[Update II] Van Gelder gebeld door Kinsbergen

KoenWeijland, 21-10-2014 om 10:54, 35637 views, Twitter |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Op sociale media is met opgetrokken wenkbrauwen gereageerd op het nieuws dat de directieleden van Ajax met bonussen van meerdere tonnen per persoon aan de haal gaan. Zowel binnen als buiten de voetbalwereld stak men de verontwaardiging niet onder stoelen of banken en Marc Overmars is het grootste mikpunt. 

Nadat Voetbal International woensdagochtend bekend maakte dat de directeur voetbalzaken een bonus opstreek die zo'n anderhalf keer zoveel was als zijn salaris, barstte er een storm aan commentaren los. NOS-presentator Jack van Gelder reageerde via Twitter buitengewoon kritisch, al doet hij door een spelfout lijken alsof hij vindt dat Overmars degene is die de hoofdtrainer redde in plaats van andersom. Bovendien lijkt Van Gelder niet helemaal op de hoogte van het feit dat de directeur pas twee jaar in dienst is bij Ajax... 

Ook vanuit de politiek is met enige ontsteltenis gereageerd op de bonus van de Ajax-directeur. Zo liet D66-econoom Ivo Thijssen weten dat hij de bonus buitenproportioneel vindt en dat Overmars 'nog niet eens bij een bank werkt.' 

Dat Overmars het geld niet echt nodig heeft, blijkt uit een cynische tweet van Quote-schrijver Jonathan Ursem. De voormalige buitenspeler van onder meer Ajax, Arsenal en FC Barcelona zou volgens de journalist zijn teruggekeerd in de top-500 rijkste Nederlanders. Al kan Ursem met zijn tweet ook bedoelen dat Overmars juist een hogere bonus nodig heeft voordat hij terug wil keren in de lijst. 

Verslaggevers, politici en vooral veel fans zijn het niet eens met de hoge toelage die 'Marc Netto' opstrijkt. Ruim een half miljoen opstrijken is niet niks. Maar ter vergelijking - en wat velen misschien vergeten: Marcel Brands heeft als technisch manager bij PSV alleen al een jaarsalaris van zes ton in zijn contract staan, exclusief eventuele bonussen.

Update I woensdag - 14:44 uur
Jack van Gelder heeft zijn stevige kritiek aan het adres van Overmars ietwat genuanceerd. Onderstaande tweet gooide de tv-persoonlijkheid er woensdagmiddag op uit. 

Wat vinden jullie van de bonussen die Overmars en de andere directieleden van Ajax kregen, terecht of onterecht? Laat het weten in de reacties en stem via onze poll hieronder.

Update II dinsdag 21 oktober - 10:53 uur
Valentijn Driessen, verslaggever van De Telegraaf, heeft afgelopen vrijdag in Voetbal International uitgelegd waarom Van Gelder de tweet heeft aangepast. 'Hij werd na zijn eerste tweet meteen gebeld door Michael Kinsbergen, de algemeen directeur van Ajax', verduidelijkte de journalist in het praatprogramma. Driessen was het oneens met de kritiek op Overmars en schreef er een column over.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=9VlHO4v7hr0[/video]

Samenstelling door Koen Weijland | Twitter: @KoenWeijland

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mike_
Wat een klets allemaal, Ajax ligt niet wakker van dat salaris en zeker omdat er onder de nieuwe leiding al 4 jaar achter elkaar het kampioenschap is behaald. Miljoenen verdienen we momenteel aan spelers verkopen, CL, goedkoop aankopen etc. Maar goed we leven in Nederland en daar is het al snel een schande als je ver boven modaal verdient. Geld verdien je met geld en directeur zijn bij Ajax, een beursgenoteerd bedrijf, daar verdien je inderdaad veel meer per maand dan de plaatselijke loodgieter of bank directeur. In Nederland zijn er maar heel weinig daadwerkelijke bankdirecteuren, de rest is gewoon filiaal directeur en nee die verdienen echt geen tonnen!
0 0
ne pas maroc
Precies volgens de JC filosofie, prestaties belonen. Laag vast salaris en beloning voor prestaties. Heb zelf ook nog werk gedaan zonder vast salaris, was puur afhankelijk van mijn eigen presteren. Vinden banken alleen niet zo leuk als je dan een huis wilt kopen.
0 0
Rudolph J
Overmars ontvangt een bonus, zoals hij en Ajax met elkaar vooraf zijn overeengekomen.

Van Gelder had dit kunnen weten. Van Gelder heeft zijn werk als journalist niet goed gedaan en daarmee Overmars in een kwaad daglicht gesteld.

Is Van Gelder tot de orde geroepen door zijn werkgever? Of door de NVJ?

Tenslotte, laat de publieke (..) omroep zelf schoon schip maken met werknemers, die meer verdienen dan de Balkenende-norm.
0 0
rss-dion
Pcies, voor lelijker arno geld hetzelfde verhaal
0 0
Rujar
Bonussen vind ik op zich prima. Maar dat moet je afspiegelen aan je doelstellingen. Ook sportieve doelstellingen. Voor de rest verdiend de Ajax directie niet buitensporig veel.
0 0
JDriebergen
Dat is ook gebeurd. Het grootste deel van de bonus heeft hij verdiend vanwege de behaalde kampioenschappen.
0 0
3*stars*3
Driessen meldde dit vrijdag al en nu pas update II hiero???
0 0
rss-dion
Ze moeten arno vermeulen bellen, die zit met die rotkop van hem zondag het gewoon dunnetjes over te doen. Teksten als marc is ze zakken aan het vullen etc. Ongepast voor de nos , dat er zo n ajax harer tussen zit
0 0
Bobo het Konijn
Als OVermars een salaris van 5, 6 ton of een miljoen krijgt, ik vind het prima. Maar geen bonussen, voor de bestuurders en leidinggevenden. Dan gaat door elkaar spelen wat goed is voor de bestuurder of wat goed is voor de het bedrijf. Daar zijn teveel bedrijven al kapot op gegaan. Eigen bonus belangrijker dan welzijn bedrijf. Verder vind ik het allemaal prima, als overmars en kinsbergen veel moeten verdienen, het is ze gegund. De schoorsteen moet tenslotte ook roken.
0 0
Mokum_32
Zeg het maar jongens
0 0
jeugdgaatvoor
Bij deze hoop ik dat je volgend jaar 1 miljoen krijgt.
0 0
Van Reenen
Hij moet het wel nuchter bekijken, maar zal wel een flinke slok op hebben gehad. Als beursgenoteerde onderneming is dit een normaal bedrag. Je hoort niemand zeiken over het feit dat Gerrit Zalm een salarisverhoging heeft gehad van ruim 200.000 euro. Of dat normaal is voor een bedrijf dat gered is met overheidsgeld.
Feit is dat hij elke zondagavond met zijn vriendjes bij studio voetbal een aardig salaris opstrijkt dankzij het voetbal van Ajax. Zonder Ajax, geen tv-kijkers en geen inkomsten voor Van Gelderse worst. Daarnaast verkoopt hij kleding waarbij de kleding 3x of 4x over de kop gaat. Of wordt de prijs van wat hij verkoopt naar beneden bijgesteld? Praten over wat anderen krijgen is zo makkelijk scoren. Kledingman houd je bij je leest en bemoei je met je eigen zaken!
0 0
dennis15
die kneus van van gelder in vanavond zo geil als een beer als we winnen met 1-0
0 0
ibrahendriks
Ja, dat denk ook. En maar afgeven op Ajax om de schijn te wekken dat hij geen Ajacied is.
0 0
geronimo
Hij ging zelfs zover dat hij keer zei dat hij voor psv was vuile viespeuk is het.
0 0
Bazenvan95
HAHAHA sukkels, dit bewijst hoe de journalistiek werkt, het staat voor hun hoger in het belang dat ze voor opschudding zorgen, get your facts together, ze hebben blind gestaard naar de bonus en niet even gecheckt hoeveel salaris er wordt verdiend. Bovendien hebben ze het ook niet gerelativeerd door alles te vergelijken met andere salarissen in zowel binnen als buitenland. CONCLUSIE: ze zijn er op uit om onrust te zaaien over een club die het financieel en in sportief opzicht het beste in jaren doet in Nederland.. ongeacht wat men mag vinden van spelers en het spel wat wordt gespeeld.. Resultaten drukken zich uit in cijfers
0 0
heinp
Van Gelder krijgt torenhoog salaris van de overheid ,onze belasting centjes dus ,daarbij hoort hij geen mening naar buiten te brengen die totaal misplaatst is ,Jack de Faler?
0 0
geronimo

Jack van Gelder verdient ¤ 369.000 per jaar (publiek geld)
0 0
AjaxD1986
Tegenover het salaris wat Overmars van z'n eigen bedrijf gewend is binnen te krijgen, is wat hij bij Ajax + de bonus krijgt vrijwilligerswerk. Belachelijk al die kritiek! Milik, Muric, El Ghazi, Babel, Poulsen, Bojan, Cuenca, Fisher etc zijn ook erg goede (huurlingen) aankopen geweest. Helaas waren er aardig wat blessures waar Marc niets aan kon doen en maakte Frank vaak rare opstellingen en liet aankopen of op de bank zitten of op een verkeerde positie spelen. Het is meer de schuld van Frank dat aankopen niet renderen. Het lijkt wel of de opstellingen ieder jaar gekker en onlogischer worden.
0 0
LANS
Van Gelder is een Opa, die met zijn kleinzoon alleen naar Ajax gaat kijken als zijn eigen zoontje andere verplichtingen heeft. . .
Wat een verschrikkelijke eikel !
0 0
LANS
Who the Fuck is van Gelder ?
0 0
Koos1982
Ivo Thijssen gaat zich ermee bemoeien. Mijn inziens hoort een directeur bij goed presteren meer te verdienen dan zijn werknemers.

De salarissen van spelers zijn buiten proportioneel maar in verhouding vind ik dat Marc Overmars geen exorbitant hoogsalaris heeft. Laat meneer Thijssen zich liever om andere zaken druk maken.
0 0
Ajax Koersvast
Volgens mij past het in het nieuwe beleid van Ajax: relatief lage basissalarissen aangevuld met prestatie-afhankelijke bonussen.
Prima systeem i.m.h.o.!
0 0
N-ajax
Dit is de smoes die ze gebruiken ja, alleen is het basissalaris van de directie net zo hoog als dat van de voorgangers.

Je moet niet alles geloven omdat ze het mooi kunnen verwoorden.
0 0
rss-dion
Het basissalaris is de helft dan van marc zijn voorgangers, heb je het stuk van driessen gelezen in de Telegraaf? Dat zijn de feiten. Niks smoesjes. Van geel pakt 5 ton excl. bonussen. Marc zowat de helft excl. Bonussen. Zijn geen smoesjes maar de feiten!
0 0
ChristianoRonal
Nou als je dat denkt, dan pak je toch gewoon de jaarverslagen erbij en zoek je het op? Ajax is een beursgenoteerd bedrijf, wat betekent dat je deze shit allemaal op kunt zoeken.

Van den Boog verdiende 336.000 basissalaris, zie jaarverslag 2009/10 en 2010/11. Das toch wel bijna een ton meer dan Overmars.

(Dat Ajax op de beurs zit is wat mij betreft echt een zegen, je kan de salarissen van directie en dergelijke gewoon opzoeken)
0 0
Ajax Koersvast
Ik denk dat niet dat ze het als smoes gebruiken.
Het beste is het denk ik te meten door een en ander te vergelijken bij andere clubs met vergelijkbare begrotingen. Iemand hier op het forum die daar inzicht in heeft? (een vergelijkings tabelletje zou nice zijn!)
0 0
ThaFox020
Het jaarsalaris excl bonussen van Brands bedraagd ruim ¤ 500k. (naar verluid zelfs ruim ¤ 600k).
0 0
Ajax27
Kijk, tenminste iemand die het begrijpt. Dat is ook met het nieuwe beleid zo afgesproken, niets nieuws dus.

0 0
Jozefzoon
Jackie mag dan wel geen Ajacied zijn, het is wel een echte jood!
0 0
RoodWit
Jack is in mijn optiek een vervelende man.
0 0
MaupCaransaNES
In de voetballerij is dit redelijk aanvaardbaar. De poll is al fout. Het gaat over: zou Marc Overmars circa zeshonderdvijftigduizend euro mogen incasseren voor het werk dat hij doet? Hoe dat bedrag wordt opgebouwd is verder irrelevant.

Natuurlijk (als ieder andere werknemer) verdien je gewoon een geautomatiseerde bonus als de club succesvol kan zijn. Dat doen ze ook bij Bayern. Alleen er is een grote druk dat alleen de bedrijfstop bizarre percentages bonussen krijgt, zal dat inhouden dat er een laag basisinkomen verrekend is. Want dat variabele inkomen is proportioneel geregeld aan de hand van indicatoren, oftewel moet de directeur presteren volgens de indicatoren die de onderneming heeft geformuleerd. Ondanks een contract normaliter al gesloten wordt op basis van vertrouwen in iemand, en daar een navenant basisinkomen tegenover staat. Maar bij Ajax klaarblijkelijk niet. Neemt niet weg dat het bedrag dat hij aantikt, gewoon binnen de onderneming met hem is afgesloten, en dat hoort het dan ook zonder morren op te hoesten.
0 0
MisterWhite
Het probleem met de bonuscultuur waar zoveel kritiek op is geweest de afgelopen jaren, heeft te maken met het gebrek aan prestaties. Financiële bedrijven waren slecht bezig en een aantal moest zelfs met overheidsgeld gered worden. Dan is een bonus te gek voor woorden, zeker als het een grote bonus op een toch al hoog salaris is. Maar in het geval van Overmars lijkt me de situatie totaal anders. De financiële prestaties zijn uitstekend, en de sportieve prestaties zijn ook solide door 4 keer op rij kampioen te worden en Champions League te halen. We kunnen er als fans veel kritiek op hebben en dat is ook terecht, maar alleen in Europa halen we geen echte doelstellingen.

Als je als directeur van Ajax dan een relatief laag salaris hebt ten opzichte van andere directeurs (zie PSV) maar een groot deel van je salaris afhankelijk is van prestaties, dan vind ik dat op zich geen rare manier om je salaris te regelen. Salaris krijgen op basis van je prestaties lijkt me voor iemand in een directeursfunctie geen slecht idee.
0 0
Van Reenen
Hij heeft een kledingzaak en de inkoop gaat minstens 3keer over de kop, goeie winst. Maar daarover hoor je hem niet!
0 0
VFischer
Laag basissalaris en hoge bonussen/winstpremies was toch hoe Ajax het wou doen. In totaal 4 ton is helemaal niet veel als je het vergelijkt met bijvoorbeeld psv of van der boog destijds.
0 0
plumber
Die Jack "010" van Gelder mot ze muil houden,als het met Ajax goed gaat staat ie vooraan.

Wordt al misselijk als ik die volgevreten kop van hem zie.
0 0
De_Realist
Jack van Gelder is volgens mij Ajax fan. Niet iedereen die (terechte) kritiek heeft op Ajax komt uit Rotterdam.
0 0
12ajax
Jacik van Gelder is allles behalve AJAX fan, als hij AJAX in de zeik kan zetten zal hij dit niet laten, alleen als AJAX een prijs haalt staat hij met die dikke kop vooraan
0 0
rodnet
Politiek correcte lulkoek van al die betweters: ik heb altijd liever dat iemand een beschaafd basissalaris krijgt en een stevige bonus bij goed presteren dan een hoog basissalaris (zoals van Gelder zelf opstrijkt uit de publieke ruif zonder iets te presteren).

Het is veel geld, maar gezien de uitstekende prestaties van Ajax op alle gebied gewoon prima te billijken. En kom me niet aan met de negatieve gevoelens van al die mensen die een modaal salaris of minder verdienen want dat is in de voetbalwereld totaal niet relevant.
0 0
Cruyffie
SERIOUSLY die journalisten, dit is toch niet meer normaal? Jackspek krijgt zelf tonnen aan overheidsgeld, voor dat gelul van 'm - en marcie verdient gewoon stukken minder dan bijv Brands (psv) of ons oud-bestuur (vdBoog enco). Oftewel de kritiek is echt, echt ongegrond.
0 0
herman
het is nu tijd dat er niet meer op deze, zichzelf bevlekkende, mastodont wordt gereageerd.
daaaaag sjek
0 0
ambtenaar
Wat een trieste tweet van jack van Gelderen, weet je gelijk dat je hem nooit meer serieus mag nemen als het over Ajax gaat.
Weet iemand waarom jack van Gelderen ineens zo zuur is geworden tegenover Ajax ?
0 0
OKP-AFCA
Het feit dat hij ooit eens uit de arena gezet is zal ook niet meegeholpen hebben.

Die kale lul vond het nodig om een sigaar te roken in de Arena, wat uiteraard niet mag, meneer werd daar terecht op gewezen en gooide toen een sigaar naar een steward, daarop is hij uit de Arena gezet.

Mij een raadsel waarom die vent nog in de Arena mag komen, een supporter van zuid of 410 had een stadionverbod aan zijn broek gehad.
0 0
ambtenaar
Haha dit verhaal kende ik niet, bedankt.
Zou fantastisch zijn geweest als ze hem een stadionverbod hadden gegeven.
0 0
ibrahendriks
Met terugwerkende kracht dan maar, dan is hij als nog de sigaar.
0 0
AFCAthebest:)
Hij is een Ajacied duh..
0 0
HeavenlyDivine
Waarschijnlijk omdat zoveel mensen hebben gezeurd dat hij Pro-Ajax is.
Zie je ook wel eens bij scheidsrechters.
Ze willen niet als thuisfluiter bekend zijn, en fluiten dus expres alles tegen de thuisclub.
0 0
WesleySonck
Lijkt mij dat die vent van quote bedoelt dat ie juist niet meer in de top 500 staat
0 0
sv
lijkt erop
0 0
Cleo9
De voorwaarde voor de bonus is dus dat Ajax kampioen wordt. Dan is het enige wat ik kan zeggen dat die bonus voor Overmars onterecht is, want zijn bijdrage bij de kampioenschappen is nihil geweest.
0 0
RuudRuud
Eigelijk is dit met twee maten meten. Het verlies dat op bijvoorbeeld El Hamdaoui is afgescheven door toedoen van Overmars' voorganger bedroeg ongeveer 10x deze bonus en toen was iedereen opgelucht dat hij weg was. Ik vind dit typische tunnelvisie. Onder het bewind van Overmars is er 50 miljoen winst gemaakt en is Ajax vier keer kampioen geworden. Daar zijn bonussen aan verbonden (ondanks dit natuurlijk bijna volledig aan De Boer kan worden toegeschreven) en dat kun je Overmars niet verwijten. Als er dan commentaar moet worden geuit op deze bonus, moet dit op de Raad van Commissarissen gericht worden
0 0
boye04
Vind ik heel knap dat Overmars in 2 jaar tijd 4x kampioen is geworden. Hoe heeft hij dat gedaan?
0 0
insectenverdelg
Zijn eerste daad is wel El Hamdaoui te lozen. dat terwijl ervoor een grote impasse was.
0 0
RuudRuud
Ja, je hebt gelijk idd. Twee jaar pas, niettemin twee kampioenschappen en 25 miljoen winst
0 0
Bijgoochem
Vind het wel meevallen.. voor ons als normale mensen is dit een godsvermogen, maar voor iemand in zo'n functie als Overmars is dit normaal. Volgens de richtlijnen die in zijn contract staat heeft hij het blijkbaar uitstekend gedaan, waardoor hij een stevige bonus krijgt. Managers bij multinationals uit het bedrijfsleven krijgen ook een vergelijkbaar salaris of nog meer.
De spelers van 20 jaar oud die net een paar jaar aan het top ruiken krijgen het dubbele!
0 0
Raikkonen94
Het interesseert mij niet zoveel dat zijn bonus hoger is dan zijn salaris, ik ben allang blij met een dergelijke financiële constructie met een lager basissalaris en hogere bonussen. Dit geeft in ieder geval nog een incentive, Brands heeft vrij weinig goeds gedaan bij PSV voor die 6 ton als basissalaris. Overmars heeft Ajax uit de financiële malaise getrokken, uiteraard wel dankzij CL voetbal en dus dankzij Frank de Boer, maar hij heeft ook gewoon goed werk verricht en daar mag hij wat mij betreft best naar worden betaald.
0 0
Onpartijdig
Komop zeg wat zijn dit nu voor kritieken?

Ten eerste staan er inderdaad wat fouten in de tekst van Jackie, het lijkt erop dat hij dat hij dit heeft geschreven vanuit de emotie van een fan (want ookal wil hij dat niet zeggen, hij is fan). Het is niet geschreven vanuit de journalistieke kant (want dan had je je feiten wel gecontroleerd).

Denk je nu serieus dat Overmars zelf het hele beleid uitstippelt en bepaalt? Dat doen ze met het gehele team, dus het is triest om hier Overmars voor aan te pakken.

Daarnaast is dit ook zoals onze legendarische nummer 14 het wilt. Lage vaste kosten en hoge bonussen. We kunnen wel kijken naar de bonus, maar wat is zijn salaris in totaal? Zullen we het totale salaris eens leggen naast sportbestuurders van PSV of sportbestuurders van een aantal jaren terug? Volgens mij mogen wij in onze handjes knijpen met het bedrag dat Overmars krijgt.

Het is een bonus! Een bonus krijg je niet vast, dat krijg je vanwege prestaties. Blijkbaar heeft Overmars bepaalde prestaties goed geleverd. Ik zal waarschijnlijk gaan om schulden aflossen etc. Wij weten niet (en onze lieve Jack ook niet) wat voor lijken er uit de kast zijn gerold toen Overmars sportbestuurder werd. Ik denk dat wij ons niet kunnen realiseren hoeveel shit er was bij Ajax.

Overmars, geniet van het geld, je hebt het verdient.
0 0
vakp
Die Jack van Gelder is de grootste nep journalist die er is.
Bij Ajax is hij uitgekakt sinds de Cruijff revolutie en daarom even op tv vd Hoorn de grond in praten na Ajax-Milan, elke zondag zeiken over kwaliteit en aankopen.
We moeten als supporters een statement maken in het stadion en Overmars toezingen bij de eerstvolgende thuiswedstrijd.
En die meeloper Jack van Gelder moet maar een seizoenskaart bij Feyenoord gaan kopen.
En Jack van Gelder verdient al jaren van onze belastingcenten bij de NOS een godsvermogen zonder daar moe van te worden.
Dus wie is er nou verkeerd bezig!!
0 0
Sterretje73
Ben het 1000% met je eens ! Rot aub op met een van Gelder...kon 'm vroeger bij AFC al niet pruimen die populist...
0 0
AFCAjax
Allemaal kansloze socialisten die ingeprogrammeert krijgen dat ze bij het woord bonus woedend moeten worden.
Dit is juist goed en was van begin af aan al bekend, loon naar werken.
0 0
ajaxmening
Niet te geloven juist op dit forum is er weinig kritiek, dat Gladanus en wat zielige mensen uit de politiek moeten reageren is dat triest zoek een baan vooral die van Gelder omroep Max aub Korfballen net als Hiddink zwaar over de datum.
0 0
Dip
Haha Jack die over het salaris van iemand anders begint? De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wel knap trouwens, dat salaris verdienen en geen eens foutloos kunnen tweeten.
0 0
MosesD
'Geen eens'? Ook knap staaltje Nederlands.....
0 0
insectenverdelg
en het salaris can Jack, dat komt ook nog is uit publiek geld. De bonus van Marc niet. :)

Maar jach was al aan het uirkenen hoe vaak Marc de Eurosolar Allura 26SC Collageen zonnebank kon kopen van de bonus. :)

http://www.megapool.nl/eurosolar-allura-26sc-collageen-zonnebank?channel_code=110&product_code=73598929&utm_campaign=Vergelijksite&utm_medium=cpc&utm_source=google&gclid=CJ6a-M7OrsECFY_ItAod9AoAjA
0 0
TikkieTerugJaap
De wereld vergaat he als iemand een spelfout maakt.
0 0
waynelove
Zolang we telkens kampioen worden en finacieel gezond zijn valt hem weinig te verwijten.
0 0
TikkieTerugJaap
Tja, belachelijk veel geld natuurlijk. Maar dat is de voetbal wereld he. Als je ziet wat die Brands verdient vind ik dit allemaal wel mee vallen hoor.
0 0
Ajaxfan_1987
Punten waarop Overmars wordt beoordeeld. Uit het recente jaarverslag (pagina 12)

------->>>>>
Voor Marc Overmars geldt een eenmalige bonus voor het
realiseren van doelstellingen in het verslagjaar op het gebied
van management m.b.t. voetbalzaken. Daarnaast geldt een
jaarlijkse bonus voor de periode 2013-2017. Deze houdt
verband met de sportieve prestaties van het eerste elftal.
Bovendien kan Marc Overmars aanspraak maken op een
bonus voor zijn bijdrage aan talent development door
succesvol functioneren van de opleiding. Beoordeling daarvan
vindt achteraf plaats aan de hand van vooraf vastgelegde
criteria die verband houden met de gerealiseerde waardevermeerdering
van de speler.
De Raad van Commissarissen heeft wat betreft de
doelstellingen die golden in het verslagjaar vastgesteld dat
deze doelstellingen ten dele zijn gerealiseerd en daarom
besloten aan Marc Overmars een variabele beloning voor het
jaar 2013/14 toe te kennen van in totaal ¤ 381.397 bruto.
Daarvan is ¤ 32.500 bruto gebaseerd op de regeling variabele
beloning “eenmalig” 2013/14, ¤ 250.000 bruto gebaseerd op
de regeling variable beloning “jaarlijks” en een bedrag van
¤ 98.897 bruto voor zijn bijdrage aan talent development.
0 0