'Hij zal wel een klapper gemaakt hebben'

JipVR, 01-10-2014 om 16:46, 16765 views, Ajax Showtime |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Afgelopen transferperiode was de keeperscarrousel op volle toeren aan het draaien. Ajax raakte Kenneth Vermeer kwijt en kreeg daar Diederik Boer voor terug van PEC Zwolle. Ex-sluitpost Piet Schrijvers stond zowel bij Ajax als PEC Zwolle onder de lat en denkt dat Boer een goede keus heeft gemaakt, door naar Amsterdam te vertrekken.

De goalie speelde 297 competitiewedstrijden voor PEC en is volgens Schrijvers echt een 'jongen van het Zwolse publiek'. Boer is echter al 34 jaar en koos voor een avontuur bij de recordkampioen. 'Als je een aanbieding krijgt om tweede doelman bij Ajax te worden, dan ga je daar over nadenken en wil je kijken hoe je op het hoogste niveau presteert. Bovendien zal hij er wel op vooruit zijn gegaan met zijn salaris. Ik hoop dat hij een klapper heeft gemaakt', zegt Schrijvers tegen Ajax Showtime.

Dat Kenneth Vermeer voor een transfer naar de aartsrivaal koos, kan Schrijvers wel begrijpen. 'Dat heeft hij niet slecht gedaan. Bij Ajax was hij toch al op het tweede plan geraakt. Hij kan nu stappen maken op het hoogste niveau, maar daar schuilt gelijk het gevaar: een paar foutjes kunnen hem de kop kosten, zeker bij het Rotterdamse publiek. Ik weet niet of ik het zelf zou hebben gedaan. Ik speelde namelijk wel altijd bij een ploeg waar ik mijn ei kwijt kon.'

Komende zondag staat Ajax - PEC op het programma en de Beer van de Meer / Bolle van Zwolle voorspelt dat het een interessant duel wordt. 'Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt en PEC kan op dit moment een erg gevaarlijke tegenstander zijn. Het zal een duel met veel strijd en inzet worden. Ik denk dat PEC het Ajax heel moeilijk gaan maken, maar dat Ajax er wel met de drie punten vandoor gaat.'

Jip van Raalte Twitter: @JipVR

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MickS
Ik mag hopen voor Boer dat hij een klapper heeft gemaakt.
Ik denk dat het maar weinig keepers overkomt dat je op deze leeftijd nog zo'n mooie transfer maakt, naar een club waar hij spontaan paraat moet zijn voor CL wedstrijden (die sowieso op de reservebank meemaakt) en nog zo nu en dan aan spelen toe komt ook (beker) terwijl de 1e keep niet eens geblesseerd is!
0 0
Michigander
Boer is een hele goede keeper. Stond nooit echt in de belangstelling omday hij geen flair en uitstraling zou hebben. Kan mij die uitstraling schelen; zolang hij de bal maar tegen houdt en dat doet hij goed. Er is nu in in iedergeval geen reden om je hart vast te houden als Cillessen eens een keer geblesseerd raakt.
0 0
ibrahendriks
De spandoeken met rot op verschijnen dan. Als het daar bij blijft. Sorry, maar ik blijf het dom vinden, hij maakt het zichzelf alleen maar moeilijk uiteindelijk.
0 0
steefjuhhhh
Van PEC naar Ajax is hoe dan ook een geweldige stap. Wie je ook bent of wat je kwaliteiten ook zijn. Net zoiets als van Ajax naar Barca. Droom stap waar geen enkele voetballer nee tegen zou zeggen. Zo ook Diederik Boer niet. En hij maakt nog een klapper ook ;) Wat wil je nog meer?
0 0
gi0vanni
.... van Ajax naar Barca ..... Droom stap .... geen enkele voetballer.... ZO OOK DIEDERIK BOER! :d :p :d
0 0
WesleySonck
Jullie vergeten de bijnaam 'het lek van pec' al zou hij daar niet graag aan herinnerd willen worden :)
0 0
Eric Ajax
Ik ken Pietje voornamelijk als de beer van de Meer.
Daar kwam je als doorgebroken speler echt niet langs.
0 0
JipVR
Grappig hoe je dit hebt kunnen omvormen tot de Sigthorsson/Milik kwestie ;)
0 0