A2 geeft overwinning uit handen

Mr. Ajax, 20-09-2014 om 11:30, 8405 views, Ajax Showtime |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De A2 van Ajax heeft zaterdagmiddag op De Toekomst met 2-2 gelijkgespeeld tegen de A1 van PEC Zwolle. De doelpunten van de thuisploeg kwamen van Pelle Clement en Ezra Walian. Ajax kwam nog op 2-0 voorsprong, maar in de slotfase kwam PEC op gelijke hoogte.

De wedstrijd begon slecht voor Ajax, toen Nabi Hakimzadeh een ogenschijnlijk zware blessure opliep. De Ajacieden kregen hier en daar mogelijkheden, maar uitgespeelde kansen waren er niet echt. Clement was nog redelijk dicht bij na een erg fraaie actie van James Efmorfidis. Ook de Zwollenaren waren af en toe gevaarlijk, zo moest Mike Grim alert zijn na een vrije trap.

Vlak voor de rust zorgde Clement ervoor dat zijn ploeg met een goed gevoel aan de thee ging. Na een goede aanval via Noussair Mazraoui, Dani de Wit en Ezra Walian kon Clement de rebound verzilveren. Na de rust kreeg Zwolle tot twee keer toe een flinke mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het was Ajax dat de score verdubbelde. Na wederom fraai werk van Efmorfidis rondde Walian af: 2-0.

Ajax leek de smaak te pakken te krijgen en al snel had het via Clement 3-0 kunnen staan, maar het lukte Zwolle de aansluitingstreffer te produceren via een geweldig schot van Tom Heerkes. En het werd nog erger voor Ajax, toen Nathan Leyder een strafschop veroorzaakte en met rood kon vertrekken. De strafschop werd benut en de eindstand werd bepaald op 2-2, alhoewel zowel Zwolle als Ajax nog een grote kans kreeg op de overwinning.

Opstelling A1: Grim; Mazraoui, Sidoel, Sandler, Kurban; Leyder, Hakimzadeh, Efmorfidis; Walian, Vissers, Clement
Wissels A1: Meendering, Bulut, De Wit, Zeefuik

Doelpunten:
1-0 45' Pelle Clement
2-0 51' Ezra Walian
2-1 74' Tom Heerkes
2-2 86' Milo Witteveen (strafschop)

Bijzonderheden:
85' Rode kaart voor Nathan Leyder

Ajax B1 heeft op bezoek bij Sparta Rotterdam met 2-3 gewonnen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afca patrick
Tsja.. Als je je beste speler gaat wisselen..
0 0
trodat4030
Had kramp, moest er wel uit. Probleem heeft hij vrij vaak op kunstgras (bijna élke wedstrijd op kunstgras) en heeft ook te maken met zijn manier van spelen (veel kappen en draaien, wat invloed heeft op zijn kuiten).

En James was prima, maar Leyder was vandaag, imo, de beste speler van het spul. Kreeg 1x geel voor 'praten' (terwijl hij zijn mond hield) en 1x voor een overtreding waar de pingel uit voort kwam, maar wat daar gebeurde heb ik niet kunnen zien. Feit is iig dat de aanvoerder van Zwolle bij elke overtreding van Leyder na z'n eerste geel, naar de scheids liep om te vertellen dat hij al een gele kaart had. Zal me niets verbazen als Leyder bij de laatste actie gewoon gezocht werd door die knul van Zwolle, die speelden echt als een stelletje matennaaiers (staf incluis), maar das mijn persoonlijke mening. Hopelijk komt er een samenvatting online en kan ik het terug bekijken.
0 0
0164Snickel
oei Leyder
0 0
FlyingDutchMan
Heb een voorgevoel dat er iemand was doorgebroken xD
0 0
BvdPloeg
Tweede gele.
0 0
FlyingDutchMan
Walian!
0 0
afca patrick
James is weer lekker bezig zo te horen. Eigenlijk is hij ook te goed voor de A2 natuurlijk.
0 0
trodat4030
Zolang hij niet beter is dan Nouri of vd Beek, heeft hij slechts de bank warm te houden bij de A1. Bij de A2 kan hij iig minuten maken.
0 0
JoodTotMijnDood
Hoort gewoon in Jong Ajax te spelen, is toch niet veel minder dan Bakker? En in de A1 komt ie niet tot spelen met Van de Beek en Nouri als super duo.
0 0
afca patrick
Efmorfides, Leyder en Sidoel zijn toch leuke spelers. Had gehoopt dat James met Jong Ajax mee mocht. Maar helaas.
0 0
FlyingDutchMan
Wat een kutzooi, ik was wel benieuwd naar Hakimzadeh. Na 3 minuten istie ook klaar...
0 0
Ajax-Dejong
Vissers in de a2? Ik kan me herinneren dat hij als 1e jaars B de beste speler van de B jeugd was. Toen zat hij nog bij Sparta. Bij Ajax is het toch ff wat anders dus
0 0
afca patrick
Vissers is voorbijgestreefd door Nouri, Van de Beek en Efmorfides.
0 0
FlyingDutchMan
Als je nu 2e jaars A bent en je speelt in de A2 dan lijkt het erop dat het hem niet gaat worden. Je hebt altijd uitzonderingen maar ziet somber uit voor de meeste 2e jaars.
0 0
FlyingDutchMan
Toch een ideale wedstrijd om op AJAX TV te laten zien. Ooh neee...
0 0