'Uit Amsterdam kwetsende dingen gehoord'

Mr. Ajax, 20-09-2014 om 09:09, 16772 views, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer staat, met de Klassieker voor de deur, in de spotlights, aangezien hij afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax naar de Rotterdammers. Vermeer merkt dat de transfer vooral in Amsterdam slecht gevallen is.

'Ik heb weinig kwetsende woorden naar mij toe gekregen, alleen vanuit Amsterdam dan, maar voor de rest heb ik vrij rustig mijn ding kunnen doen', begint Vermeer tegenover de NOS. 'Als je naar social media kijkt en naar mijn Facebook-pagina, weet je wel genoeg. Maar daar sta ik boven, daar reageer ik niet op. Voor de rest is het vooruitkijken.'

Zondag lijkt Vermeer wederom de voorkeur te krijgen van Feyenoord-trainer Fred Rutten boven Erwin Mulder. Het duel in De Kuip begint om 14.30 uur, de fluit wordt gehanteerd door Kevin Blom.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
now-or-never
Pffffff. Lekker belangrijk zeg. Feyenoord is in deze eeuw nog niet 1 keer een bedreiging voor Ajax geweest. Snap niet dat ze feyenoord als een directe concurrent betitelen.
0 0
Ajaxgek1980
lol vandaag is Ajax goed weg gekomen, probleem is meer dat die uit rotterdam dat alleen tegen Ajax kunnen (zoals bijna iedere club in NL)

maar is eigenlijk ook goed, meer tegenstand word je beter van
0 0
kampioenenjood
Dat zal ook komen omdat in 010 vrijwel iedereen wel beseft dat dit sportief gezien een goede versterking is voor hun team. De meeste Ajacieden voelen zich genaaid door de hele gang van zaken!
0 0
De_Realist
Ik denk dat Vermeer zich ook genaaid voelde door de meeste Ajacieden toen ze hem uit floten en weg wensten in het verleden. Voetbal supporters, in dit geval wij Ajacieden, zijn wel hypocriet bezig. Maar het meest storende zijn toch wel de internet "Ajacieden" die hem dood en verderf wensen omdat hij voor zijn beste tweede keuzen qua carriere heeft gekozen. Ik blijf het jammer vinden dat mensen blijven meedoen aan dat meelopend gedrag wat betreft andere clubs/steden haten, heel armoedig. Ik heb geen haat voor andere clubs/steden, alleen liefde voor mijn eigen club, stad en land.
0 0
bansie
Het geheugen van de doorsnee supporter is dat van een Korsakovpatiënt.
0 0
HarryHarHar
Hij heeft weinig kwetsend gehoord uit 010, dan kijkt hij zeker nooit op FR12.nl of FR-Fans gekeken!..
We zullen eens zien als hij net als tegen Utrecht een paar keer onder de hoge bal door duikt of zo super uitkomt als toen, hoe de kuip kwetsend kan zijn...
0 0
Zaeyx
Dan rijst bij me de vraag: wat doe jij in godsnaam op FR12.nl? Laten we ons lekker bezig houden met Ajax en ons niet al te druk maken over al de rest, want dan verloochenen we onszelf tenslotte.
0 0
HarryHarHar
Als 010 verliest dan moet je daar eens kijken... dat doe ik dan ook... das lachen hoor..
0 0
Lelystad1981
idd als die kakkies verloren hebben ga ik altijd kijken bij feyenooit netwerk haha lekker ouderwets ramptoeristje spelen. geweldig.
0 0
Zaeyx
We lopen onze collega's uit Rotjeknor wel altijd uit te schelden voor schuimbekkende amoebes, maar halleluja hier zitten me anders toch ook flink wat ééncelligen. De beste man heeft 14 jaar (!) bij Ajax gespeeld en jarenlang genoegen genomen met een rol op het tweede plan. Binnen een paar maanden is het 29, moet hij dan maar uit clubliefde op de bank blijven plaatsnemen? Nooit heeft hij gemord, altijd professioneel gebleven. Zelfs toen hij werd teruggezet ten faveure van Cillessen . Ajax gaf zelf ook aan dat hij mocht vertrekken, sterker nog, er werd zelfs een beetje op aangestuurd. Dat hij dan vervolgens voor Feyenoord kiest is volstrekt begrijpelijk. Als spelen bij Ajax geen optie meer is, dan is Feyenoord toch het beste alternatief? Toch alleszins een stuk beter dan een AZ en zelfs PSV. Wij supporters hebben altijd zo makkelijk lullen, maar het gaat hier om topsporters die willen spelen, en het liefst zo hoog mogelijk. Zet die Ajax-bril eens af en respecteer deze man voor al die jaren van trouwe dienst in plaats van hem uit te kotsen.
0 0
Mats
De reden dat ajax hem zo makkelijk liet gaan was een stukje loyaliteit en dankbaarheid naar Vermeer toe. Dat hij op zo'n manier van die afspraak gebruik maakt is absoluut niet netjes. Verder ben ik het wel eens dat de reacties hier van geen al te hoog niveau zijn.
0 0
lorenz00
Wat steekt is dat hij niet gewoon eerlijk heeft verteld dat het om Feyenoord ging. Hij heeft het BEWUST niet verteld onder het mom van slim spelletje spelen. Dat terwijl Ajax hem een transfer gunde. Snap je het nu?

Voor de rest is het inderdaad triest hoe sommige hier reageren.
0 0
Zaeyx
Ik snap het volledig, maak je maar geen zorgen. Helaas gaan sentiment en emoties zeer slecht samen met zakendoen. Vermeer heeft, zoals je zelf al aangeeft, gewoonweg slim gebruikt gemaakt van de voorwaarden die hem werden geschetst. Of dat al dan niet netjes is laat ik in het midden, want als je je aan die stelling vastklampt zou je net zo goed kunnen opperen dat het niet netjes is dat Vermeer aan de kant werd gezet... Uiteraard is dat wel volstrekt logisch want Cillessen is gewoon beter.

Leuke opstelling trouwens whaha.
0 0
lorenz00
Ben het niet met je eens. Dat Vermeer op de bank terecht kwam was in verband met zijn slechte spel, en dat is hem eerlijk verteld en gebruikelijk in topsport. Vermeer zelf is niet eerlijk geweest en heeft bewust de informatie dat Feyenoord geïnteresseerd is achtergehouden. Zoals je ziet raakt de vergelijking die je maakt dus kant noch wal. Wat betreft zakendoen, dat heeft alles te maken met werkethiek en de desbetreffende omgangsnormen. Wanneer de werkgever zich dus coulant opstelt betekend het niet dat je daar misbruik van moet maken door middel van achterhouden van informatie die gevoelig ligt bij de werkgever. Jij en Vermeer kunnen dat "slim" noemen. Ik en vele andere noemen dat achterbaks.

"onder het mom van slim spelletje spelen" is trouwens niet hetzelfde als daadwerkelijk zeggen dat het slim is. Ik geef bij deze dus helemaal niet aan dat hij slim gebruik gemaakt heeft van de voorwaarden, maar achterbaks dus.
0 0
Lewis Hamilton
AS geen berichten meer van deze verrader.
0 0
Cleo9
Daar heb je het zelf naar gemaakt!
0 0
FlyingDutchMan
Nog 1 keer, Kenneth je bent een LUL
0 0
Robinjo1988
Kan die judas ze bek niet een keer houden!?
0 0
3*stars*3
Tja wat denk jezelf sukkel!
0 0
ST
Vermeer is geen naaier! Hij is knettergek en dom!
0 0
redfella
waarom plaatsen jullie nog items over deze quiter, heeft de mentaliteit van een 15 jarige over het paard getilde puber hij zit nu op zijn plek en schenk geen aandacht meer aan die pannenkoek
0 0
Feessie!
Vermeer is een kakkie. Hoort niet meer op deze site/ dit forum
0 0
Jantjeajax
Wat had hij anders verwacht Bosje bloemen kaart zak met nootjes en een bierpakketje of zo?
Die vent is niet wijs joh
0 0
MarcoWatcher
Door dit soort uitspraken gooit hij zelf graag olie op het vuur. Als het zo'n nette jongen is zoals we zo vaak horen moet hij gewoon z'n mond houden.
0 0
Dennis_Gijs12
Blijft deze man nieuws of gaan we nog een keer over tot de orde van de dag? Ik word een beetje Kenneth moe. Zegt nu weer dat hij niet zo netjes behandelt is bij ajax. Als je niet zo een grabbelaar was geweest had je gewoon eerste keeper gebleven. Eerst bij jezelf te raden gaan voordat je gaat wijzen Judas.
0 0
army
precies D; dus zondag hoge ballen bij vermeer tot die gozer scheel van wordt B-)
0 0
Obnoxious
Vermeer naar Feyenoord, nou zeg wat voel ik me verraden. Kom op zeg! Hij kreeg hier geen speeltijd en bij 010 hadden ze al jaren een beperkte keep die hij gemakkelijk uit de basis speelt.

Voor zijn carriere beter dat hij speelt, waar dat dan ook is. Ik begrijp deze stap dan wel vanuit Kenneth. Al die rare sentimenten heb ik niks mee.
0 0
boris
gast, moeten we dit nog uitleggen? als amsterdammer die 14 jaar voor ajax heeft gespeeld is dit gewoon een streek naar de echte ajaxsupporters. dat die rare griek het destijds deed valt nog wat voor te zeggen. vermeer had genoeg andere aanbiedingen, az o.a. en ja ik voel me ook verraden, vermeer hebben we altijd gesteund en als held ontvangen, dit doet pijn en dat weet kenneth donders goed. gun hem nu ook absoluut geen succes, hoop dat die keihard faalt komende zondag en dat die ook wordt uitgekotst door feyenoordsupporters. zal hem leren!
0 0
Rudolph J
'de echte ajaxsupporters'?

Een echte Ajax supporter heeft het over Ajax en niet over Feyenoord.
0 0
VKing
Dit heet nou ironie...een moderator die deze reactie geeft, terwijl hij het wel toelaat om op een Ajax site berichten over Feyenoord neer te zetten, ook al staan deze bij "voetbalnieuws" ;-)
0 0
boris
een echte ajaxsupporter mag wel degelijk een overgang van een speler ter discussie stellen, ook als die naar 010 is. ik reageer gewoon op dit bericht, als jij vind dat ik in deze reactie het over Feyenoord hebt, dan is er toch iets niet goed gegaan.
0 0
RoodWit
Je weet dat het gevoelig ligt Kenneth, niet zo verbaast doen.
0 0
J_imster
0 0
AjaxD1986
Eerlijk gezegd denk ik dat hij er niet zo goed over na heeft gedacht en met de kennis van nu deze overstap niet zou hebben gemaakt. Hij had deze impact nooit verwacht denk ik en met de kennis van nu eieren voor z'n geld gekozen en naar Man United vertrokken. Maar nu moet hij zorgen dat hij in Rotterdam niet wordt uitgekotst, anders loopt het heel slecht af met z'n carriere. Warner Hahn is in dat opzicht slimmer geweest en heeft het schip verlaten toen het begon te zinken en hij er de kans voor zag z'n vertrek te forceren. Hahn had ik toch graag als tweede keeper gezien bij Ajax1 en is beter gaan keepen na z'n vertrek. Vermeer mag hopen dat ze met hem netter omgaan als met Warner.
0 0
lorenz00
Volgens mij kwam Manu pas nadat er bij Feyenoord getekend was? Het lijkt mij dat hij anders gelijk naar Manu was gegaan.
0 0
AjaxD1986
Waar gaat het over Manu? ;-) Nee maar even zonder dollen, ik zei ook met de kennis van nu.
0 0
lorenz00
Aah op die manier, verkeerd gelezen. Ja die zal wel behoorlijk hebben zitten balen haha.

Wie is manu trouwens? hehe
0 0
lorenz00
Volgens mij kwam Manu pas nadat er bij Feyenoord getekend was? Het lijkt mij dat hij anders gelijk naar Manu was gegaan.
0 0
AjaxD1986
Huh waar gaat het in mijn stuk over Manu? ;-)
0 0
Gezalfde
Vuile Judas, hoop dat je er 5 uit het netje mag vissen zondag.
Lekkere ambitie toont Vermeer ook, kampioen wordt hij nooit meer.
0 0
Rudolph J
Je bedoelt: net als Van Duivenbode, Cruyff en Rob Witschge, om maar een paar echte jongens van de club te noemen.

Met alle respect, maar als Amsterdammer en Ajacied vind ik het veel meer triest dat we tegenwoordig afhankelijk zijn van ex-spelers uit de provincie en kleine voetballanden. Allemaal leuke voetballers, maar ze missen echte bluf. Die heb je of die heb je niet.
0 0
AjaxD1986
Valt wel mee hoor, Jasper Cillesen bijvoorbeeld is de enige inwoner van z'n dorp, maar heb je hem tegen PSG gezien? Hij deed het voetballend beter dan de spits die er de eerste 60 minuten in stond.
0 0
lorenz00
Dan help ik je even met je geheugen Vermeer:

Twitter:

Pietjo Kerkhof: "Rot op blijf bij je tering zooitje daar rotterdam is van ons"

Harry Hoogstra: "Bananen plukker rot op man !!

Janneke Verstegen: "Word onze nieuwe veeg neger, heb ik al vernomen!"

-----

Spandoek bij de kuip: "Ebola Vermeer"

Het geweldige legioen: "Bring back the bananas!"

Het woordje "kanker" kan je ook vaak zat voorbij zien komen. Zou die Rooie het daar mee eens zijn?
0 0
insectenverdelg
en dat is nog voordat hij morgen blundert. En ik begrijp t Ajax kamp wel die zijn de druk op Kenneth aan t opvoeren nu. na zondag hoor je er niemand bij Ajax meer over. logisch.
0 0
brianajacied428
Onbegrijpelijke keus van Vermeer... hij doet zich nu ook echt voor als een kakkerlak, beetje jammer als 14 jaar bij Ajax gespeeld hebt..
0 0
brianajacied428
Onbegrijpelijke keus van Vermeer... hij doet zich nu ook echt voor als een kakkerlak, beetje jammer als 14 jaar bij Ajax gespeeld hebt..
0 0
swing
Kakkerlak
0 0
Rayno95
Nou, ik heb reacties van Feyenoorders gezien die ik als ik Vermeer was best kwetsend had kunnen vinden :p
0 0
BobHaarms86
Mag hopen dat ie zn pols breekt moeten terwijl hij een ontzettend opzichtige blunder maakt. Sorry maar ik ben echt heel erg klaar met hem!
0 0
AFCA-CBS
Oja natuurlijk, de kakkies hebben hebben hem warm ontvangen. Op dat ebola-vermeer spandoek na dan. Hou toch op man. Toen het net bekend werd dat hij naar feyenoord zou gaan moest geen feyenoord fan iets van hem hebben.
0 0
AFCAjappie
Zo kan je het ook zien inderdaad, maar ik vind de kritiek meer dan terecht. Echt een jongen van de club zolang bij Ajax gezeten, en dan maak je deze overstap.

Vind het nog steeds jammer dat hij deze keuze heeft genomen. Bij elke club zou ik hem heel veel succes wensen, maar niet bij 010.
0 0
flavente
Ben er nu wel klaar mee. Vermeer speelt bij feyenoord, lijkt me straf genoeg. Over tot de orde vd dag graag.
0 0
Daluniz10
vind ik ook.daarom heb ik de boer ook niet begrepen met z'n 'je moet je directe tegenstander niet sterker maken' (of iets in die zin). pfff. feyenoord is allang geen tegenstander meer als het gaat om het kampioenschap.... komop zeg..
0 0
ibrahendriks
Zo kan je het ook zien, haha.
0 0