Denswil: 'Verlaat Ajax met pijn in hart'

Lisanne, 05-01-2015 om 07:25, 13878 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Stefano Denswil bevestigde maandagochtend in De Telegraaf zijn transfer naar Club Brugge. Vandaag ondergaat hij in België de medische keuring. 'Het was nooit mijn intentie om op deze manier weg te gaan.'

Bijna veertien jaar lang droeg Denswil het shirt van Ajax. 'Ik ben vooral heel blij met Club Brugge, maar verlaat Ajax met pijn in het hart. Het was nooit mijn intentie om op deze manier weg te gaan. In het ideale plaatje vertrek je na een aantal jaren basisspeler te zijn geweest. Helaas was dat me niet gegund. Ik wilde gaan spelen of op zijn minst een eerlijke kans krijgen met een aantal wedstrijden op rij. Maar ik voelde ook door het aanblijven van Niklas Moisander nooit dat die eraan zat te komen. Hij was de eerste die een berichtje stuurde na mijn transfer. Dat waardeer ik heel erg', zo vertelt de verdediger.

Hoewel zowel Marc Overmars als Frank de Boer aangaven geen toekomst te zien in de verdediger, koestert hij geen wrok. 'Iedereen mag zijn mening hebben. Ik ga er voor mezelf alles aan doen om de top te halen. En dan zal vanzelf blijken of Ajax een fout heeft gemaakt. Iedereen weet hoe het beleid van Ajax met spelers met aflopende contracten is en hoe het met Moisander en mij is gegaan. Maar het heeft geen zin om erover te praten.'

Het hoogtepunt blijft natuurlijk het doelpunt tegen AC Milan in de Champions League. 'Het is al prachtig om op dat niveau te acteren en als je dan thuis scoort en het publiek uitzinnig wordt, is dat onvergetelijk. Dat het nog 1-1 werd, was doodzonde. Ik ben dankbaar voor de opleiding die ik heb genoten. Dankzij Ajax werd ik de mens en speler die ik nu ben', besluit Denswil.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Ik hoop dat deze gast elders doorbreekt. Was in de jeugd een heerser. Als hij nog een stap maakt, is hij echt een moderne, atletische verdediger die we al jarenlang missen.
0 0
3sterrenAjax1
Een schande wat er met onze "Fano" Denswil gebeurd is. Denswil is een europees toptalent. Kon jaren terug al naar chelsea en ac milan maar wees het af omdat ajax in zijn hart zit. En zo word hij bedankt? Let op mijn woorden hoor, die jongen speelt over 2 jaar bij een real madrid of bayern munchen en het nederlands elftal. Het technisch hart lijken wel racistisch. Hoe kan je anders verklaren dat sukkels als veltman en moisander mogen blijven blunderen? Fano, maak je niet druk. Jij komt er wel. Veel verder dan de rest!
0 0
Bazenvan95
dat verklaart waarom Serero, van Rhijn Kishna en el Ghazi wel vaak in de basis staan?
0 0
Wayout
Je reageert als een dom verongelijkt kind. Technisch hart racistisch ...?? Pfff . Ik zou een voorbeeld nemen aan de volwassen reactie van Denswlll. Hij weet waar hij over praat ! Hij is Ajax dankbaar voor al die jaren. Die dankbaarheid zou er niet geweest zijn met een " racistisch TH"
0 0
Godenzoon88
Je mag het niet zeggen tevens niet denken maar soms heb ik ook het idee dat ze straatschoffies liever kkwijt dan rijk zijn. Heel toevallig zijn dat ook diegene met een kleurtje. Ik moet je eerlijk zeggen dat is niet mijn ajax! Mijn ajax is een cultuur mix met sterke karakters afkomstig van de straat. Nu zie ik soms een compleet wit elftal.. kleurloos spelen. Wanneer speelden ze het beste voetbal? In de tijd van hoessen denswil en duarte. Duarte speelde niet altijd goed maar waarom krijgt hij bv zo weinig kansen terwijl een andere er elke wedstrijd weer in staat..niet te voetballen maar te prutsen welteverstaan ...fisher destijds weet ik veel hoeveel wedstrijden en bv die schoolknaap veltman die blijkbaar de beste kopper is.. sigi pff nu gaan mensen zeggen hoesen scoort nooit zie je nu bij groningen.. maar in tegenstelling tot sigi laat hij de andere spelers wel beter voetballen. Ik heb het helemaal gehad
0 0
fanforeffer
de tijd zal het leren. maar om racisme aan te voeren vind ik erg zwak en ook zielig.
0 0
Godenzoon88
Club Brugge, een mooie club in het buitenland
0 0
Godenzoon88
Club Brugge, een mooie club in het buitenland
0 0
MankeNelis
Daar hoor je niets meer van. Kans dat ie op de bank terecht komt is groot. Die duikt later weer op bij een vage club uit het oosten. Met de groeten van Win_nie..
0 0
Donkie4
Stefano einde huilen over aflopende Contracten en speeltijd...

Volgens mij had jij ook een aflopend contract dus recht op speeltijd heb je dan ook niet volgens mij?
0 0
Simon1
Wanneer leren mensen eens dat voetbal een teamsport is. Je zet een aanval met z\'n allen op en verdedigen doe je met z\'n elven.

Het tegendoelpunt tegen Vitesse dat Veltman werd uitgespeeld en dat de aanvaller aan de binnenkant er langs kon en een schot loste, was toonaangevend. Ja Veltman had die speler KUNNEN tegenhouden, maar Denswil stopte halverwege al met rennen en kon daardoor geen rugdekking geven. Denswil heeft z\'n kansen niet gepakt. Hij is gewogen en te licht bevonden. Misschien helpt deze transfer wel bij z\'n ontwikkeling.

In Nederland klagen wij maar over de verdedigers, maar als de aanvaller een één-op-één situatie goed uitspeelt heb je weinig kans. Dat is ook de reden dat je met z\'n allen verdedigd.
0 0
Rudolph J
Fano - het ga je goed!
0 0
army
misschien wordt denswil wel een topper cv, maar ik denk dat ajax de laatste helft van het seizoen geen risico willen nemen met denswil, als Moisander in de winterstop weg gaat.
En Denswil moet erstaan als het op aankomt en dat heeft die niet gedaan tegen Vitesse, wel jammer dat hij in die wedstrijd niet uitblinkt dan weet ik zeker dat dit ook niet gebeurd,.......

fdb had nog gezegt wij hebben back-ups voor Moisander als die weg gaat in de winterstop, mrja het blijkt toch van niet
0 0
Mini
DOEI!!!!
0 0
Milan93
Aan de ene kant vind ik het sneu voor hem, maar aan de andere kant had hij gewoon minder moeten luisteren naar die Zaakwaarnemer van hem. Dan had hij hier gewoon nog een contract kunnen tekenen en hier het nog waar kunnen maken.
0 0
Ruff Rhythim
Als je niet de strijd aan durft te gaan met je concurrentie en hem liever uit de weg gaat moet je gewoon niet jammeren, klaar!

Als je als joch wat net komt kijken, zonder enige status en nog nauwelijks iets hebt laten zien wel dingen gaat lopen eisen terwijl je nog niks noppes hebt klaargemaakt, dan moet je sowieso niet lopen piepen, klaar!

Dan ben je dus wat mij betreft: klaar!!

Succes in Brugge. Bedank verder je fijne zaakwaarnemer en kijk zelf eens in een enorm grote spiegel, want met een beetje mazzel had je na de winterstop (en zeker na de komende zomerstop) jezelf in de basis kunnen zien staan als je gewoon het contract had getekend wat Ajax je had aangeboden.
Denk ook maar eens na waarom Ajax je laat vertrekken.
En ga je realiseren dat je samen met je zaakwaarnemer zelf je eigen pijn in je hart hebt veroorzaakt met dit gedwongen vertrek.
0 0
S90AjaxNwh
Kansen die hij kreeg niet benut en niet getekend toen het kon. Al die huilers over dat Ajax hier fout zit. Ik denk dat de club er ff meer verstand van heeft. Dit is ook gewoon keihard doorselecteren. Basisplek moet je ook verdienen door je te laten zien op trainingen en Jong Ajax wedstrijden. Frank zal dat heus wel beter zien dan wij allemaal. Blij dat die weg is. Je wil voor ajax spelen of niet. Als hij getekend had, gewoon z\'n best deed en geduld had, kwam hij vanzelf in de basis. Maar nee.. Deed hij allemaal niet..
0 0
ajaxinho
Zo jammer dat hij vertrekt.
Hij had gewoon verhuurd moeten worden.

Waarschijnlijk komt hij alsnog in aanmerking voor Oranje.

... en anders ontvangt Suriname hem met open armen :P
0 0
BigDaddy84
Grappig dat je het noemt. Het feit dat Ajax hem niet wou verhuren geeft juist aan hoeveel vertrouwen ze in hem hadden. Ze wilden hem niet een seizoen lang kwijt zijn. Veel supporters bekijken het negatief, terwijl het eigenlijk een zeer positief teken was.
0 0
ajaxinho
Ik doelde eigenlijk meer op het afgelopen half jaar.

Maar. inderdaad, Ajax wilde Denswil als backup voor Moisander houden.
Daar nam Denswil zelf geen genoegen mee.

Daarom is het moeilijk te zeggen wiens 'fout' het is dat Denswil vertrekt.
0 0
BigDaddy84
Het afgelopen half jaar had geen nut gehad. Dan had je hem een jaar moeten verhuren en was zijn contract afgelopen. Ajax wou hem bij de selectie houden, omdat hij meer dan genoeg potentie had om basisspeler te worden. Het was eigenlijk de ideale situatie. En ervaren speler met een relatief kort contract met daarachter een talent die alle potentie heeft om basisspeler te worden. Alleen tekende het talent niet bij, ontwikkelde hij zich te weinig en vocht hij er weinig tot niet voor. Dan houdt het gewoon op.
0 0
johnd
Als hij gewoon netjes zijn contract verlengd had, zoals het hoort, dan was Moisander op de bank beland nu en kreeg Denswil de kans.

Al met al was hij met z'n hoofd gewoon niet bij Ajax, hij dacht er al te zijn en dat de basis halen een formaliteit was. Daardoor kwam hij met enorm domme opmerkingen over Barcelona. Als je dan ook niet presteert en niet verlengt, ja, dan is er een moment dat de club verder gaat kijken.
0 0
Chesterson93
Ja, want hij repte al vaker over Barcelona, toch?
0 0
rodnet
Alle commentaren ten spijt blijft het gewoon doodzonde dat de technische staf er niet in is geslaagd het grootste verdedigende talent van de laatste jaren te laten uitgroeien tot een onomstreden basisspeler. Wat ook de aanmerkingen op de mentaliteit van Denswil en zijn zaakwaarnemer zijn, zeker dit jaar, met een knoeiende Moisander wiens contract bovendien afloopt, en met een uiterst matige Veltman had Denswil veel meer kansen moeten krijgen.
Naast het slechte aankoopbeleid is dit in mijn opinie de grootste fout van de technische staf tot nu toe.
0 0
Marcao
Leuk voor Denswil, dan heeft hij eindelijk De Mooie Club waar hij zo graag heen wilde.
0 0
mistermiyagi
Denswil heeft nagenoeg geen progressie getoond in de jaren in de eerste.

Een vroege piek, groot talent, maar de potentie zit er niet meer in.

Zo zie je maar dat een redelijk talent Veltman geprezen word door de Boer en international is.
En een super talent die altijd naast Veltman stond faalt en geen stappen zet.

Jammer!
0 0
TOOL
Geen eerlijke kans gehad? Volgens mij heeft hij zijn kansen nooit echt gegrepen en dat is doodzonde. Als je goed genoeg bent speel je een andere speler uit de basis of houd je die uit de basis. Het is niet zo dat je maar de voorkeur moet krijgen omdat je Denswil heet. Hier had zijn zaakwaarnemer volgens mij ook wel een rol in kunnen spelen.
0 0
3*stars*3
"Ik wilde gaan spelen of op zijn minst een eerlijke kans krijgen met een aantal wedstrijden op rij".Zoals ik al vermoedde!

En dan hoor ik hier een paar roepen dat Denswil het niet heeft laten zien en dat vd Hoorn wel zijn kans heeft gegrepen en het in de Jup league wel laat zien...

Aub zeg, Mike scoorde tegen Excelsior en velen zijn om.

Hypocriet gelul is dat...Veel succes bij club, Stefano!!!
0 0
Chesterson93
"Iedereen weet hoe het beleid van Ajax met spelers met aflopende contracten is en hoe het met Moisander en mij is gegaan. Maar het heeft geen zin om erover te praten." Zegt ook veel, he?
0 0
3*stars*3
Zegt idd veel want AANKOOP Moisander mag (ook) gratis weg wandelen en is er momenteel alleen bij voor zijn "ervaring".

Zegt ook veel dat ze Denswil gratis weg wilden laten gaan nu, om te voorkomen dat hij fey en PSV zou versterken.

Zegt ook genoeg dat de nr1 van België (die kwalitatief niet onder doet voor onze topclubs), het wel zien zitten in hem.Tuurlijk speelde Denswil niet altijd top maar als ik Veltman en Moisander 1/2 jaar zie schutteren en kansen blijven krijgen, tja.Owja, Moisander gooit beleid van tekenen of banken in prullenbak of is dit net als Schöne weer een uitzondering???? -_-
0 0
Chesterson93
Dat is waar Denswil op doelde, hij verwachte een kans te krijgen. En hij zou ook wel in de spiegel kijken als Moisander wedstrijden zou mogen spelen wanneer hij het minder zou doen. Maar het kwaad is al geschied en hij zou het toch maar verpest hebben voor zichzelf .. Jammer, je gooit hier 14 jaar weg en daarnaast is dat niet goed voor de naam van Ajax, in de zin dat er dan weinig talenten zijn die Ajax helemaal "opvoedt" en het dan lijkt alsof je een handelshuis bent om spelers max 4 jaar te houden bij de club. Hopen dat zo'n scenario niet volgt met Riedewald of de aanstormende Lartey, etc.
0 0
hetje
als Brugge voor denswil moest betalen hadden ze hem niet gehaald. we zullen pas zien of ze in hem.zien zitten als de speler die hij zou moeten vervangen hersteld is van zijn blessure en denswil er nog in staat want als je een speler zonder transfersom over neemt ga je natuurlijk niet zeggen hij koste ons niks dus als hij niet functioneert dan is het jammer. eerst zi3n dan geloven.
0 0
Chesterson93
Ik hoop dat hij het waar maakt en dat hij de naam van de jeugdopleiding van Ajax hoog houdt.
0 0
3*stars*3
Ik ga niet alles goed praten wat Denswil heeft gedaan want hij moest op een gegeven moment weten dat hij Max nog een half jaar moest wachten voor zijn kans want het werd duidelijk dat Moisander zou gaan vertrekken.

Of Ajax had contractvoorstel al ingetrokken???Nu vertrekken er 2 LCV, die (gedeeltelijk) zijn opgeleid bij Ajax en moeten we het doen met Viergever...Riedewald kan imo een goede LCV worden maar is nog veels te jong.Ik hoor ook veel mensen opperen voor Boilesen als CV maar ik vind Boilesen geen kerel.Weet niet of ze in zomer een nieuwe LCV gaan halen (of Frank gaat met 2 rechtspoten moeten ballen) maar die gaat dan ook weer moeten wennen en aanpassen...
0 0
nuff-said
Gaat er om dat hij pech heeft dat moisander linksbenig is.de boer wou moisander niet ip rechts zetten omdat ie daar (ook al is ie soort van 2benig) minder speelt als op links. En de boer heeft liever niet 2 van die talenten die weleens fouten maken. Maar vind dat veltman nu al zo ver had moeten zijn dat ie al tenminste even goed als moisander moet zijn, maar veltman is alleen slechter geworden. Maakte meer fouten als denswil in de verdediging. Dus dat heeft voor gezorgd dat de boer et niet zag zitten om moisander te laten gaan en zo kon denswil dan niet zijn reeks neer gaan zetten. Uiteindelijk is dit de schuld van veltman!
0 0
AjaxD1986
Ben je serieus? Veltman is nu al 10x beter dan die tweebenige koning verstoppertje! Moisander verdedigt helemaal niet! Dat mag Veltman steeds opknappen voor hem als Moisander ondertussen zoekt naar scouts uit 'de grote competities' op de tribune. Veltman krijgt dan weer de schuld.... Lekker makkelijk en simpel! Kijk je uberhaubt weleens naar voetbal? Veltman moet voor 2 werken en dan gaat het weleens fout ja! Ik kan hier zo boos om worden als mensen zo dom gaan lopen lullen! Iedereen ziet de foutjes maar niemand ziet wat Veltman allemaal voor werk verzet op het veld en hoe Moisander hem dan in de stront laat zakken terwijl hij een voorbeeld voor Veltman zou moeten zijn.
0 0
nuff-said
Luister eens vriend. Wil je serieus waar al die blunders van veltman aan moisander wijten? Ok tuurlijk moisander speelt heel slecht laatste tijden. Maar ook veltman. En als moisander slecht aan spelen is dan kan veltman niet ook slecht gaan spelen want dan word helemaal niks meer. En zo ook met denswil achterin. Dan moet veltman juist laten zien dat hij verder is dan denswil. Maar ze spelen beide slecht en veltman miss nog slechter. Hij zegt zelf dat ie slecht speelt dus hoe kan jij et beter weten dan hem zelf?
0 0
AjaxD1986
Lekker een speler die 14 jaar lang bij Ajax speelt laten vertrekken! Moisander dat wijf wat stond te springen om te vertrekken bij Ajax voortrekken op eigen jeugd terwijl hij al het hele seizoen loopt te kloten! Maar ja dat zal wel weer komen uit de koker van Frank, die heeft liever perfecte jaknikkers (al loopt hun contract af)!

Ik had in ieder geval 1000x liever Denswil (jongen van de club) op de plaats van die klojo gezien die beledigd was tegenover fox dat hij geen aanbieding van Ajax had gehad en dat het voor hem allemaal niet meer hoefde (Moisander)!
0 0
SNTR
Wat kort door de bocht en wat grof, maar zeker waar. Hier gaan we nog spijt van krijgen. In ieder geval blij dat hij niet naar een NLse club is, maar volgend seizoen zitten wij mooi opgescheept met fucking Viergever. Dat is niveau Ryan Donk/Bram Nuytinck enzo maar meer niet
0 0
AjaxD1986
Ik denk dat Frank gewoon gek is op kaas ofzo. Die gasten spelen niet voor niets tot 3 kwart van hun carriere in de eredivisie bij een subtopper. En dan laat je spelers als Denswil en Jan Arie vd Heyde vertrekken....
0 0
ambtenaar
Dit verhaal kent 2 verliezers, maar is toch echt de schuld van Denswil die teveel naar zijn zaakwaarnemer heeft geluisterd. Vraag me wel af of club Brugge de juiste stap is, de verdediging staat als een huis daar.
0 0
Am*dammer
kijk hier wordt nogmaals duidelijk wat er in hem omging en wat daar mis mee was.. hij (en vooral haatrecht) vindt dat HEM onrecht is aangedaan.. hij (en vooral haatrecht) ging er vanuit dat zodra moisander niet zou bij tekenen die plek voor hem was.. zonder voorwaarden.. als vanzelfsprekend.. het probleem is dat hij het blijkbaar op de training en in JA zo dramatisch heeft gedaan dat FDB het niet aan durfde hem voor langere tijd in de basis te zetten.. en ik moet zeggen dat was een goede keuze.. als denswil er in kwam speelde die sloom en ongeconcentreerd.. ik denk dat dat kwam omdat hij (en vooral haatrecht) boos was en dus niet voor de volle 100% zijn best meer deed.. heel jammer dit.. hij had gewoon 1,5 jaar geleden moeten bijtekenen dan had hij in de flow gezeten.. had hij niet meer naar zijn "zaakwaarnemer" / "zaakafbreker" geluisterd en had frank voor hem gekozen het komende half jaar.. nu schiet niemand hier wat mee op.. behalve haatrecht dan.. die krijgt natuurlijk een paar ton van Brugge voor het brengen van een goede speler..
0 0
mickey2602
Dit dus...
Daar komt nog eens bij,toen het net bekend was dat Denswil transfervrij mocht vertrekken heb ik gelezen dat hij dit seizoen wilde afmaken en wie weet zat er toch nog een contract in.3 dagen later tekent ie bij Brugge...
0 0
CHRISSSSZ
Blijf het dood en doodzonde vinden.. Blijft een van m'n favoriete spelers, jammer dat het zo moest gaan. Ik blijf erbij dat als hij evenveel kansen had gehad als de steeds door de mand vallende Veltmannetje, dat hij het gewoon beter had gedaan! Om nog maar te zwijgen over die arrogante clown uit Finland.. Het ga je goed Stefano, succes bij Brugge en hopelijk zien we je over een paar jaar in de PL!
0 0
Indoorajaxzoon
Er wordt helaas te vaak met 2 maten gemeten bij Ajax! Dat is inderdaad dood en doodzonde!
0 0
Maxwell_5
Dat is mijn onderbuik gevoel al een langere tijd. Siem de jong mocht vaker dan goed was opdraven. Zelfde geldt voor Sigthorsson die (ondanks dat Milik in een enkele wedstrijd liet zien beter te zijn) zichzelf nu, geluk bij een ongeluk buitenspel heeft gezet.

Iedereen ziet Moisander en Veltman regelmatig schutteren, dan heb ik het nog niet eens over het dramatische gebrei daar achterin en tóch mogen ze blijven staan! Van der Hoorn startte het seizoen, tot iedereens verbazing gewoon goed toen Veltman nog van zijn WK vakantie mocht nagenieten. Wordt toch weer op de bank neergezet.

Schöne is belangrijk geweest, maar er zaten genoeg wedstrijden bij waar hij meer achter zijn tegenstander heeft aangerend en/of onzichtbaar was, mag toch de wedstrijd afmaken terwijl regelmatig zijn conculega El Ghazi of Kishna lekker in de wedstrijd zat.

Kishna speelde een tijdje geleden een baggerpartij en werd teruggezet naar jong Ajax. Waarom hij wel en bijv. Veltman niet?

Zoals ooit de wissel Cillessen voor Vermeer een terechte was, kan ik er zo vlug dus nog 4 bedenken, waar een wissel ook meer dan terecht was geweest. Vanuit dat oogpunt begrijp ik Denswil maar al te goed en hoop ik dat hij door nu een stap terug te doen er straks twee vooruit kan maken. Deze verkoop en de woorden van Denswil geven mij alleen maar nog meer een beeld dat je goede vriendjes moet worden met de Boer wil je écht een kans maken. De Boer zal een goede trainer zijn, maar komt imo nog tekort als (people)manager.
0 0
BigDaddy84
De Boer eist gewoon professionaliteit. Je mag best fouten maken, maar het moet niet te gek worden en je moet professioneel omgaan met je fouten.

In het geval van Vermeer werd het gewoon te gek. Die maakte teveel fouten. Daar kwam bij dat achter Vermeer Cillissen stond te trappelen, die op papier minimaal even goed is. Dat maakt de keuze een stuk makkelijker.

Moisander en Veltman blijven staan, omdat ze ten eerste professioneel omgaan met hun fouten en ten tweede niet genoeg worden uitgedaagd door de spelers die achter hun zitten. Dat kan Denswil zichzelf kwalijk nemen. Veltman heeft onlangs al een waarschuwing gehad (zelfs openlijk) dat het zo niet verder kan. Dit heeft ook te maken met de ontwikkeling die Van der Hoorn heeft doorgemaakt.

Kishna werd teruggezet naar Jong, omdat hij in de ogen van De Boer niet professioneel genoeg handelde. Vervolgens heeft Kishna zijn les geleerd, hard gewerkt, uitgeblonken in Jong Ajax en is beloond door De Boer.

Schöne speelt misschien niet altijd even flitsend, maar is ontzettend belangrijk voor onze ploeg en speelt stabieler dan El Ghazi en Kishna. Daarom stelt De Boer hem op.

Siggie heeft altijd zijn kansen gekregen, omdat hij ondanks mindere vorm/kwaliteit altijd wel 100% heeft gegeven. Daar kwam bij dat Milik nog het één en ander te leren had. Aan het einde van de eerste seizoenshelft zag je duidelijk dat De Boer steeds meer naar Milik neigde. Dus zulke gekke keuzes maakt hij niet.

De Boer is een trainer die weet hoe je als speler moet leven en handelen om het te redden. Dat eist hij ook van zijn spelers. Fouten maken mag, maar als je teveel fouten maakt is De Boer verplicht je te wisselen. Daarnaast zul je professioneel moeten handelen in de ogen van De Boer. Siem was daar misschien nog wel het beste voorbeeld van. Veel professioneler wordt het niet. Daarom mocht die ook zo vaak opdraven. Je zou dat meten met 2 maten kunnen noemen, of een voorkeur hebben voor lievelingetjes. Maar ik denk dat we allemaal liever spelers zien die 100% geven, dan spelers die denken dat ze het wel even gaan maken omdat ze getalenteerd zijn.
0 0
Maxwell_5
Als je achter je eigen verhaal zou staan dan zou je zowel Veltman als Moisander geen plek waardig gunnen, althans ik niet eens bij de selectie. Je zegt zelf dat fouten maken mag, maar niet fout op fout. Deze twee heren doen dat wekelijks. Waar je het van Veltman nog enigszins zou kunnen begrijpen, aangezien hij een talent is. Moisander daarentegen is de een van de oudsten, aanvoerder en international. En nog houdt de Boer, en jij blijkbaar ook hem de hand boven het hoofd. Denswil had hem niet vorige week, maar 2 jaar geleden al moeten vervangen. Als hij dan vandaag de dag nog geen progressie zou hebben geboekt, zou je in die zin gelijk hebben. Denswil mocht op een blauwe maandag opdraven en dan meestal niet eens tegen een subtopper, maar voor het gemak direct maar in een CL wedstrijd of een knock-out voor de beker, in een team dat meestal op 4-5 plekken gewijzigd was.

Ik heb Veltman (en zelfs Moisander) in genoeg wedstrijden de hemel in geprezen, ere wie ere toekomt. Maar vooral Veltman had tegen zichzelf in bescherming genomen mogen worden door hem er een tijdje naast te zetten. Zoals je zelf aangeeft hoe de Boer Kishna met beide benen op de grond heeft geplaatst. Daarmee zeg ik niet dat van der Hoorn (of Denswil) de verlosser waren geweest. Ten eerste hadden zij het niet minder kunnen doen en ten tweede laat de Boer daarmee zien dat hij daadwerkelijk niemand boven het team plaatst en er voor iedereen dezelfde regels gelden, want dat is dus nu klaarblijkelijk niet het geval.
0 0
BigDaddy84
Veltman en Moisander hebben over de gehele eerste seizoenshelft gezien niet goed gespeeld, dat ben ik met je eens. Toch vind ik dat het wel overdreven wordt. Het aantal tegengoals valt niet tegen en is vaak meer geweest de eerste seizoenshelft. Daarnaast is het duidelijk nog wennen met het middenveld. Die worden soms teveel overlopen en zijn in balbezit soms moeilijk aanspeelbaar. Het neemt niet weg dat het beter moet met Veltman en Moisander.

Zoals ik al zei heeft Veltman onlangs openbaar een waarschuwing gehad. Dat heeft te maken met 1. het feit dat hij teveel fouten maakt en 2. het feit dat Van der Hoorn nu een stap verder is. Rondom Moisander speelt waarschijnlijk mee dat zijn situatie ook erg onzeker was.

Moisander en Veltman zijn in mijn ogen hun plek dus wel waardig, maar het moet wel beter. Van Moisander weten we dat hij veel beter kan en Veltman heeft het al meerdere keren laten zien. Die moet zijn ondergrens verhogen en stabieler gaan presteren.

Het verschil tussen Veltman en Kishna is dat Kishna heel duidelijk een speler is die meer op intuïtie speelt en soms wat simpeler moet leren spelen. Straattrucjes zijn leuk, maar rendement is het belangrijkste. Ik noem dat een stukje professionaliteit. Bewust zijn waar je mee bezig bent. Veltman had bijv. nooit die 2 duels tegen Vitesse mogen verliezen. Maar daar is hij zich wel bewust van. Kishna bleef trucjes leuker vinden dan rendement. En dan ga je het niet redden in het professionele voetbal.
0 0
TOOL
Moisander heeft na zijn komst bij Ajax het prima gedaan, persoonlijk had ik dat niet verwacht maar hij heeft het meer dan behoorlijk gedaan.
Dit seizoen lijkt het inderdaad nergens naar, achter kan De Boer hem niet op de bank zetten want die jongen die zijn plek in moet nemen gooit er met de pet naar! Je kunt nog zo'n talent zijn maar als je niet alles opzij zet dan ga je het niet halen. Spelers is slecht begeleid door zijn zaakwaarnemer. Die had hem een schop onder zijn kont moeten geven om ervoor te zorgen dat hij klaar was om de plek van Moisander over te nemen.
Veltman is er niet naastgezet omdat zijn inzet goed was in tegenstelling tot Kishna.
Jij stond waarschijnlijk ook te roepen om een wissel voor Blind een aantal jaar geleden?
0 0
Maxwell_5
Waar maak jij uit op dat Denswil er met de pet naar gooide? Omdat hij een lievelingetje van de Boer niet uit de basis kon spelen? Of omdat Ajax een speler die er volgens jou met de pet naar gooit een contractvoorstel doet? Men heeft via AS en video's op de Ajax website regelmatig kunnen zien dat de Boer uitspreekt dat Denswil een goede speler is, er dicht tegenaan zit, zijn eerste man is als Moisander uitvalt. Nu kan hij er opeens niks meer van?! Waar hij vraagt om perspectief, krijgt hij als "antwoord" dat hij 3,5 jaar geduld moet hebben, op dat punt zitten we nu, om voor zijn kans te gaan. Hoezo ongeduldig? Als hij 3,5 jaar heeft gewacht dan had het komende half jaar eigenlijk ook geen ruk meer uitgemaakt, aangezien die clown van een Moisander nog steeds hier rondloopt. Wilde vorig jaar weg, dan weer niet. Dan maar in de winter, dan weer niet... Zijn gedrag buiten het veld is hetzelfde als op het veld: wispelturig.

Overigens als je het per se wilt weten. Zoek de topics over Blind maar terug, ik riep nog voor zijn debuut tegen Twente dat de Boer hem op CVM moest neerzetten. Dat had in mijn ogen niet per se met Blind te maken, maar meer met het feit dat veel spelers niet rendeerden op posities waar ze grotendeels in de jeugd hadden gespeeld. Imo mag je dan pas oordelen.
0 0
TOOL
Denswil heeft gewoon onvoldoende ontwikkeling doorgemaakt als voetballer maar ook als persoon heb ik daar wel twijfels bij. Wat nou perspectief als jeugdspeler? Om welke redenen kan je perspectief eisen, dikke onzin! Het perspectief dat er ligt is dat je in de basis kan komen als je aanduidend beter bent dan de rest. Dat heeft hij, met al zijn talent, gewoon onvoldoende laten zien! Dat je niet in de basis komt terwijl Moisander openlijk aan het schutteren is dan mag hij zichzelf inderdaad aanrekenen.
De Boer wisselt niet zomaar een basisspeler en dat is maar goed ook. Echter moet Denswil wel iets laten zien in de kleine kansen die hij kreeg en in Jong Ajax. Als hij dan eigenlijk al een langere tijd stil staat in zijn ontwikkeling en niet onomstreden boven de rest van Jong Ajax eruit steekt, dan gooi je er met de per naar! Of je bent niet goed genoeg, dat kan ook nog!
0 0
MosesD
Volledig eens. Overigens vind ik de stap van Denswil naar Brugge opvallend. Die jongen en zijn zaakwaarnemer tonen aan verstandig te zijn en niet gelijk voor het 'grote geld' te gaan. Benieuwd of hij via deze weg ook de top kan halen. Ik zou niet weten waarom niet. Toch ben ik niet rouwig om zijn vertrek, imo Riedewald een veel groter talent op zijn positie.
0 0
rodnet
Ik hoop van harte dat Riedewald het op 4 of 6 gaat maken, maar een betere en completere verdediger als Denswil heb ik de afgelopen jaren niet gezien in de jeugd, ook Riedewald niet.
0 0
3*stars*3
Yup, yup, yup!!! 100% mee eens!! Ik zit nu op de as app en kan je geen duimpie geven maar je heb 1 van mij tegoed ;-)
0 0
3*stars*3
Mooi dat ik niet de enige ben die dat ziet want spelers voelen en hebben vertrouwen nodig.

Veltman kan zich zo wel ontwikkelen, met veel vallen en (beetje bij beetje) opstaan.Na die 2 rode kaarten van hem tegen barca (hoe dom kan je zijn), die wedstrijd van NL tegen Mexico en die slooppartij tegen Vites, zie ik wat voor een overhypte speler Veltman is.

Mja frank ziet wat van hem in Joël....
0 0
TOOL
Twee maten meten schrijf jij! Veltman kreeg zijn kans omdat Toby vertrok, er kwam dus een plek vrij! Veltman heeft dat in eerste instantie heel goed opgepakt en uiteindelijk leverde het zelfs een ticket voor het WK op! Die gekke Frank is dus niet de enige die iets in hem ziet.
Denswil daarentegen heeft gewoon een betere speler voor hem. Frank laat zijn spelers gelukkig niet zo snel vallen (ook een stukje vertrouwen geven want als je maar spelers blijft wisselen dan wordt het een bende) en daarom moet Denswil gewoon echt laten zien dat hij beter is over een langere periode, dit kan ook gewoon op de training en in Jong Ajax.
Denswil begrijpt gewoon niet dat hij iets meer moet brengen. Ook dat gehannes om het contract wat hij niet wilt ondertekening omdat hij een bepaalde vorm van speeltijd wilt zien is toch gewoon vreemd.
0 0
3*stars*3
We moeten ook niet doen alsof toppers wk-tickets kregen van ome Louis.

Bij gebrek aan beter, werden BMI en De Vrij zelfs opgeroepen en kregen die zelfs een basisplek!Door dat 532 systeem en wonder (vooral tegen Spanje) kwam nl erg ver op dat WK maar onder Guus zien we weer wat voor matige verdedigers we hebben in dit land (als we 433 spelen).Hier word eerst gekeken of een verdediger of zelfs een keeper kan voetballen, fuck verdedigen of ballen vangen want dat lijkt niet te tellen...
0 0
3*stars*3
Veltman kreeg zijn kans omdat ze pas in Amsterdam erachter kwamen dat vd Hoorn er nog lang niet klaar voor is...dus Veltman had lange tijd geen concurrent want Mike had het in de Jup league moeilijk genoeg tegen spitsjes van Telstar, Achilles en MVV -_-
0 0
BigDaddy84
Veltman is gewoon de strijd met de concurrentie aangegaan. Hij heeft zijn schouders eronder gezet, keihard gewerkt en heeft een aankoop op de bank gehouden. Denswil heeft niet eens de intentie gehad om de strijd aan te gaan. Hij heeft altijd gewezen naar Ajax, terwijl die hem gewoon een contractaanbieding hebben gedaan. Daarnaast kun je zeiken over Veltman wat je wilt, maar onlangs heeft De Boer ook kritiek geuit. Het is dus echt niet alleen maar hosanna, ondanks dat De Boer een trainer is die vertrouwen geeft aan zijn spelers.
0 0
AjaxPassion
Wat een bar slechte vergelijking man, ik had beter verwacht van jou. Denswil zat achter Vertonghen en daarna achter de goed draaiende Moisander (behalve in 2014). Daarnaast vond de Boer de ervaring van (aanvoerder) Moisander veel te belangrijk. Vanaf de zomer was het de bedoeling dat Denswil de kans moest krijgen (Moisander zou weg gaan). Maar Denswil draaide toen niet meer zo goed als eind 2013 en daarnaast kwam er niemand interessants voor Moisander. Tuurlijk is Denswil dan teleurgesteld in 2014 als hij eind 2013 is gepasseerd na een goed en veelbelovend kwart/half jaar. Daarnaast moet de Boer maar eens toelichten waarom hij de zeer zwakke Moisander (vanaf begin 2014 al, maar eind 2014 al helemaal) zo lang liet staan. Was dit loyaliteit --> Moisander mooie club gunnen + iets van een transfersom vangen? of Kwaliteits-/motivatiegebrek bij Denswil? Ik ben het eens dat Denswil eind 2014 (seizoen 2014-2015) top had moeten zijn en zijn kans had moeten krijgen/grijpen, maar hoe reëel was deze kans? Hoe belangrijk vond de Boer de ervaring/aanvoerdersband van Moisander?

Veltman had concurrentie van een vermoeide/kwakkelende van de Hoorn, die een matig jeugd EK achter de rug had. Daarnaast moest hij nog compleet opnieuw worden opgeleid omdat hij helemaal niet kon voetballen.

Toegegeven, Denswil valt ook wat te verwijten (had hij niet gewoon moeten tekenen eind 2013 toen Ajax in zijn goede periode meteen een contract aanbood? Had Denswil, nadat Moisander geen nieuw contract tekende, niet gewoon moeten tekenen?), maar ik blijf erbij dat het héél erg knullig is gespeeld door Ajax. Alleen maar verliezers in deze, ik baal er nog steeds van.
0 0
BigDaddy84
Dat Denswil uiteindelijk zwaardere concurrentie heeft gehad zal ik niet ontkennen. Maar dat maakt de vergelijking niet krom. Waar het namelijk om gaat is dat Veltman wel de strijd aan is gegaan met een aankoop van 4 miljoen en Denswil is ervoor weggelopen. En we kennen allemaal het beleid, iemand met een aflopend contract kan op de bank gezet worden. Het probleem is dat Denswil ook een aflopend contract had. Die regel werkte na het niet ondertekenen van het aangeboden contract dus niet meer voor hem, maar in dit geval zelfs tegen hem. Dat Ajax het vervolgens zat is maar hem wel de kans geeft transfervrij te vertrekken, vind ik eerder een teken van klasse dan van knulligheid.
0 0
AjaxPassion
"Veltman is gewoon de strijd met de concurrentie aangegaan. Hij heeft zijn schouders eronder gezet, keihard gewerkt en heeft een aankoop op de bank gehouden."
- Dit was vd Hoorn m.a.w. er wás geen concurrentie voor hem.

Dus dat Denswil moet concurreren tegen de ervaren man in het team die hierom ook nog aanvoerder is en Veltman geen concurrentie heeft maakt de vergelijking niet krom?!

Denswil weggelopen voor concurrentie? Hij heeft 3 jaar alles gegeven, alleen het laatste half jaar niet meer. Volkomen logisch, Moisander was om eerder genoemde redenen bij de Boer onomstreden, het was vechten tegen de bierkaai voor Denswil.

Denswil had dit half jaar no matter what de kans moeten krijgen, 100% vertrouwen. Dit kreeg hij wederom niet. Zaak vermeer, niet ondertekenen van een nieuw contract en vastigheid/continuïteit in de verdediging zijn hiervoor de redenen. Ik snap dat Denswil het wachten beu is. Hoe zou jij je voelen als je bij elke club in de Eredivisie behalve Ajax (en misschien feyenoord) al 2/3 jaar een basisplaats had gekregen maar nog steeds geen kans hebt gekregen bij Ajax? De club die claimt een opleidingsclub te zijn die de jeugd de kans geeft bij gelijkwaardig niveau.

Ik zeg niet dat Denswil niks te verwijten is, maar jij doet net alsof Ajax heilig is en in niks fout heeft gehandeld. Een goede clubleiding van een opleidingsclub laat zijn grootste verdedigende talent niet zo transfervrij, zonder een reële kans te hebben gehad de deur uitwandelen.

"Dat Ajax het vervolgens zat is maar hem wel de kans geeft transfervrij te vertrekken, vind ik eerder een teken van klasse dan van knulligheid."
- Meent je dit?! Dat is toch gewoon puur eigen belang en redden wat er te redden valt (nog duidelijker gezichtsverlies voorkomen)! Ze zijn bang dat hij naar PSV of Feyenoord gaat omdat ze ook wel weten dat hij daar waarschijnlijk tot een ijzersterke LCV uit gaat groeien (zaak vermeer).
0 0
BigDaddy84
We kijken er duidelijk anders tegenaan. Ik kan het echt niet duidelijker maken dan dat ik heb gedaan. Dat is mijn visie. Ik denk persoonlijk dat je Stefano wel erg hoog inschat en je vergist wat er nog meer bij een profcarrière komt kijken naast alleen leuk kunnen voetballen. Sommige toptalenten halen het niet, terwijl een draver als Kuijt ontzettend veel heeft bereikt. Maar we gaan het de komende jaren zien. Stefano heeft nu de kans om zich te bewijzen.
0 0
AjaxPassion
Dat is duidelijk inderdaad :P

In een andere reactie zei je dit: "De kans dat de 'fout' bij Ajax ligt is gezien de situatie zo ontzettend klein."
Maar i.m.o. zie jij de fouten bij Ajax niet. Ajax kan namelijk weinig tot niks fout doen in jouw ogen.

Maar goed ik kan ook beter stoppen met de discussie over Denswil. Het is gebeurt en gaat niet meer worden terug gedraaid spijtig genoeg.
0 0
3*stars*3
Veltman is strijd met welke concurrentie aangegaan bigdaddy!?

Vorig seizoen had Mike niks in te brengen en had hij al moeite bij de Jup League.

Laat staan concurreren voor een plek in ajax1.Ik vond vooral mooi dat Mike belangrijk kon zijn in Kralingen en dat had hij nodig maar dat een aankoop van 21 en van 4mil, een jaar lang moest "wennen" in de Jup zegt genoeg. Veltman had niks te vrezen van hem.
0 0
BigDaddy84
Van der Hoorn werd gehaald voor 4 miljoen. Dat brengt verwachtingen met zich mee. Daar tegenover moest Veltman zich dus wel bewijzen. Dat Van der Hoorn vervolgens een mentale dip krijgt en het gevoel heeft niks meer te kunnen doet daar niks aan af. Veltman is de concurrentie aangegaan en heeft gewonnen!

Daar komt bij dat Denswil toch precies dezelfde concurrentie heeft? Want jij vind Moisander en Viergever toch ook niks? Waarom kan hij die jongens dan niet uit de basis spelen? Hij kreeg perspectief genoeg d.m.v. een contractaanbieding, had zichzelf gemakkelijk verder kunnen ontwikkelen en had dit seizoen zeker meer minuten gemaakt als hij gewoon had bijgetekend. Nu heeft hij het voor zichzelf onmogelijk gemaakt.
0 0
3*stars*3
Tja Denswil zou Moisander er nu niet uitspelen omdat Niklas de captain is.

Viergever werd door Verbeek niet voor niets uit CV van Az gesmeten en op de back plek geposteerd...Denk jij dat Viergever goed genoeg is voor CV plek in ajax1?Nu gaan we Weer een voorbereiding in dat er een CV ingepast moet worden en dat gaat weer maanden duren...
0 0
BigDaddy84
En dat is dus juist het punt: Denswil had Moisander er wel uitgespeeld! Denswil was meer dan goed genoeg, zeker als hij de schouders eronder had gezet en aan zichzelf was blijven werken. Als hij dus had bijgetekend had hij allang meer gespeeld. Maar nu werd Ajax ook voor een blok gezet. Dat Moisander aanvoerder is betekent voor mij niet dat hij perse in het veld moet staan. Siem was ook aanvoerder, maar absoluut niet de topspeler. Klaassen, Van Rhijn of Cillissen hadden met gemak de band van Moisander in het veld over kunnen nemen.

Of Viergever goed genoeg is voor op de LCV mag hij denk ik het komende half jaar bewijzen aan De Boer. Net als dat Riedewald zichzelf mag gaan bewijzen. Als zij niet goed genoeg zijn wordt er waarschijnlijk een speler gehaald. Of ze binden Moisander alsnog langer aan Ajax. Ik sluit dat in ieder geval niet uit.

Ik zal echt nergens zeggen dat ik het niet zonde vindt dat Denswil gratis weg is gegaan. Ik baal er zelfs ontzettend van. Maar als je bij Ajax de concurrentie niet aangaat en weigert te tekenen, dan komen ze in actie. Ook als dat misschien betekent dat ze een groot talent moeten laten gaan. Of het de juiste keuze is zal moeten blijken. Ten eerste weten we nooit wat er zou zijn gebeurd als Denswil meer had gespeeld. Ten tweede zal hij ook bij Brugge moeten knokken voor een basisplek. Sterker nog, ik denk dat hij daar meer moet knokken dan bij Ajax. De weg lag bij Ajax namelijk volledig open en dat is bij Brugge niet zo.
0 0
3*stars*3
Ok, iig mooi om te lezen dat je Denswil meer dan goed genoeg vind want als ik de berichten lees van de laatste dagen, lijkt het erop dat Denswil, volgens velen er niks van bakt...

Ik zie in Riedewald potentie maar die is nog veels te jong.
Moisander zie ik niet meer verlengen en Viergever....Ben benieuwd.
0 0
BigDaddy84
Denswil kan wel voetballen, dat is nooit het probleem geweest. Anders had Ajax hem ook geen contract aangeboden. Het probleem is dat hij er niet voor heeft gevochten. En je zal bij een club als Ajax gewoon moeten vechten voor je plek. Liever iemand die professioneel handelt en vecht voor zijn plek, dan iemand die dat niet doet.

Wat betreft de toekomst zullen we zien wat er gaat gebeuren. Het is een rottige situatie, maar niet een situatie die onoplosbaar is.
0 0
Marcao
Kletskoek: Veltman speelde de afgelopen maanden zeker niet op z'n best, maar omdat anderen hun man lieten lopen moest hij aan de noodrem trekken. Die rode kaarten waren zeker niet alleen zijn fout.
0 0
3*stars*3
Veltman speelde laatste maanden, heel erg (op z'n zachts gezegd) SLECHT!

Altijd maar roepen voor de camera dat hij hiervan gaat leren, leren, leren...ja iedereen kan leren als je onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen krijgt van de coach.Ik ben normaal gesproken geen type die eigen jeugd afkraakt en heb nooit eigen jeugd uitgefloten (ga ik nu ook niet doen) maar is niet te geloven dat Veltman zolang hand boven hoofd word gehouden.

En als mensen gaan roepen dat het komt omdat Mike er nog niet klaar voor is, is dat een klap in gezicht van Marc en scouting...
0 0
DannTheDon020
Had je maar moeten tekenen.
0 0
TheRiviera
Wat een idiote reactie.Hij had dus moeten tekenen terwijl hij eventueel dit seizoen + volgend seizoen meerdere verdedigers voor zich moet dulden?Denswil heeft gewoon het pech dat Ajax een luxe probleem soms heeft en dat veltman ( ookal doet hij het zeer matig momenteel ) vd Hoorn en moisander nou net mss ietjes beter zijn.
0 0
Kishna11
Hoeft niet Stefano.hun hadden jou die kans moeten geven.veel succes bij Brugge
0 0
Rayno95
Joh als je jezelf liet zien bij de kansen die je kreeg en ook bij jong, stond je er gewoon.
Want hij kreeg een contract aangeboden en Moisander niet.

Naja, veel succes bij Brugge in iedergeval Stefano.
0 0
RPolletje
Komt gewoon door die kut zaakwaarnemer, die lui zien alleen maar geld.
0 0
hetje
aan de ene kant toch jammer. maar als je bij ajax speelt weet je dat de concurrentie moordend is en dat achter jouw nog een paar andere staan te trappelen. ik wens hem veel geluk bij club en hoop dat hij het daar wel kan laten zien.
0 0
ABBA
Geen kans gekregen jammerNiet minder dan viergever
0 0
Maxwell_5
Succes jongen! Het is je gegund.
0 0
hiddemegen
alleen maar respect voor deze jonge, nooit echt zijn kans gekregen. succes in je carrièr!
0 0
Wesl
als hij nou 24 was had ik dit verhaaltje graag geaccepteerd maar hij is 21 toch? Dan moet je zn basisplek verdienen niet verwachten...
0 0
Mokum_32
Blabla dan had je wel bijgetekend. Van ajax naar club brugge.. Xd
0 0