'Kenneth is een fantastische persoonlijkheid'

KoenWeijland, 19-09-2014 om 07:36, 6437 views, Ajax.nl |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voor Jasper Cillessen wordt het aanstaande zondag een bijzondere klassieker. Aan de overkant van het veld in de Kuip staat zijn sparringpartner van de afgelopen jaren: Kenneth Vermeer. Een vreemde gewaarwording, maar Cillessen gunt zijn voormalige concurrent het allerbeste.

Op de clubwebsite van Ajax laat Cillessen in een lang interview weten zijn licht schijnen op de transfer van Vermeer en het aanstaande treffen met Feyenoord. 'Het was een gewaagde overstap. Maar laten we eerlijk zijn: Kenneth was te goed om hier op de bank te zitten. Ik wist dat hij weg wilde, want hij wilde spelen', verklaart de eerste doelman van Ajax, die een dergelijk transfer zelf nooit zou maken. 'Nee, nooit. Maar dat kan ik nu makkelijk zeggen. Ik had het geluk dat ik nooit voor die keuze heb gestaan.'

Cillessen weet wat het is om tweede doelman te zijn bij Ajax. Het niet spelen van belangrijke wedstrijden vrat ook aan Groesbeker in de periode dat hij veelal op de bank zat. 'Als klein jongetje begin je niet met voetballen om op de bank te zitten. Vooral in deze periode is dat rot. Je traint weinig en speelt relatief veel wedstrijden, waardoor er steeds de nadruk op ligt dat je niet speelt. En jezelf bewijzen als keeper, is ook al lastig. Je gaat al snel te veel doen, terwijl je alleen maar kunt wachten op de volgende bal. Nee, zo’n periode wil ik nooit meer meemaken', beseft de goalie. 

Na een moeilijk begin in Amsterdam gaat het nu crescendo met de Oranje-international. Hij is de onbetwiste nummer 1 van Ajax en keepte namens het Nederlands elftal een sterk WK in Brazilië. 'Ik ben rustiger, meer volwassenen en heb meer meegemaakt waardoor ik situaties sneller herken en me minder snel gek laat maken. Voor mijn gevoel heb ik het goed voor mekaar.' Vermeer is inmiddels eerste doelman bij Feyenoord en staat zondag letterlijk tegenover Cillessen, die toegeeft dat hij zijn voormalige concurrent mist. 'We waren collega’s die het beste uit elkaar wilden halen. We missen zijn lach die altijd door de kleedkamer galmde. Is hij nou een eikel, dan zou ik hem de overstap naar Feyenoord niet gunnen. Maar Kenneth is een fantastische persoonlijkheid.' 

Foto: Black Bath Towel Photographers

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jowen
mooie woorden van Jasper. Toch wel mooi dat deze twee concurrenten een goede samenwerking hadden. Ben heel benieuwd zondag.... moet voor Kenneth toch ook raar zijn om al je oud ploeggenoten op je af zien te komen.
0 0
FlyingDutchMan
Ken-neth niet zondag!
0 0
Jantjeajax
Hoop dat hij weer een blundertje maakt achterbakse overloper.
0 0
jeugdgaatvoor
We weten de zwakke kant. Gewoon kei en keihard druk zetten. Zijn uittap komt nooit bij de juiste kleur aan.
0 0
Rayno95
En veel hoge ballen geven ;)
0 0
jeugdgaatvoor
Hij zal best een aardige persoonlijkheid hebben. Maar het is gewoon achterbakse hond. Die Ajax een sneer van achteren geeft. Alles rondmaken met Feyenoord en dan zeggen. Frank en Marc ik ga naar Feyenoord. Ik vind het een vieze scheinheilige hond. Had zoiets toch anders gemeld Kenneth.
0 0