[Update] Daddy voor drie jaar naar Gent

KoenWeijland, 06-01-2015 om 19:29, 33802 views, Twitter |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Brekend nieuws, zo verkondigde een Nigeriaanse sportjournalist dinsdag. AA Gent heeft volgens Muyiwa Lawal een megabod uitgebracht op Moses Daddy, de aanvaller die vorig jaar een stage afwerkte in Amsterdam. Daarmee willen de Belgen Ajax te slim af zijn.

Via Twitter meldt Lawal dat Gent een 'audacious bid' op het 'Nigeriaanse wonderkind' heeft gedaan. Moses Daddy speelt op dit moment voor AS Trencin, waar hij de doelpunten aan elkaar rijgt. Naast AA Gent zouden ook SC Heerenveen, Tottenham Hotspur al geïnteresseerd zijn in de diensten van de Nigeriaan. Bovendien zou Ajax volgens datzelfde Muyiwa Lawal dus weer in de markt zijn, al waren de eerdere biedingen van de Nederlandse landskampioen niet bevredigend. Moses Daddy beschikt in Slowakijke over een contract tot 2016. 

Breaking news: Begium club KAA Gent makes an audacious bid for Nigerian Wonderkid Moses Daddy Simon. More to follow soon on the bidding war.

 

Update - 19.27 uur
Volgens Het Laatste Nieuws wordt Moses Daddy Simon woensdag medisch gekeurd bij AA Gent. De clubs zouden een principeakkoord hebben bereikt en zodoende ligt er een driejarig contract voor de Nigeriaan klaar. SC Heerenveen zou tot twee keer toe een bod op de speler hebben uitgebracht, maar AS Trencin ging beide keren niet akkoord. De transfer lijkt ervoor te zorgen dat Moses Daddy geen stage komt lopen bij Ajax, zoals eerder wel werd gezegd.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
Vleugels zijn top. Fatsoenlijke verdedigers graag
0 0
Starkoo
Wil er alleen mee zeggen, als deze jongen gaat slagen bij Gent, dan heeft Overmars weer is eens een fout gemaakt, de Boer exit dat zeker niet, hij haalt het maximale uit onze spelers.

Vind gewoon we hebben geld, willen toch zeker kampioen worden dan moet je investeren.

Overmars heeft pas gelijk als wel met het team van nu weer de titel pakken, nu nemen we wel geen risico met paniek aan kopen, maar haal je de juiste spelers dan word je zeker kampioen.

Nu geloof ik er ook wel in dat het kan gaan lukken!

Maar ja wie weet komt er toch nog een verassing binnen!
0 0
Ajax27
bullshit... achterin moet er iets gebeuren, niet voorin.
0 0
Ajaxaankop
Maar wie wil jij dan op de bank zetten voor hem? Ik zie liever een el ghazi of Kishna die uit de eigen jeugd komen. En kan mij ook niet voorstellen dat die zoveel beter is dan die twee (als die al beter is).
0 0
Rinus M.
Leuk, gaan we dan 2-2-6 spelen?
0 0
The Future
Waarom zou Overmars een fout gemaakt hebben als deze jongen het goed doet in België? Dat hij het daar goed doet, betekent niet dat hij het hier ook goed had gedaan. Daarbij hebben we voor zijn positie al een hoop talentvolle spelers die het goed doen en dus, bij een club als Ajax, kansen horen te krijgen. Ook al was dit een leuk talent, snap ik dat Overmars hem nu niet haalt met alles wat eraan zit te komen.
0 0
Rayno95
Exit Starkoo
0 0
Ajaxaankop
Haha inderdaad. Tuurlijk was het fijn geweest, maar je kan het niet maken tegenover cerny en muric. Vleugels zijn gewoon top bezet.
0 0
Rayno95
Precies, met die 2 en El Ghazi, Kishna, Fischer.
(Lasse niet meegerekend omdat hij waarschijnlijk weg is van de zomer)
Hebben we genoeg keus.
2 jaar geleden toen hij op stage kwam konden we hem goed gebruiken, nu niet meer echt nodig.
0 0
ajaxmening
Tuurlijk jongen de Boer ook ?
0 0
Ruff Rhythim
Wat een megagelul met je exit Overmars.
0 0
flasher93
rot toch op man. Deze speler heb je maximaal 2 wedstrijden aan de bak gezien
0 0
swing
idd wat een harde worst is dat - wss een kakkie
0 0
Justin4195
nee kijk wat wij nog hebben allemaal dan denk na man
0 0
ajaxmening
Dat is lastig dat lees je toch.
0 0
ajaxmening
Lekker daar laten ballen bij Gent , topclub geweldige keus van Ling zijn club, blijkbaar had Ajax geen haast.
0 0
3*stars*3
Zou wat zijn als hij daar als een malle gaat draaien en dat Arsenal/Spurs hem over 2/3 jaar voor +/-15mil halen.
Die Engelsen houden van scouten in Belgische competities en zijn helemaal dol op Afrikanen...
0 0
ChristianoRonal
Ja maar dat is toch geen criterium om een speler aan te trekken? Dat ie misschien, in de toekomst, voor 15 miljoen verkocht wordt?

Hij moet goed zijn, hij moet iets toevoegen, zeker met het salaris wat bij een niet-EU speler hoort. Dat ie later eventueel veel waard wordt betekent niets. Hij kan net zo goed na 3 jaar geen stuiver meer waard zijn. Heb je een paar miljoen door de plee gespoeld omdat ie misschien wel heel goed wordt.

Kun je beter een Deen halen die hier voor een (minder dan) een ton gaat voetballen en een paar stuivers kost om aan te trekken. Ook die kan namelijk voor 15 miljoen verkocht worden (zie Eriksen.. al kostte die geen stuiver. Die heeft 1,5 miljoen ofzo gekost bij het aantrekken, dacht ik)
0 0
3*stars*3
Ja maar zoals je zelf zegt, Eriksen koste meer als een mil en Fischer en Andersen ook.
Daddy (blijft apart om dat te zeggen..) zou echt niet overdreven veel kosten.

Niet vergeten dat Schöne gaat verkassen en dan zou een extra buitenspeler erbij wel goed zijn.
En ja er staan wat flankspelers klaar zoals;El Ghazi, Kishna, Fischer, Muric en Cerny maar (behalve Anwar) zijn ze allemaal beter vanaf links of linkspoten.

Daddy kan vanaf links/rechts maar welke rechtspoot hebben we achter El Ghazi als Lasse vertrekt?
0 0
ChristianoRonal
Eriksen, Fischer en Andersen verdienden echter een schijntje toen ze kwamen. Mozes Daddy moet meteen, bij wet, een kwart miljoen per jaar verdienen, wat op z'n 21e, bij wet, opgeschroefd wordt naar een half miljoen. Klap daar bonussen overheen en de kans dat het misschien helemaal niks wordt en het risico is dan gewoon veel groter.

En wie we dan op rechts hebben? Muric. Kishna. Fischer eventueel. De Boer zal sowieso een manier moeten gaan vinden om Fischer nog ergens in de opstelling te proppen, dus dat probleem met die vleugels zie ik absoluut niet.
0 0
Blowing Bubbles
ja klopt. maar ja weten allemaal niet precies waar zijn niveau ligt
0 0
Harrie Nak
Tot zover het samenwerkingsverband...
0 0
gebruikersnaam
Een samenwerkingsverband houdt hooguit in dat Ajax de kans krijgt een door een andere club uitgebracht bod te evenaren. En dan nog is de keus aan de speler.

Je denkt toch niet dat Ajax bij een lager bod wel een akkoord krijgt en dat clubs met een hoger bod dan worden afgewezen? Met zo een samenwerkingsverband gaat toch geen enkele club akkoord? Laat staan als Ajax niet eens een bod heeft uitgebracht en men zou het bod van andere clubs dan toch moeten afwijzen.

Dan zou je als Ajax zijnde moeten afsprekendat je de speler samen met de partnerclub koopt waarbij je allebei 50% van de transferrechten hebt.

0 0
ChristianoRonal
Dat laatste kan niet in Nederland volgens mij.

Sterker nog, voor zover ik weet, kan dat alleen in Italië. En dat krijg je hele rare dingen... zoals dat beide clubs aan het einde van het seizoen een bod moeten doen en de hoogste krijgt hem dan (ofzoiets... ik vind het maar wazig)
0 0
gebruikersnaam
Ik kwam inderdaad op het idee doordat Italiaanse clubs het doen. Wist niet dat hier niet mocht
0 0
ChristianoRonal
Hoe denk jij dat een samenwerkingsverband werkt?

Dat wanneer Ajax geen bod doet dat Trencin dan tegen iedereen moet zeggen: "Nee sorry, samenwerkingsverband met Ajax"?

Niet dus hè. Als Ajax em niet hoeft dan is Trencin vrij om hem te verkopen.
0 0
Harrie Nak
Er staat toch echt dat Ajax weer in de markt zou zijn voor hem, dus wie weet. Al snap ik het heel goed als ze niks geboden hebben.
0 0
ChristianoRonal
Ja er staat wel vaker wat. Als alles wat 'er staat' waar is, dan hebben we straks 183 selectiespelers.
0 0
Blowing Bubbles
precies..
0 0
Blowing Bubbles
waarom dat? omdat die jongen niet naar Ajax komt.. misschien heeft Ajax helemaal geen bod op hem gedaan. dan is het eigen schuld dikke bult.
0 0
JesusZoonVanGod
Ik ben toch zeer benieuwd wat Gent op tafel gaat leggen.
0 0
foensai
Ja transfersom Inclusief zijn salaris. wat moet je hem minimaal aan salaris bieden als niet eu speler? 300.000? 500.000?
0 0
Blowing Bubbles
balen.. maar ja, we kunnen ook niet al het talent hebben haha
0 0
Beghandi
Het ergste is wel als die daar straks zwaar gaat vlammen. maja we zullen wel zien
0 0
Mokum_32
Aaaaaand hes gone
0 0
RuudRuud
Ah zo zonde. Had graag een shirtje van hem gekocht en had graag Moses Daddy Ayala Simon uit laten schrijven in een halve cirkel. Vond ik bij Vennegoor of Hesselink ook altijd tof
0 0
luciano24
Gemiste kans in mijn ogen..
0 0
DavyBlind
jammer zeg.
0 0
eros
Combi deal met heerenveen of gent? Wij kopen hem en verhuren hem voor 1,5 jaar.
0 0
ST
Goed idee.
0 0
MosesD
Als Ajax deze jongen laat lopen zou dat zeer onverstandig zijn. Is over 2 jaar (voor Ajax begrippen) onbetaalbaar. Begrijp trouwens het nut van de samenwerking niet met Trencin als Ajax de hoofdprijs moet betalen.
0 0
DerOpenDerOver
Kheb het eerlijk gezegd een beetje gehad met al die broodvoetballers.

Blijven maar kijken waar ze het meest kunnen verdienen, in plaats van waar ze beter kunnen worden of lekker kunnen voetballen (zie eto'o).
Als ze dan al naar ajax komen, zijn ze niet veel later alweer weg naar een club die een paar tientjes meer betaald.
Moeten we niet willen.
Graag of niet, zou ik zeggen.
0 0
De_Realist
Spelers kunnen er toch niks aan doen of clubs een bod neerleggen of niet.
0 0
Harrie Nak
Krijg weer een Ajax Cape Town déjà vu. Waar is een samenwerkingsverband nog goed voor als we elke keer gezeik hebben bij een spelersovername?
0 0
Van Reenen
Misschien moet Ajax dispensatie vragen aan de KNVB om de competitie af te maken met 16 spelers. Als alle jonge spelers die boven verwachting presteren en aan Ajax gelinkt worden in Amsterdam komen voetballen, moet Jong Ajax ook maar in de Eredivisie gaan voetballen o.l.v. Jaap Stam.
0 0
ibrahendriks
Dan heb je wel een echte leider en killer in de achterhoede....
0 0
ChristianoRonal
.... hahaha wat?

Waarom moet ze dan compensatie aanvragen om de competie af te maken met 16 spelers?
0 0
ChristianoRonal
Beetje offtopic dit, maar weet iemand voor welke transfers barcelona het transferbod heeft gekregen? Ik zie nergens namen staan.

(Ook wel vreemd trouwens dat ze deze spelers gewoon mogen houden...)

Ik vroeg me dit af omdat ik dacht ergens gelezen te hebben dat Onana één van deze spelers was, en dat zou zijn vraagteken rond het hebben van een extra nationaliteit enigszins ophelderen (al kan ie daarna makkelijk een Spaans paspoort gekregen hebben, die delen ze uit als snoepje aan voetballers in Spanje)
0 0
JesusZoonVanGod
Er wordt alleen gemeld dat het om minimaal 10 minderjarige voetballertjes gaat. De enige naam die ik gezien heb is Fodé Fofana. Die kwam van een Groningse amateurclub.
0 0
SNTR
Je zou toch verwachten dat als Ajax hem echt zou willen ze hem gewoon op kunnen halen? Waarom heb je anders een samenwerkingsverband. Oke je kan ze wel wat geld geven natuurlijk, het is ook weer geen Jong Ajax waar we iedereen gratis kunnen oppikken, maar het lijkt me niet de bedoeling dat wij een 'bidding war' moeten gaan houden
0 0
SNTR
Megatalent. Megabod. Mega-account. Megatweet.
0 0
DavyBlind
Volgens mij was zijn salaris een probleem destijds, omdat hij van buiten de eu komt moet hij 1.5 keer het gemiddelde eredivisie salaris verdienen. Nu hij zich bewezen heeft bij trencin verwacht ik dat hij wel naar ajax komt. Ook ben ik benieuwd hoe het met het salaris van die Onana zit. Als hij ook een eu nationaliteit heeft, kan het omzeild worden. Weten jullie of Onana over een eu nationaliteit beschikt? Anders verdienen deze jongens best veel voor hun leeftijd zonder dat ze ook maar iets hebben laten zien
0 0
Sterretje73
Ik meen eerder gelezen te hebben dat Onana een frans PP heeft en zelf nooit in Afr geweest is.
0 0
JesusZoonVanGod
Dat zal nog wel eens een verassing kunnen gaan worden. Volgens mij weet niemand exact vandaan komt. De ene site vermeldt Nkol Ngok als geboorteplaats, de andere meldt Yaoundé.
0 0
Sterretje73
Kom idd overal Nkol Ngok tegen en op de Cameroenese sites verhalen dat Eto'o verantwoordelijk is voor deze transfer ??? Op bijna al die sites bedanken ze Eto'o dus asjemenou...wie weet hoe het echt zit ? =-s
0 0
DavyBlind
Als hij maar niet ouder blijkt te zijn...
0 0
DaniAjax
Lijkt me toch dat Ajax altijd een streepje voor heeft bij een club met een samenwerkingsverband?
0 0
JesusZoonVanGod
Ajax zal best een streepje voor hebben door het samenwerkingsverband. Maar ik vroeg me af hoeveel 'waarde' dat heeft wanneer er meerdere clubs interesse hebben in een speler.

Als Ajax bijvoorbeeld 300.000 voor Moses wil betalen en Gent 750.000, wat doe je dan? 450.000 euro verschil is een heel groot bedrag voor een club met een begroting van niks.
0 0
mvdk
Megabod... Als die gasten 50.000 overmaken zijn ze failliet:P.
0 0
luciano24
Ajax moet deze jongen gewoon halen, liet al een goede indruk achter en doet het goed bij Trencin (lager niveau, maar alsnog).
De vleugels zijn niet super bezet, en als Ajax hem echt niet goed genoeg acht kunnen ze hem prima verhuren aan Heerenveen.
0 0
zwaluwtje
\"De vleugels zijn niet super bezet...\"
wtf, juist daar...
0 0
gi0vanni
Schone doet het aardig is denk ik niet wat Ajax de komende jaren nodig heeft. Dan heb je op rechts el Ghazi die nummer 1 op moet worden met daar achter o.a. Muric.

Denk wel dat we genoeg hebben maar iets achter de hand hebben is niet verkeerd. Hij zou naar jong Ajax kunnen of verhuurd worden.
Als hij dan goed genoeg is heb je voor weinig weer een goede speler erbij en omdat er bij Ajax bijna elk jaar wel goede spelers weg gaan zie ik dat wel zitten.

Een goedkoop gokje is niets mis mee.
0 0
luciano24
Noem ze maar op? Ik kom alleen op El Ghazi, Kishna en Fischer (die nog eens van een blessure terug komt). Dan daarbij is en blijft Schöne geen buitenspeler en is er ook nog eens een kans dat hij vertrekt.

Jongens als Muric en Cerny zijn nog jong en hebben te weinig ervaring, en je moet ze ook niet te veel druk op willen leggen, maar gewoon op een rustig tempo kunnen brengen.
0 0
JariBergkamp
Dan maar een nieuwe buitenspeler halen die in dezelfde leeftijdscategorie valt (onder de 20) als Dekker, Cerny en Muric?
0 0
JesusZoonVanGod
Hoe halen ze uit die tweet dat het om een 'megabod' gaat? Audacious betekent niets anders dan dapper/zonder angst. Het zal wel weer enorm opgeklopt zijn.
0 0
ChristianoRonal
AA Gent en megabod in één zin?

Tuurlijk.
0 0
Blowing Bubbles
Ajax tempoo..!!
0 0
zuidzuid
Gareth Bale schijnt uit de boeken te verdwijnen...
0 0