Maaskant: 'Ligeon wel degelijk een optie'

Lisanne, 11-01-2015 om 17:06, 6814 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Volgens Robert Maaskant is NAC Breda geïnteresseerd in het huren van Ruben Ligeon van Ajax. Enkele weken eerder ontkende technisch directeur Graeme Rutjes dit nog. De prioriteit van NAC ligt echter bij het halen van een spits.

Tegenover FOX Sports spreekt NAC-trainer Maaskant de woorden van technisch directeur Rutjes tegen. 'Het klopt dat ik bij Ajax geïnformeerd heb naar Ligeon', begint hij. De club hoopt deze week spits Guyon Fernandez binnen te halen, maar ook versterkingen voor de verdediging zijn gewenst. 'De prioriteit ligt inderdaad bij het halen van een spits. Daarna gaan we kijken naar mogelijke versterkingen voor de verdediging', aldus Maaskant.

Of Ajax dan nog mee wil werken aan een verhuur van Ligeon is niet zeker. Dit omdat Frank de Boer er zeker van wil zijn dat alle posities in het elftal dubbel bezet zijn. Eind januari beslist Ajax of er mee wordt gewerkt aan een verhuurperiode van de jonge verdediger.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RasAjacied
Ligeon lekker houden kijken over half jaar wel. Verhuren is de tegenstander sterker maken. Dat Becker bij Zwolle speelt nu snap ik maar toch hij is een betere rechtsbuiten/ vleugelspits dan El Gazi en de middenvelder Schöne. Alleen fysiek is El Gazi beter. Heb je zelf geen ervaren beperkte vleugelverdediger en toevallig raken van Rhijn en Tete geblesseerd.
0 0
kampioenenjood
Als een eredivisietrainer Ligeon wilt huren en hem dus de gelegenheid geeft voor een half jaar eredivisie ervaring moet je dit altijd doen. Die jongen heeft tot nu toe gewoon nog niet laten zien Ajax-waardig te zijn.
0 0
CrazyDJ
Verhuren lijkt me geen verkeerde optie.
Ik vind nou niet dat Ligeon echt zoveel verder zou zijn dan iemand als Tete bijvoorbeeld.
En pffff, als het echt nodig zou zijn kun je daar ook best iemand als Bazoer neerzetten, minder dan Ligeon zou hij het echt niet doen.
0 0
JohnDylan
Tete en Owusu zijn nu al betere backs dan Ligeon. Zelfs als Van Rhijn, Tete én Owusu niet zouden kunnen spelen heeft Ajax met Sanniez alsnog een prima rechtsback. Ligeon is dus inderdaad niet meer nodig.
0 0
ajaxinho
Hoe kunnen Tete en Owuse al betere backs zijn dan Ligeon?!
Zij hebben nog niet eens 1 wedstrijd in de eredivisie gespeeld!!
Of kijk jij ook naar alle trainingen van Ajax??

Als je een rechtsback wilt verhuren is dat Tete of Owusu.
Want als vRhijn uitvalt weet je zeker dat Ligeon er staat.
Dat heeft hij in het verleden namelijk bewezen.

Dat hij mindere wedstrijden heeft gespeeld kan je hem niet kwalijk nemen.
Elke speler van Ajax 1 is door de ondergrens gevallen.
Ook zijn directe concurrent vRhijn.
0 0
TikkieTerugJaap
Laat Ligeon maar gratis naar NAC gaan, doet Overmars wel vaker. Hij is echt totaal onnodig, net als Sana, Duarte, Sigthorsson en Zimling. Gewoon verkopen en doorselecteren.
0 0
CrazyDJ
Ja, SAnniez en Owusu zijn ook opties, maar voor Sanniez komt het nog wat te vroeg vind ik als we het dan over het 1e hebben.
Owusu, zou kunnen ja als het moet, doet niet veel onder voor Tete op zich maar voor mijn part zoals gezegd wordt daar Bazoer of zo neer gezet, of voor mijn part Veltman (en dan van der Hoorn centraal).

Hoe dan ook, de conclusie is duidelijk ja, Ligeon kan gewoon verhuurd worden.
0 0