Van Tiggelen kritisch op Blind en Ajax

BvdPloeg, 17-11-2014 om 07:12, 14591 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Adri van Tiggelen snapt niet dat Daley Blind zoveel speeltijd krijgt in het Nederlands elftal. De oud-speler van onder meer PSV laat aan Voetbal International weten dat hij veel liever Jordy Clasie ziet in Oranje. 

'Blind voetbalt nog steeds volgens de Ajax-school. Alle balletjes gaan terug en breed', stelt Van Tiggelen kritisch over Blind en het spel van Ajax onder Frank de Boer. 'Clasie bracht veel meer snelheid in het spel. Hij zoekt de oplossing altijd vóóruit. Tegen Turkije heb je aan zo'n speler als hij meer dan aan Blind of Nigel de Jong.'

Ook Joël Veltman moet het weer ontgelden. De Ajacied kreeg na zijn optreden tegen Mexico (2-3 nederlaag) heel analyserend Nederland om zich heen en Van Tiggelen ziet ook een probleem. 'Het lijkt erop dat we niets beters hebben, maar ik vind het frappant dat Virgil van Dijk nog steeds geen serieuze kans heeft gekregen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ghs
Blind is een waanzinnig talentvole speler. Helaas leunt hij onnodig veel te veel op zijn linkerbeen en dat is een handicap. Hij speelt veel te weinig vooruit. Hij kan passes geven zoals hij deed op het WK met die goal van van Persie maar is toch te veel behoudend. Tikkie opzij of terug. Clasie is volgens mij lang niet zo goed als Blind maar speelt wel naar voren. Dat was duidelijk tegen Letland. Clasie bracht veel voorwaarste diepte en snelheid, We zullen zien op Blind het oppakt.
0 0
Tinus
De passes van Blind gaan ook meestal vooruit als hij op het middenveld speelt. Alleen als niemand de bal wil hebben (behalve Robben), dan blijven er weinig opties over. Zeker als je vooraf al weet dat Willems de bal kwijt gaat raken. Je zag tegen Mexico ook dat in de 2e helft de noodzaak meer aanwezig was bij het hele team en Blind daardoor wel naar voren kon.
Tegen Letland wilde iedereen heel graag en ging ook alles naar voren, dus ook bij Blind. Helaas raakte hij snel geblesseerd. Maar in zo'n wedstrijd is het lekker invallen voor Clasie.
Ik heb altijd liever Blind in het team dan Clasie. Blind is tactisch beter, heeft altijd een oplossing in moeilijke situaties en beheerst als één van de weinigen het één keer raken. Verder kunnen alleen Sneijder, van Persie en (als hij mee doet) Klaassen dat.
Laat die Spijker maar kletsen.
0 0
Milan93
Ik denk niet zo zeer dat het ook gaat om de "Ajax-school" want ook riedewald komt daar vandaan en zijn pases gaan voornamelijk vooruit. Ligt meer aan de spelers zelf, maar goed.
0 0
bugz
Toch raar dat zowel de Boer, van Gaal eb hiddink het wel in Blind zien zitten. Wordt toch altijd opgesteld. Blind was volgens mij ook vorig jaar de beste speler van de eredivisie. Zou hij het ineens allemaal zijn verleerd???

En over van Dijk. Zou hij wel zo goed zijn als iedereen denkt. Hij wordt niet voor niets en door van Gaal en Hiddink niet geselecteerd. Het zal toch niet zo zijn dat beide niet de beste spelers oproepen en/of opstellen. Zo gaat het ook op voor Douglas, die werd zelfs ook door van Marwijk niet opgesteld
0 0
Van Reenen
Who the fuck is Van Tiggelen, die ze niet eens in Frankrijk of Zwitserland kennen.
Echter, hij praat Johan Derksen na. Ik hoor hier niets nieuws.
0 0
gras
Europees kampioen met landen en, vervelend om te zeggen, clubteams. En wereldbekerhouder clubteams.

Makkelijk om vTiggelen af te zeiken, want die gast was namelijk wel een echte mandekker. Spijkerhard, loepzuivere tackle, gaf zijn tegenstander soms echt geen centimeter. Heb niemand er strakker op zien staan sindsdien.

Enkel Reiziger kwam in de buurt en Bogarde in zijn topdagen. Stam verdedigde anders, gaf meer ruimte weg.

Dat Tiggelen niet de sterke punten van Blind benoemt is natuurlijk wel iets dat zijn verhaal zwakker en eenzijdig maakt. Maar hij heeft gewoon een punt.
0 0
Bobo het Konijn
Ach, Adrie van Tiggelen, dan moet ik denken aan het WK van 90 in Italie, toen de waterdragers van 88 dachten dat ze de sterren waren en praatjes kregen.
0 0
JPC40
Dat Blind weer eens flink aan de bak moet om zichzelf terug te brengen waar hij stond is voor mij wel duidelijk , maar het hele Oranje elftal speelt niet meer zoals het hoort puur en alleen omdat Guus totaal geen overtuiging heeft de jongen daar mee nog meer onzekerder worden en hun kwaliteit hard achteruit gaat , dit team mankeert niks ,helemaal niks , dan alleen het ongelofelijk zwakke optreden van Guus daar ligt het aan en nergens anders .
0 0
paulurs
Het is ook logisch, een kwaliteit van Blind die hem bijzonder maakt, is dat hij altijd op de goede plaats staat en dat hij ook onder druk het overzicht behoud en kan blijven voetballen.. Natuurlijk is hij dan wel afhankelijk van wat er om hem heen staat, want het is een dienende speler en niet iemand die een wedstrijd beslist.

Waarom mis je Blind niet tegen Letland? Die vallen niet aan en zetten je niet onder druk.. Dan heb je dus meer aan een aanvallender ingestelde speler, in dit geval Clasie. Zet Clasie er tegen Mexico in en je kan beter gelijk de douche aanzetten.. Turkije vraag ik me af, ik denk dat Clasie niet het niveau van de gemiddeld Turk overtreft, dus kan in moeilijkheden komen op het middenveld.

Veltman is gewoon 1 van de jongens onder de 23 die je kan opstellen, ze zijn allemaal (nog) niet goed genoeg en krijgen allemaal de oortjes gewassen als Vlaar er niet naast ze staat! Denken dat 1 van die jongens nu echt beter is, is onzin en getuigd van weinig inzicht..

0 0
Ajaccus
Vooruit spelend doet Clasie waarschijnlijk niet onder voor Blind. Maar iedere bal die op het middenveld wat hogerop stuiterde ging over Clasie heen. Verder zag je dat Sneijder regelmatig uit positie rugdekking moest geven aan Clasie waardoor er in de omschakeling niet snel en adequaat druk naar voren gezet kon worden. Dat was dus regelmatig het geval en daarmee ontstond dus o.a. de hier en daar aangehaalde 'mindere' periode tussen 45ste en 75ste minuut.
0 0
ajaxmening
Veltman valt op daar hij wel vanuit de verdediging vooruit durft te voetballen en dus ook met risico, type verdedigers die uit de mond van Verbeek komen zijn dom alleen tegenhouden en vooruit pompen, alsof die Vlaar opbouwend wat kan en dan de Vrij speelt met stront in zijn broek , nog maar niet te spreken van zijn oude maatje, en dat gezeik over die van Dijk Groningen en Celtic waar ze wekelijks bagger spelen, gisteren die Mulder helaas zien en horen spreken die is al gek van dat kind die vliegtuigje speelt als hij net doet alsof hij heeft gescoord, vuilnisman kan die versleten zak nu eindelijk eens worden opgeruimd van dat programma.
0 0
gras
De spijker slaat anders de spijker op zijn kop. Blind is echt bloed irritant vertragend door zijn balletjes breed en terug. Allemaal van die spelvertragende, risicoloze balletjes. Daar krijgt hij van Scholes ook terecht enorme kritiek op.

Blind is een hele matige, bleue speler als hij niet in zijn kracht speelt. En die is: vol druk zetten, meters maken door gaten dicht te lopen en zoveel mogelijk in de diepte een oplossing vinden.

Clasie is een smurf waar je compleet niets aan hebt in fysieke duels, maar hij zoekt wel primair de oplossing in de diepte. En dat heb je nodig.

Als Blind zonder druk te zetten speelde bij Ajax, was het ook een natte kracht. Zelfde geldt voor Klaassen: diens kwaliteiten zie je ook pas echt duidelijk als het een up tempo wedstrijd is waarin hij druk mag zetten. Met de nadruk op mag, want onder de Boer mocht dat gewoon amper vorig seizoen. Waardoor je dat waardeloze, zoutloze voetbal kreeg zonder spelplezier, snelheid, diepte en beweging. En waardoor we kansloos zijn weggespeeld door een Europese middenmoter als RBS.

Je moet zelf druk zetten, vastzetten, initiatief nemen, de tegenstander laten lopen en afmatten. Sinds Blind naar United is gegaan is hij dat druk zetten weer kwijt, omdat van Gaal waarschijnlijk tegen hem zegt dat hij niet van het fysieke moet zijn, maar de passing game moet bewaken.

Prima, maar Blind is geen spelmaker in die rol. Die moet het van de combi vastzetten, doorjagen, diep voortzetten en aansluiten hebben. Enkel spelverdelen is hij veel en veel te licht voor. Hij is geen Pirlo of Jonk.

Compleet eens met Verbeek gisteravond dat Ajax (en het NL voetbal in het algemeen) al jarenlang niet meer hollandse school spelen met pressie, dominant spel op de helft van de tegenstander, positiespel, veld verkleinen bij balverlies en vergroten bij balbezit.

Kritiek op Veltman is ook terecht, wordt hij enkel beter van. Alleen zit die harde verdediger die ook nog eens kan opbouwen wel in hem. Die komt er dit seizoen wel uit, ben ik van overtuigd. Oranje komt alleen nog wat te vroeg.
0 0
ajaxminimax
En dan was veltman nog niet eens de slechtste verdediger. Dat was nog altijd jetro willems. Hierdoor kwam ook veltman in de problemen, maar dat willen die lampjes en kakkerlakken niet horen...
0 0
nuff-said
Wat ie zegt over blind daar geef ik em gelijk in. En over veltman tjah. Speelt niet sterk nee. Maar bruma speelde ook maar tegen letland. Niet echt een test. Hij mag klaassen wel een keer uitproberen. Speelt veel meer belangrijke wedstrijden dan wijnaldum. Maar je ziet aan hiddink dat ie echt een psv man is. Hij gebruikt et liefst allemaal ex psv'ers of huidige psv spelers. Is wel opvallend.
0 0
SNTR
On-voor-stel-baar. Hoe kunnen dit soort mensen hun woordje mogen doen? Dit is toch gewoon niet te geloven? Alleen maar open deuren intrappen. Altijd hetzelfde zeggen. Deze verhalen zijn nu al 250 keer verteld de afgelopen week. Wat is de meerwaarde om het voor de 251e keer te zeggen. 'Analisten'... Een kind van 8 heeft er net zoveel verstand van.
0 0
zuidzuid
En na die 1-0 gister weer dat overloze getik zonder enig risico. Tegen madrid snap ik dat nog wel maar tegen een tegenstander met 1 spits zou je toch wel iets meer diepte kunnen zoeken? Wat ik niet snap is wat die Hiddink ziet in die Affalay. Wat speelt die ellendig. Klaassen zou t gewoon 20 keer beter doen gok ik.
0 0
zuidzuid
Zoveel raars zegt ie niet eigenlijk ondanks zijn slechte keuze van clubs vroeger. Van Dijk speelt wel 6 CL wedstrijden pj.
0 0
JCr14
Veltman toch ook? En Blind speelde bij Ajax ook CL en nu nog topwedstrijden. Clasie maar 2 per jaar tegen Ajax.
En van Tiggelen heeft nog nooit een bal goed geraakt alleen de tegenstander.
0 0
JCr14
Ach Adri, we hebben zelfs ooit verdedigers gehad die geen bal aan konden nemen en ook niet overspelen.
0 0
vinniedm
dat die maar over dapay gaat zijken bakte er net als tegen mexico geen kut van
0 0
nora
ach van Tiggelen dat was dat schoppertje die altijd een hekel had aan echte voetballers
0 0
Pgk80
Hij heeft wel een punt: Van Dijk speelt in DE competitie van Europa: de Schotse premier league....
0 0
JCr14
Die Psv'ers en Feyenoorders weten het weer allemaal beter.
Maar presteren met hun club ho maar.

Veltman won vorig seizoen nog de meeste duels in de eredivisie. Maar jonge jongens krijgen altijd een onzekere periode en een terugval. Zeker als er constant aan je voeten wordt gezagen door media en analisten met een gekleurde bril.
Ik zag gisteren een Let zo vrij inkoppen. En 1 zo vrij inschieten. En Mexico is wel andere koek.
0 0