valt die zo nu en dan toch wel wat toevoegt aan dit team. Muric is leuk, maar zit nog niet op een zelfde niveau qua ervaring.
Het is dan ook essentieel dat AJAX dan een ervaren speler terug haalt. En dan niet de Zimlings van deze wereld.
0 0
AjaxD1986
Meteen wegbrengen als we hem toch niet gaan gebruiken op het middenveld.
0 0
Ruff Rhythim
Zou het jammer vinden als Lasse nu gaat.
Zeker in Europese wedstrijden en vaak ook de grotere competitiewedstrijden is hij van grote waarde.

Als Ajax wil presteren in de EL en de 5e titel op rij wil pakken moet je hem gewoon lekker hier houden hoor.
0 0
C.Eriksen10
Ik zou hem verkopen en Sinkgraven halen en een ervaren speler halen (Bryan Ruiz) als aanvallende middenvelder.
0 0
Tyronetjonaloi
Bryan Ruiz voegt never iets toe aan dit Ajax
0 0
AlexIbarra
Ik vind het niet zo'n gekke suggestie.

Ruiz is geen 'echte' Ajacied, heeft een goede trap en overzicht, speelt liefst in een vrije rol maar kan ook op de vleugel. Ervaring in de subtop en als international. Zelfde profiel als Schöne eigenlijk maar dan linksbenig, beter.

Hij zal in de communicatie iets minder zijn, in de lucht wat sterker en in de portemonnee iets duurder. Maar als hij CL kan spelen volgend jaar heeft Ruiz zelf vast ook wel interesse.

Ik zie liever Ruiz of Urby dan Sinkgraven iig.
0 0
C.Eriksen10
Heb ik wel vaker gehoord, totdat hij er speelt en briljante dingen laat zien net zoals bij PSV toen hij weer opgang kwam. We hebben gewoon een vervanger van Andersen nodig in de Europese duels en topduels die is daar gewoon te licht voor. Op flanken kunnen we veel gevaarlijker zijn met Kishna en El-Ghazi. Ajax zou er qua basiself echt op vooruit gaan. Ruiz heeft nog een 6 maanden te gaan op zijn contract dus hem kan je voor een schijntje vastleggen. Hij maakte voor PSV in 14 wedstrijden toch nog 5 doelpunten en gaf 3 assits. Terwijl hij de eerste paar wedstrijden niet eens fit was. Dus laten het afronden op 10 wedstrijden 5 doelpunten en 3 asissts dat is gewoon prima. Hij is 29 jaar hem gewoon vastleggen voor de komende 3 jaar dan heb je eindelijk ervaring in je team.
0 0
Hwb
Ruiz als middenvelder ipv flankspeler? Zou ik niet doen. Ruiz is vooral een dribbelaar, terwijl Ajax daar veel meer een spelverdeler/passer zou moeten hebben.

Zelfde trouwens met mensen die Fischer als linkshalf zien. Zie nog eerder een spits in hem, al lijkt dat gat nu gedicht.
0 0
petwes
Hij zou inderdaad de rol van Andersen kunnen invullen, maar Andersen gaat steeds beter spelen en ontwikkelt zich dit jaar heel goed, en kan zelfs nog beter. Ik zou het niet doen, lekker alleen met echte Ajax jongens spelen.
0 0
TOOL
Voor het geld is het voor alle partijen natuurlijk wel interessant. Schone is alleen een speler, hoe confronterend het ook is, die we momenteel maar moeilijk kunnen missen.
0 0
Rayno95
Zou wel een mooi bedrag zijn, voor iemand met een half jaar contract die gratis is opgehaald.
Ik denk niet dat Lasse naar Rusland wilt, eerder naar een Engelse of Duitse middenmoter als hij gaat
0 0
Tyronetjonaloi
Schone is zeker 7/8 miljoen waard.
0 0
Leprechaun
Met een aflopend contract? Over een half jaar is hij gratis. De vraag is of Ajax een ervaren speler moet laten lopen voor een paar miljoen. We hebben geld zat en ervaring is broodnodig om het kampioenschap binnen te halen.
0 0
petwes
Nooit laten gaan, je gaat hem zeker missen, en op dit moment is het al lastig genoeg om PSV te achterhalen, zonder hem wordt dit alleen nog maar moeilijker. Dus niet doen!
0 0
Leprechaun
Zo denk ik er ook over. Ajax heeft momenteel niks aan 3 tot 5 miljoen. Zeker als je door de verkoop van Lasse een kampioenschap mis zou lopen.
0 0
petwes
Tel daar de eventueel gemiste CL-inkomsten volgend jaar bij op, en PSV is helemaal back in business. Als we dit jaar kampioen worden delen we een enorme tik uit aan Eindhoven. Trucs als grond onder het stadion verkopen voor miljoenen kunnen ze niet blijven uithalen.
0 0
Leprechaun
Inderdaad. Als je dit jaar de CL-plek voor de neus van PSV wegkaapt (door kampioen te worden) en de daarbij horende gelden binnenharkt, heb je qua mogelijkheden een straatlengte voorsprong op de directe concurrenten (Feyenoord en PSV). Tel daar de talenten die langzaam doorbreken bij op en Ajax zou de komende jaar niet te stoppen moeten zijn.
0 0
JCr14
Het enige wat Psv dan kan redden is de verkoop van een dragende speler (s)
Wijnaldum of Depay.

En gaat de ene dan zal de andere ook gaan.

0 0
petwes
Dat is precies wat ik denk. Feyenoord zal minder blijven financieel, en alleen superlichtingen uit de jeugd kan ze succes brengen. PSV heeft nooit een superlichting, dus is het een koopclub. Kopen en verkopen doen ze goed, maar zonder CL-inkomsten blijft Ajax een voorsprong houden. Dus koste wat kost kampioen! Zoals jij ook al aangeeft, met onze A-junioren daar bij, is het duidelijk welke kant het op gaat als we dit jaar kampioen worden.
0 0
Rayno95
Als ze Siggy en Moisander al niet laten gaan, zullen ze hem zeker niet laten gaan, hoop ik dan :p.

Zie hem sws niet naar Rusland vertrekken, wilt als hij gaat wel naar een topcompetitie.
0 0
petwes
Dat kan, maar aan de andere kant weet ik niet of dat hem lukt. Ik zie hem wel eind van het seizoen bij Aston Villa tekenen ofzo, verdient hij 2-3 keer zoveel als bij Ajax voor een paar jaartjes, en dan is het afbouwen. Denk niet hij hij op een hoger niveau in kan stromen in een topcompetitie.
0 0
flavente
In your Dreams..
0 0
Rinus M.
Volgens mij heeft een speler zelf ook nog wat te vertellen en ik denk niet dat Lasse hier zin in heeft. Deze zomer volgen nog genoeg aanbiedingen en Frank heeft Lasse hard nodig dus gaat niet gebeuren.
0 0
M.Roks
Schone gaat helemaal nergens heen. Hij moet maar mooi bij ons blijven en strijden voor de vijfde titel op rij. Het moet ook eens een keer zijn afgelopen dat buitenlandse clubs even simpel bij ons spelers komen ophalen.
0 0
flavente
Als schone toch wil vertrekken en niet wil bijtekenen. Meteen doen. 5 miljoen voor half jaar contract. Hopla. Kunnen we wel opvangen met kishna en ghazi op de vleugels.
0 0
ajaxmening
Tuurlijk
0 0
xAndyx
Is in mijn ogen wel wat meer waard..
0 0
flavente
Er is geen club die voor schone meer gaat betalen. Restwaarde schone met zo\'n contract is er nauwelijks. Schone zal ook niet beter worden dan nu.
0 0
luciano24
Hoeft wat mij betreft nog niet weg, want is toch belangrijk (geweest), en pakt nog steeds zijn doelpuntjes mee. Als er werkelijk iets met die vijf miljoen wordt gedaan is het natuurlijk wel een mooi prijsje voor iemand die transfervrij binnenkwam, maar als ze die vijf miljoen weer bij de rest van het gespaarde geld gaan gooien kunnen ze beter zijn contract verlengen.
0 0