[Update] 'Preventief signaal afgeven'

Lisanne, 22-11-2014 om 13:31, 11945 views, Ajax | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Rondom de wedstrijd Paris Saint-Germain - Ajax geldt in Parijs de hele avond een noodverordening. Dit meldt Ajax donderdagmiddag op de officiële website. De politie zal bij ongeregeldheden strengere straffen uit gaan delen.

Op de website van Ajax valt te lezen dat 'supporters die zich zonder een geldig ticket voor het bezoekersvak in Parijs en omgeving bevinden, door de politie aangehouden kunnen worden'. Voor dit vergrijp kan gevangenisstraf voor een tijd van 6 maanden, een geldboete van € 30.000 en een stadionverbod voor de duur van een jaar, in Frankrijk, worden opgelegd. 

Eerder al werd bekend dat Ajax slechts 850 supporters mee naar de wedstrijd mocht nemen en dat bussen die fans vervoeren vooraf aangemeld moeten worden. Tevens zijn er bij de laatste training van de Ajax-selectie voorafgaande aan de wedstrijd geen bezoekers welkom.

Update - 13.29 uur 
'Ik begrijp dat ze de maatregelen nemen. Zij willen preventief een signaal afgeven. Maar dreigen met maximale straffen is overtrokken', meldt een woordvoerder van Ajax volgens Sp!ts. De club meldt dat alleen supporters die de orde verstoren, kunnen worden opgepakt.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
martijnmartijnk
ze hadden in parijs nog een noodverordening gehouden als mijn plaatselijke amateurvereniging daar moest voetballen..

0 0
JPC40
waarom geen staat van beleg of de noodtoestand uitroepen en de avond klok instellen en de luchtalarm laten klinken .
0 0
Jilt
Sportief wraak nemen
0 0
Joy
Hoe zit het dan met het recht van vrij bewegen in de EU? En wanneer ben je supporter, en wanneer toerist? Wat nou als ik die dag in Parijs de Eiffeltoren sta te bekijken en een agent beweert dat ik "illegaal ajax supporter" ben?
Die gasten zijn helemaal gek geworden.
0 0
lorenz00
Volgens mij (tenminste in Nederland) een burgemeester in bepaalde risicogebieden groeperingen weren. Puur omdat het anders te moeilijk handhaven is. Alleen snap ik niet zo waarop heel dit gedoe gebaseerd is. IK snap ook niet zo hoe men daar op een gevangenisstraf van 6 maanden uitkomt. Lijkt mij dat dit voor de rechter geen stand houdt. Het lijkt er eerder op dat men de supporters als pipo's wilt weg zetten.
0 0
geronimo
Het zijn fransen hé
0 0
vd.Vaart
Hier zakt mijn broek en mijn plasser naar beneden. Wat denken die Franse clubs allemaal wel niet (!) ik vind dat je bij deze corruptie mag uitspreken en dat je supporters van de tegenpartij (bij deze Ajax) tegenhoud zonder zwakke argumenten Buitenhoud van Parijs.De UEFA mag van mij de 3 punten naar Amsterdam sturen, want dit slaat nergens op. Dan komen ze elke keer met die racisme aan.. Schei uit!
0 0
Xnino
30000 euro boete en 6 maanden cel!! Die mensen zijn niet goed bij hun hoofd
0 0
Mokumboy
Vind t wel weer frappant dat je de uefamaffia niet hoort in dit geval. Denk dat als t andersom geweest was Ajax een boete ofzo had gehad... Daarnaast slaat de angst natuurlijk helemaal nergens op alsof de psg fans in t verleden zulke lieverdjes waren...
0 0
SNTR
Hahahahahaha wat een grap dit! MAFFIA MAFFIA MAFFIA. Kut Fransozen.
0 0
afcaafca
Bizar. Wat nou als ik toevallig in parijs op vakantie ben en ik wil in mijn Ajax shirtje de wedstrijd kijken in een kroegje. Ga ik dan 6maanden de bak in?
0 0
Ruff Rhythim
Achterlijke stokbroden....
0 0