Ajacieden met Oranje U17 naar eliteronde

Lisanne, 19-10-2014 om 20:59, 4893 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Bondscoach Maarten Stekelenburg is er met zijn Oranje onder 17 in geslaagd zich te kwalificeren voor de Elite Round van het EK 2015 in Bulgarije. Vrijdag al werd Finland met 2-0 verslagen, zondag boekte de ploeg een 0-1 overwinning op Malta. Shurendo Janga maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Waar Oranje onder 17 vrijdag startte met maar één Ajacied waren dat er zondag twee. Carel Eiting en Darren Siddoel begonnen in de basis, evenals ex-Ajacieden Timothy Fosu-Mensah en Mink Peeters  Fosu-Mensah was de aanvoerder van het team van Maarten Stekelenburg en speelde, net als Carel Eiting en Mink Peeters, de gehele wedstrijd. Siddoel werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.

Na 22 minuten spelen maakte Feyenoord-speler Janga de 1-0, wat genoeg bleek voor de overwinning. Mink Peeters gaf de assist. De overwinning op Malta volstond voor deelname aan de Elite Round waarvan de beste ploegen doorgaan naar het Europese eindtoernooi in 2015.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jaap1234
Jullie vergeten Jeffrey de Lange, hij stond ook in de basis
0 0
JPA94
Schandalig van de KNVB om deze jongens nog te selecteren en zelfs aanvoerder te maken. Een beloning voor het maken van de slechtste keuze uit je carrière en de toekomst van het Nederlands voetbal. Er moet gewoon een afspraak worden gemaakt tussen alle eredivisieclubs, al is het zonder medewerking van de KNVB, om de jongens die voor de poen naar het buitenland vertrokken zijn niet meer toe laten in de eredivisie. Nu vertrekken ze met het idee dat wanneer ze het onverhoopt niet redden, toch nog wel ergens bij Twente of pisvee aan de slag kunnen
0 0
J Pollack
Jij wilt die jongens dus laten boeten voor het feit dat Ajax hen geen contract aanbiedt (en buitenlandse topclubs wel)? De logica daarvan ontgaat mij volledig.
0 0
La Bomba
Wat een onzin het gaat erom om de beste spelers op te stellen.
Is inderdaad niet leuk voor Ajax dat juist deze vertrokken spelers het verschil maken, maar daarom stonden de grote buitenlandse clubs ook klaar om ze in te lijven toen ze hoorden dat deze jongens nog geen contract hadden bij Ajax.
Eigen schuld en niet zeuren, maar leren van je fouten.
0 0
Thedude
Fout bericht nr 1en 2gaanen beste nr 3 gaan door naar 2de ronde...nog niet gekealificeerd dus
0 0