Nouri op grote talentenlijst The Guardian

BvdPloeg, 14-10-2014 om 15:22, 15444 views, The Guardian |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Abdelhak Nouri wordt een grote toekomst toegedicht volgens The Guardian. De Engelse kwaliteitskrant maakt ieder jaar een lijst met de veertig grootste talenten in de jeugdopleidingen in voetballand en Nouri is de enige Ajacied. Ook Jari Schuurman van Feyenoord staat genoteerd. 

Nouri is nog altijd maar eerstejaars A-junior, maar op het middenveld zet hij samen met Donny van de Beek de lijnen uit. Niet voor niets dat Aron Winter en Orlando Trustfull het tweetal opriep voor de belangrijke EK kwalificatie-duels van Nederland U19. Nouri maakte bij zijn debuut tegen Andorra U19 meteen twee doelpunten en was in de tweede wedstrijd tegen Moldavië goed voor een assist. 

Nederlandse journalist Bart Vlietstra schreef een stukje over Nouri in The Guardian: 'Bij Ajax denkt men dat hij bij Barcelona of Manchester United terecht komt. Hij heeft een briljante techniek en een enorme wil om het verschil te maken. Nouri heeft zo'n groot scala aan trucjes dat hij met niemand anders dan Ronaldinho vergeleken kan worden.' (foto: Black Bath Towel Photographers)

De volledige lijst.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Ajax moet echt veel eerder met contacten gaan werken. Desnoods parttime en veel minder salaris.
0 0
ym22
wat vinden jullie eigenlijk van Juan Familia Castillo?
0 0
ram
Zo.... Die reactie van Yorick25 is nogal overdreven en niet bepaald classy maar jij bent wel echt een tokkie zeg....
0 0
SNTR
Stoer man dat je dit zo openlijk veilig achter je computertje durft te zeggen. Mensen als jij en vooral Yorick zijn van die typische mensen die de maatschappij kapot maken. Tegenwoordig is het allemaal grote mond op het internet, maar als je elkaar tegenkomt snel weg gaan.

En Yorick aangezien ik ja toch een nepperd ben. Vraag zaterdag maar rond bij de bussen naar 'Wes' dan gaan we wel zien wie hier nou de nepperd is. Of ben je er dan niet jongetje?

Misschien moet je hier eerst wat vaker komen. Ik schrijf regelmatig stukken die goed gewaardeerd worden, met laatst onder andere meer dan 40 duimpjes omhoog, ik ben altijd in het stadion ook al spelen we in de topklasse, maarja 'Ram' ik word gewoon mesjogge van mensen als die Yorick echt een pussy eerste klas man!
0 0
mvdk
En jij vind dit normaal?
0 0
ram
Ik reageerde op jouw reactie op Yorick omdat ik misselijk wordt van agressieve mannetjes als jij. Ik moest dan ook heel erg lachen toen je zei dat types als ik "de maatschappij" kapot maken. Het is namelijk precies andersom.

De wereld waarin jij leeft is echt precies het tegenovergestelde van mijn wereld én van de beschaafde wereld waarin je normaal met elkaar omgaat!

Jij staat voor geweld. Geweld in de stadions, in de maatschappij en op internet. Ik moest daarom ook wel lachen om de opmerking van ChristianoRonal; typisch voor het soort mens wat jij in mijn ogen representeert.

Jij vindt iemand een 'pussy' als jij de confrontatie in real life niet aangaat. Jij roept op om te zoeken naar 'Wes' in 'de bussen'. Schrikbarend en zielig. Ik vind het juist slim om fysieke strijd niet aan te gaan. Wat heb je er nu aan?! Voor jou, en veel andere stadiongangers (lees: gekken die het verpesten voor de rest) is het waarschijnlijk de enige uitlaatklep in het bestaan. Ik heb daar medelijden mee. Wes: ik gun je beter! Dat meen ik oprecht.

Als een vreemde naar mij toeloopt en bijvoorbeeld begint te roepen dat mijn hele familie de kanker kan krijgen, dan zeg ik: "Okay, gefeliciteerd jochie" en ik loop weg. Ik ben beschaafd en weet dat die ander dat niet is.

De agressie die jij op internet al uitstraalt is de reden dat ik nooit te vinden zal zijn in 'de bussen' en dat ik een stadionbezoek steeds minder ga waarderen. Ik ben voorstander van het aanmoedigen van mijn club: Ajax. En mocht Feyenoord winnen? Jammer. Maar dan feliciteer ik een vriend van mij die toevallig voor Feyenoord is. We bespreken de wedstrijd en gaan verder met het leven in een beschaafde wereld.
0 0
SNTR
Jij doet nu overkomen alsof ik iedereen maar random uitscheld en sla. Ik weet niet hoe je daar bij komt. Ik heb gewoon een hekel aan schijnheilige personen. Een mening over iemand wordt tegenwoordig op één van deze twee manieren geventileerd:
1. Achter diegene zijn rug om
2. Via internet.
Elkaar eens even flink de waarheid zeggen in het echt is wat mij betreft wat er moet. Ik heb liever dat ik even met woorden de grond in word geboord, dan dat iemand het achter m'n rug om doet en ik het misschien wel nooit te weten komen. Dat jij dan meteen denkt dat ik dat jongetje meteen met de grond gelijk maakt is nogal raar. Indien er bepaalde grenzen overschreden worden is deze handeling logisch, maar het is zeker niet iets wat ik maar elke dag even voor de lol doe.

Vroeger had je die wat hardere mentaliteit. Elkaar even de waarheid vertellen. Dan weet je meteen hoe de zaken er voor staan. Wat maakt mij het nou uit wat iemand over me denkt. Is toch lekker zijn pakkie an? maar moet je ook een grote jongen zijn om het tegen mij zelf te zeggen. Die beschaving waar jij het over hebt slaat zo erg door dat we elkaar nooit iets hards kunnen zeggen, maar alles maar achterbaks moet.
0 0
ChristianoRonal
Ah.. jij bent diegene dus die het veld op liep om die keeper van AZ een trap te geven Wesley ;)
0 0
Champy95
In dat lijstje staan spelers van Australië, Vietnam, China, Singapore,... Het kunnen heus hele goede spelers zijn, maar de kans op doorontwikkelen tot een speler van goed niveau is redelijk klein.
Lijstje slaat dus nergens op. Zeker als Schuurman ertussen staat boven andere talenten van zijn leeftijd.
0 0
JohnDylan
Vreemd dat ze het over de trukjes van Nouri hebben terwijl hij helemaal geen speler is die veel trukjes heeft. Hij is juist een speler die zijn techniek heel functioneel gebruikt en daardoor zeer volwassen speelt.
0 0
joodje!
Vreemd dat Hachim Mastour of Odegaard er niet op staan
0 0
JariBergkamp
Het gaat om spelers die in 1997 geboren zijn, Mastour en Odegaard zijn beide van 1998
0 0
joodje!
Oh scherp, bedankt. Verkeerd gelezen
0 0
Tpes
Bij Noorwegen zou je toch echt Odegaard verwachten..
0 0
Chesterson93
Wanneer?
0 0
pimp
Hier is de lijst:
http://www.theguardian.com/football/blog/ng-interactive/2014/oct/14/next-generation-2014-40-of-the-best-young-talents-in-world-football

Federico Bonazzoli had ik alleen al om zijn naam gehaald.
0 0
SamAFCA10
Lijstjes..
0 0
Jazzypazz
Van de Beek? Cerny?
0 0
JohnDylan
Vd Beek wordt een beetje overschat door supporters van Ajax. Hij is zeker een groot talent en kan een topper voor Ajax worden maar hij is niet zo talentvol als Nouri en Cerny. Dekker vind ik persoonlijk minstens een net zo'n groot talent als Vd Beek.
0 0
3*stars*3
Die Dekker hè...ik Ag hem tijdens wedstrijden van de A1 tegen apoel en PSV maar is hij echt zo goed of zit ie in een dipje?

Vond em erg voorspelbaar in die wedstrijden en deed me alleen denken aan linkspoot versie van De Mul.
0 0
JohnDylan
Dekker is de talentvolste Nederlandse buitenspeler die ik ooit in de A-jeugd van Ajax heb zien spelen. Hij is qua type en potentieel zeker geen linksbenige versie van De Mul. Dekker is het prototype van de ideale buitenspeler in het moderne voetbal. Hij heeft namelijk een geweldige voorzet in zijn linkerbeen maar koppelt dat aan een goede trap in zijn rechterbeen. Daardoor kan hij zowel buitenom gaan voor de voorzet of binnendoor gaan voor het schot. Dat maakt hem zeer onvoorspelbaar en dus moeilijk te verddigen. Daarbij is zijn voorzet met links zo goed dat hij eigenlijk zijn directe tegenstander niet hoeft te passeren maar de bal op z'n Backhams er omheen kan krullen. Ik vind Nouri en Cerny de talentvolste spelers van de 1997 lichting maar Dekker en Vd Beek zitten daar redelijk dicht tegenaan.
0 0
Champy95
Dat geldt zeker nog toen die in de C1 en daarna in de B1 speelde, maar de laatste anderhalf jaar heeft ie wel niet zo grote stappen gemaakt.
Hij heeft wat gewerkt aan zijn snelheid, maar inmiddels had ik wel verwacht dat die met zijn talent iets verder zou zijn. Ik mis wat gogme, is wat vaak afwezig, mag wel wat meer initiatief nemen. Hij presteert wat ondermaats voor zijn talent.
0 0
3*stars*3
Ok my bad, dan had hij tegen APOEL/PSG gewoon mindere dag.
Kwam er toen echt niks vanaf en tja ik ben ook een man die van acties houd van flankspeler en dat zie ik bij hem niet.
Maar Dekker, talentvollere buitenspeler als Kishna?
0 0
ChristianoRonal
Nu moet ik maar ff gaan kijken of er filmpjes op youtube staan, want dit klinkt echt heel goed.
0 0
JoodTotMijnDood
Sommige mensen vergelijken Donny met Klaassen, maar was Klaassen niet wat verder op die leeftijd? Klaassen is ook aanvallender ingesteld.
0 0
Cruyffie
Van de Beek is stiekem wel heel erg goed hoor, maar geen type die een mannetje passert of met splijtende steekpasses gooit. Meer type schweinsteiger. Nouri blijft ons toptalent natuurlijk.
0 0
joodje!
Nouri is inderdaad een groter talent, maar wie het verder gaat schoppen valt te betwisten. Van de Beek is wel het prototype moderne middenvelder, ontzettend veel drive en power. Inderdaad een type Schweinsteiger. Fysiek/loopvermogen speelt tegenwoordig een cruciale rol. Als je toch ziet hoeveel meters bv Aaron Ramsey maakt, wordt er al moe van als ik er naar kijjk.
0 0
Chesterson93
Al was van de Beek wel heel goed tegen PSG en zag je zijn pure klasse.
0 0
JohnDylan
Ik vind Vd Beek persoonlijk niet vergelijkbaar met Klaassen. Vd Beek is veel meer een echte half die belangrijk kan zijn in de opbouw terwijl Klaassen alleen goed is als hij de bal in de diepte krijgt. Vd Beek is technisch ook veel beter dan Klaassen was op die leeftijd. Vd Beek vind ik een toptalent terwijl Klaassen alleen een toptalent leek omdat de spelers om hem heen technisch nog minder waren.

Ik hoop nog altijd dat we een middenveld met Efmorfidis, Nouri én Vd Beek krijgen. Met de creativiteit van Efmorfidis en Nouri en de handelingssnelheid (in de opbouw) van Vd Beek heeft de A1 dan een geweldig middenveld. Al mag El Mahdioui van mij ook in de plaats van Vd Beek spelen aangezien ik die ook een toptalent vind.
0 0
JoodTotMijnDood
Helemaal mee eens! Efmorfidis blijft een speler om je vingers bij af te likken, heerlijke techniek en kan ook vreselijk goed uithalen. Het is mij een raadsel waarom hij nog niet met JA mag mee doen, die jongen is ook al 18. Veruit de beste speler in de A2.
0 0
Champy95
Los van of Efmorfidis een kans moet krijgen bij de A1 (hij verdient het ook), vraag ik me wel eens af of hij in de A2 (minder elftal) niet een betere ontwikkeling kan meemaken dan meevoetballen in een beter elftal als die van A1.

Bij de A2 neemt hij veel meer het initiatief omdat er vaak minder opties zijn dan bij de A1. Bij de A1 is ie meer gebonden aan samenwerking met betere spelers.
0 0
joodje!
Nou dat raadsel is niet zo moeilijk op te lossen. Van de Beek en Nouri zijn namelijk nóg beter. Idd absurd dat iemand met zoveel talent niet in het eerste lijns team speelt, maar dat is een luxeprobleem wat we momenteel in de A-junioren hebben
0 0
JohnDylan
Inderdaad, zeker toen El Hasnaoui en Keskin geblesseerd waren hadden ze Efmorfidis naar het tweede moeten doorschuiven. Het tweede speelde toen af en toe met Menig op het middenveld maar die heeft nog nooit een goede (steek)pass gegeven.

Ik ben trouwens ook een groot fan van El Hasnaoui en Keskin maar jammer genoeg zijn ze dit seizoen vooral geblesserd. Keskin heeft het vorige seizoen ook bijna geen wedstrijd gespeeld door blessures. Hopelijk blijven ze de rest van het seizoen fit en kunnen ze zich goed ontwikkelen.
0 0
JoodTotMijnDood
Cerny had er zeker in moeten staan, grootste talent van Tsjechie.
0 0
joodje!
Als je Nouri dan toch moet vergelijken met een wereldster, lijkt hij nog het meest op Iniesta IMO
0 0
JariBergkamp
Leuk hoor, maar hier klopt natuurlijk geen reet van. Als er maar 1 van de veertig grootste talenten bij ons speelt eet ik mijn schoen op. Jari Schuurman is toch echt een verbeterde versie van Immers/S. de Jong. Bjvoorbeeld van de Beek is een veel betere speler.
0 0
SNTR
Raar dat er maar één Ajax speler op staat hihi
0 0
stefan1982
Mooi om te lezen
0 0