'Hij dronk altijd jenever na de training'

KoenWeijland, 24-09-2014 om 07:57, 10262 views, De Stentor |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Succestrainer Rinus Michels was bij JOS Watergraafsmeer nog niet de trainer die hij bij Ajax was. De trainer vierde ook bij de aanstaande bekeropponent van Ajax al successen, maar gedroeg zich anders dan tijdens zijn periode bij 'de grote broer', waar hij 'De Generaal' genoemd werd. 

De Stentor verneemt van personen binnen JOS dat Michels een gezellige man was. 'Hier was het nog een heel andere Rinus dan later bij Ajax of Oranje. Bij ons was hij geen Generaal, maar dronk hij nog gewoon zijn borreltje na de training.' De keuzeheer werd in zijn eerste jaar direct kampioen met het eerste, tweede en derde elftal én met het hoogste jeugdteam. Hij zag het vervolgens liever iets serieuzer worden bij de club. 

JOS Watergraafsmeer, zoals de club nu heet, kan de bekerwedstrijd tegen Ajax niet op eigen grond spelen. Doordat het complex niet voldoet, wordt uitgeweken naar het Olympisch Stadion. Het gemoedelijke volkscluppie geniet bij monde van voorzitter Jaap Vlug nog niet echt van de voorbereding op het duel. 'Gezellig, gezellig, aan een bekerwedstrijd tegen Ajax is niks gezelligs aan meneer. Het gaat over veiligheid, over geld.' Het duel tussen JOS en Ajax wordt woensdagavond om 18:30 uur afgewerkt 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Capi86
En vanavond drink ik een borreltje op onze Generaal
0 0