'Angstig' Twente ontvangt heersend Ajax

KoenWeijland, 15-10-2014 om 10:39, 8902 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is op twee weken na al vijf jaar geleden dat FC Twente in eigen huis won van Ajax. De landskampioen van 2010 hoopt dit jaar weer mee te doen om de titel en is nog ongeslagen. Zaterdag wacht de grootste test als de Amsterdammers op bezoek komen. 

Ajax verloor op 8 november 2009 voor het laatst in de Grolsch Veste. Toentertijd was het Bryan Ruiz die het vonnis velde over Ajax in een wedstrijd die in 1-0 eindigde. Sindsdien is Ajax echter heer en meester, getuige de vier ongeslagen jaren in Enschede. De Tukkers ontvangen Ajax dan ook met angst en beven. 

In september 2010 ging Ajax onder Martin Jol naar de toenmalig landskampioen om de nederlaag van een jaar eerder recht te zetten. Tweemaal nam de thuisploeg de leiding via Theo Janssen, maar beide keren reageerde Ajax binnen vijf minuten. Mounir El Hamdaoui en Eyong Enoh waren de doelpuntenmakers namens Ajax in het 2-2 gelijkspel. 

De eerste keer dat Frank de Boer in Enschede op de bank zat als trainer betrof het direct een duel om leven en dood. Ajax kon zichzelf een enorme dienst bewijzen als er werd gewonnen, want het zou betekenen dat de Amsterdammers officieus kampioen waren. En zo geschiedde. Uitgerekend Theo Janssen opende de score vanaf de stip tegen zijn oude ploeg, na een overtreding op Gregory van der Wiel. Diezelfde Van der Wiel besliste het duel in de tweede helft met een prachtig schot met links op aangeven van Lorenzo Ebecilio. Leroy Fer had de Tukkers door een afgeslagen bal naast Ajax gezet, maar door de goal van Greg wist Ajax dat het de landstitel zou gaan prolongeren. 

In 2012/13 won Ajax opnieuw van de club van Joop Munsterman, die er op dit moment voor zorgt dat randzaken centraal staan in plaats van het voetbal. De twee centrale verdedigers van Ajax, Niklas Moisander en Toby Alderweireld, scoorden in de eerste helft en de zege zou niet meer in gevaar komen. De 2-0 van dat seizoen kreeg afgelopen jaar geen vervolg. Een matig Ajax maakte in de slotfase gelijk via Kolbeinn Sigthórsson, nadat Luc Castaignos de score had geopend. 

Komende zaterdag is Ajax er alles aan gelegen de goede reeks uit de laatste vier keer Twente-uit (W2, G2) voort te zetten. De Tukkers zijn echter nog ongeslagen en maken een steeds betere indruk met aankopen Kamohelo Mokotjo en Hakim Ziyech in de gelederen. Het gedichte gat met PSV is voor Ajax vorige week heropend na het bloedeloze gelijkspel tegen PEC, waardoor verliezen in Enschede geen optie is. Gezien de heerschappij van de laatste jaren is het echter Twente dat bang zal zijn, niet Ajax. 

Door Koen Weijland | Twitter: @KoenWeijland

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
dat riep men ook van Oranje en toch ging het fout , dit soort uitspraken daar rust een vloek op .
0 0
3*stars*3
Mwa angst...Tijden zijn voorbij dat (sub)-topclubs (fey, Twente, Vites, P$V etc) angstig Ajax ontvangen.
Vooral thuis, druk zetten en ze pakken minimaal een punt, fey slaagde er bijna in.

Ik hoop dat ik ongelijk heb maar dat systeem me 2 middenvelders op de flanken en een arbeider in de spits werkt gewoon niet...
0 0
Rob1706
Net zo angstig als IJsland zeker? Resultaten uit het verleden enz. Goed voetballen, goede instelling tonen, juiste elftal opstellen en WILLEN winnen dan kunnen er 3 punten worden bijgeschreven. Niet te gemakkelijk over denken want het wordt nog moeilijk genoeg ben ik bang voor.
0 0
ST
Cillessen - Van Rhijn - VD Hoorn - Moisander - Viergever - Zimling - Klaassen - Schone - Kishna - Milik - Andersen.
0 0
jeugdgaatvoor
Met Sigthorsson kan het allen kanten op gaan. Nee liever Milik geeft ook wat meer rust naar de spelers.
0 0
SNTR
Erg goed stuk en klopt ook zeker wat je zegt, maar de titel vind ik niet echt goed. Ik zou zo ook niet een betere titel weten dus wat dit betreft ben ik zo'n beste scheeplui aan wal, maar ik vind de titel niet echt overeen komen met de tekst. Je geeft zelf eigenlijk ook al, terecht, aan dat Ajax het de laatste jaren steeds moeilijk heeft en ik ben al een week zenuwachtig voor deze wedstrijd. Ik zie het toch vrij somber in en ik denk dat we blij mogen zijn met een punt. Die achterstand halen we hierna wel weer in met die makkelijke wedstrijden, maar ik heb een slecht voorgevoel bij deze wedstrijd.

Al met al dus een goed stuk, al komt de titel een beetje over alsof het een makkie wordt, wat dus (mijn inziens) alles behalve het geval is. Inhoud dus wel uitstekend en erg fijn om te lezen. Ik vind dat je stukken steeds beter worden Koen. Vooral gezien je leeftijd vind ik dat je het erg goed doet en ben je, in tegenstelling, tot anderen eigenlijk nooit op een spelfoutje te betrappen en post je veel dingen en dat is iets wat ik toejuich!
0 0
mickey2602
Ajax al 5 jaar niet verloren in Twente lijkt me een betere titel...
De titel die er nu staat impliceert dat Ajax al 5 jaar( met grote cijfers) heeft gewonnen.
Terwijl dat dus niet het geval is want van die 5 edities zijn er 2 gelijke spelen bij.
0 0
xjoeyfischer14_
Ben er niet gerust op, maar met de juiste instelling moet dit Twente toch te verslaan zijn met minimaal 2 doelpunten verschil.
0 0
Rayno95
Als Milik speelt winst, met Siggy gelijkspel, want dan spelen we met 10 man
0 0