'Bailey en Butler aan de slag bij Trencin'

BvdPloeg, 10-11-2014 om 10:37, 11350 views, TVJ |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Leon Bailey (17) en Kyle Butler (16) gaan spelen voor AS Trencin. De twee Jamaicaanse toptalenten worden al maanden in verband gebracht met Ajax, maar een werkvergunning kregen de twee maar niet. Als tussenstap worden de beide spelers nu ondergebracht bij Trencin, waarmee Ajax een samenwerkingsverband heeft. 

Bailey en Butler zijn afkomstig van de Jamaicaanse voetbal-opleiding Phoenix All-stars. Bailey liep ook al eens stage bij KRC Genk, maar een jaar geleden werd bekend gemaakt dat Ajax een contract voor drie seizoenen had klaarliggen. Bailey en Butler zijn echter nog geen 18 jaar en omdat een werkvergunning dan een lastig verhaal wordt, gaan de twee nu eerst naar Slowakije. 

Trencin meldt op de officiële website nog niets over de transfers, wel is er een filmpje van het Jamaicaanse TVJ waarin Bailey en Butler de contracten bij Trencin onderteken. Ook Tscheu La Ling is te zien in de video. Ling is eigenaar van AS Trencin, waar ook de aanvaller Moses Daddy-Ajala Simon onder contract staat. De Nigeriaan was vorig seizoen in de voorbereiding op stage bij Ajax, maar kreeg toen geen contract. 

[video]http://www.youtube.com/watch?v=-msmeft-X8Y[/video]

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
La Bomba
Ze zien er niet echt vrolijk uit in dit filmpje.
Deze hele situatie heeft Ajax verkeerd ingeschat en om eerlijk te zijn, ik ben er niet rouwig om.
De 'attitude' van de vader staat me niet aan.
0 0
luciano24
Is in mijn ogen een prima constructie.

Off: Had het trouwens geen optie geweest om Moses Daddy in de zomer tot de winterstop te huren? We teren nu toch op twee talentjes (Kishna en El Ghazi) en een gelegenheidsrechtsbuiten (Schöne). Dus de spoeling is best dun op de flanken. Tuurlijk is Moses Daddy ook nog jong en geen garantie op goed spel, maar hij had dan toch hier aan de omgeving kunnen wennen voor als Ajax hem misschien echt gaat kopen, en zo had Ajax meer gezien van de speler Moses Daddy.. In de winterstop heeft het al geen zin meer denk ik (door de terugkeer van Fischer), misschien alleen nog nodig bij een eventueel vertrek van Schöne.
0 0
dan300491
Dit moet je niet willen.
0 0
bramski
Uit eerdere berichten werd verteld dat ze grote talenten zijn als ze 18 zijn is het toch wel de bedoeling dat ze naar Ajax komen toch ?
0 0
AjaxD1986
Mozes Daddy is daar toch ook nog steeds ondergebracht?
0 0
WesleySonck
pappa wordt coach? klinkt allemaal een beetje louche, maar ach, dat is prima, exotische talentjes daar stallen en de echt sappige vruchten mogen doorkomen naar amsterdam
0 0
insectenverdelg
Slim. Enige waar ik geen goed zicht op heb is, is hoe goed die jongens zich kunnen ontwikkelen bij Trecin. Hoe goed zijn de trainers en de randvoorwaarde om beter te worden.
0 0
HeinJan
Volgens mij lag Bailey al zo goed als onder contract bij Genk, totdat men erachter kwam dat de zaakwaarnemer heel rare spelletjes aan het spelen was. Zo zou hij zichzelf als vader van deze jongen hebben voorgesteld, terwijl hij een onderneming had opgericht met behulp van Genk, zodat hij een werk- en vestigingsvergunning in Belgie zou krijgen. Dan zou zijn zogenaamde zoon ook in Belgie mogen wonen en had hij daar kunnen spelen. Uiteraard kwam men achter deze schimmige praktijken en vervolgens heeft men hem direct afgepoeierd en teruggestuurd naar Jamaica.
Ik ben voor jeugdig talent, laat dat voorop staan, maar als we ons met dit soort mensen moeten gaan inlaten hoeft het toch niet. Het gaat om jochies van 14 -20 jaar, die zijn zo goedgelovig als wat en geloven in gouden bergen. Die zouden tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen en dat doen dit soort mensen alleen maar als het ook goed is voor hun portemonnee. Ik wil niet veronderstellen dat deze jongens worden gedwongen oid, maar het is in ieder geval een situatie waar nogal wat haken en ogen aan zitten. Ajax wilde de spelers rechtstreeks aantrekken. Dit mag volgens de reglementen alleen als het puur ter facilitering van de speler zijn opleiding. Dit is niet gelukt en dus mogen we veronderstellen dat deze 2 Jamaicaanse jongens speelballen zijn van veel machtiger personen. Op het moment dat zij niet doorbreken in het internationale voetbal, staan ze zonder diploma of ook maar iets van werkervaring op straat. Als je dit tegenover de Deense jongens zet is het nogal een verschil. Dat zijn jongens die naar een land verhuizen waar de cultuur, het klimaat en de omgangsvormen nagenoeg hetzelfde zijn. Het dagelijks leven verschilt niet veel. Het grootste verschil is de taal. En toch zie je dat bijvoorbeeld Andersen moeite had zichzelf aan te passen in NL. Tussen Jamaicaanse landen en Europese landen zijn de verschillen een stuk groter en voor jonge jongens niet te onderschatten. Waarom kunnen deze jongens niet in ieder geval tot hun achttiende jaar in Jamaica e.o. voetballen? Als ze goed genoeg zijn kunnen ze in de 10 jaar daarna altijd nog de stap maken naar Europa.
0 0
j0rdiii
Genk had geen enkel probleem met de situatie. Was een gedwongen vertrek.

Daarbij gaat het hier om zijn eigen zoon en van Bailey is hij de wettelijke voogd. Vader ipv begeleider lijkt mij meer passend hier.
0 0
HeinJan
Als je je ingelezen hebt in de situatie, zoals ik meen te vernemen uit jouw reactie, weet je dat het een enorm schimmige situatie was. De Belgische overheidsinstanties hebben een eind gemaakt aan de ongezonde situatie in Belgie. Hij had 3 jongens van om en nabij 15 jaar even 4 maanden alleen gelaten in Genk. Dat is ronduit belachelijk. Vervolgens heeft Standard nog geprobeerd om iets te realiseren door te participeren in die voetbalschool van hem. Ook dat bleek niet haalbaar. Dat het toevallig zijn zoon is waar hij mee leurt, is vooral vanuit praktische overwegingen. Waar vader zich vestigt heeft jr. een werkvergunning en vermoedelijk is dat ook een verklaring voor de wettelijke voogdij over Bailey.
Dit alles doet hij om zijn Phoenix Football Academy te promoten en de vraag is waarom dat op zo'n geforceerde illegale wijze moet, terwijl het ook op een legale wijze kan. Ik ben van mening dat je je als club, en helemaal als Ajax, verre moet houden van dit soort praktijken. Ajax is de grootste club van NL en heeft zodoende een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit soort zaken kunnen Ajax in diskrediet brengen. De hele gang van zaken rond Muric en Meleg bracht al heel wat te weeg, terwijl dat twee zaken waren waarin alles compleet legaal en volgens de regels is gegaan. Alles rond dhr. Butler stinkt en het is vaker dan eens gebleken dat dat soort mensen (op den duur) alleen maar narigheid met zich meebrengen.
0 0
WesleySonck
met alle respect, maar deze jongens zouden zonder voetbal kwaliteiten waarschijnlijk receptionist in een hotel zijn geworden. Jamaica is geen westers land, met de komst naar europa zullen ze alleen maar meer ontwikkelen. Bovendien zouden ze bij Ajax juist onderwijs gehad hebben. En het voetbalniveau in Jamaica lijkt me niet om over naar huis te schrijven.
0 0
HeinJan
Hoe simplistisch en kortzichtig is jouw reactie, zeg? De westerse wereld is beter dan Jamaica en alle Jamaicanen worden hotelreceptionist of iets vergelijkbaars op het moment dat zij geen topsporter worden?
Juist, jouw kijk op de wereld is flink verpest.
Het zijn kinderen en er wordt gehandeld in deze kinderen. Ik raad je aan eens het een en ander te lezen over kinderhandel in voetbal, en dan met name vanuit de echte derdewereldlanden, want dat is schrikbarend en bijna ongelofelijk. Het is ongezond om 2 jongens van 16/17 jaar vanuit een land als Jamaica in een land als Slowakijke neer te zetten, helemaal als je ziet hoe hun begeleider al 2 jaar met deze spelers loopt te leuren bij meerdere clubs in Europa. Ouders die in het buitenland werkzaam zijn doen er soms jaren over om te beslissen wat het juiste moment is om terug te keren naar hun vaderland, ivm de leeftijd en de daarbij behorende aanpassing van de kinderen. Deze jongens zijn op hun zestiende leeftijd al 10 keer de hele wereld overgevlogen, voor niets. Ze komen, maken alle hectiek mee, en gaan weer. Die man is goed voor zijn eigen portemonnee en wil alleen maar dat zij slagen zodat zijn kassa rinkelt, niet omdat hij het die twee zo enorm gunt. Als zij niet slagen, vertrekt hij net zo makkelijk weer naar Jamaica om de volgende slachtoffers op te halen om hetzelfde trucje uit te halen.
0 0
SNTR
Prima constructie! Hopelijk zijn we hun twee samen met Moses-Daddy over een aantal jaar in Amsterdam!
0 0
Yaeron
Yep, ik hoop het ook. Bij Trencin tot zij een werkvergunning hebben en dan richting Amsterdam. Talent is altijd welkom.
0 0